4447

Billaras

“Αντέχει” ένα άνοιγμα!

Καλό τριήμερο σε όλους κατ' αρχάς. Κατά δεύτερον, καλό…κουμάρι, αφού το κουπόνι είναι (τουλάχιστον σήμερα), πλούσιο. Ξεκινάω λοιπόν από αυτό. Την Πέμπτη δεν έπαιξα (περίμενα το over της Μπιλμπάο που δεν ήρθε), χθες δεν έπαιξα, ενώ το σημαντικό είναι ότι αύριο “βλέπω” και λίγα σημεία και κυριώς μεγάλα αουτσαίντερ. Αύριο εν ολίγοις, θα κάνω παιχνίδι…ακροβασίας, που λίγοι μπορούν να ακολουθήσουν.

Το σημαντικό όμως είναι αλλού. Μην παίζοντας χθες-προχθές και αύριο με μικρή μίζα (μιάς και τα σημεία είναι λίγα και μεγάλων αποδόσεων), έχω…απόθεμα γιά σήμερα. Ακολουθεί και…ξενέρωτη επόμενη εβδομάδα, οπότε… σήμερα θα πέσει το βάρος. Τα αναφέρω αυτά, γιατί εκατοντάδες φορές έχω πει ότι η διαχείρηση της κάβας, είναι ένα από τα 2-3 βασικότερα πράγματα στο στοίχημα.

Αν είχα παίξει χοντρά πχ προχθές, αν είχα παίξει και χθες, αν αύριο είχα σκοπό να…ορμήσω και αν το άλλο μεσοβδόμαδο ήταν φουλ, τότε ανάλογα σήμερα θα πρόσεχα. Θα μαζευόμουνα. Πως να το πω, σαν να…αποταμιεύω ένα πράγμα. Θα έπαιζα πχ 200 μονάδες την Πέμπτη, 100 χθες, 450 αύριο και 400 το άλλο μεσοβδόμαδο; Κάνοντας την αρνητική σκέψη ότι μπορεί να τα έχανα όλα, θα ήταν 1150 μονάδες “πεταμένες”.

Τώρα όμως; Τώρα έχω “εξοικονομήσει” μονάδες, αφού αντί για 1150 θα παίξω 300 αύριο και 150 μεσοβδόμαδα, άρα… έχω αβάτζο περίπου 700 μονάδες. Τις οποίες και θα διαθέσω σήμερα. Αντί πέντε χτυπήματα σκόρπια, ένα και καλό. Θα χάσω σήμερα; Ας χάσω, δεν θα έχω βγει εκτός προϋπολογισμού, αυτό με ενδιαφέρει. Και βέβαια, παίζω έτσι γιατί είμαι ΚΑΛΑ κερδισμένος.

Αρα, αντέχει ένα άνοιγμα η μέρα σήμερα… Ολα τα παραπάνω, ΜΗΝ τα περνάτε ντούκου. Ειναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ από ένα σημείο. Προχθές πχ δεν έγραψα, και ενώ το…έγραφα στην προηγούμενη στήλη ότι δεν θα γράψω, κάποιοι φίλοι αναγνώστες με…αναζητούσαν! Τι σημαίνει αυτό; Οτι ΔΕΝ είχαν διαβάσει όλο το κείμενο μου. Είχαν μόνο δει τις προτάσεις και τίποτα άλλο.

Κι αυτό, είναι κακό. Πολύ κακό. Και γιά μένα που δεν μπορώ να περάσω μια συγκεκριμένη φιλοσοφία και γιά εσάς που δεν…καταλαβαίνετα πως παίζω, γιατί παίζω έτσι, που είναι το γκάζι μου και που το φρένο μου… Πάμε στα ματς. Εχει…από όλα το πανέρι. Μικρά, μεσαία, μεγάλα. Στο νησί, όλα όσα είχα αρχικά ξεχωρίσει και τα αναφέρω από χθες στην εφημερίδα, είναι τα εξης: Σάντερλαντ, Χαρτλπουλ, Γέοβιλ, Λέιτον, Τσέστερφιλντ τα μεγάλα.

Και Νιουκάστλ, Σαουθάμπτον (συν over αυτό), Μπρίστολ Σίτι over, Λιντς (αυτό ήταν στα “μεγάλα” αλλά..βούλιαξε η απόδοση), Καρλαιλ over, Χάτερσφλντ over, Ρόδεραμ over, Ολντερσοτ, Πλίμουθ, Κιντερμνίστερ. Είναι πολλά. Και κοιτώντας σήμερα ξανά και ξανά τα παιχνίδια, αποφάσισα να προσθέσω ένα ακόμα! Οπότε, πρώτα να…αρχίσω να σβήνω από την αρχική λίστα! Εξω η Τσέστερφιλντ (με φοβίζει η μεσοβδόμαδη νίκη με νέο προπονητή της αντιπάλου της).

Εξω η Νιουκάστλ, πολύ μικρό γιά τα γούστα μου. Εξω και οι Ολντερσοτ, Πλίμουθ, Κιντερμνίστερ. Ολα φαβορί. Ο λόγος; Οχι οτι δεν μου αρέσουν, αλλά αν τα αξιοποιήσω (έχοντας και ματς εκτός Αγγλίας), θα “ανοίξω” πολύ το παιχνίδι μου και δεν το θέλω. Εξω και η Σαουθάμπτον, γιά τον ίδιο λόγο. Και από τα πέντε over, έξω τα δύο, αυτά σε Μπρίστολ Σίτι και Χάτερσφιλντ.

Πόσα έμειναν πλέον; Σάντερλαντ 2, Χάρτλπουλ 2, Γέοβιλ 2, Λέιτον 2, Λιντς 2 και τα over σε Ρόδεραμ, Καρλάιλ, Γουότφορντ… Ποιά κοίταξα; Από Τορκί και Μίλτον Κέινς, ως Πιτέρμπορο και Ροτσντέιλ και Μπλάκπουλ. Τελικά, κράτησα…ένα. Την Πιτέρμπορο. Και την προσθέτω σήμερα στα μεγάλα σημεία. Πλέον, έχω μιά….ξεκάθαρη τριάδα από over (που θα παιχθεί ατόφια) και έξι σημεία μεγάλα ή μεγαλούτσικα (Σάντερλαντ 2, Χάρτλπουλ 2, Γέοβιλ 2, Λέιτον 2, Λιντς 2, Πιτέρμπορο 2).

Ολες έχουν θετικά και αρνητικά. Η Σάντερλαντ πχ έχει αρνητικό ότι δεν έχει ουσιαστικό στόχο και πως η Γουέστ Μπρομ έρχεται από θρίαμβο στο ντέρμπι. Η Χάρτλπουλ έχει ότι η αντίπαλος της προχώρησε σε τρεις μαζεμένες μεταγραφές-δανεισμούς. Η Γέοβιλ ότι γυρίζει ο πρώτος σκόρερ της αντιπάλου. Η Λέιτον ότι είναι..ασανσέρ. Η Λιντς ότι έπεσε πολύ η απόδοση της.

  Και η Πιτέρμπορο ότι μόλις τώρα άρχισε να “στρίβει”. Επίτηδες ανέφερα μόνο τα αρνητικά. Γιά να σας δείξω ότι ΔΕΝ είναι εύκολο κανένα. Τα θετικά όμως είναι πολύ περισσότερα και για αυτό ακριβώς είναι στην τελική διαλογή μου… Τελική είπα; Μάλλον βιάστηκα να το γράψω. Τα ξανακοιτάω και ενώ μου αρέσουν και τα έξι, ξέρω ότι.

.πρέπει να κόψω ακόμα δύο. Ετσι είναι το στοίχημα. Τα 10-12 της Τετάρτης βράδυ έγιναν 7-8, σήμερα έγιναν 6 και τελικά πρέπει να μείνουν τέσσερα. Το ζουμί είναι να είναι η…καλή τετράδα, αυτή που θα “γράψει”, όπως πριν μιά εβδομάδα. Εδώ ανοίγω παρένθεση: ΜΗΝ περιμένεις κανείς… άμεση επανάληψη του θριάμβου. Αν συμβεί, θα είναι σαν θαύμα! Το πιθανότερο είναι να γίνει μιά… αψιμαχία όπως την ονομάζω.

Τα “μπαμ” γίνονται 3-4 φορές το χρόνο! Ποιά θα κόψω στο…90'; Την Γέοβιλ (φοβάμαι ξέσπασμα της Καρλάιλ και η Γέοβιλ πάει σε ..χύμα στα ματς, εγώ θέλω ομάδες να τα…κλεβουν). Και θα κόψω και την…Σάντερλαντ! Ναι, αυτή κόβω, στο…90 φεύγα! Την αγαπημένη μου Σάντερλαντ. Μακάρι να κερδίσει, με βαριά καρδιά την αφήνω, αλλά δεν ήθελα να πάω σε πιό ανοιχτό σύστημα από το yankee.

Μην με ρωτήσετε γιατί έκοψα αυτή, από…ένστικτο. Τώρα αυτό “μιλάει”. Κι έτσι, τέλος από  νησί, με Πιτέρμπορο 2-Λιντς 2-Χάρτλπουλ 2-Λέιτον 2 σε 2-3-4 (φόρτωμα οι δυάδες) και το παρολί με τα over ( Ρόδεραμ, Καρλάιλ, Γουότφορντ). Εκτός νησιού τώρα. Βλέπω τα…τρελλά λεφτά που πέφτουν στην Λεβερκούζεν εξ'αιτίας των μεγάλων ελλείψεων στην άμυνα της Κολωνίας.

Αλλά δεν θα το τιμήσω το διπλό. Πείτε το ένστικτο κι αυτό. Στα μεγάλα ματς (Λυών και Μίλαν) “βλέπω” ξερά χινάρια, αλλά… ούτε αυτό το λόττο θα παίξω. Τι μου αρέσει; Βέρντερ 1, Χερτα 2, Βολφσμπουργκ 1,  Μπετις, Βαλενσιεν 1, Σεντ Ετιεν 2 (και over αυτό). Ουσιαστικά, αυτά που έχω αναφέρει και στην εφημερίδα, συν την Μπέτις, αφού είδα τις απουσίες της Χετάφε και κράτησα από χθες στο ράδιο τον άσο.

Πως θα κινηθώ εδώ; Θα σβήσω κατιτίς γιά αρχή ξανά. Θα σβήσω την Βόλφσμπουργκ. Θα κάνω μιά δυνατή δυάδα μαζί με μονά της Χέρτα (έλα ρε Ρεχάγκελ, ξεκίνα με το δεξί) και Σεντ Ετιέν (τρελλή φόρμα, εύκολο γκολ, χάλια η Οσέρ). Και από τις Βέρντερ-Μπέτις-Βαλενσιέν και το over της Οσέρ, θέλω να κάνω ακόμα ένα παρολί. Θα κρατήσω το over οπωσδήποτε, αφού και είναι σούπερ καλοπληρωμένο και θέλω να είναι σε παρολί, γιά να μην παίξω με 1/27, αλλά με 1/18 πιθανότητες.

Και ποιά θα αφήσω; Την Μπέτις. Κι εδώ ένστικτο. Φέρνω τα “μπρος-πίσω”. Χθες την πρόσθεσα στο παιχνίδι μου, σήμερα την αφήνω. Προτιμώ να κάνω παρολί με την αρχική μου εκτίμηση (κι αν είναι να χάσω, ας χάσω), παρά να…χτυπάω το κεφάλι μου που άφησα πχ την Βαλενσιέν και έπαιξα την “εξτρά” Μπέτις… Κλείσαμε. Ο καθένας ας κάνει την χημεία του.

Και Σάντερλαντ μου αρέσει και Μπέτις μου αρέσει, αλλά ΔΕΝ θέλω να τα παίξω όλα. Και μπορεί κάποιος να “ανακατέψει” και αγγλικά με μη αγγλικά ματς. Μάθημα είναι κι αυτό. Μην πάτε και κάνετε…δέκα δελτία στη σκέψη “βρε μπας και περάσει εκείνο και δεν το παίξω;”. Είναι σκέψη-παγίδα. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΠΟ 22/2: 27.

340 μονάδες. Ποντάρισμα 25/2: Yankee σύστημα (2-3-4), με Λιντς 2 (2.25)-Πιτέρμπορο 2 (3.00)-Χάρτλπουλ 2 (2.50)-Λέιτον 2 (2.90). Από 60 μονάδες στις έξι δυάδες (360), από 25 στις τριάδες (100) και 10 μονάδες στην 4αδα. Σύνολο 470 μονάδες. Τριάδα με over: Ρόδεραμ-Καρλάιλ-Γουότφορντ (6.37), 70 μονάδες. Τριάδα με Βέρντερ 1-Βαλενσιέν 1-Οσέρ over (7.72), 60 μονάδες. Μονά και δυάδα: Χέρτα 2 (2.

95)-Σεντ Ετιέν 2 (2.80). Από 80 μονάδες σε κάθε μονό και 40 μονάδες στην δυάδα (απόδοση 7.28). Ανοιχτά μπετ: 790 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 26.550 μονάδες. Κλείσαμε. Προσέξτε κάτι. Τα μονά (Χέρτα και Σεντ Ετιέν) είναι πονταρισμένα στο ανταλλακτήριο, ενώ η δυάδα σε μπουκ. Το κάνω αυτό γιά να μπορώ να κάνω και trading. Γι αυτό και βλέπετε και άλλες αποδόσεις. Τίποτα άλλο, αύριο… καμμιά σχέση το παιχνίδι που θα κάνω με το σημερινό, σας… προειδοποιώ.

Στο chat δεν θα μπω σήμερα, υποχρεώσεις (ωραίες υποχρεώσεις όμως). Ραντεβού λοιπόν αύριο!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras