61

Billaras

“Ανακατεύοντας” πέντε σημεία

Ανάποδα μου έκατσαν τα αουτσάιντερ στο κύπελλο! Είχα προκρίσεις με gg αλλά η μεν Λέστερ προκρίθηκε χωρίς gg (0-1 στην παράταση), η δε Λιντς αποκλείστηκε με gg (3-2 στο 90′). Κανένα θέμα, στο τσακ ήταν. Κανένα άλλο σχόλιο, πάμε άμεσα στα φρέσκα, απολογισμός Φλεβάρη θα γίνει στην αυριανή στήλη που έχω μιά χρονική άνεση.

Στα σημερινά λοιπόν, αν ακούσατε την εκπομπή (καλοπερνάμε κάθε Παρασκευή, τουλάχιστον εμείς το απολαμβάνουμε κι ελπίζω κι εσείς), δεν έχω και πολλά.

Και δεν πρόσθεσα και τίποτα φρέσκο μετά την τελευταία πρωινή μελέτη.

Εκτός Αγγλίας αρχικά, ήταν…ευκολάκι. Μιά Μπόχουμ στο 4,75 και μια Σεβίλλη στο 2,80. Και τίποτα άλλο. Τα δέχομαι. Η μεν Μπόχουμ στο σπίτι της είναι “αλλιώς”, είναι κάστρο. Και η Λειψία έχει απ΄το Νοέμβριο, ένα ολόκληρο τετράμηνο, ένα διπλό! Κι έχει και ντεφορμάρισμα κι έχει και Ρεάλ σε λίγα 24ωρα.

Η δε Σεβίλλη με τον Φλόρες έχει ανεβάσει στροφές, ενώ η Σοσιεδάδ επίσης ντεφορμέ (μεγάλο θέμα ότι δεν σκοράρει), κουρασμενη (120′ με Μαγιόρκα), απογοητευμένη (εκτός τελικού κυπέλλου) και με Παρί μπροστά της σε λίγα 24ωρα.

Κάτι άλλο μη εγγλέζικο δεν είδα. Αν έβαζα κάτι άλλο θα ήταν αυριανό, η Ουτρέχτη στο 3,75, παρόμοιο ματς. Αγιαξ ντεφορμέ (πως πέρασε την Μπόντο δεν ξέρει ούτε ο Φαν Σχιπ), Ουτρέχτη φωτιά (15 αήττητη) και Αγιαξ με Αστον Βίλα μπροστά του.

Το αναφέρω απο σήμερα γιατί το ματς είναι νωρίς αύριο (στη 1 το μεσημέρι). Αν το προχωρήσω, έχω και Μπολόνια επίσης με πολλές ομοιότητες. Αταλάντα σε κοιλιά (πέρασε και δεν ακούμπησε δύο ματς στο Μιλάνο) και με Σπόρτινγκ μπροστά της μεσοβδόμαδα, κόντρα σε Μπολόνια…τούμπανο και το διπλό στο 4,20. Πολλές ομοιότητες λοιπόν η “ευρωπαϊκή” τετράδα.

Τα σημερινά είναι δύο και τέρμα (τσέκαρα μερικά ακόμα, δεν τα αναφέρω καν δεν μου έκανε τίποτα το “κλικ”).

Στο δε νησί; Η Premier αρχικά, σβήστηκε. Η Γουλβς ανέβηκε στο 4,00 και με…τσιγκλάει. Δεν ξεχνώ ότι είναι καλά και ότι η Νιουκάστλ τρώει γκολ κι απο…εμένα τελευταία. Κι έπαιξε και 120′ την Τρίτη στο Μπλάκμπερν. Σκαλώνω όμως σε τρία δεδομένα.

Πρώτον, η Γουλβς δεν μου άρεσε στο οριακό 1-0 με την Σέφιλντ. Δεύτερον ξεμένει απο επίθεση. Εξω ο Κούνιά, έξω και ο Χουάνγκ τώρα, θα παίξουν Σαράμπια-Νέτο; Κανείς δεν είναι φορ ατόφιος. Και τρίτον, πέρασε στο κύπελλο και η κλήρωση της έφερε Κόβεντρι! Ταμάμ για να περάσει 4αδα και μπαίνει αυτομάτως το FA CUP στο κάδρο. Οκ, σε 14 μέρες το ματς, αλλά και πάλι δεν αποκλείω να γίνονται ήδη πλάνα.

Οπότε αποφασίζω να το σβήσω. Τσεκ στο live. Κάτι αλλο δεν είχε η “μεγάλη” κατηγορία, δεν θέλω να ασχοληθώ με combo σημερα, πάσο. Και στην Championship έχει μόνο δύο (μεγάλα) ρίσκα. Τώρα νωρίς την Κάρντιφ στο ντέρμπι με την Μπρίστολ Σίτι (4,33) και μετά την Μπέρμιγχαμ με την Σαουθάμπτον (στο 4,00). Δεν είναι απλά ματς, βασικά δεν είναι και τοπ φόρμα οι “δικές μου”, περισσότερο είναι σημεία timing σε συνδυασμό με τις αποδόσεις (η μεν Κάρντιφ έκανε νίκη μετά απο πέντε, η δε Μπέρμιγχαμ βρίσκει Σαουθάμπτον σε κοιλιά και μετά απο παιχνίδι στο Ανφιλντ).

Προβληματίζομαι, δεν με τρελλαίνουν.

Στην 1η τίποτα, μιά Λίνκολν που είχα την αφήνω, πλέον στο 2,70 (και ελαφρύ φαβορί) δεν φτουράει.

Και πάμε ακόμα πιό κατω, στήριξη στις…τελευταίες. Φόρεστ Γκριν (ανέβηκε στο 4,20) και Σάτον (στο 3,60). Τα περιθώρια στενεύουν, μπήκε Μάρτης, το πρώτο είναι εξάποντο καθαρό και η Γκρίσμπι τα τρώει σαν χαρούπια ενώ η Φόρεστ με Κότεριλ στον πάγκο πατάει πολύ καλύτερα, το δεύτερο βρίσκει μια Τρανμίρ ντεφορμέ (4 ήττες σε 5) και μιά Σατον επιτέλους να κάνει (φοβερή) νίκη με 4-3 και να παίρνει ηθικό και ελπίδα.

Ομολογώ ότι παρότι έχουμε τις δύο τελευταίες, αυτά μου αρέσουν περισσότερο (αρκεί να ΞΈΡΟΥΜΕ και τι ποντάρουμε, τις 2 τελευταίες της…Δ’ Εθνικής). Κλείνω με μια Χάλιφαξ, τρέχει με 4Χ4 για να μπει πλέι οφ στη Νάσιοναλ Λιγκ και η Μπρόμλεί παρότι δεύτερη σαν να ξεμένει απο κίνητρο, μόλις μια νίκη σε πέντε ματς (πρώτη αποκλείεται να βγει, εντός πλέι οφ θα είναι σίγουρα επίσης).

Σωστό το 3,30 απλά εδώ πάντα με το θέμα που υπάρχει, δεν έχει πρώιμη πληρωμή η Νάσιοναλ Λιγκ.

Αυτά είναι. Και έχω μια ιδεά. Να τα…ανακατέψω. Κρατάω τρία εγγλέζικα (τα δύο της 2ης και την Χάλιφαξ) και τα δύο μη εγγλέζικα (Σεβίλλη και Μπόχουμ). Τι εννοώ να τα ανακατέψω; Τα δύο μεγάλα (4,75 Μπόχουμ και 4,20 Φόρεστ Γκριν) να πάνε σε μονά (και ψιλά στην δυάδα).

Και τα τρία μικρότερα (2,80 Σεβίλλη/3,30 Χάλιφαξ/3,60 Σάτον) σε trixie. ΦΥΣΙΚΑ ο καθένας παίζει όπως θέλει, το…ανακάτεμα δικό του. Αρχικά σκέφτηκα αλλιώς, αλλά κατέληξα σε αυτό. Ολα με πρώιμη πλην Χάλιφαξ. Τα λέμε στο chat, νέα στήλη αύριο νωρίτερα (θέλω να παίξω Ουτρέχτη).

Παλαιότερα άρθρα του Billaras