1032

Billaras

Αμα δεν βρίσκεις να ορμήξεις…

Καλά πήγε χθες, ήρθε ένα καλό ταμείο (όχι μόνο από εμένα), γενικά νομίζω πλήρωσε η Δανία με όλους τους τρόπους και πέρασε κιόλας και το χαρήκαμε. Το’χω ήδη όμως αφήσει πίσω. Στο μέλλον, στα νοκ άουτ πιά, θέλω σαφώς να προχωρήσουν Γαλλία και Ιταλία, θέλω και να (ξανά)σκοράρουν Ιμόμπιλε και Ντεπάι, τον Κέιν μάλλον τον έχω χάσει και δεν τον αναφέρω (αν και ποτέ δεν ξέρεις).

Ο Μαντσίνι δεν έβαλε τον Τσίρο καθόλου, ο Ντε Μπουρ έκανε τον Ντεπάι αλλαγή, ενώ ο Μαρτίνεθ και έβαλε και δεν έβγαλε τον Λουκάκου, την “βασική” απειλή μου. Απειλή στους σκόρερς είναι και ο Κριστιάνο βέβαια. Τέσσερις παίκτες είναι με τρία γκολ (Λουκάκου, Κριστιάνο, Σικ, Βαϊνάλντουμ), πρέπει να τους “φτάσω” ή να τους προσπεράσω, αλλά κυρίως πρέπει οι “δικοί μου” να αφήσουν πίσω Βαινάλντουμ και Λοκατέλι γιά να βγουν 1οι στην ομάδα τους.

Ιδωμεν, το θέμα μου δεν είναι αυτό τώρα.

Θα το γράψω ακόμα μιά φορά, το θέμα μου είναι οι -πιθανές- εκπλήξεις και οι αποδόσεις. Εχουν παιχθεί 30 παιχνίδια, δεν έχω παίξει ούτε…μιά μπόμπα. Και καλά έχω κάνει γιατί δεν έχουν έρθει! Το Δανία-Φινλανδία δεν το μετράω καν.

Οτι “σκάει” λοιπόν είναι ως το Χ. Κι αυτό με ζορίζει, σαν να μου έχουν δέσει τα χέρια.

Οκ, δεν πάει άσχημα, τσιμπολογάμε δυάδες, αλλά δεν είναι αυτό το παιχνίδι μου. Και άμα δεν μπορω να κάνω το παιχνίδι μου, ζορίζομαι. Το 2016 τέτοιες μέρες, έδινα yankee και περνούσε ατόφιο! Aν δεν θυμάμαι λάθος, είχε μέσα διπλό Τουρκίας με τους Κροάτες, είχε διπλό Ιρλανδίας με τους Ιταλούς (γκολ στο 85′), είχε άσο Ισλανδίας με Αυστρία και είχε και Χ/2 (ημ/τελ) τους Βέλγους με τους Σουηδούς (γκολ στο 84′).

Δυο “αβαβά” και δύο σπαθί, των ισλανδών το νικητήριο στο 92′. Είχε σημεία μεγάλα δηλαδή. Ασχετα αν ήρθαν (και είχε γίνει πάρτι), σημασία είχε ότι τα είχα ποντάρει pre game, μου άρεσαν.

Τωρα δεν βρίσκω τέτοια!

Μένουν έξι ματς για να ολοκληρωθούν οι όμιλοι και πάλι ζορίζομαι. Και ζορίζομαι…εις διπλούν. Ο πρώτος λόγος είναι οτι δεν “βλέπω” αουτσάιντερ.

Ούτε τους σλοβάκους πιστεύω, ούτε τους ούγγρους ας πούμε. Δεν βλέπω καν τους Τσέχους. Μόνο η Σκωτία μου κάνει το κλικ κάπως. Ο δεύτερος λόγος είναι τα…κομπιουτεράκια. Γιατί ακολουθούν σταυρώματα. Γιατί έκατσε έτσι και ο 4ος όμιλος διασταυρώνεται με τον έκτο! Αν πχ διασταυρωνόταν με τον 3ο που έχει τελειώσει, θα ξέραμε (θεωρητικά) και τι ζητάνε οι ομάδες.

Πάμε τώρα λοιπόν στο παρασύνθημα, στα παιχνίδια. Τι εχουμε στο χέρι μας; Εχουμε ΕΝΑ δεδομένο. Οτι όποια φτάσει τους 4 πέρασε ότι και να γίνει. Και παράλληλα, πως οι πιθανοί τρίτοι από τους 3 ομίλους που απομένουν, κατά 99% περνάνε και με 3 πόντους! Αυτό φυσικά δεν μπορεί να συμβεί απόψε (γιατί έχουμε βαθμολογία 4-4-1-1, άρα στους 3 δεν πάει κανείς), αλλά αύριο, η Ισπανία ας πούμε, ακόμα και με μιά τρίτη ισοπαλία πέρασε! Θα έχει μηδενικό συντελεστή.

Η Πορτογαλία επίσης, έχει τώρα +1 γκολ, άκομα και με ήττα ενός τέρματος διαφοράς, πέρασε επίσης με μηδενικό συντελεστή. Γιατί όλο αυτό; Γιατί ΗΔΗ έχουμε Φινλανδία και Ουκρανία με 3 βαθμούς σε ομίλους που τέλειωσαν και έχουν η μιά -2 γκολ, η άλλη -1 γκολ!

Εχουμε και 2ο δεδομένο, τα σταυρώματα. Εδώ αρχίζει το “γλέντι”. Τι θα θελήσει να κάνει η Αγγλία; Με πρωτιά, πέφτει στους “16” πάνω στον 2ο του 6ου ομίλου (Γαλλία-Γερμανία-Πορτογαλία) αλλά παίζει στο Γουέμπλεϊ.

Με δεύτερη θέση έχει σαφώς ευκολότερο έργο στο επόμενο νοκ άουτ των “16”, με τον 2ο του 5ου ομίλου (Σουηδία-Ισπανία-Σλοβακία), αλλά μετά αν περάσει, στους “8” βρίσκει (φυσιολογικά πάντα) τον…1ο του έκτου ομίλου και μάλιστα στην Αγία Πετρούπολη!! Οτι και να κάνει, από τον 6ο όμιλο δεν “γλυτώνει”, το θέμα είναι τι θέλει να κάνει…

Και ανάποδα τώρα.

Τελευταίο ματς όλων ειναι το Πορτογαλία-Γαλλία. Η Γαλλία θα ξέρει που κατέληξε η Αγγλία. Αν βγει 1η, θα έχει εύκολο έργο θεωρητικά τώρα, με την Ελβετία. Και μετά παίζει με τον νικητή 2 D-2 E, πάλι θεωρητικά ευκολότερο. Αν βγει 2η, είπαμε, παίζει με την 1η του 4ου στο Γουέμπλεϊ (Αγγλία;). Φυσικά όλα πάνε περίπατο αν ας πούμε δεν κερδίζει η Γερμανία, ή αν χάνει η Αγγλία και κερδίζει με πολλά η Σκωτία.

Ακραία σενάρια μεν, αλλά…μπάλα είναι.

Καταλήγω: Εν εντιθέσει με το 2016, και σημεία μεγαλα δεν μου προκύπτουν και τα σταυρώματα δεν με βοηθάνε γιά πιθανά σενάρια (το 2016 η Ιταλία με τους Ιρλανδούς έχασε…πανηγυρικά αν θυμάστε, με την “έξοδο Μεσολογγίου” του Σιρίγκου στο τέλος (σιγά μην έβαζε τον Μπουφόν, κάποιος άλλος έπρεπε να εκτεθεί).

Τώρα δεν έχει τέτοια. Ούτε ισοπαλία- “biscotto” σαν του 2004 έχουμε (Δανια-Σουηδία 2-2 γιά να αφήσουν έξω τους Ιταλούς).

Και τι παίζω; Ο Μάκης πήγε στο ξερό Χ της Αγγλίας. Το σκέφτομαι κι εγώ, καθαρά αγωνιστικά. Ανέβηκε και στο 3,75. Οσο ο Σαουθγκέιτ δεν βοηθάει/δεν χτίζει γύρω από τον Κέιν, θα έχει θέμα η Αγγλία. Και οι τσέχοι έχουν δόντια.

Απ’ την άλλη όμως, οι τσέχοι περνάνε και με ήττα. Είπαμε, κανείς με 4 πόντους δεν μπορεί να μείνει έξω. Ειδικά με “μικρή” ήττα στο γκολ, θα είναι και δεύτεροι, όχι τρίτοι (εκτός αν βάλουν 4-5 γκολ οι κροάτες). Και από εκεί και πέρα, βάση απόδοσης, αξίζει το over (2,20) ή το g/g (2,25). Κάτι σε 1-2 ή…2-2 (που ακόμα λείπει).

Στο άλλο ματς, η ισοπαλία σκοτώνει και τους δύο ξεκάθαρα.

Θα γίνει πόλεμος. Κροατία δεν παίζω ξανά, με έκαψε μιά φορά. Αμα ξυπνήσει απόψε, χαλάλι της. Οι σκωτσέζοι παλεύουν σαν σκυλιά, είναι και εντός έδρας, πάνε σε πόλεμο αποφασισμένοι. Εδώ δεν αποκλείω την κόκκινη κάρτα, αργεντίνος διαιτητής! Πλήγμα η ξαφνική απουσία του (κορυφαίου με τους άγγλους) Γκίλμουρ που βρέθηκε θετικός. Βλέπω τις επιθετικές αδυναμίες των σκωτσέζων (με την Τσεχία άξιζαν και ένα και δύο γκολ), αλλά όταν το ματς “πρέπει” να βγάλει νικητή, θα γίνει ροντέο όσο περνάει η ώρα.

Θα πάρω το g/g του 1,80 και σκέφτομαι και το διπλό του 3,00. Και θα πάρω και την κόκκινη καρτα στο ματς (4,00). Πως θα τα “μπλέξω” θα δείτε παρακάτω.

Αυριο, δεν αγγίζω Γερμανία και Ισπανία. Ας κάνουν ότι θέλουν. Ισως μας απασχολήσουν live, αλλά pre game δεν παίζω τίποτα. Μένουν Σουηδία-Πολωνία και Πορτογαλία-Γαλλία. Βαση όσων έγραψα παραπάνω, οι Σουηδοί έχουν περάσει.

Από πρώτοι ως και τρίτοι, αλλά έχουν περάσει. Δε θα χαρίσουν τίποτα, περιμένω κλειστό ματς γενικά, οριακό. Ούτε οι πολωνοί μου βγάζουν τα μάτια. Απλά έχουν ένα μεγαλύτερο κίνητρο και έχουν και Λεβαντόφσκι. Περισσότερο ως fun bet, παίρνω το 0-1 σκορ των πολωνών στο 8,00.

Και τέλος, το μεγάλο ματς/φινάλε ομίλων. Εγραφα προχθές ότι έμεινα άναυδος από την αμυντική συμπεριφορά των πορτογάλων.

Λογικά θα τους “μαζέψει” τώρα ο Σάντος, ενώ παραπάνω έγραφα ότι και με ήττα τους ενός γκολ διαφοράς, οι πορτογάλοι περνάνε έστω και με 3 βαθμούς. Είμαι μεταξύ του 1-1 και 1-2. Οι γάλλοι θα ξέρουν τι θέλουν, δεν θα έχουν ξεχάσει το 2016 πιστεύω, αποφασίζω να πάω μαζεμένα αφού δεν ξέρω τι θα γίνει απόψε. Οπότε, ίσως αύριο δείτε κάποιο update. Προς το παρόν κρατάω το g/g του 1,90.

Και κλείνουμε με το…πως τα μπλέκουμε όλα αυτά.

Εχω τρεις επιλογές σε goals. Tσεχία-Αγγλία το over (2,20), Κροατία-Σκωτία το g/g (1,80), Πορτογαλία-Γαλλία το g/g (1,90).

Εχω ένα σκοράκι (0-1 στο 8,00 από τους Πολωνούς) έχω μιά κόκκινη στο Κροατία-Σκωτία (στο 4,00) και έχω και το διπλό των σκωτσέζων στο 3,00 ως το μοναδικό ξερό σημείο από τα έξι ματς.

H κόκκινη και το σκοράκι πάνε μονά αποδεκτά, απλά πράγματα αυτά. Το ξερό διπλό των σκωτσέζων θα το δούμε στο live. Και μένουν τα τρία παιχνίδια με γκολ. Λέω να πάω σε αποψινή δυάδα, αλλά να πάω και σε δυάδα διημέρου με τα δύο g/g. Δηλαδή το Κροατια-Σκωτία να παίζει και στις δύο δυάδες. Είναι λίγο ρίσκο, αλλά δεν θέλω να παίξω τριάδα, το έκανα μιά φορά στις αρχές, πάπαλα.

Εσεις αποφασίστε πως θα κινηθείτε. Το γράφω ακόμα μιά φορά, δυστυχώς δεν έχω όσα είχα στα χέρια μου το 2016 γιά να ορμήξω κάπου….

Νέα στήλη φυσικά το Σάββατο πλέον, μικρό παραθυράκι γιά update αύριο (το νου σας στο twitter). Πέμπτη-Παρασκευή τα πρώτα ρεπό γιά όλους (παίξτε άχαστο, Πέμπτη βράδυ με καύσωνα και πανσέληνο ότι θα είμαι γιά ολονύκτιο ψάρεμα), από Σάββατο πλέον θα έχουμε νοκ άουτ.

Προφανώς και απόψε και αύριο θα είμαστε στο chat εφ’όπλου λόγχη γιά τυχόν live.

*Η φωτό είναι και επίκαιρη και…πανέξυπνη, από την κερκίδα των ολλανδών. Δείτε τα ονόματα στις φανέλες!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras