168

Κώστας Ζαφείρης

Ανώτερος και θυμωμένος

Γεια χαρά σε όλους.

Στριφνό και όχι τόσο νόστιμο το μενού των προηγούμενων ημερών, δεν ασχολήθηκα με κάτι σοβαρά, ούτε στην Ευρωλίγκα ούτε πουθενά αλλού και τσεκάροντας τι έχει μείνει στο κλείσιμο της εβδομάδας, στάθηκα στο πατρινό ντέρμπι στο «Δημήτρης Τόφαλος» ανάμεσα στον Προμηθέα και τον Απόλλωνα.
Το απόγευμα της Κυριακής, λοιπόν, η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου επιστρέφει στις εγχώριες υποχρεώσεις της, μετά από την ήττα (88-80) μεσοβδόμαδα στη Γαλλία από την πάντα σοβαρή Ντιζόν, σε παιχνίδι για την 3η στροφή της φάσης των ομίλων του Basketball Champions League (ρεκόρ 2-1).


Στο πρωτάθλημα, ο Προμηθέας σε 6 ματς έχει 4-2, με τις δύο ήττες του να έρχονται στα τρία τελευταία παιχνίδια του σε Περιστέρι και ΣΕΦ.
Κατά τα άλλα, έχει κάνει μια χαψιά Καρδίτσα, Μαρούσι και Λαύριο (οι αγώνες αυτοί στο σπίτι του), ενώ στην πρεμιέρα είχε περάσει από την Πυλαία με πειστικό τρόπο (95-80 τον ΠΑΟΚ).
Από όσα έχουμε δει μέχρι τώρα, επιβεβαιώνεται η εκτίμηση ότι ο φετινός Προμηθέας έχει χτιστεί για να πάει μακριά τη βαλίτσα – για τα δεδομένα του – σε Basket League/BCL κι αυτό γιατί έχει ένα ιδιαίτερα ποιοτικό και γεμάτο σε όλες τις θέσεις ρόστερ, σίγουρα… μίλια μακριά από αυτό του γείτονα Απόλλωνα.


Ενός Απόλλωνα (ρεκόρ 1-5) που προβληματίζει πολύ με την εικόνα που βγάζει στο παρκέ, που έχει πετύχει μόλις μία νίκη (στην πρεμιέρα 72-71 τη νυν ουραγό Καρδίτσα), που πριν σχεδόν 2 εβδομάδες είδε τον Νίκο Βετούλα να αποχωρεί με αιχμές από τον πάγκο του (στη θέση του ο άπειρος Κώστας Δελέγκος) και τέλος ενός Απόλλωνα που έχασε με τραυματισμό (θλάση στο δικέφαλο) τον καλύτερό του παίκτη, τον Αμερικανό πλέι μέικερ Τι Τζέι Σταρκς (21 π.

, 4,5 ριμπ., 5.5 ασίστ κατά μέσο όρο).
Δε νομίζω ότι οι άνθρωποι του Απόλλωνα ελπίζουν σε κάτι στο σημερινό ματς, αφού από τη μία βρίσκονται σε περίοδο αλλαγών/ατυχιών, βλέποντας όμως και οι ίδιοι ότι η εικόνα της ομάδας τους είναι τουλάχιστον για την ώρα κακή. Επίσης, γνωρίζουν ότι ακολουθεί την επόμενη εβδομάδα ο πρόωρος τελικός με το ανεβασμένο Μαρούσι στην Περιβόλα.


Την ίδια στιγμή, ο πάνοπλος Προμηθέας ψάχνει ένα ξεμπούκωμα και προφανώς δεν θα τον χαλάσει να κάνει επίδειξη δύναμης στην… καμπούρα του συμπολίτη του.
Ανώτερος σε όλα ο Προμηθέας και μάλλον με νεύρα μετά τις τρεις ήττες στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του εντός και εκτός συνόρων…

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης