2619

Billaras

Αντε και του χρόνου!

Καλημέρες στους συνοδοιπόρους του Βetsellers. Πάντα είναι δύσκολο να γράφεις απολογιστικά κείμενα ειδικά όταν αφορούν μια πανδαισία θεάματος όπως τη ζήσαμε τις τελευταίες 4 μέρες. Τα καλά όμως τελειώνουν κάποια στιγμή οπότε και εμείς θα κάνουμε την αναγκαία ανασκόπηση. Το φετινό φεστιβάλ ήταν ίσως το θεαματικότερο και ανταγωνιστικότερο των τελευταίων ετών.

Είχε τα πάντα : απρόσμενους ήρωές , σφετεριστές του θρόνου και συγκλονιστικές κούρσες που κρίθηκαν στο φώτο φίνος. Ισως την πιο όμορφη ιστορία του φεστιβάλ την έγραψε δικαιωματικά ο νικητής της πιο σπουδαίας κούρσας , το Gold Cup, Sizing John , που έγραψε ιστορία για την εκπαιδεύτρια του Jessy Harrington που έγινε η πρώτη γυναίκα εκπαιδεύτρια που κέρδισε ποτέ την κούρσα αυτή με την πρώτη της μάλιστα συμμετοχή.

Μεγάλες συγκινήσεις πρόσφερε και ο Special Tiara που μετά από δύο δεύτερες θέσεις κατάφερε να κερδίσει την εξίσου σπουδαία κούρσα Champions Chase. Eίχαμε την “πτώση” του αυτοκράτορα Douvan που απογοήτευσε και ταυτόχρονα την επιβεβαίωση του Altior ως σφετεριστή του θρόνου του κορυφαίου chaser στα 2 μίλια. Eίχαμε τη μεγάλη μάχη των εκπαιδευτών ανάμεσα στους δύο κορυφαίους Ιρλανδούς Gordon Elliott και Willie Mullins με νικητή τον πρώτο με 6 κούρσες έναντι 5 άλλα και για μια ακόμα χρονιά την κυριαρχία του Ruby Walsh με 4 νίκες.

Tέλος είχαμε την ολοκληρωτική κυριαρχία της Ιρλανδίας έναντι της Αγγλίας με 19 νίκες έναντι 9. Στοιχηματικά το φεστιβάλ δε μπορεί παρά να μας αφήνει απόλυτα ικανοποιημένους. Με αιχμή του δόρατος τη σπουδαία νίκη του Special Tiara, συνδυάσαμε το τερπνόν (σπουδαίο θέαμα) μετά του ωφελίμου (κέρδη). Πιο συγκεκριμένα : ξεκινήσαμε με αρχική κάβα 400 μονάδες εκ των οποίων πονταρίστηκαν οι 243 και είχαμε επιστροφή 296,80 με 53,80 κέρδος και 1,22 return of investment.

Ο μέσος όρος των αποδόσεων ήταν 9,87 (συμπεριλαμβανομένων των αποδόσεων του πλασέ). Συνολικά έγιναν 19 πονταρίσματα σε νίκες και πλασέ και είχαμε 6 επιτυχίες (ποσοστό 31.5%) πράγμα το οποίο επιβεβαιώνει την φιλοσοφία του χώρου που βρισκόμαστε ότι αν βρίσκεις τις σωστές αξίες στις αποδόσεις αρκούν λίγα καλά κτυπήματα για να έχεις καλό κέρδος.

Η στοιχηματική ζωή όμως συνεχίζεται και μετά το φεστιβάλ. Εχει πλούσιο αγωνιστικό πρόγραμμα σήμερα Σάββατο και απ τις κούρσες ξεχωρίζει ένα αουτσάιντερ σε υψηλή απόδοση. Συγκεκριμένα το Thorntourn Care στην κούρσα Betway Handicap στις 20:15 στο Wolverhampton ίσως να απογοήτευσε στην τελευταία του έξοδο σε κούρσα 2 μιλίων άλλα σήμερα τρέχει στην φυσιολογική του απόσταση και σε μικρότερο handicap οπότε αξίζει να πονταριστεί σε each-way.

Συνοπτικά : Αρχική κάβα : 400 μονάδες Κάβα 18/3 : 453,80 μονάδες Ποντάρισμα 19/3 : Wolverhampton 20:15 : Τhorntourn Care (15.00) 6 μονάδες each-way σύνολο 12 μονάδες Νέο υπόλοιπο : 441,80 μονάδες Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φίλους του Betsellers για τα σχόλια και την εμπιστοσύνη που δείξατε και την παρέα αυτό το τετραήμερο , όπως και τον Μπιλλάρα και τον Μάκη για τη φιλοξενία.

Καλή μας τύχη !

Παλαιότερα άρθρα του Billaras