490

Μάκης Μηνδρινός

Αντί για μαγιό, σκουφιά!

Κανονικά θα έπρεπε τώρα να λέμε, «άντε και καλό καλοκαίρι»! Αφού τελείωσε το Μουντιάλ, δεν τελείωσε; Τι ακολουθούσε πάντα μετά από ένα Μουντιάλ; Καλοκαιράκι και  διακοπές. Ποιος να μας το έλεγε ότι θα τελείωνε το Μουντιάλ και αντί για μαγιό θα φορούσαμε σκουφιά και μπουφάν. Καλά Χριστούγεννα λοιπόν και… καλή σεζόν!

Προσωπικά δεν έχω κανένα παράπονο από το πρώτο Μουντιάλ που έγινε χειμώνα.

Ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες μου, παρά το γεγονός ότι πίστευα πως θα δούμε καλά ματς. Το πίστευα γιατί πολύ απλά είναι η περίοδος που οι παίκτες παραδοσιακά πιάνουν φόρμα. Δεν είναι Ιούνιος, που παίζουν ξεζουμισμένοι κουβαλώντας μια γεμάτη σεζόν. Και, όντως, ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΛΑ σ’ αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Δεν ξέρω αν έχει νόημα να τα ξαναγράψω εδώ.

Τα είπαμε και στο vidcast/podcast με τον Βασίλη, ήταν για πολλούς λόγους ιδιαίτερο αυτό το Μουντιάλ και, όπως και να το κάνουμε, ήταν η διοργάνωση του Μέσι και της Αργεντινής. Και αγωνιστικά και στοιχηματικά.

Οσοι δεν είδατε το vidcast, εδώ είναι: https://www.youtube.com/watch?v=4_Ajjsh6InM

Τι άλλο να πούμε για τον Μέσι; Είναι από τις περιπτώσεις που οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους.

Ο άνθρωπος είναι 35 ετών, πλέον έχει κατακτήσει κάθε διοργάνωση στην οποία έχει πάρει μέρος, και είναι στην κορυφή για σχεδόν 15 χρόνια. Δεν είναι ότι έκανε κάποια στιγμή μια κοιλιά ή μία κακή σεζόν. Είναι στην κορυφή 15 σερί χρόνια! Δεν τον κάνει μοναδικό ότι είναι στην κορυφή μιας συγκεκριμένης κατηγορίας. Π.χ. ο Ρονάλντο είναι μέγας σκόρερ, από τους καλύτερους όλων των εποχών.

Είναι για παραπάνω από 15 χρόνια τοπ σκόρερ. Ο Μέσι είναι και τοπ σκόρερ, και τοπ πασέρ και τοπ δημιουργός και τοπ ντιμπλέρ (και ας μην είναι το ίδιο καλός ντιμπλέρ όπως ήταν παλαιότερα). Όλα αυτά ταυτόχρονα. Είναι ασύλληπτο αν το σκεφτείς. Και εμείς είμαστε τυχεροί.

Εγώ αισθάνομαι διπλά τυχερός γιατί έτυχε να τον δω και καμιά δεκαριά φορές από κοντά και εντός έδρας (Βαρκελώνη) και εκτός έδρας (Αθήνα, Ρώμη και… σχεδόν Βερολίνο – μη ρωτάτε πολλά για το «σχεδόν Βερολίνο» :)))))).

Από ‘κει και πέρα, υπήρξε έντονη γκρίνια από πολλούς, δικαιότατη γκρίνια, για τις περισσότερες στοιχηματικές εταιρίες, που άλλες μπλόκαραν το cash out στο «πρώτος σκόρερ Μέσι», άλλες άλλαξαν τους κανονισμούς για τον πρώτο σκόρερ, γενικά είναι αυτά που συχνά-πυκνά κάνουν οι εταιρίες για να «γλιτώσουν» όσα περισσότερα μπορούν.

Το κακό σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι πως όσο δίκιο και να έχεις, δεν πρόκειται να το βρεις ποτέ.

Παρ’ όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι πολλοί ξενέρωσαν με τις τακτικές των εταιριών, νομίζω ότι πάνω από το 90%, στο τέλος χαμογέλασαν γιατί είτε έτσι είτε αλλιώς πληρώθηκαν. Προφανώς τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν το έχανε η Αργεντινή.

Στα δικά μας, προφανώς ήταν ένα κερδοφόρο Μουντιάλ, αρκεί να δει κάποιος τις κάβες πριν και μετά τη διοργάνωση. Είτε με μακροχρόνια, είτε με τα απλά bets, είτε στο live, ήταν ένα ωραίο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το οποίο όμως ολοκληρώθηκε και οφείλουμε να επανέλθουμε άμεσα σε κανονικούς ρυθμούς. Όχι μόνο εμείς, αλλά και οι παίκτες. Φανταστείτε τώρα τον κάθε Ντε Πολ ή τον κάθε ΜακΑλιστερ, να πρέπει να μπουν άμεσα σε ρυθμούς σεζόν και μάλιστα σε ένα από τα πιο κρίσιμα σημεία της.

Δεν αναφέρω καν τον Μέσι ή τον Εμπαπέ, γιατί η Παρί έχει το περιθώριο να πάρει το χρόνο της με τους παίκτες που έπαιξαν στο Μουντιάλ, αφού το πρωτάθλημα πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να το χάσει. Φαντάζομαι ότι στόχος θα είναι, αυτοί οι παίκτες να εμφανιστούν απόλυτα έτοιμοι στην επανέναρξη των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Όχι ότι θα παίξουν τότε, αλλά θα είναι έτοιμοι τότε.

Σίγουρα θα παίξουν νωρίτερα, αλλά σε πιο χαμηλές στροφές.

Anyway, όλα αυτά είναι πράγματα που θα τα βρούμε μπροστά μας. Και θα τα βρούμε άμεσα μπροστά μας, καθώς τα περισσότερα πρωταθλήματα επανεκκινούν μέχρι τις πρώτες ημέρες του νέου χρόνου. Μόνο η Γερμανία θα ξεκινήσει πιο μετά, στις 20 Γενάρη.

Τι έχουμε μεσοβδόμαδα; Αυτά που ξεχωρίζουν είναι η ελληνική Σούπερ Λιγκ και το Λιγκ Καπ Αγγλίας.

Για τη Σούπερ Λιγκ δεν έχω να πω κάτι ιδιαίτερο, απλά επειδή έτυχε να δω τόσο το Παναθηναϊκός – Βόλος όσο και το Ολυμπιακός – Ατρόμητος στο Κύπελλο, ίσως έχουμε goal/goal στα ΠΑΣ – Ολυμπιακός και Αστέρας – Βόλος.

Στο Λιγκ Καπ, έχουμε το ερώτημα που θα μας ακολουθεί σταθερά για το επόμενο διάστημα στην Αγγλία και όχι μόνο: Πώς θα εμφανιστούν οι ομάδες μετά από σχεδόν 1,5 μήνα διακοπή; Δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να απαντήσει με βεβαιότητα.

Π.χ. παίζει Ντονς – Λέστερ σήμερα, κλασικό κυπελλικό μεταξύ μικρής-μεγάλης, τηλεοπτικό, με τη γηπεδούχο να πληρώνει 10,00. Οι Ντονς είναι με υπηρεσιακό προπονητή, με τον οποίο έκαναν σπουδαία εμφάνιση το Σάββατο και νίκησαν 2-0 την Πόρτσμουθ. Προφανώς είναι ματς-πρόκληση γι’ αυτούς και είναι σε καλό αγωνιστικό ρυθμό, γιατί η Λιγκ 1 έπαιζε κανονικά.

Αλλά τι Λέστερ θα δω; Πριν από τη διακοπή ήταν στην καλύτερή της φάση. Εφυγαν οι διεθνείς, όσοι έμειναν πίσω έκαναν προετοιμασία στο Αμπου Ντάμπι, το ματς είναι λες και διεξάγεται αρχές Αυγούστου. Στο άγνωστο. Πάντως, δεν περιμένω από τον Ρότζερς σε αυτή τη φάση να αφήσει παίκτες εκτός. Θέλει να δώσει χρόνο συμμετοχής, να βρει ρυθμό η ομάδα του, νομίζω θα το πάει δυνατά.

Οπότε αν η ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ ξέρουμε ότι θα παίξει σοβαρά και με καλή ενδεκάδα, μόνο ένας λόγος υπάρχει για να πάμε κόντρα: να είναι χάλια αγωνιστικά και το αουτσάιντερ να κερδίσει στα ίσια. Ε, δεν έχω ιδέα πώς θα εμφανιστεί η Λέστερ και πόσο επηρεασμένη θα είναι από τη διακοπή.

Παρόμοιο το Σαουθάμπτον – Λίνκολον, όπου μάλιστα στους γηπεδούχους έχουμε και νέο προπονητή.

Λογικό over το Νιουκάστλ – Μπόρνμουθ, με την ιδιαιτερότητα εδώ του Χάουι, που έχει συνδέσει το όνομά τους με την Μπόρνμουθ και είναι η αγαπημένη του ομάδα.

Αύριο διαβασμένο το Μπλάκμπερν – Νότιγχαμ (οριακά πάνω από 3,00 ο άσος), τίποτα και στο Τσάρλτον – Μπράιτον και μένουν τα Γιουνάιτεντ – Μπέρνλι και Σίτι – Λίβερπουλ την Πέμπτη.

Στο Γιουνάιτεντ – Μπέρνλι, είναι δεδομένο ότι η φιλοξενούμενη θα το παλέψει όσο μπορεί. Παρά το γεγονός ότι μεγάλος στόχος είναι η επιστροφή στην Πρέμιερ Λιγκ (η Μπέρνλι είναι πρωτοπόρος στην Τσάμπιονσιπ), ο Κομπανί δεν πρόκειται να το παρατήσει. Εχει φτιάξει μια εξαιρετική ομάδα, τη «Μάντσεστερ Σίτι της Τσάμπιονσιπ», που βασίζεται στην κατοχή μπάλας, το κάθετο παιχνίδι, τη δημιουργία απ’ όλους.

Καμία σχέση, δηλαδή, με την Μπέρνλι που γνωρίζαμε. Και μπράβο στον Βέλγο γιατί το έχει καταφέρει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Είχε σκαμπανεβάσματα βέβαια η ομάδα, αλλά και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό.

Ισως αν το ματς ήταν πριν από τη διακοπή να σκεφτόμουν πιο σοβαρά την έκπληξη στο ματς αυτό. Σχεδόν πάντα βασίζομαι στην εικόνα των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο και τώρα έχω να τις δω αυτές τις ομάδες περισσότερο από ένα μήνα.

Όσο για το Σίτι – Λίβερπουλ; Προφανώς παίζει ρόλο η πρόκριση, αλλά η νίκη θα είναι ακόμα πιο σημαντική για το… μπουστάρισμα που θα δώσει ενόψει της συνέχειας. Υπενθυμίζω ότι η Σίτι είναι δεύτερη στη βαθμολογία της Πρέμιερ Λιγκ και η Λίβερπουλ 6η, ενώ ακολουθούν δύο δύσκολα εκτός έδρας ματς: Λιντς – Σίτι στις 28/12 και Αστον Βίλα – Λίβερπουλ την Boxing Day (26/12).

Δεν έχω ιδέα τι θα γίνει στο ματς!

Οπότε τι κάνουμε; Παίζουμε τίποτα; Μπα, τίποτα. Θέλει υπομονή, η λογική είναι σχεδόν ίδια με του Αυγούστου. Φανταστείτε ότι σε λίγες ημέρες ξεκινάει και η μεταγραφική περίοδος με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Το στοίχημα είναι εδώ και θα παραμείνει εδώ, οπότε θα παίζουμε όποτε θέλουμε εμείς!

ΥΓ, Από σήμερα τρέχει και ο διαγωνισμός μας, στο instagram της kingbet, με δύο τυχερούς να κερδίζουν δύο εξάμηνες συνδρομές στο betsellers, συνολικής αξίας 240 ευρώ. Εύκολη η διαδικασία, είναι η κλασική διαδικασία ενός giveaway: follow τους λογαριασμούς της kingbet και του betsellers , like στο post του διαγωνισμού και tag ένα φίλο σου.

Προφανώς μπορείς να γράψεις όσα σχόλια θες, ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες στην κλήρωση. Επίσης, ο διαγωνισμός δεν αφορά μόνο μη συνδρομητές, αλλά ΚΑΙ συνδρομητές. Απλά στην τωρινή συνδρομή, θα προστεθούν ακόμη 6 μήνες. Ο διαγωνισμός θα λήξει στις 02/01 και οι νικητές θα ανακοινωθούν μέσα από το vidcast της Δευτέρας (02/01).

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος