3127

Billaras

“Ανάμιξη” στα ντέρμπι!

Να σας πω τι με δεν με χάλασε χθες; Που έχασα. Καθόλου όμως. Πρώτον, δεν άξιζαν οι ομάδες “μου”. Ναι μεν μπορεί να έμειναν στο Χ σχεδόν όλες (δεν έχασαν δηλαδή οι περισσότερες), αλλά δεν άξιζαν κάτι παραπάνω, μάλλον τις κολακεύει ο πόντος που πήραν. Δεύτερον, το περίμενα. Καιρός ήταν. Φτάσαμε 3/10 χθες, γιά να κάνω ήττα. Ηταν αφύσικο να πηγαίνει…σερί.

Υπήρξε “διόρθωση”, απόλυτα νορμάλ. Δίνεις κάτι πίσω από τα (πολλά) κερδισμένα. Βέβαια, εκκρεμεί μιά Σασουόλο οπότε μπορεί να πάρω κάτι πίσω, αλλά και να έρθει, χαμένος θα είμαι χθες. Μέσα στο πρόγραμμα. Να σας πω τι με χάλασε; Ο τρόπος που έχασα ένα σημείο. Την Λα Κορούνια. Γιά πλάκα έβαζε τρία γκολ, σαν να…έπεσαν παρακάλια στο ημίχρονο και στο δεύτερο μέρος έπαιξε …φιλικό.

Σημειώθηκε γιά τον 2ο γύρο, αλλά τι να το κάνω, φρίκαρα όσο έβλεπα ότι δεν ήθελαν, ότι δεν το χτύπαγαν. Μόνο αυτό με χάλασε χθες. Από εκεί και πέρα; Γράφω εδώ, γράφει ο Μάκης “χάσαμε, ορθώς χάσαμε”. Και αναφερόμαστε σε σημεία του 3.00, του 4.00 και σε παικτικές αξίες. Κάθομαι μόνος μου και γελάω. Δηλαδή, τι να πει κάποιος που..πρότεινε-έπαιξε Τσέλσι (το πιό φορτωμένο σημείο μακράν του δεύτερου); Και σήμερα το κάνει και γαργάρα, ή το ρίχνει στα αναθέματα; Φέτος- το έγραψα από τον Αυγουστο- θα δείτε έναν άλλο Billara.

Οχι μόνο στο παιχνίδι μου, αλλά γενικά. Δεν θα αφήνω τίποτα να πέφτει κάτω, γιατί καμιά φορά η σιωπή εκλαμβάνεται ως αδυναμία. Εχω λοιπόν να γράψω το εξής: Φυλαχθείτε από τους αλμπάνηδες. Τους άσχετους. Τους πανηγυριώτες και , τέλος, τους “κλεφτάκους”. Η τελευταία είναι μιά…παλιά κατηγορία, αλλά δεν την είχα πιάσει στο στόμα μου, έλεγα συνέχεια “μην ασχολείσαι”.

Οτι δεν μιλάω όμως, δεν σημαίνει ότι δεν μαθαίνω-βλέπω-ξέρω. Χθες πχ, έγιναν πολλοι…μάγκες με τα νορβηγικά σημεία που ήρθαν εύκολα διπλά (και όχι μόνο με αυτά, όχι μόνο χθες, αλλά…χρόνια τώρα). Τα σημεία έγιναν…αναπαραγωγή κατά κόρον. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με την αναπαραγωγή, ας τα βλέπει (απ' όπου τα βλέπει) ο κόσμος (και μακάρι) να πληρώνεται.

Αλλά να..αναφέρουμε και την πηγή ε; Δεοντολογία λέγεται, την έχετε ακούσει τη λέξη; Ξέρω πολύ καλά ότι πανελληνίως αυτοί που κάνουν πρωτογενή εργασία (δεν διαβάζουν κανέναν, μελετάνε μόνοι τους από Τετάρτη, εκτιμούν αποδόσεις και βγάζουν κορμό με σημεία) δεν είναι πάνω από 50 στοιχηματογραφιάδες. Και μάλιστα, να το προχωρήσω, από αυτούς τους 50 οι 35 το κάνουν με εξιδίκευση, γιά τα πρωταθλήματά τους μόνο, γιά τα οποία γράφουν σε εφημερίδες-sites-blogs κλπ.

Μένουν 15 (μόλις, μπορεί να λέω και πολλούς) που κάθονται και ξεστραβώνονται γιά ώρες (σαν και του λόγου μου) γιά να διαβάσουν και να μελετήσουν ένα πρόγραμμα απο Τρίτη-Τετάρτη και να παράγουν πραγματικό έργο. Οοοοοοολοι οι άλλοι, τα παίρνουν έτοιμα. Παίρνουν εφημερίδα και καθαρίζουν. Ξαναλέω, no problem με την αναπαραγωγή, αλλά δεν λέει να ξεστραβώνεται ώρες ο Billaras που'ναι μιά 20ετία στο κουρμπέτι και να'ρχεσαι εσύ ο νεογνός να οικιοποιήσαι τα σημεία και μετά να πανηγυρίζεις και σαν γύφτικο σκεπάρνι! Πολύ πάει.

Εδώ μέσα, ακόμα και από μέλος του site να πάρω σημείο (που έχω πάρει, δεν είναι ντροπή, σιγά μην τα ξέρω όλα, πολλές φορές μου έχει διαφύγει κάτι και κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη), το αναφέρω και ευχαριστώ κιόλας. Ετσι πρέπει. Γι αυτό λοιπόν, γιά να μην αρχίζω να αραδιάζω ονοματάκια και στοιχεία, καθήστε μελετήστε (υποτίθεται ότι αυτή είναι η δουλειά σας ε;) και αφήστε το….

clopyright. Αυτά έτσι γιά να…αγριέψουμε λίγο, ελπίζω να μην επανέλθω στο θέμα γιατί θα το κάνω με λεπτομέρειες και πολλοί θα ψάξουν να κρυφτούν. Πάμε στα αγωνιστικά και τα σημερινά. Μέρα των ντέρμπι, αλλά χθες είδαμε..απίθανα πράγματα, όταν η μπάλα έχει κέφια κάνει…όργια. Είδαμε 5 γκολ από τον Αγουέρο, είδαμε…αδιανόητη φάση στο Σεβίλλη-Μπάρτσα με τη μπάλα να….

(συγγνωμη γιά την έκφραση αλλά έτσι περιγράφεται) …σνιφάρει όλη τη γραμμή από δοκάρι σε δοκάρι, είδαμε και πολλά άλλα. Θα “αναμιχτώ” σε κάποια ντέρμπι. Κατ΄αρχάς στο Emirates. Θα παίξω Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το έγραψα από χθες. Το ανέλυσα στην εφημερίδα, το ανέλυσε ο Μάκης, δεν ξέρω τι να προσθέσω. Αν δούμε την γενική εικόνα, από τις “μεγάλες” αυτή που δεν έχει μεν την καλύτερη ομάδα αλλά έχει την μεγαλύτερη ηρεμία, είναι η Μάντσεστερ.

Κι αυτό μετράει πολύ. Αρσεναλ-Τσέλσι-Λίβερπουλ είναι σε τρικυμία, εκεί ήταν και η Σίτι. Η Γιουνάιτεντ “σβήνει” τους “κραδασμούς”. Μπάλα δεν παίζει μεγάλη, αλλά ο Φαν Γκάαλ είναι εγγύηση. Αγωνιστικά; Φέρτε μου…στημένα. Κόρνερ, φάουλ, ότι θέλετε. Εκεί πάσχει απίστευτα η Αρσεναλ (που παίζει ζώνη οταν αμύνεται, το είδατε και με τον Ολυμπιακό).

Με δίδυμο Γκάμπριελ-Μερτσετάκερ, πιστεύω ότι θα δεχθεί πάνω από ένα γκολ, στα χαφ μόνος του ο έρμος ο Κοκλέν τρέχει. Ο Φαν Γκάαλ θα κλείσει χώρους, δεν θα ανοιχτεί, θα βρει τρόπο όμως, αν πόνταρα παίκτη-σκόρερ θα ήταν ο…Μάτα! Και στο φινάλε, στο 3.75 (που την έπαιξα) ή στο 3.80 (που είναι σήμερα); Μην τρελλαθούμε! Αυτές είναι…περσινές αποδόσεις, όχι φετινές.

Θα εγκαινιάσω το Bet of the Day, εκεί θα πάει σε μονό η Μάντσεστερ. Πέρα από αυτό; Εφ όσον ανοίχτηκα χθες, θα μαζέψω τα μπόσικα σήμερα. Εχω αποφασίσει να παίξω μιά βραδυνή δυάδα με ντέρμπι, με Ατλέτικο over-Παρί g/g. Στο ένα ματς, έχω διαγνώσει μιά δυσλειτουργία στην άμυνα της Ατλέτικο κι εκεί ποντάρω. Κάτι δεν δουλεύει καλά στο μεγάλο όπλο του Σιμεόνε.

Στο άλλο, περιμένω…φεστιβάλ, αλλά οκ, ένα γκολ μπορεί να το βάλει η Μαρσέιγ (αν δείτε τι έχασε την Πέμπτη στο Europa League, δεν μπορεί να είναι πάλι τόσο χασογκόληδες!). Και τι έμεινε; Αν δεν περίμενα την Σασουόλο θα την ξανάπαιζα (ελπίζω να μην δω “περίπτωση Κορούνια”, να το χτυπήσει δηλαδή το ματς, να μην συμβιβαστεί με κανένα ποντάκι), και πέραν αυτής μου αρέσει μια Σοντερίσκε στη Δανία, ένα g/g στην Σαμπντόρια, ίσως μια Ριζεσπόρ στην Τουρκία, αλλά και ….

οι Εβερτον και Τότεναμ! Α, και από φαβορί, η τρίτη της “σκανδιναβικής παρέας”, η Οντ! Αυτά είναι (γιά τον φίλο που ρώτησε, σαφώς και τσέκαρα την Ρεν, αλλά έχει σοβαρές απουσίες, ειδικά στην θέση του φορ). Το ζύγισα πολύ, δεν θέλω να ξανοιχτώ, θα πάω σε μια ακόμα δυάδα. Η μιά θα είναι η Εβερτον. Στο 2.80, αουτσάιντερ; Γιατί; Τρία με την Τσέλσι, τρία με την Γουέστ Μπρομ, από ατυχία δεν κέρδισε την Σουόνσι, γενικά είναι πολύ φορμαρισμένη.

Γιά την Λίβερπουλ ας μην εκφραστώ. Μπορεί να “βγάλει φανέλα” σήμερα; Ας βγάλει. Κι ας κερδίσει. Απλώς θα έχει βάλει τα …κακάκια κάτω απο το χαλάκι. Εγώ πάω με τον άσο. Με τι να τον συνδυάσω; Παίζεται και μόνο του φυσικά, αλλά έχω διάθεση γιά ρίσκο. Θα βάλω το g/g στο Σαμπντόρια-Ιντερ και καθάρισα. Στο χαλαρό. Αν πάρω πίσω τα χθεσινά, μιά χαρά θα είμαι.

ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 11.420 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: Σασουόλο 2 (3.00) με 70 μονάδες. Ποντάρισμα 4/10: Δυάδα: Εβερτον 1 -Σαμπντόρια g/g (4.81) με 70 μονάδες. Δυάδα: Παρί g/g-Ατλέτικο over (4,1) με 90 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 11.260 μονάδες. ΚΑΒΑ BET OF THE DAY: 2.000 μονάδες. Ποντάρισμα 4/10: Αρσεναλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2 (3.75) με 170 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 1.

830 μονάδες. Κλείσαμε. Από αύριο χαλαρώνουμε. Λιγκ Τρόφι την Τρίτη, εθνικές μετά, ξέρετε πως τα αντιμετωπίζουμε αυτά στο Betsellers. Θα υπάρχει νέα στήλη κανονικά την Τρίτη, αλλά …σοβαρό παιχνίδι από την άλλη εβδομάδα! Τα λέμε αργότερα στο chat. ΣΥΝΑΞΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/10, ΩΡΑ 21.00, ΟΥΖΟΥ ΜΕΛΑΘΡΟΝ, στοά Καρύτση 21. Οι συμμετοχές…φορτώνουν, θέλω να δω κι άλλες, μην το ξεχνάτε, ΩΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ! Εκεί πήγαμε και πέρυσι.

Στο πατάρι. Στο φόρουμ όλες τις λεπτομέρειες, εκεί δηλώστε συμμετοχή . Σημειώστε κάτι ακόμα σημαντικό: Γιά τους φίλους του Betsellers και μόνο, έχουμε και..ξενοδοχείο. Ενα παλιό και καλό μέλος μας, “καθαρίζει” (και σε ευχαριστώ Κωστή). Γιά όποιον λοιπόν θα έρθει από μακριά και δεν μένει στην πόλη, ένα τηλεφωνο γιά κράτηση στο ξενοδοχείο Αμαλία (Ερμου 33, τηλ 231 026 8321), θα λέτε ότι είστε από το Betsellers και θα παίρνετε μονόκλινο με 35 ευρώ, δίκλινο με 45.

Με πρωινό!! Είναι πάρα πολύ κοντά στο Ούζου Μέλαθρον.  

Παλαιότερα άρθρα του Billaras