534

Billaras

Ανεβάζοντας το ρίσκο!

Καλό μήνα! Τώρα εγώ ο…έρμος τι να γράψω; Εμ είμαι…πτώμα, δεν είχα ύπνο χθες μετά από μιά έντονη, απίστευτη, μαγική βραδιά (βασικά μέρα ολόκληρη). Εμ το μυαλό μου είναι (ακόμα) αλλού.Μεγάλωσα και έγινε ευσυγκίνητος, δεν ξεκολλάει ο νους από όσα έζησα χθες με την ΑΕΚ. Εμ ο Μάκης πήγε ο μπαγάσας και μου έγραψε…όσα θα έγραφα (γέλια).

Και έπαιξε και όσα θα έπαιζα! Τι πράμα είναι αυτός μωρε;

Anyway, εδώ είμαι. Μακάρι όλες οι ομάδες και ολοι οι φίλαθλοι να έχουν βραδιές σαν την χθεσινή, χαρές σαν την χθεσινή, έτσι πάει μπροστά το άμοιρο ποδοσφαιράκι εδώ στην Ελλάδα. Να έχουμε 3-4 ακόμα νέα γήπεδα, να έχουμε μετακινήσεις φιλάθλων χωρίς επεισόδια και προβλήματα και να απολαμβάνουμε, να χαιρόμαστε την ιεροτελεστία,όλοι μαζί.

Γιατί γήπεδο=ιεροτελεστία. Οπως ήταν χθες που πήγα απ΄το μεσημέρι στη Νεα Φιλαδέλφεια και θυμήθηκα τα νιάτα μου. Καφές, φαί, βόλτα, παλιοί φίλοι, αντάμωμα, πλάκες, θύμησες, γέλια, βόλτα στη μπουτίκ, στην εξέδρα 2 ώρες νωρίτερα, αφού η καντίνα ήταν…πίσω μου, μόλις εβγαινα από την θύρα, με μπυρίτσα και τα πάντα όλα. Και οι τουαλέτες επίσης, όλα καλά, καινούργια και ανθρώπινα.

Γιατί να τα ζούμε πλέον μόνο στο εξωτερικό; Τόσο ουτοπικό είναι πιά να τα ζούμε κι εδώ; Ζητάμε τόσα πολλά εμείς οι υγιείς φίλαθλοι;

Τέλος πάντων, αυτά για χθες, ας (προσπαθήσω να) έρθω στο σήμερα και στο κουμάρι. Τα είπαμε ήδη στο vidcast/podcast το προχθεσινό, είναι κουπόνι “επικίνδυνο” μετα από διακοπή και ενώ έρχονται κρίσιμα ευρωπαικά.

Ο Μάκης λοιπόν, έδωσε το κεντρικό νόημα. Παιχνίδι με αγγλίδες και με βάρος στους πάγκους/στις αλλαγές/φυγές προπονητών. Και με καλές αποδόσεις. Μικρά δεν έχει, δεν θέλω, “βλέπω” πχ (την αγαπημένη) Φράιμπουργκ, αλλά δεν το διαπράττω, θα ήταν λάθος.

Και εκτός Αγγλίας, είδα 3-4 μεγάλα, αλλά λέω να τα αφήσω όλα. Είδα (λίγο) Λέουβεν, είδα (λίγο) Ρόμα, είδα (λίγο) Πορτιμονένσε.

Προσπερνάω τάχιστα. Και πάω στο Νησί.

Εχω τα ίδια με τον Μάκη. Τίποτα από Νάσιοναλ Λιγκ και Λιγκ 2 (εδώ ίσως σκάσουν κάμποσα φαβορί σήμερα), μια Πόρτσμουθ με τσιγκλάει από 1η, μιά…Μπράιτον από Premier και Χάτερσφιλντ-Γουίγκαν από Championship.

Εχουμε ωραία ματς, θα δούμε μπάλα, αλλά δεν αγγίζω ούτε ντέρμπι (Χ θα έπαιζα στο Αρσεναλ-Τότεναμ αν επέμενε κάποιος), ούτε φαβορί (Τσέλσι, Γουέστ Χαμ, Μπρέντφορντ).

Για αύριο, θα τα πούμε…αύριο (πάντως σκέφτομαι σοβαρά και Γουότφορντ-με την ίδια σημερινή λογική, έχει νέο προπονητή- και…Γιουνάιτεντ). Σήμερα λοιπόν, αφού ο Μάκης τα έχει αναλύσει όλα και δεν παίζω κάτι εκτός Νησιού, θα κάνω κάτι απλό. Θα αυξήσω το…ρίσκο λίγο παραπάνω. Και μαζί με τα δύο της Championship θα παίξω και Πόρτσμουθ και Μπράιτον! Η Πόρτσμουθ ήταν 4,20 και μετά πήγε 4,50 και μετά πήγε 4,75 και τώρα είναι στο 5,00! Ωπα ρε παιδιά.

Ματς κορυφής, καλή και άγια η Ιπσουϊτς αλλά την είδα και με την Πλίμουθ, πίσω μπάζει. Και έχει 2 σερί ανατροπές και ημιανατροπές. Η Πόρτσμουθ πρώτη και αήττητη και εξίσου βαριά φανέλα, δεν είναι πχ Φόρεστ Γκριν να “μασήσει”!

Στο δε Ανφιλντ, το 7.50 έγινε 6,50 αλλά πάλι έχει μιά αξία (στο 5,00 το dnb). Η Μπράιτον εκεί δεν έχασε ούτε πέρυσι, ούτε πρόπερσι (αυτό είναι επίτευγμα), έχει νέο και καλό προπονητή, είναι φρέσκια και έχει αήττητη 15 ματς στην Premier.

Και η Λίβερπουλ κάνει το σταυρό της που είχε διακοπή. Ολοι ξέρουμ πως ήταν πριν από αυτήν. Θα εμφανιστεί 50% καλύτερη; Ας το κάνει και ας χάσω. Εχει και Ευρώπη μετά φυσικά.

Μην το ψειρίζω. Τα δύο “νορμάλ” ακριβώς όπως τα πόνταρε ο Μάκης. Και τα άλλα δύο (με την Μπράιτον στο dnb) θα παιχθούν μονά. Κάνω ότι ακριβώς είπα. Ανεβάζω κι άλλο το ρίσκο.

Τα τρία εκ των τεσσάρων έχουν και πρώιμη. Τα ξαναλέμε αύριο με νέα στήλη κανονικά. Και σήμερα μετά τις 4 θα είμαι στο chat, ως αργά το βράδυ.

Υ,Γ: Οι νέοι συνδρομητές μην ξεχνάτε να μας ακολουθείτε στο twitter και να μπείτε στο γκρουπ μας στο telegram γιά τα live. Και φυσικά ενεργές ειδοποιήσεις και στα δύο.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras