1718

Μάκης Μηνδρινός

Αντίδραση από δύο

Χαιρετώ! Στο Σάλφορντ – Στίβενεϊτζ η ποιότητα των γηπεδούχων έκανε τη διαφορά. Το Μπόστον – Τσέστερ ήταν ματς λεπτομερειών, θα μπορούσε να πάει οπουδήποτε: η Τσέστερ ήταν καλύτερη στο πρώτο, η Μπόστον το κυνήγησε πιο πολύ στο δεύτερο. Το 1-1 στο τέλος άφησε άπαντες ικανοποιημένους.

Μια πρώτη εικόνα έχουμε πλέον από τις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας αλλά προφανώς συμπεράσματα δεν μπορούν να βγουν.

Οι μεταγραφές θα ολοκληρωθούν την ερχόμενη Πέμπτη, οι ομάδες θα στρώσουν το επόμενο διάστημα και πιο ασφαλή συμπεράσματα θα μπορούμε να βγάλουμε αρχές Σεπτέμβρη. Εκεί, μετά τη διακοπή των Εθνικών ομάδων.

Υπήρχαν ομάδες που φάνηκαν ανέτοιμες, άλλες μουδιασμένες από την προετοιμασία, όλα αυτά είναι φυσιολογικά. Θέλετε να σας θυμίσω μερικά περσινά αποτελέσματα πρώτης αγωνιστικής; Γουέστ Μπρομ – Μπόλτον 1-2, Σέφιλντ Γιουν.

– Σουόνσι 1-2, Κόβεντρι – Σκάνθορπ 1-2, Πόρτσμουθ – Λούτον 1-0, Σάντερλαντ – Τσάρλτον 2-1. Κοινό στοιχείο όλων των ομάδων αυτών που έχασαν στην περσινή πρεμιέρα είναι ότι στο τέλος ανέβηκαν κατηγορία! Δεν λέω ότι το ίδιο θα γίνει ντε και καλά και φέτος. Λέω ότι είναι πάρα πολύ νωρίς για να βγουν συμπεράσματα.

Ένα ματς Λιγκ Καπ (Πόρτσμουθ – Μπέρμιγχαμ), τα… πολλά θα γίνουν στο επόμενο μεσοβδόμαδο, κάποια Λιγκ Τρόφι (αδιάφορη διοργάνωση προς το παρόν) και εμβόλιμες αγωνιστικές σε Νάσιοναλ Λιγκ, Βορρά και Νότο έχουμε μεσοβδόμαδα.

Τα προκριματικά του Τσάμπιονς και του Γιουρόπα Λιγκ δεν τα ανέφερα καν γιατί αυτά δεν με απασχολούν καθόλου στοιχηματικά. Θα βρείτε προτάσεις, αναλύσεις, τα πάντα για αυτά σε ένα σωρό άλλα σάιτ. Εδώ θα μιλήσουμε με αυτά που ξέρουμε καλύτερα και που δεν τα βρίσκεις εύκολα αλλού, τις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας.

Νάσιοναλ Λιγκ

Αν έπαιζα ένα φαβορί θα ήταν η Τσέστερφιλντ στο 2,60, στο εκτός έδρας με την Μέιντενχεντ.

Θυμάστε ίσως στο αφιέρωμα, που λέγαμε ότι η Τσέστερφιλντ συγκαταλέγεται στα φαβορί για την άνοδο. Καλό υλικό, καλός προπονητής, αναμενόμενα είναι το φαβορί. Ξεκίνησε όμως με ήττα τη σεζόν, 1-2 από τη Ντόβερ με ανατροπή. Κλασικό ματς πρεμιέρας, με το φαβορί να είναι καλύτερο, να χάνει ευκαιρίες, να προηγείται και να νομίζει ότι το ματς τελείωσε.

Η Ντόβερ έκανε τη ζημιά, όμως περιμένω αντίδραση από την Τσέστερφιλντ. Εξάλλου, ο Τζον Σέρινταν είναι ένας προπονητής που ξέρει να στήνει τις ομάδες του εκτός έδρας. Η Μέιντενχεντ, εξάλλου, δεν είναι και κάνα φόβητρο, δεν… ψαρώνω από τη νίκη της πρεμιέρας απέναντι στη νεοφώτιστη Στόκπορτ. Δεν υπάρχει λάθος στην απόδοση, είναι απλά ένα σωστό φαβορί.

* Μια και πιάσαμε μικρότερα σημεία, έχω και ένα πιθανό over: στο Μπάροου – Χάρογκεϊτ. Η Χάρογκεϊτ έδειξε στην πρεμιέρα ότι δεν αλλάζει στυλ παιχνιδιού σε σχέση με πέρσι, είναι μια ομάδα που παίζει επιθετικά με ό,τι αυτό συνεπάγεται (2-2 στην πρεμιέρα με τη Σόλιχαλ).

* Περνώντας στα αουτσάιντερ, είναι δύο παιχνίδια που με απασχόλησαν περισσότερο.

Το ένα είναι το Χάλιφαξ – Χάρτλπουλ και το άλλο το Ντόβερ – Ντάγκεναμ. Για το Ντόβερ – Ντάγκεναμ ενδεχομένως να θυμάστε προς το τέλος την προηγούμενες σεζόν μία μεγάλη ανάλυση που είχε κάνει ο Βασίλης και αφορούσε τις σχέσεις των δύο προπονητών, του Αντι Χέσενταλερ της Ντόβερ με τον Πίτερ Τέιλορ της Ντάγκεναμ.

Τότε είχε επιβεβαιωθεί το σενάριο, με την Ντόβερ που είχε ανάγκη τους βαθμούς να περνάει από το Ντάγκεναμ με σκορ 1-3, ένα διπλό που η απόδοσή του είχε πέσει πολύ. Προφανώς τώρα δεν μπορούμε να πούμε ότι η μία από τις δύο ομάδες έχει ανάγκη τους βαθμούς, είμαστε μόλις δεύτερη αγωνιστική. Απλά επειδή έγινε αυτό πέρσι, είναι δεδομένες οι καλές σχέσεις των δύο προπονητών, δεν θα προκαλέσει καμία έκπληξη αν δούμε κάνα διπλό.

Ετσι κι αλλιώς η Ντάγκεναμ, στα χαρτιά τουλάχιστον, είναι ανώτερη. Το διπλό ανέβηκε στο 3,50 (από το 3,30).

Όπως έγραφα πριν για την Μέιντενχεντ ότι δεν… ψαρώνω, το ίδιο ισχύει και για την Χάλιφαξ, η οποία με το 4-1 στην έδρα της Εμπσφλιτ βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας. Το 4-1 ήρθε επειδή η αντίπαλος έπαιζε με 10 παίκτες από το 9ο λεπτό.

Υπό άλλες συνθήκες δεν ξέρω καν αν θα νικούσε. Υπενθυμίζω ότι η Χάλιφαξ άλλαξε προπονητή λίγο πριν από την έναρξη της σεζόν, ο κόσμος γκρινιάζει για τις κινήσεις της, ενώ και το ρόστερ δεν το λες το πιο ποιοτικό της κατηγορίας. Θεωρώ ότι η Χάρτλπουλ θα αντιδράσει μετά την ήττα της πρεμιέρας, 1-3 από τη Σάτον. Ηδη ο Χίγκνετ τους «γκάζωσε» τους παίκτες του, περιμένω την αντίδρασή τους.

Το πρόβλημα εδώ είναι η απόδοση: στο 3,20 το διπλό χθες, στο 2,90 σήμερα.

Βορράς

Θα μιλήσω ειλικρινά, προσπαθώ να… αποκωδικοποιήσω το Κάρζον – Μπράντφορντ ΠΑ 5-0. Δεν με απασχολεί το αποτέλεσμα αυτό καθαυτό. Εχουμε πει ότι στις Αγγλίες όλοι μπορούν να κερδίσουν. Με απασχολεί το σκορ και το γεγονός ότι βάσει της εικόνας του αγώνα μοιάζει και «φτωχό»! Μεταξύ άλλων η Κάρζον είχε και δύο δοκάρια! Και αν κάνετε τον κόπο να βρείτε τα στιγμιότυπα θα δείτε ότι η συμπεριφορά των παικτών της Μπράντφορντ είναι… περίεργη! Δεν ξέρω αν το έστησαν, μπορεί να βαριόντουσαν, μπορεί να ήταν κουρασμένοι, μπορεί ξενερωμένοι, δεν μπορώ να πω με σιγουριά τίποτα.

Πάντως, αυτό το πράγμα που είδαμε δεν ήταν φυσιολογικές αντιδράσεις παικτών. Ειδικά όταν μιλάμε για μια ομάδα που στα χαρτιά είναι ένα σκαλοπάτι πάνω από την αντίπαλό της.

Αν υποθέσουμε ότι το Κάρζον – Μπράντφορντ ήρθε φυσιολογικά, μπορούν να βγουν τα εξής συμπεράσματα: η Κάρζον στον ανοιχτό χώρο ήταν εντυπωσιακή, η Μπράντφορντ με πάρα πολλά προβλήματα στην άμυνα και εντελώς ανέτοιμη.

Η Κάρζον τώρα πηγαίνει στην έδρα της Σάουθπορτ (η οποία έμεινε στο 0-0 με την Γκέιτσχεντ, αν και καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια) και το διπλό δίνει 4,00.

Την ίδια στιγμή η Μπράντφορντ ΠΑ υποδέχεται την Γκάισλι, η οποία προέρχεται από άνετη νίκη στην πρεμιέρα, 3-0 τη νεοφώτιστη Κινγκς Λιν.

Οσο το διπλό ήταν σε απόδοση αουτσάιντερ θα μπορούσα να το συζητήσω σοβαρά, πλέον έχει γυρίσει εντελώς και η απόδοση είναι με το ζόρι στο 2,30.

Το Κιντερμίνστερ – Λίμινγκτον 2-2 ήταν από τις «μαγικές εικόνες» της πρεμιέρας. Πολύ ανώτερη η Κιντερμίνστερ αλλά και πολύ άστοχη. Βρέθηκε πίσω με ένα τραβηγμένο πέναλτι, το γύρισε στο β’, έμεινε με 10 η Λίμινγκτον αλλά σχεδόν από το πουθενά βρήκε την ισοφάριση στο φινάλε! Η Κιντερμίνστερ χθες ήταν στο 2,80 στην έδρα της Τέλφορντ.

Η οποία ηττήθηκε 2-1 στην πρεμιέρα από την νεοφώτιστη Κέτερινγκ, σε ματς που προηγήθηκε στο πρώτο μέρος (με απευθείας φάουλ), κόντρα στη ροή του ματς. Μετά το 1-1 έχασε πέναλτι (δοκάρι), σε φάση που αποβλήθηκε παίκτης της Κέτερινγκ, όμως λίγο μετά δέχθηκε το δεύτερο γκολ παίζοντας με παίκτη παραπάνω! Γενικά έδειξε καλά στοιχεία όταν έβρισκε κενούς χώρους, αλλά με προβλήματα όταν έπρεπε η ίδια να κάνει παιχνίδι.

Και νομίζω ότι κόντρα στην Κιντερμίνστερ αυτή θα έχει περισσότερο τη μπάλα στα πόδια. Και εδώ το πρόβλημα είναι η απόδοση. Το 2,80 πλέον δεν υπάρχει, η Κιντερμίνστερ είναι κάπου στο 2,55.

Νότος

Εδώ δεν έχει κάτι ενδιαφέρον. Δεν βοηθούν τα ζευγαρώματα, δεν προκύπτει κάτι.

Στη σούμα. Μιλήσαμε για Τσέστερφιλντ (2,60), Χάρτλπουλ (2,90) και Ντάγκεναμ (3,50), με την υποσημείωση ότι η Χάρτλπουλ χθες ήταν αρκετά πάνω από το 3,00.

Στο 2,80 τα πράγματα είναι πολύ οριακά. Από Νάσιοναλ Λιγκ είπαμε για Κάρζον (4,00) και για τις Γκάισλι (2,25) και Κιντερμίνστερ (2,55) στο Βορρά, οι οποίες όμως επίσης ήταν πολύ ψηλότερα και πλέον δεν έχει νόημα να τις δούμε σοβαρά. Αρα ουσιαστικά μένουν Τσέστερφιλντ στο 2,60, Ντάγκεναμ στο 3,50 και Κάρζον στο 4,00.

Ας μην αρχίσουμε τα… πειράματα από τόσο νωρίς, θα αφήσω την Κάρζον στην ησυχία της.

Δεν ξέρω τι έγινε στην πρεμιέρα, αν ήταν τόσο καλή όσο δείχνει το 5-0 ή αν ήταν τόσο κακή η Μπράντφορντ, ή και τα δύο μαζί, ξέρω ότι η Κάρζον είναι μια ομάδα μετριότατη και στην έδρα της Σάουθπορτ δεν θα είναι εύκολα. Οπότε μένει εκτός. Την Τσέστερφιλντ θέλω να την ποντάρω, πιστεύω ότι θα κερδίσει. Η Ντάγκεναμ, πέρα από τα εξωαγωνιστικά τα οποία δεν μπορώ να γνωρίζω αν θα επηρεάσουν ή όχι, περιμένω και αυτή να αντιδράσει και –τουλάχιστον στα χαρτιά- είναι ανώτερη από τη Ντόβερ.

Αν το διπλό ήταν στο 3,00 (κάπου τόσο το είχα στο μυαλό μου) θα πήγαινα πάσο. Αλλά στο 3,50 νομίζω ότι αξίζει να ρισκάρουμε. Συνεχίζω να παίζω πολύ χαλαρά, τα ματς είναι διαδοχικά και εμείς προσπαθούμε ακόμα να βγάλουμε συμπεράσματα.

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος