543

Κώστας Ζαφείρης

Ανώτερη σε όλα (update στο πινακάκι 04/11)

Γεια χαρά σε όλους.

Φουλ δράση στη Γερμανία, με την BBL να παρουσιάζει και φέτος ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού εκτός από την Αλμπα που έχει κατακτήσει τα τελευταία 3 πρωταθλήματα και την «ευρωπαία» Μπάγερν που τουλάχιστον μέχρι… πέρυσι έκανε ένα σωρό «κηδείες» στην Ευρωλίγκα φτάνοντας στα πλέι οφ, τα τελευταία χρόνια έχουν ξεπεταχτεί νέες δυνάμεις.


Μία από αυτές είναι η Λούντβιγκσμπουργκ που στα χέρια του Αμερικανού προπονητή Τζον Πάτρικ μεγάλωσε για τα καλά (εντός και εκτός συνόρων) τα προηγούμενα 9 χρόνια και τώρα καλείται να περπατήσει με το ίδιο στυλ, την ίδια φιλοσοφία, αλλά και την ίδια αποτελεσματικότητα υπό τις οδηγίες του – επίσης Αμερικανού – Τζος Κινγκ.
Η «Λούντβι» έχει ρεκόρ 3-1 στο πρωτάθλημα, έχοντας νικήσει Χαϊδελβέργη (εκτός), Μπραουνσβάιγκ (εκτός), Μπάμπεργκ (εντός), ενώ την πάτησε στην έδρα της από τη νεοφώτιστη Ροστόκ.


Την ίδια ώρα, στο Basketball Champions League έχει κάνει το 2 στα 2 κόντρα σε Μπάκεν Μπέαρς (εντός) και Χάποελ Ιερουσαλήμ (εκτός), δείχνοντας τη συνέπεια που έχει ως ομάδα.
Η Βούρτσμπουργκ του Σλοβένου κόουτς Σάσο Φιλιπόφσκι, την οποία αντιμετωπίζει το μεσημέρι η Λούντβιγκσμπουργκ, είναι στο 2-2 στην BBL (δύο εκτός έδρας νίκες επί των Κέμνιτς, Μπραουνσβάιγκ και δύο ήττες μπροστά στο κοινό της από Βόννη και Μιτελντόιτσερ) και η αλήθεια είναι ότι θα πρέπει να αισθάνεται ικανοποιημένη από τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα της, αφού το υλικό της είναι κάτι καλύτερο από μέτριο.


Καταλήγοντας, ρόστερ, ποιότητα και… σοβαρότητα «λένε» Λούντβιγκσμπουργκ, η οποία δείχνει ανώτερη σε όλα και όχι διατεθειμένη να αρχίσει τα δώρα.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης