3801

Billaras

Αμα έχει αναβροχιά…

Καλό μεσημέρι και καλό μήνα σε όλους και όλες! Γιορτινός αλλά και…τσουχτερός μήνας ο Δεκέμβρης, έξω “ξυρίζει”, αλλά..αυτή είναι και η ομορφία του. Στοιχηματικά είναι ο μήνας της…Αγγλίας. Πάμε ασταμάτητα πλέον, ενώ μόλις ζυγώσουν οι γιορτές θα “θυμηθούν” πολλοί να παίξουν αυτές που δεν παίζουνε όλο το χρόνο! Ως τότε όμως, έχουμε καιρό.

Γιά χθες, το έγραψε ήδη ο Μάκης, θα πω απλά ότι “δεν ήθελε”. Και δεν είναι μόνο τα δοκάρια ή τα χαμένα πέναλτι (πέναλτι έχασε και η Οξφορντ και η Μπόλτον!). Είναι η εικόνα των αγώνων. Μόλις είχα μπει σπίτι μου χθες και έβαλα να δω την Αούστρια. Ηταν από τα ματς που έλεγες “άντε, βάλτε το να τελειώνουμε”. Σε μιά άλλη μέρα θα ήταν 0-3 ημίχρονο και θα πηγαίναμε παρακάτω.

Τι γλιστράγαν μπροστά στη γραμμή, τι δοκάρια, τι κακώς ακυρωμένα γκολ, τι αποκρούσεις ο τερματοφύλακας της Γκρόντινγκ, τι τα σώζανε οι αμυντικοί στη γραμμή… Κι όμως δεν μπήκε, αλλά..μπήκε ανάποδα στη 2η μόλις φάση της γηπεδούχου. Ομοίως, το βράδυ είδα μια εξαιρετική ομάδα που λέγεται Γκρόνινγκεν. Οχι απλά καλή. Σημειώθηκε με…δύο αστεράκια, θα κάνει ζημιές αυτή η ομάδα.

Δουλεμένη, μιά χαρά. Τσάμπα το 2-2, εντελώς τσάμπα. Και γιά να συνοψίσουμε, χθες σε ένα “καλό φεγγάρι”, θα είχε βγει (και εύκολα) όλη η τετράδα. Αξιζε να βγει και με άνεση μάλιστα. Η μπάλα όμως, στην παρούσα φάση, δεν θέλει. Θα…θελήσει, πάντα έτσι γίνεται. Τα παραπάνω δεν είναι “γκρίνια”, ειναι απλώς αποτύπωση στο χαρτί όσων είδα (και πολλοί από εσάς είδατε).

Θα περιμένω να “στρίψει” λοιπόν, άλλαξε κι ο μήνας, ίσως να συμβεί σύντομα. Οσο γιά σήμερα; Στρίψει-δεν στρίψει, μπορεί να μην το πάρω και χαμπάρι! Το πρόγραμμα δεν μου αρέσει, θα παίξω ελάχιστα χρήματα. Και δεν μ'αρέσει και δεν με πάει και έχουμε και “βαριά” συνέχεια. Οπότε…χαμηλά μπετ. Κοίταγα γιά το αγαπημένο μου παιχνίδι, να βρω παικτικές αξίες.

Ψάχτηκα γιά την Ζυρίχη (του Μάκη). Δεν λέω όχι,αλλά…δεν λέω και ναι. Δεν με έπεισαν όσα βρήκα. Την Γιουνάιτεντ εξ'αρχής την είχα προσπεράσει. Ενστικτο. Οπως πίστευα (και κακώς δεν έπαιξα) ότι θα κερδίσει στο Λεβερκούζεν, τώρα δεν την πιστεύω. Ομως, όλα κρίνονται από την απόδοση. Αν είχα διπλό στο 3.20 πχ, θα…ξεπερνούσα τους ενδοιασμούς.

Τώρα γύρισε και φαβορί στο 2.60. Να πάει στο καλό. Κοίταξα και Σασουόλο, κοίταξα Ντέρμπί, την τελευταία θα την έπαιζα σίγουρα, αλλά…μας έφαγε κι εδώ η απόδοση. Οχι και 2.90! Παραπήγε χαμηλά, κρίμα, το έσβησα κι αυτό. Εδώ ανοίγω μια ΣΟΒΑΡΗ παρένθεση: Οποιος δεν έχει χωνέψει, δεν έχει σφηνώσει στο μυαλό του, ότι το Α και το Ω είναι απόδοση και το στοίχημα δεν είναι ΠΡΟΠΟ, θα φάει τα μούτρα του, αν δεν τα έχει φάει ήδη.

Πόσα έριξε χθες η Θέλτα; Ντόρτια; Ωραία. Εγώ λέω ότι όποιος έπαιξε χθες μιά ομάδα που…δεν είχε νίκη εντός, που είχε να σκοράρει από τον Αυγουστο σε ΑΥΤΕΣ τις αποδόσεις, απλά είναι ά-σχε-τος. Και 28-0 να κέρδιζε, δεν αλλάζει αυτό. Και αυτό δεν αλλάζει και γιά την Μίλαν σε λίγο (άκου…1.60, ο Χριστός και η Παναγία), και γιά κάτι Βέροιες και σία.

Οι μισοί που έπαιξαν -ή παίζουνε- τέτοια, πόνταραν και στον Παναθηναϊκό στο 1.60 χθες. Εν κατακλείδι: Οποιος δεν μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει παίζω μιά ομάδα οκτώ ματς αήττητη (Μπόλτον) στο 3.50 και παίζω μιά ομάδα χωρίς νίκη και καν γκολ εδώ και μήνες (Θέλτα), ας το κόψει ή ας πάει να παίξει λόττο. Και ας κέρδισε η μιά και έχασε η άλλη.

Τον Μάιο θα τα…βάλουμε κάτω (όπως τα βάζουμε ΠΟΛΛΑ χρόνια) και θα δούμε ποιός είχε δίκιο. Εγώ ξέρω την απάντηση, το ζητούμενο είναι να μην πληρώσουν γιά να την μάθουν κι άλλοι (και δυστυχώς πολλοί). Επιστρέφω στο σήμερα. Τη μόνη που κοίταξα εν τέλει πιό σοβαρά είναι η Μπιλμπάο. Αλλά φρέναρα στο 90'. Γιατί δεν θα έχει Αντούριθ μπροστά, αλλά έναν πιτσιρικά.

Και η Μπάρτσα δεν θα έχει Πουγιόλ πίσω (κακά τα ψέματα, είναι γιά να σταματάει, ο αρχηγός δεν έχει καμιά σχέση με τον παλιό παιχταρά, φάνηκε και με τον Αγιαξ). Οπότε…τι κάνουμε σήμερα; Συννέλεξα μερικά φαβορί. Αλλά τουλάχιστον ΣΩΣΤΑ φαβορί. Πχ, δεν γίνεται η Ρόμα να πληρώνει παραπάνω από τη Μίλαν, πως να το κάνουμε; Ποιά είναι αυτά; Σαν Λορέντζο (στο 1.

60, στο “ψυχολογικό όριο” που παίζω, παρακάτω από 1.55 δεν παίζω παιχνίδι παρά …2-3 φορές το χρόνο), Ρόμα (1.83), Μπαστιά (1.95), Νόρτζελαντ (1.72), Τραμπζονσπόρ (1.80), Κρισιούμα (1.90), Βασιλεία (2.05). Μιά-δύο από αυτές τις είχα απορρίψει στην αρχή, αλλά τις ξανακοίταξα με φρέσκα νέα και τζίρους και πείστηκα. Εχω δηλαδή δύο ομάδες με μεγάλο κίνητρο (γιά τίτλο η μιά, γιά σωτηρία η άλλη λατινοαμερικάνα), έχω δύο με έδρα-κάστρο (Τραμπζόν, Μπαστιά), έχω αποδεδειγμένα καλές ομάδες (Ρόμα, Βασιλεία).

Ολες έχουν δηλαδή κάτι που να δικαιολογούν τον φαβοριτισμό τους. Ούτε μπάζα είναι, ούτε ντεφορμέ, ούτε τίποτα. Και τώρα το…δύσκολο έργο. Η χημεία. Το ..σιχαίνομαι αυτό το κομμάτι όταν μιλάμε γιά φαβορί. Μπορούσα να βάλω τελεία τώρα. Και ο καθένας να κάνει την δική του. Τέλος πάντων, θα δείτε το “ανακάτεμα” στις προτάσεις. Και για το fun bet της ημέρας, θα παίξω 2-2 σκορ (13.

00) το Μπιλμπάο-Μπάρτσα. Αήττητη η μιά εντός, αήττητη η άλλη εκτός, καμιά δεν θα κλειστεί, άς έρθει (ήρθε ΚΑΙ πέρυσι ΚΑΙ πρόπερσι!). ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 10.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 9.700 μονάδες. Ποντάρισμα 1/12: Παρολί: Τραμπζονσπόρ 1-Σαν Λορέντζο 1-Κρισιούμα 1 (5.47), 100 μονάδες. Παρολί: Μπαστιά 1-Βασιλεία 2-Ρόμα 2 (7.31), 75 μονάδες. Fun bet: Μπιλμπάο-Μπάρτσα 2-2 σκορ (13.

00), με 25 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 200 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 9.500 μονάδες. Βλέπετε ΠΟΣΟ ΛΙΓΑ παίζω. ΔΕΝ μου αρέσει η μέρα μιά φορά, ΔΕΝ μου αρέσει το παιχνίδι με παρολί….ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ. Και να βγουν όλα, το ίδιο θα λέω. “Χαρείτε” οι “παρολάκηδες”, θα…αργήσετε να ξαναδείτε τέτοιο παιχνίδι από μένα, ας όψεται η μέρα που δεν μου δίνει έστω 2-3 καλά αουτσάιντερ… Κάντε την χημεία σας, κάντε κάτι ανάλογο (δηλαδή παίξτε ΛΙΓΑ), ΜΗΝ πάτε σε σημεία-κοροϊδία και τα ξαναλέμε την Τρίτη!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras