946

Billaras

‘Αμα μουλαρώσει, δεν πληρώνει…

Οκ, εντάξει, δεν θες να με πληρώσεις. Ας φάω τρία μπαλάκια, να μην πω κιχ. Είπα τιποτα πχ γιά τη Λέουβεν; Αμα πέφτω 100% εξω, τι να πω; Αλλά εδώ-το έγραψα και χθες- με έχεις μουρλάνει στην ισοπαλία και μάλιστα με σαδιστικό τρόπο. Η ισοπαλία, όταν παίζεις σημείο του 3,00 ή του 4,00 ή και παραπάνω, δείχνει ότι σωστά βλέπεις. Το μεγάλο φαβορί δεν κερδίζει, ορθώς το κοντράρεις.

Απλώς η μπαλίτσα εσένα τώρα, αυτό το φεγγάρι, δεν σε θέλει. Θα σου σπάσει τα νεύρα. Χθες ήταν η σειρά της Πλίμουθ. Ισοφάριση στο…95′! Γκολ και λήξη. Οκ, η μικρούλα Ροτσντέιλ προηγήθηκε αλλά…ως εκεί. Η ΚΠΡ προηγήθηκε δις, πέρασε τελικά στα πέναλτι! Το αγγίξαμε κι εδώ. Αλλά στο ματς της Λιγκ 1, στο Πόρτσμουθ-Πλίμουθ, δεν το αγγίξαμε απλά.

Δεν ξέρω αν κάποιοι έκανα cash out, εγώ δεν έκανα. Και ήρθε το 95′, μιά αδράνεια της άμυνας σε γιοματάρι απελπισίας και το 2-2. Να μην επεκταθώ σε άλλα ματς. Να πω μονάχα πως από Πέμπτη σε Τρίτη, οι δύο μεγαλύτερες ατυχίες (Φενέρμπαχτσε χαμένο πέναλτι στο 92′ και γκολ ακυρωμένο στην επαναφορά και Πλίμουθ χθες) ήταν 18 μονάδες. Ε, να μπω μέσα να αποκρούσω ή να σκοράρω πεναλτι εγώ δεν γίνεται.

Εχει μουλαρώσει. Να δω πότε θα ισιώσει…

Πάω στο σήμερα. Μικρά δεν ψάχνω, δεν “προσφεύγω” σε εύκολες λύσεις. Κινούμαι όπως πάντα. Οσα έχω σημείωσει είναι: Αστον Βίλα, Γουίμπλεντον, Βαλένθια, Ρεμς, Ελσφμποργκ και αύριο η Τβέντε. Ψάχτηκα και γιά 2-3 ακόμα (Μπορντό και Σουόνσι βασικά) αλλά τα άφησα. Αυτά τα έξι με απασχόλησαν λοιπόν.

Τα “σίγουρα” που θα παίξω είναι Αστον Βίλα και Τβέντε. Εχω την εικόνα μπροστά μου από το πρόσφατο Τσέλσι-Βίλα 3-0. Μαγική εικόνα. Μέχρι να γίνει 1-0, η Βίλα έχανε απανωτά και εξ αιτίας του “πάνθηρα” Μεντί δεν βρισκόταν μπροστά στο σκορ. Ο Μεντί δεν παίζει απόψε. Γενικά, η Τσέλσι έχει…εκατό στόχους. Πρωτάθλημα, Champions League, μετά από Γενάρη το Κύπελλο.

Να μην βγει Ευρώπη δεν παίζει φυσικά. Το Λιγκ Καπ λοιπόν, δεν είναι αυτοσκοπός. Και σίγουρα θα γίνει rotation. Η Αστον Βίλα από την άλλη, σταθερά ανεβαίνει. Και θέλει να δείξει πραγματάκια. Και έριξε τρίμπαλο προχθές στην Εβερτον. Και ξέρει ότι μέσω Λιγκ Καπ μπορέι να βγει και στην Ευρώπη, προφανώς πιό εύκολο είναι αυτό απ’ το να μπει επτάδα.

Ευχομαι ο Σμιθ να μην κάνει μεγάλο rotation. Σημειωτέον, η Τσέλσι έχει…Μάντσεστερ Σίτι μπροστά της σε λίγα 24ωρα, το μυαλό εκεί θα είναι.

Η Γουίμπλεντον είναι μιά…στεκιά. Οκ, ας φάω και πέντε. Ομάδα με ιστορία κυπέλλου, η Γουίμπλεντον είναι “άλλη φάση” γενικώς. Και η Αρσεναλ; Εστρωσε επειδή κερδισε με…τρίσποντη καραμπόλα την Νόριτς εντός ή με ένα στημένο την Μπέρνλι εκτός; Απλά πηρε λίγο οξυγόνο ο Αρτέτα.

Που θα το ξαναχάσει αν χάσει μεθαύριο από την Τότεναμ. Γιατί σε λίγα 24ωρα έχουμε Αρσεναλ-Τότεναμ κι εκεί θα πέσει όλο το βάρος. Μιλάμε για σημείο του 19,00. Θέλετε να το πείτε φάντασμα; Πείτε το. Στο draw no bet δίνει 17,00 και η διπλή ευκαιρία 6,50. Διαλέξτε.

Τα εκτος Αγγλίας; Η Βαλένθια με προκάλεσε γιατί φέτος με Μπορδαλάς είναι άλλη ομάδα (προς το καλύτερο) αλλά είδα τεράστιες απουσίες κι έκανα πίσω.

Η Ρεμς με έβαλε σε σοβαρότερες σκέψεις, η Λιλ εξώφθαλμα δεν παίζει τίποτα. Η Ρεμς εκτός είναι “μανούλα”, αήττητη. Κι αυτό προκαλεί. Και τέλος, δύο ψηλοί άσοι. Μιά του κλέφτη (με Νορσέπινγκ), δύο του κλέφτη (με Τζουργκάρντεν), πάλι φαβορί η Μάλμε, πάλι κόντρα εγώ. Μα 3,25 η Ελσφμποργκ εντός; Τι στο καλό βλέπουν οι μπουκ στη Μάλμε; Με τη Νόρσεπινγκ δοκάρι και χαμένο πέναλτι στο 0-0 η φιλοξενούμενη (τώρα που το θυμήθηκα, στη λίστα κι αυτό με τα χαμένα τον Φενέρ και Νις).

Με την Τζουργκάρντεν δύο δοκάρια η φιλοξενούμενη να κάνει το 1-1 νωρίτερα. Η Ελσφμποργκ γνώρισε μιά κουφή ήττα, συνολικά όμως (και ειδικά εντός) είναι καλύτερη. Απόψε η Μαλμε έχει και μιά σοβαρότατη απουσία (Κρίστιανσεν, βασικός μοχλός στα χαφ, 4 γκολ και 6 ασίστ φέτος).

Τελευταίο αύριο η Τβέντε. Στο 3,40! Μιά Τβέντε με νίκες σερί, που εντός δεν έχει χάσει (νικησε Ουτρέχτη, 1-1 με Αγιαξ παρακαλώ) κόντρα στην παραπαίουσα Αλκμάαρ.

Τα είπαμε γιά δαύτην. Πούλησε ότι καλύτερο είχε. Την κόντραρα και πληρωθήκαμε άνετα με την PSV. Δεν γίνεται να είναι τόσο φαβορί. Δεν στέκει.

Αυτά είναι. Εγραψα παραπάνω, σίγουρα παίζω Αστον Βιλα και Τβέντε. Και μάλιστα, σαν τον Μάκη, ρισκάρω σήμερα με ξερό διπλό, χωρίς κάλυψη (υπάρχει απλά πρώιμη πληρωμή). Τι άλλο να κρατήσω; Οκ, μισή μονάδα, γιά το “γαμώτο” στο 17,00 του dnb της Γουίμπλεντον.

Και από τα υπόλοιπα; Αν ήμουν σε καλό φεγγάρι θα έπαιξα και Ρεμς και Ελσφμποργκ. Τώρα τα αφήνω, προφανώς μαζεύομαι. Οπότε, δύο εγγλέζικα σημερινά και αύριο Τβέντε. Ολα μονά. Τα υπόλοιπα δείτε τα εσείς.

**Η φωτό της στήλης σήμερα είναι από το ματς Σίτι-Γουίκομ 6-1. Με την…λατρεία, τον Ακινφένουα σε πρώτο πλάνο να πανηγυρίζει μιάς και η Γουίκομ προηγήθηκε.

Στα 39 του πήρε το μεγαλύτερο “παράσημο” χθες: “He’s a legend of English football” είπε ο Γουαρδιόλα γιά τον πιό αξιολάτρευτο και συνάμα πιό θηριώδη παίκτη που έχει δει το αγγλικό φουτμπόλ τα τελευταια 15 χρόνια!

Υ,Γ: ΜΗΝ ξεχαστείτε! Την Παρασκευή στις 4 έχουμε Betsellers Radio ζωντανά!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras