1675

Μάκης Μηνδρινός

Ανάλογα με την απόδοση…

Καλημέρες! Περισσότερο από την ισοφάριση της Γουλβς στο 97’ με πέναλτι με πείραξε ότι ενώ ένα ματς πήγαινε ακριβώς όπως το είχα υπολογίσει δεν το πληρώθηκα. Η Μπέρνλι στο ημίχρονο θα μπορούσε να είναι εύκολα 3-0 μπροστά. Πέρα από το γκολ είχε και ένα διπλό δοκάρι και 1-2 πολύ καλές ευκαιρίες ακόμα. Η Γουλβς; Ανήμπορη να φτιάξει την παραμικρή φάση! Μέχρι το 95’ που με VAR καταλογίστηκε ένα πέναλτι που στην προ-VAR εποχή δεν νομίζω ότι θα δινόταν στην Αγγλία.

Anyway…

Το Σάββατο η Γουόκινγκ επιβεβαίωσε ότι δεν ήταν σε καμία περίπτωση τόσο αουτσάιντερ όσο μας έλεγαν οι μπουκ, κέρδισε 2-0 την πρωτοπόρο Σόλιχαλ και φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας. Το δε Χάρογκεϊτ – Στόκπορτ ήταν ανοιχτό ως το φινάλε, στα χασομέρια η Χάρογκεϊτ έκανε το 2-1. Ένα γενικό σχόλιο για το Σ/Κ που πέρασε είναι ότι με μια καλή χημεία θα είχαμε το πρώτο καλό παιχνίδι της σεζόν! Πάμε παρακάτω!

Σήμερα έχουμε Νάσιοναλ Λιγκ, Βορρά και Νότο, στην πρώτη διπλή αγωνιστική της σεζόν.

Περιττό να αναφέρουμε βέβαια ότι στην πλειοψηφία τους οι ομάδες δεν έχουν τη δυνατότητα του ροτέισον. Ελάχιστες είναι οι εξαιρέσεις. Που σημαίνει πως μέσες-άκρες θα παίξουν οι ίδιοι που αγωνίστηκαν και το Σάββατο. Ειδικά σε Βορρά και Νότο. Δύο ματς σε δύο 24ωρα. Όπως καταλαβαίνετε πέρα από αποδόσεις, φόρμες, κ.λπ., θα πρέπει και να… μαντέψουμε ποια θα είναι περισσότερο κουρασμένη!

Νάσιοναλ Λιγκ

Δύο ματς με απασχόλησαν περισσότερο: η Χάρογκεϊτ στην έδρα της Φάιλντ και η Γουόκινγκ στο Ντόβερ.

Ισως θυμάστε πριν από 2-3 αγωνιστικές, που λέγαμε εδώ ότι η Φάιλντ μετά το πολύ δυνατό ξεκίνημα δεν ήταν τόσο καλή. Ανεξάρτητα από το αν έπαιρνε αποτελέσματα. Στα δύο τελευταία της, λοιπόν, οι μετριότατες εμφανίσεις φάνηκαν και στα αποτελέσματά της: 4άρα από τη Γουόκινγκ, 4άρα και από τη Χάλιφαξ. Και πλέον καλείται να δείξει από τι υλικό είναι φτιαγμένη και να αποδείξει ότι όντως είναι ένα από τα φαβορί για την άνοδο.

Υποδέχεται τη Χάρογκεϊτ, για την οποία μιλήσαμε και την Παρασκευή. Με το… αφελές στο παιχνίδι της, καλή επιθετικά αλλά με προβλήματα πίσω, απόρροια του επιθετικού στυλ που έχει επιλέξει να παίζει. Αυτός είναι και ο προβληματισμός μου, θα ήθελα μια πιο σφιχτή ομάδα για να κοντράρω τη Φάιλντ.

Στο άλλο, πάλι η Γουόκινγκ μπροστά μας! Η ομάδα που αυτή τη στιγμή είναι πρωτοπόρος στη Νάσιοναλ Λιγκ, κάνοντας πράγματα και θαύματα.

Μην ξεχνάμε ότι είναι νεοφώτιστη, πέρσι έπαιζε στον Βορρά της Νάσιοναλ Λιγκ. Θυμίζει λίγο την περσινή Χάρογκεϊτ, που και εκείνη είχε ανέβει… φουριόζα. Η διαφορά είναι ότι η Γουόκινγκ βασίζεται περισσότερο στην άμυνα (μόλις 3 γκολ παθητικό, καλύτερη στην κατηγορία) παρά στην επίθεση. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι καλή και μπροστά.

Είχαμε αναφέρει σε ανύποπτο χρόνο πως αν οι Χάιντ και Τάρπεϊ είναι υγιείς, η Γουόκινγκ θα είναι καλά και επιθετικά! Και αυτή τη στιγμή αμφότεροι δείχνουν σε πολύ καλή κατάσταση (3 γκολ ο ένας, 2 ο άλλος). Το Σάββατο η Γουόκινγκ κέρδισε σχετικά εύκολα την πρωτοπόρο Σόλιχαλ και νωρίτερα είχε ρίξει 4άρα εκτός έδρας στη Φάιλντ (1-4). Τέσσερις σερί νίκες, στα ύψη η ψυχολογία.

Η Ντόβερ; Είναι μια καλή ομάδα που πιθανότατα θα διεκδικήσει πλέι οφ. Είναι καλά, έρχεται από σπουδαία νίκη στην έδρα της Σάτον (1-2), επιβεβαιώνοντας πόσο επικίνδυνη είναι όταν παίζει εκτός έδρας. Για να είμαι ειλικρινής δεν την περίμενα τόσο καλή από το ξεκίνημα. Μιλάμε για μια ομάδα που άλλαξε όλο το ρόστερ της (17 αποχωρήσεις, πάνω από 10 οι νέοι παίκτες, οι περισσότεροι είναι βασικοί).

Για να καταλήξουμε: με βάση την εικόνα των δύο ομάδων ως τώρα, η Γουόκιγνκ θα έπρεπε να είναι ελαφρώς αουτσάιντερ, κάπου στο 2,90. Το πρωί έφτασε μέχρι το 3,60, αλλά δεν την προλάβαμε εκεί. Τώρα είναι στο 3,20-3,25. Ο καθένας αποφασίζει…

Βορράς/Νότος

Για μία ακόμα φορά δεν βλέπω κάτι ιδιαίτερο. Μόνο το Μπρέικλι – Γκλάστερ κοίταξα λίγο παραπάνω, κυρίως λόγω απόδοσης (το διπλό είναι στο 5,00).

Οι μπουκ προφανώς άνοιξαν το σετ στηριζόμενοι στις αρχικές εκτιμήσεις ότι η Μπρέικλι είναι από τα φαβορί για την άνοδο, όμως η αλήθεια είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιώσει τα προγνωστικά. Εχει μόλις 2 νίκες σε 6 ματς, η σημερινή αντίπαλός της έχει τρεις νίκες, οι 2 εκ των οποίων μάλιστα ήταν εκτός έδρας. Δεν θα πω όχι σε όποιον πάρει το ρίσκο, εμένα το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι η Μπρέικλι ακόμα κι όταν δεν είναι καλά σπάνια χάνει εντός έδρας (πέρσι είχε απολογισμό 14-5-2).

Όπως καταλάβατε, προσωπικά είμαι ή Γουόκινγκ ή τίποτα! Και θα περιμένω μήπως ανέβει λίγο η απόδοση. Αν δεν ανέβει, τίποτα, απλά θα τα παρακολουθήσω χωρίς να παίξω κάτι. Αν ανέβει μπορεί να κάνω ένα πολύ χαλαρό ποντάρισμα 1-2 μονάδες. Τα λέμε αύριο με Λιγκ Καπ Αγγλίας, όπου μπαίνουν και οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ (εκτός αυτών που παίζουν Ευρώπη).

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος