2504

Μάκης Μηνδρινός

Αντε, καλή σεζόν!

Ε, από τη στιγμή που μπαίνουν Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία (άντε και Ελλάδα, μη σας χαλάσω το χατίρι), μπορούμε να πούμε και επίσημα καλή σεζόν! Όλα τα… μωρά στην πίστα πλέον, προφανώς ανυπομονούσαμε, όμως στοιχηματικά δεν αλλάζει κάτι σε σχέση με όσα λέμε εδώ και ένα δεκαήμερο. Θέλει υπομονή! Για τα πρωταθλήματα που ξεκινούν τώρα ισχύει ό,τι λέγαμε για την Αγγλία και τη Γαλλία πριν από 2 εβδομάδες.

Ουσιαστικά, μπορεί η ποδοσφαιρική σεζόν να αρχίζει, αλλά η στοιχηματικά θα μπορούμε να πούμε ότι ξεκίνησε στις αρχές Σεπτέμβρη, μετά το διάλειμμα για τις Εθνικές ομάδες. Θα έχουν ολοκληρωθεί οι μεταγραφές, θα έχουμε και αγωνιστικό δείγμα, θα μπορούμε να πατήσουμε σε περισσότερα δεδομένα. Προσωπικά, το έγραψα και στην πρώτη στήλη μετά τις διακοπές, φέτος θα κινηθώ ακόμα περισσότερο στην Αγγλία.

Γι’ αυτό… εμφάνισα ακόμα δύο κατηγορίες, τον Βορρά και το Νότο της Νάσιοναλ Λιγκ. Δεν έφαγα… αναλαμπή, από πέρσι τις κοιτούσα επιδερμικά, απλά δεν ήμουν σε θέση να… πάρω θέση γιατί η σεζόν ήταν προσαρμογής. Εψαξα πηγές, κοίταξα ομάδες, συμπεριφορές και φέτος είμαι λίγο πιο έτοιμος. Και νομίζω δεν υπάρχουν αυτά σε άλλα ελληνικά site, προς το παρόν τουλάχιστον.

Κι εκεί έχουν ήδη παίξει 4 αγωνιστικές, είδαμε ήδη 2 εμβόλιμες. Οπότε αρχίζει να ξεκαθαρίζει η εικόνα των ομάδων, βέβαια βγαίνει και η κούραση, λογικό είναι. Αποκλειστικά με Αγγλία, λοιπόν, και σήμερα. Πριν τα δούμε ένα-ένα, λίγα λόγια για το μεσοβδόμαδο. Δύο στα δύο χου. Βλέποντας στιγμιότυπα και διαβάζοντας και δηλώσεις-ριπόρτ, ένιωσα λες και τα κέρδισα: και η Σάντερλαντ μπορούσε να το πάρει και η Ντάρλινγκτον.

Αποδείχθηκε ότι όντως οι αποδόσεις ήταν λάθος. Πρέμιερ Λιγκ Κατά τη διάρκεια της πρώτης αγωνιστικής, έγραψα κάποια στιγμή στο twitter ότι αυτοί οι αγώνες, των πρώτων εβδομάδων, δεν είναι ούτε για να βγουν πρώτα συμπεράσματα. Οταν κάθε μέρα γίνονται μεταγραφές, τι να πεις και τι να γράψεις. Περισσότερο σε θεωρητικό επίπεδο μιλάμε. Μπορεί, για παράδειγμα, η Μπέρνλι που ήταν εξαιρετική στην πρεμιέρα (σε ματς που της βγήκαν όλα), να μη βλέπεται στη συνέχεια.

Θυμηθείτε πως ξεκίνησε πέρσι η τότε νεοφώτιστη Χαλ, και πως πήγε η σεζόν στη συνέχεια. Τα παραδείγματα πολλά. Σε θεωρητικό επίπεδο, λοιπόν, θεωρώ ότι για όποιον παίζει over είναι πολύ πιθανό το Μπόρνμουθ – Γουότφορντ. Βέβαια, από 1.90 που ήταν, πλέον είναι στο 1.80. Μιλάμε για δύο προπονητές με επιθετική φιλοσοφία, στο Μπόρνμουθ πάντα τα ματς έχουν ρυθμό, υπάρχουν και απουσίες στην άμυνα και των δύο, οπότε μοιάζει νορμάλ επιλογή.

Πιο δύσκολο να βρεις σημεία. Για τη Στόουκ τα είπαμε και τις προάλλες, είναι μια ομάδα που συνήθως αργεί να βρει ρυθμό (0-3-5 στα 8 τελευταία μήνα Αύγουστο), οπότε –πάλι θεωρητικά- η Αρσεναλ έχει τον πρώτο λόγο, ειδικά από τη στιγμή που θα έχει επιστροφές στην άμυνα. Από την άλλη, η Στόουκ αγόρασε τον Μάρτινς Ιντι που έλειψε στην πρεμιέρα (στόπερ, δανεικός έπαιξε πέρσι από την Πόρτο) και έφερε και τον Χεσέ για μπροστά.

Σας κάνει το 1.80; Καλά διαβασμένο το Μπέρνλι – Γουέστ Μπρομ (αν χαλούσα μια διπλή στο ΠΡΟΠΟ θα ήταν εδώ, στο Χ2), λογικός μοιάζει ο άσος της Τότεναμ με τα προβλήματα και τη γκρίνια που βγάζει η Τσέλσι (αστεράκι εδώ το «Γουέμπλεϊ», που θα χρησιμοποιεί ως έδρα φέτος η Τότεναμ), πολύ μικρά το διπλό της Γιουνάιτεντ και ο άσος της Λέστερ για να μπουν στη συζήτηση.

Οσο κι αν με… τρώει να παίξω Πάλας στο «Ανφιλντ» (δεν υπάρχει άλλη ομάδα τα τελευταία χρόνια που να έχει κάνει τρία σερί διπλά στο γήπεδο αυτό), δεν με εμπνέουν οι Λονδρέζοι, που έδειξαν φανερά ανέτοιμοι στην πρεμιέρα. Και αν έφαγαν τρία από τη νεοφώτιστη Χάντερσφιλντ, δεν θέλω να φανταστώ πόσα θα μαζέψουν στο Λίβερπουλ. Δεν παίζει και ο Ζαχά.

Ξαναλέω, θεωρητικά αυτά, καθώς στα χαρτιά η Πάλας έχει και γαμώ τα ρόστερ και κάποια στιγμή θα στρώσει. Μια παρένθεση εδώ: Λίβερπουλ όσο και Πάλας έχουν ένα κοινό στοιχείο: τρύπιες άμυνες. Πώς γίνεται, λοιπόν, ο άνθρωπος που πριν 2 χρόνια ήταν ο πιο σταθερός αμυντικός των «ρεντς» και που στο προηγούμενο 6μηνο συμμάζεψε μόνος του την άμυνα της Πάλας (παίζοντας δανεικός από τη Λίβερπουλ), να μην υπολογίζεται από τον Κλοπ; Μιλάω για τον Σακό, διεθνή Γάλλο, που εξακολουθεί να είναι στο περιθώριο… Προφανώς οι λόγοι που είναι στην απ’ έξω δεν είναι αγωνιστικοί… Κλείνει η παρένθεση και συνεχίζω: υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσα να κοντράρω τη Σίτι απέναντι στην Εβερτον, το σετ αδικεί τους φιλοξενούμενους.

Ενισχυμένη η ομάδα του Κούμαν, σοβαρή αμυντικά (δεν έχει δεχθεί γκολ σε 4 επίσημα ματς, σε Ευρώπη και Αγγλία), από την άλλη αρκετά τα νέα πρόσωπα και προσπαθεί να δέσει. Και ουσιαστικά αυτό το ματς είναι το πρώτο με έναν υψηλού επιπέδου αντίπαλο, είναι ένα γερό τεστ. Το κακό είναι ότι είναι στο ενδιάμεσο των αγώνων με την Χάιντουκ, την οποία νίκησε 2-0 την Πέμπτη στο πρώτο ματς.

Το Γιουρόπα Λιγκ είναι ξεκάθαρος στόχος για την Εβερτον, το λέει σε κάθε ευκαιρία ο Κούμαν. Από την άλλη, η Σίτι με τους τρεις στην άμυνα και τον Κομπανί καλά, έδειξε αρκετά δεμένη στο ανασταλτικό κομμάτι στην πρεμιέρα, έστω κι αν ο αντίπαλος δεν ήταν για σοβαρά συμπεράσματα (Μπράιτον). Κλείνω με το Σαουθάμπτον – Γουέστ Χαμ. Είναι εκείνο που σκέφτομαι πιο σοβαρά απ’ όλα.

Ομάδα που –μαζί με τα περσινά- έχει να σκοράρει 6 (!) σερί εντός έδρας ματς και που στα 10 τελευταία στο γήπεδό της νίκησε μόνο στα 2, δεν μπορεί 2η αγωνιστική να δίνει 1.70-1.75 κόντρα σε μια ομάδα ίδιου επιπέδου. Στην πρεμιέρα, κόντρα στην σαφώς κατώτερη της Γουέστ Χαμ, Σουόνσι, έδινε 1.65. Και ήρθε 0-0. Εντάξει, δεν ήταν για 0-0, σπατάλησε ένα σωρό ευκαιρίες, άξιζε το τρίποντο.

Αλλά ακριβώς αυτό είναι το πρόβλημά της: το εύκολο γκολ. Η Γουέστ Χαμ τον Φεβρουάριο έφυγε με τριάρα από το Σαουθάμπτον, δεν αποκλείω να πάρει πάλι κάτι και αύριο. Θα ήμουν ακόμα πιο ζεστός αν έκανε λίγο πιο πειστική εμφάνιση στην πρεμιέρα. Δικαιολογίες υπάρχουν: είχε απουσίες και είχε και πολλούς νεοφερμένους στην 11άδα. Στο Σαουθάμπτον υπολογίζει ξανά στον περσινό πρώτο της σκόρερ, Αντόνιο, ενώ είναι στο 100% και ο αριστερό μπακ, Κρέσγουελ.

Οσοι έχουν δει έστω και 2-3 ματς της Γουέστ Χαμ τα τελευταία χρόνια, γνωρίζουν πόσο πολύτιμος είναι αμυντικά και επιθετικά ο Κρέσγουελ. Την τετράδα μπροστά με Αντόνιο-Αγιου-Αρναούτοβιτς-Τσιτσαρίτο μόνο κακή δεν τη λες! Οπως και να ‘χει, το 5.25 είναι υπερβολικό. Τσάμπιονσιπ * Υπερβολικό το 5άρι της Μπάρνσλεϊ στο Σέφιλντ, αλλά δεν έχω ακόμα καθαρή εικόνα από Γιουνάιτεντ, είχε δύσκολο πρόγραμμα στο ξεκίνημα.

Και η Μπάρνσλεϊ τα τρώει εύκολα, οπότε λέω να μη μπλέξω. * Κακώς η Ιπσουιτς είναι αουτσάιντερ στο εντός έδρας ματς με την Μπρέντφορντ. Μια ομάδα που ξεκίνησε με τρεις σερί νίκες και με καλές εμφανίσεις, δεν μπορεί να δίνεται αουτσάιντερ (έστω και οριακό) σε ματς κόντρα σε μια ομάδα που δεν έχει ακόμα νίκη και που δέχεται εύκολα γκολ.

Στο 2.87 ο άσος. * Υπουλο το Μπρίστολ Σίτι – Μίλγουολ… Λιγκ 1 * Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια οι εντός έδρας επιδόσεις της ΜΚ Ντονς δεν είναι οι καλύτερες. Και φέτος με γκέλα ξεκίνησε (0-1 Γουίγκαν). Αυτό και μόνο αρκεί για να απορείς πως γίνεται να δίνει 1.65 κόντρα σε μια ομάδα που δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο και που ακόμα δεν έχει σκοράρει, αλλά δεν είναι και το μπάζο της κατηγορίας.

Και ίσως τη βολέψει τη Τζίλιγχαμ να περιμένει… Στο 6.00 το διπλό. * Η Ντόνκαστερ την πάτησε ήδη μια φορά εντός έδρας, στο 0-0 με τη Τζίλιγχαμ. Η Μπλάκπουλ είναι ανώτερη της Τζίλιγχαμ και με ενθουσιασμό μετά το αρκετά καλό ξεκίνημα που έχει πραγματοποιήσει. Σαν να ξεφεύγουν τα 4.50+. Λιγκ 2 * Ανοιξε ως αουτσάιντερ η Κρου στο εντός έδρας με την Μπάρνετ, τώρα ισορρόπησε.

Αν έπαιρνε την πάνω βόλτα ο άσος (αν έφτανε δηλαδή στο 3.00), θα μπορούσα να το συζητήσω πιο σοβαρά, τώρα με αφήνει απλά αδιάφορο. Νάσιοναλ Λιγκ Χάλι μαύρο, για μία ακόμα φορά. Δείτε τα σετ: τα 7 από τα 12 είναι σχεδόν ισορροπημένα! Δεν υπάρχει ούτε ένα αουτσάιντερ που να πληρώνει πάνω από 3.50. Η Νάσιοναλ Λιγκ είναι μπέρδεμα και φέτος, όπως ήταν και πέρσι.

Να δούμε αν αυτό αλλάξει στην πορεία… Νάσιοναλ Βορράς * Η Τέλφορντ είναι η άτυχη της υπόθεσης, καθώς το πρόγραμμά της στο ξεκίνημα είναι βουνό: κέρδισε στην πρεμιέρα εκτός έδρας το πρώτο φαβορί για άνοδο (Γιορκ) και ακολούθησαν τρεις ήττες από το δεύτερο φαβορί για άνοδο (Σάλφορντ), την ομάδα που έχει το απόλυτο ως τώρα (Μπρέικλι) και τη Δευτέρα από την Κάρζον που επίσης μπήκε δυνατά.

Και τώρα πηγαίνει στην έδρα της αήττητης Ντάρλινγκτον. Με μία ημέρα παραπάνω ξεκούραση, καθώς η Ντάρλινγκτον έπαιξε την Τρίτη στο Γιορκ. Την ποντάραμε εκεί, το 0-0 ήταν μάλλον μαγική εικόνα, οι δύο ομάδες απώλεσαν πολλές ευκαιρίες. Η δε Ντάρλινγκτον είχε δύο δοκάρια (η Γιορκ ένα), το δεύτερο προς το φινάλε του ματς! Καταλήγω στην απόδοση: μεγάλο το 5.

75 της Τέλφορντ. ΟΚ, φαβορί η Ντάρλινγκτον, αλλά δεν παίζει και με την Νορθ Φέριμπι για να δίνει 1.50. * Αυτή που αδικείται περισσότερο από τα αποτελέσματά της ως τώρα, είναι η Γιουνάιτεντ οφ Μάντσεστερ. Σε όλα το πάλεψε πολύ, σε όλα σκόραρε, σε κανένα δεν πήρε βαθμό! Αποκορύφωμα το τελευταίο, το 3-3 στην έδρα της Σάουθπορτ: ως το 87’ ήταν 3-1 μπροστά… Την «ψήνει» τη νίκη, ίσως την πάρει απέναντι στην απογοητευτική Μπράντφορντ Παρκ Αβενιου, που δέχθηκε 10 γκολ στις 3 τελευταίε αγωνιστικές.

Το σκορ (3-0) την αδικεί λίγο κόντρα στην Σπένιμουρ, καθώς στο 0-0 είχε ευκαιρίες να προηγηθεί, αλλά δέχθηκε 3 γκολ σε 4 λεπτά (!!!), από το 36’ ως το 39’! Είχε κι ένα δοκάρι στο β’ να μειώσει. Στο 2.75 το διπλό, εννοείται ότι είναι και πολύ πιθανό over (1.65). * Μπρέικλι – Σπένιμουρ είναι οι δύο ομάδες που έχουν μόνο νίκες ως τώρα. Η Μπρέικλε σε 4 ματς, η Σπένιμουρ σε τρία.

Το 4.20 του διπλού είναι μεγάλο για τα δεδομένα του ματς, αλλά η αλήθεια είναι ότι σ’ αυτή τη φάση δεν κοντράρεις εύκολα την Μπρέικλι. Και η Σπένιμουρ δεν ήταν τόσο καλή κόντρα στην Μπράντφορντ όσο δείχνει το 3-0, περισσότερο βρήκε και τα έκανε. Νάσιοναλ Νότος * Η Σεντ Αλμπανς πήρε μεγάλη νίκη στην έδρα της Τσέλμσφορντ και έγινε η μόνη ομάδα που έκανε το 4/4.

Δεν ήταν σούπερ η εμφάνιση, έδωσε μπάλα και περίμενε, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της αντιπάλου (το πρώτο γκολ από στημένη φάση το άλλο από «δώρο» του τερματοφύλακα), ήταν κυνική και πήρε σπουδαίο διπλό. Τώρα είναι πάλι αουτσάιντερ (στο 3.00) στην έδρα της Πουλ Τάουν. Δύο φορές έπαιξε εντός η Πουλ Τάουν και στις δύο έβγαλε πολλά αμυντικά προβλήματα, δεν κέρδισε και δέχθηκε συνολικά 5 γκολ (2-2 και 2-3).

* Είπαμε και σε προηγούμενες στήλες, η Μπαθ θα ανέβει, έχει καλό υλικό, είναι από τα φαβορί για πλέι οφ. Ξεκίνησε με τρεις ήττες στη σειρά αλλά την Τρίτη έσπασε το ρόδι, πέρασε από την έδρα της Τρούρο, με ανατροπή, σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο, ό,τι πρέπει για να βάλεις μέσα πρόβατα και να φάνε λίγο από το χορταράκι μπας και γίνει κανονικός ο αγωνιστικός χώρος.

Κόντρα στην αήττητη Χάβαντ (2-2-0) την έχουμε στο 3.20. Η Χάβαντ προέρχεται από νίκη 1-0 τη Δευτέρα στην έδρα της Γουίλντσοουν. Ο ορισμός της μαγικής εικόνας. Στο 0-0 η Γουίλντστοουν έχει δύο-τρεις ευκαιριάρες να προηγηθεί (και δοκάρι), δέχθηκε το γκολ από στημένη φάση και στο δεύτερο ημίχρονο το ματς ήταν μονόλογος δικός της, έχοντας και δεύτερο δοκάρι, μεταξύ άλλων.

Τυχερή η Χάβαντ… * Σε συνέχεια του παραπάνω, η Γουίλντστοουν υποδέχεται την Τσέλμσφορντ, με τον άσο να είναι στο 3.20-3.30. Μ’ αρέσει το γηπεδάκι της Γουίλντστοουν, ήταν ωραία η ατμόσφαιρα, θεωρώ ότι δεν θα είναι πάλι τόσο άτυχη όσο στο προηγούμενο. Αλλά έχει και πολύ Χ μέσα. Στη σούμα. Αυτά που μου αρέσουν περισσότερο είναι 6: Γουέστ Χαμ από Πρέμιερ Λιγκ (στο 5.

25), Ιπσουιτς από Τσάμπιονσιπ (στο 2.87), Μπλάκπουλ (4.50) και Τζίλιγχαμ (6.00) από Λιγκ 1, Γιουνάιτεντ οφ Μάντσεστερ (2.75) από Βορρά Νάσιοναλ Λιγκ και Μπαθ (3.20) από Νότο Νάσιοναλ Λιγκ. Σβήνω Γουέστ Χαμ στο… τσακ (μπορεί να ρίξω κάνα ψιλό όταν δω ενδεκάδα Γουέστ Χαμ), σβήνω Τζίλιγχαμ γιατί δεν είναι και η πιο αξιόπιστη ομάδα του κόσμου και δεν θέλω να παίζω μόνο με αποδόσεις.

Εμειναν 4, είναι μάλλον προφανές το παιχνίδι μου: Μπλάκπουλ σε μονό αποδεκτό και τρίξι με Ιπσουιτς, Γιουν. οφ Μάντσεστερ και Μπαθ. Παρένθεση: φέτος θα δείτε και αρκετά μονά σε αποδόσεις κάτω του 3.00. Αλλά ακόμα είναι νωρίς, σιγά σιγά… Νέα στήλη την Τρίτη, που έχουμε Λιγκ Καπ και μπαίνουν και οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ (όχι όλες…).

Twitter: @makismindrinos   Αρχική κάβα (04/08): 0 μονάδες Προηγούμενο υπόλοιπο (15/08): -53 μονάδες Νέο υπόλοιπο 18/08: -53 μονάδες Ποντάρισμα 19/8 Μονό Ντόνκαστερ – Μπλάκπουλ 2 (4.50): 20 μονάδες Σύστημα 2-3 Ιπσουιτς – Μπρέντφορντ 1 (2.87) Μπράντφορντ PA – Γιουν. οφ Μάντσεστερ 2 (2.75) Χάβαντ – Μπαθ 2 (3.20) Επί 10 οι δυάδες, επί 5 η τριάδα. Σύνολο: 35 μονάδες Ανοιχτά πονταρίσματα: 55 μονάδες Νέο υπόλοιπο: – 108 μονάδες  

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος