31

Billaras

Ανατροπή και πέναλτι!

Για να δούμε λοιπόν, θα είναι απόψε μιά μεγάλη βραδιά; Θα πάμε σε Euro μετά το 2012; Στις 9 (εκτός αν πάμε παράταση) θα ξέρουμε. Και όσο να πεις, η αγωνία υπάρχει.

Πίσω μου έχω αφήσει τα πάντα, αφού η μπαλίτσα ούτε στο χαλαρό δεν ήθελε να μας δώσει μιά πλούσια δυάδα. Το κυριακάτικο ισπανικό χινάρι πέρασε σβηστά με 0-0, αλλά στο Νησί το Σάββατο η Τζίλιγχαμ “θυμήθηκε” να βάλει…τρία γκολ.

Η χειρότερη επίθεση της κατηγορίας (πλέον με 38 είναι η Φόρεστ Γκριν ενώ η Τζίλιγχαμ με τα τρία αυτά έχει 39 γκολ σε…40 αγώνες), έβαλε 3 εκτός και έκανε δύο φορές ανατροπή από 1-0 και 2-1. Δεν περιγράφω άλλο που λένε (για την ιστορία, η Μόρκαμ στο 2-1 έχει χάσει δύο “μαλλιά”, ιδού η περιγραφή του BBC “the Shrimps looked to add to their lead with Slew forcing two saves from Morris and Garner flashing a fierce shot inches wide” και θα σας συνιστούσα να….

μην δείτε τι γκολ τρώει ο τυφλός κουνέλας της Μόρκαμ για να γίνει το 2-2 αντί το 3-1, αν επιμένετε, απομακρυνθείτε απο τον υπολογιστή μην τον σπάσετε και απο μακριά δείτε εδώ στο 1′,25” για να σας λυθεί και η απορία πως έβαλε τρία γκολ η Τζίλιγχαμ: https://www.youtube.com/watch?v=DsTVAkfK-iI).

Να μην ξεφεύγουμε όμως! Σήμερα έχουμε Εθνική.

Ηδη έχω κάνει ένα μπετ με την ανατροπή υπέρ μας μέσα στο ματς, παίζει και πιό ψηλά απο εκεί που πόνταρα, στην 365 ας πούμε υπάρχει στο 13,00. Δεν θέλω να κάτσω να αναλύσω αγωνιστικά τι και πως. Αυτά τα ματς δεν παίζονται. Κερδίζονται. Θα βράζει το γήπεδο, αν κάποιος νομίζει ότι θα είναι εύκολο, ας ασχοληθεί με κάτι άλλο. Και στις καλύτερες εποχές μας, Ελλάδα και φαβορί δεν…πήγαιναν μαζί.

Απόψε είναι θέμα μυαλού. Πίστης, θέλησης, (καθαρού) μυαλού. Οχι ικανοτήτων.

Στοιχηματικά δεν θα ασχοληθώ με άλλα ματς, ενώ για το δικό μας παιχνίδι μετά τον ορισμό του Μάρτσινιακ (και όλου του πολωνικού επιτελείου του, βοηθεί και VARίστες) αξίζει να παιχθεί το πέναλτι. Ο Μάρτσινιακ είναι…εργαλείο, δεν τον θεωρώ κορυφαία σφυριχτρα αλλά η UEFA ξέρει που τον βάζει.

Εδώ τον έβαλε σε τελικό Μουντιάλ στο Κατάρ και έδωσε…τρία πέναλτι! Λέτε να ψαρώσει απόψε; Υπάρχουν τρεις επιλογές: 1)Καταλογισμός πέναλτι. Ούτε ομάδα σε νοιάζει, ούτε αν θα μπει. Δίνει 2,80. 2)Ελλάδα καταλογισμός πέναλτι. Δίνει 4,25. Εδώ δεν μας νοιάζει αν θα μπει, αρκεί να το δώσει υπέρ μας. Και φυσικά 3)Ελλάδα να σκοράρει πέναλτι που δίνει 5,50.

Εδώ το φοβάμαι λίγο, γιατί και με το Καζακστάν το πέναλτι του Μπακασέτα δεν ήταν καλοχτυπημένο και το άγχος θα είναι μεγάλο και μπορεί όλοι να μιλάνε για τον Κβαρατσκέλια αλλά πίσω η Γεωργία έχει ένα…νταμάρι στο τέρμα, τον δίμετρο Μαμαρντασβίλι της Βαλένθια. Toν Οκτώβρη του 2021 πάντως, για τα προκριματικά του Μουντιάλ, ο Μπακασέτας είχε ευστοχήσει σε πέναλτι μέσα στη Γεωργία (φωτό).

Οπότε αποφασίζω και κρατάω το δεύτερο, να δώσει δηλαδή πενάλ ο Μάρτσινιακ υπέρ μας, στο 4,25. Αν συμβεί αυτό, μετά απλώς θα εύχομαι να μπει αλλά θα έχω πληρωθεί ήδη. Γενικά το ματς το βλέπω κάτι σε 1-1 ή 1-2 (θυμιζω και την ανατροπή που την έχουμε…ψωμοτύρι με τους Γεωργιανούς).

Τίποτα άλλο, ανταλλάσω τα μπετ μου με μιά οποιαδήποτε πρόκριση, να πάμε στο Euro της Γερμανίας.

Αύριο θα δειτε νέο vidcast, δεν το κάναμε τελικά σήμερα. Και νέα στηλη ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, όχι το Σάββατο! Είναι Πάσχα Καθολικών, οι “μικροί” άγγλοι παίζουν και Παρασκευή και Δευτέρα, οπότε πρώτα στήλη και μετά ράδιο την Παρασκευή, θα έχουμε ενδεχομένως και λίγο live στο Betsellers Radio!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras