3012

Billaras

Αλλος μήνας, ίδιο ρίσκο!

Εφυγε ο Γενάρης, επιτέλους! Λύσσαξα να φωνάζω ότι είναι -παραδοσιακά- κακός μήνας γιά στοίχημα και μετά τον 3ο γύρο του FA CUP (τα Θεοφάνεια δηλαδή), με δικαίωσε απόλυτα, ως και την ύστατη ώρα. Δεν θα σταθώ στην Βαγιεκάνο χθες, δεν άξιζε να κερδίσει, το πάλεψε, αλλά πίσω είναι τρύπια. Βέβαια, άλλο τόσο τρύπια είναι και η Λα Κορούνια. Και βέβαια, άμα η μπάλα θέλει, τα κάνει όλα.

Τώρα απλά δεν θέλει. Μην πάτε μακριά, σε μικρολεπτομέρεις σταθείτε. Πχ, ένα γκολ το Σάββατο στο Λοριάν-Ρεν (με 2-0 από το 52') και η νίκη της Ντάγκεναμ προ ημερών (ενώ κέρδιζε 0-2 ως το 82'), είναι μάνι-μάνι καμιά 700αριά μονάδες. Το γκολ στο ένα ματς δεν ήρθε ποτέ, στο άλλο ήρθαν…δύο κι έγινε 2-2. Πέρα όμως από τις λεπτομέρειες, η ουσία δεν αλλάζει.

Ο Γενάρης “έδειξε τα δόντια του”, πάντα το κάνει. Μεταγραφές, απολύσεις, ανακατατάξεις, επανενάρξεις, ματς κυπέλλων, κούραση, κοιλιά ομάδων βάση προγραμματισμού, όλα μαζί τουρλού. Μπήκαμε σε νέα ρότα. Οι μεταγραφές πάπαλα, οι ομάδες θα στρώσουν, θα το δείτε. Καλό μήνα λοιπόν, έστω και με μιά μέρα καθυστέρηση. Περί μεταγραφών δεν έχω να σχολιάσω κάτι, γενικά φτωχό παζάρι, ο…Γκουαρντιόλα που ανακοινώθηκε από την Μάντσεστερ Σίτι ήταν το μεγαλύτερο.

Βέβαια, ότι δεν έσκασε κανένα μεγάλο “μπαμ”, είναι χειρότερο στοιχηματικά. Γιατί τον μεγάλο παίκτη τον ξέρεις. Τον άγνωστο δεν ξέρεις. Απλώς κάνεις εκτιμήσεις μέχρι να τον δεις στο χορτάρι. Κι αν είναι και 4-5 μάλιστα, ακόμα πιό δύσκολα. Στο νέο κουπόνι, έχω αποφασίσει να παίξω και σήμερα και αύριο. Οχι (ακόμα) ξανοίγματα, αφού βλέπω ότι δεν με πάει κιόλας.

Αλλά θα κάνω παιχνίδι και τις δύο μέρες. Με μπόλικο ρίσκο. Γιά σήμερα θα είμαι ξεκάθαρος. Βασικό μενού η Premier League. Στη ντουζίνα αγώνω των μικρότερων κατηγοριών, κοίταξα λίγο Γουόλσολ, λίγο Ρέντινγκ, λίγο Σάουθεντ, αλλά δεν ψήθηκα. Πάσο, τα αφήνω. Γενικά σήμερα, άφησα και ένα-δύο ακόμα, όπως πχ η Μονπελιέ εκτός νησιού. Είδα το ντόρτι που έριξε, είδα τις μεγάλες απουσίες της Μαρσέιγ, αλλά…είδα και το 2.

50 και ξενέρωσα, γιατί δεν παραβλέπω ότι η ομάδα του Μίτσελ εκτός παίρνει αποτέλεσμα εδώ και δέκα αγώνες! Γιά σήμερα λοιπόν…. Λέστερ-Λίβερπουλ, Νόριτς-Τότεναμ, Σάντερλαντ-Σίτι, Γουέστ Χαμ-Βίλα, Γ.Μπρομ-Σουόνσι, σβήστηκαν όλα. Θα σταθώ σε τρία μεγάλα αουτσάιντερ. Πολύ μεγάλα, όλα άνω του 5.00. Αρσεναλ-Σαουθάμπτον: Γιά να καταλάβω… Η Αρσεναλ προ Μπέρνλι είχε τρεις στραβές.

Κουλούρια με Στόουκ. Ισοπαλία (στο 90φεύγα) με Λίβερπουλ. Ηττα με Τσέλσι. Κι έπαιξε και το Σάββατο. Κι έχω την Σαουθάμπτον. Που την Boxind Day, παρότι ντεφορμέ, έριξε….ντόρτι στην φορμαρισμένη τότε Αρσεναλ. Και τώρα είναι φρέσκια (δεν έπαιξε προχθές), είναι σε φόρμα (τρεις σερί νίκες χωρίς να δεχθεί τέρμα), έχει βρει γκολτζή στο πρόσωπο του Οστιν, κι έρχεται από διπλό στο Ολντ Τράφορντ! Γιατί να μην παίξω το 5.

25; Μάντσεστερ Γ.-Στόουκ: Πριν λίγο καιρό, η Γιουνάιτεντ κερδίζει στο Ανφιλντ, βάζει τα…κακάκια κάτω από το χαλάκι και ο ολλανδός μιλάει γιά…τίτλο! Καπάκι έρχεται η Σαουθάμπτον και τον στέλνει. Τώρα, κερδίζει στην Ντέρμπι, πάλι έρχονται κάποια χαμόγελα. Και υποδέχεται την Στόουκ. Και δεν έχει βάλει γκολ στα πρώτα ημίχρονα κάτι μήνες.

Και κοιτάς πάλι στην Boxing Day και βλέπεις Στόουκ-Μάντσεστερ 2-0. Η οποία Στόουκ, από αρχές Νοέμβρη έχει κερδίσει Τσέλσι, Γιουνάιτεντ, Σίτι, Σαουθάμπτον, Εβερτον και ισοπαλία με Αρσεναλ. Λέτε να…φοβηθεί; Και η απόδοση σου λέει 5.75! Εβερτον-Νιουκάστλ: Αυτό είναι αυριανό, αλλά το παίζω από σήμερα. Γιά την Εβερτον, δεν χρειάζονται πολλά λόγια.

Εχει δύο νίκες σε δώδεκα ματς πρωταθλήματος, ενώ έπρεπε να έχει 6-7 εύκολα! Βάση υλικού αλλά και βάση αυτού που έπαιξε. Αλλά αυτή η αφέλεια που έχει, η αφερεγγυότητα που έχει, είναι απίστευτη. Το 3-3 με την Μπόρνεμουθ να θυμηθώ; Το 3-3 με την Τσέλσι να θυμηθώ; Το 3-4 με την Στόουκ να θυμηθώ; Η Νιουκάστλ από την άλλη, σαφώς έχει “θέμα” εκτός έδρας, αλλά είχε εξ'αρχής υλικό, το έκανε ακόμα καλύτερο.

Δεν ξέρω πόσοι νεοφερμένοι θα παίξουν αύριο, αλλά σαφώς και μόνο η έλευση τόσης ποιότητας έφερε αέρα. Ντουμπία, Τάουνσεντ, Σαϊβε, Σέλβι (αυτός παίζει ήδη) είναι όλοι 11αδάτοι και καλοί. Γιατί στο 5.50 λοιπόν; Αυτά τα τρία είναι. Ξέρω τις δυσκολίες (πχ η απώλεια του Σόουκρος είναι βαρβάτη γιά την Στόουκ στα μετόπισθεν, το “θέμα” που έγραψα γιά την Νιουκασλ εκτός, την παράδοση, τις επιστροφές της Αρσεναλ).

Τις ξέρω. Αλλά στο ζύγι, αξίζουν οι αποδόσεις. Να το κάνω λιανά; Αν είχα τρία 4,5αρια δεν θα τα κοίταγα καν! Στο 5.25, 5.75 και 5.50 αντίστοιχα, θα το ρισκάρω. Από εκεί και πέρα; Θα κλείσω τη μέρα με μιά δυαδούλα over. Καλοπληρωμένα. Στο Πάλας-Μπόρνεμουθ (μακάρι να ντεμπουτάρει ο Αντεμπαγιόρ στην Πάλας), και στο Σασουόλο-Ρόμα (επίσης μακάρι να ντεμπουτάρει ο Περότι στους ρωμαίους).

Τα 2.25 και 2.15 αντιστοιχα, είναι μεγάλα. Ολοι ξέρουμε πόσο καλή είναι η Σασουόλο με τους “μεγάλους”, πόσα κενά έχουν οι ρωμαίοι πίσω (και φρέσκιες απουσίες όπως του Μανωλά), ξέρουμε και το αλέγκρο στυλ της Μπόρνεμουθ που με τον Αφόμπε πλέον έχει πιό εύκολα το γκολ. Εχουν αξία αυτά τα δύο λοιπόν…. Και έτσι, έκλεισα τη μέρα μου.

Η Νιουκάστλ είναι αυριανή, αλλά θα ξαναγράψω αύριο. Θέλω να ξανατσεκάρω κάποια ματς που μου αρέσουν. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 14.400 μονάδες. Ποντάρισμα 2-3/2: Δυάδα: Σασουόλο over/Κρ.Πάλας over (4.83) με 70 μονάδες. Patent: Σαουθάμπτον 2 (5.25)-Στόουκ 2 (5.75)-Νιουκάστλ 2 (5.50) με 5 μονάδες στην τριάδα, από 20 σε κάθε δυάδα. Και ακολούθως, 55 σε κάθε μονό.

Ολα μαζί 230 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 300 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 14.100 μονάδες. Προφανές ότι θέλω ένα γιά να πατσίσω. Προφανές και…πόσο δύσκολο είναι. Θα δούμε όμως. Εφ'οσον έχω δεδομένα και αποδόσεις σωστές, δεν βλέπω λόγο να μην ρισκάρω. Και να χάσω, αυτά δεν τα μετανοιώνω ποτέ. Τα λέμε το βράδυ στο chat, αλλά και με νέα μικρότερη στήλη αύριο μεσημέρι!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras