34

Germanos

«Ανάσες» πριν την τελική ευθεία

Καλημέρα φίλοι και καλό Σ/Κ! Προφανώς έπεσαν οι ρυθμοί, είναι η τελευταία διακοπή πριν από την τελική ευθεία. Σημαντικό να καθαρίσει τώρα το μυαλό, αφού μετά πάμε σερί μέχρι τέλους, έπειτα 2 εβδομάδες διακοπή και μετά…Euro! Επομένως όσες μέρες μπορούμε να ξεσκάσουμε, να μείνει κλειστό το pc, το πράττουμε. Πιστέψτε με, καλό κάνει.

Για τα της προηγούμενης εβδομάδας, τα είπαμε, μου πέρασε, είμαι τρομερά ευδιάθετος και αυτό θα το αξιοποιήσω τις επόμενες μέρες για την τελική ευθεία. Μικρή ζημιά έχουμε προς το παρόν, 30 μονάδες μείον, χωρίς βέβαια να μετράμε την κατάκτηση της Λεβερκούζεν, που οι περισσότερες εταιρείες την έχουν πληρώσει ήδη (!).

Τι έγινε τις προηγούμενες μέρες; Πολλά! Παράδειγμα η αποχώρηση του Στράιχ από το ερχόμενο καλοκαίρι.

Τεράστιο κεφάλαιο για την Φράιμπουργκ, τεράστιο κεφάλαιο για το γερμανικό ποδόσφαιρο. Από τις πολλές ομάδες στη Γερμανία που είναι παράδειγμα προς μίμηση η Φράιμπουργκ, από τα οικονομικά μέχρι και όλο τον τρόπο που προσεγγίζει το ποδόσφαιρο. Από εκεί και πέρα είχαμε και την απόφαση σοκ της γερμανικής ομοσπονδίας να αλλάξει χορηγό ένδυσης και μετά από 70 χρόνια, θα αποτελέσει παρελθόν η Adidas και από το 2027 αναλαμβάνει η Nike.

Νέος αέρας στην εθνική Γερμανίας

Διακοπή για εθνικές ομάδες λοιπόν, με την εθνική Ελλάδας να κάνει το πρώτο βήμα, απομένει ένα κρίσιμο μεγάλο βήμα την Τρίτη. Όλα τα μακάρι της γης να τα καταφέρει, να μπορέσω να την στηρίξω εδώ στα λημέρια μου το ερχόμενο καλοκαίρι. Σίγουρα πάντως στις 7 Ιουνίου, στο Γκλάντμπαχ, θα μοιράσω την καρδιά μου σε δύο κομμάτια, αφού θα έχουμε το φιλικό Γερμανία – Ελλάδα.

Όσον αφορά την εθνική Γερμανίας, θυμάστε τι είχα αναφέρει στις στήλες μου λίγους μήνες πριν; Η Εθνική Γερμανίας δεν έχει έλλειψη από ταλέντο και καλούς παίκτες, έχει έλλειψη χημείας τα τελευταία 6 χρόνια. Τι κάνει ο Νάγκελσμαν το τελευταίο διάστημα; Προσπαθεί να φτιάξει τη χημεία στην ομάδα, αφού για ένα σύντομο τουρνουά όπως το Euro, η χημεία των παικτών είναι το πιο σημαντικό πράγματα.

Τολμάει ο Νάγκελσμαν να καλέσει παίκτες που είναι σε σούπερ φόρμα, που ταιριάζουν μεταξύ τους και αυτό φαίνεται. Μάλιστα, κάλεσε ξανά τον Τόνι Κρος, που αγαπάει όσο λίγοι την εθνική και που θα δώσει το κάτι παραπάνω στα αποδυτήρια.

Οι τρεις «κολώνες» λοιπόν για το Γιούρο θα είναι πίσω ο Νόιερ, ο Κρος στο κέντρο και ο Μούελερ για την επίθεση (είχε πει θα σταματήσει, όμως τσουπ, νάτος πάλι).

Από εκεί και πέρα ο Νάγκελσμαν, ψάχνει το puzzle που θα του δώσει την τέλεια χημεία. Έχει Μουζιάλα και Βιρτς, έχει Χάβερτς, έχει Γκούντογκαν, έχει Ούνταφ, έχει πάρα πολλούς παίκτες που βρίσκονται σε σούπερ κατάσταση.

Εν ολίγοις, μου αρέσει μετά από πολύ καιρό αυτό που γίνεται στην εθνική Γερμανίας. Ας δούμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον.

Προσωπικά για τα φιλικά που έρχονται, δεν έχω άποψη, πολλές αλχημείες θα γίνουν, το σημαντικό είναι 14 Ιουνίου να είναι η ομάδα έτοιμη.

Πάνω κάτω τα ίδια ισχύουν και για την εθνική Αυστρίας, που έχει επίσης φιλικά μπροστά της και ευκαιρία να δέσει περισσότερο τη χημεία της ομάδας.

Όπως είπα, δεν θα ασχοληθώ καθόλου, θα δω τα ματς, αλλά το κεφάλι θα αδειάσει από στοίχημα, το χρειάζομαι όσο τίποτα, για να μπω δυνατός στην τελική ευθεία.

Αφήνω ανοιχτό το ενδεχόμενο για στήλη Τρίτης, αλλιώς Τετάρτη απόγευμα με διαλογή για το Σ/Κ, μιας και την επόμενη εβδομάδα είναι Πάσχα στη Γερμανία και ματς την Παρασκευή δεν θα έχουμε! Φιλιά πολλά !

Παλαιότερα άρθρα του GERMANOS