4449

Billaras

Αν χάνεις τα καλύτερά σου..

Μπερδεύτηκα πάλι με αυτές τις αναβολές. Είναι πολύ εκνευριστικό. Να θες να μελετήσεις με την ησυχία σου και να έχεις ανοικτό το site της Τρανμίρ περιμένοντας να μάθεις αν θα περάσει θετικά και τον τρίτο έλεγχο το τερέν και το ματς με την Πρέστον θα γίνει. Και να έχεις ήδη χάσει κάποια καλά σημεία, όπως της Πλίμουθ. Και ακριβώς 13.09, να βλεπεις την ανακοίνωση “game off”.

Πάει και η Πρέστον. Τα νεύρα μου… Τέλος πάντων. Μεσοβδόμαδα, 220 μονάδες έπαιξα, 231 πήρα πίσω, δηλαδή δεν έχασα. Αν είμαι ευχαριστημένος; Οχι βέβαια, αφού την Τετάρτη πέρασαν… τρία στα τρία (Βαλενσιέν, Γιούβε, Φιρτ) κι εγώ έπαιξα μόνο τη γερμανίδα. Αν έσκασα; Οχι βέβαια, έτσι κι αλλιώς το παιχνίδι μου ήταν ελάχιστο. Το προσπέρασα λοιπόν γρήγορα και στράφηκα στο Σαββατοκύριακο.

Το περασμένο Σάββατο έκανα ένα λάθος. Σκάνε οι αναβολές κι ανακατεύω το παιχνίδι μου, αντί να μείνω σταθερός σε όσα αρχικά είχα δει. Κι έτσι, δεν έπαιξα Ιπσουϊτς και Μπλάκπουλ, χάνοντας κέρδη. Τώρα δεν θέλω να το ξανακάνω. Ετσι, το σίγουρο είναι ότι δεν θα προσθέσω κανένα. Θα μείνω σε όσα αρχικά είχα δει και θα επιλέξω από αυτά. Γιά καλό ή κακό, θα δείξει.

Υπάρχει κι άλλο σίγουρο. Οτι θα παίξω προσεκτικά. Πριν μιά εβδομάδα το καλό μου δίδυμο ήταν Μπρίστολ Ρόβερς-Τορκί και αναβλήθηκαν. Τώρα ήταν Πρέστον-Πλίμουθ και πάλι αναβλήθηκαν. Αν τα δύο καλύτερα μου είναι off, γιατί να…χωθώ; Αντίθετα, αν είχαμε 40 αναβολές και αυτά τα δύο έπαιζαν, τότε θα χωνόμουν… Τι έχει απομείνει από την αρχική διαλογή; Σάντερλαντ, Ιπσουϊτς, Μπράιτον, Γουότφορντ, Μπέρνλι, Μπρίστολ Ρόβερς, Μπέρμιγχαμ, Νιουκάστλ.

Και δυό… σκέψεις, Τσέλσι και Μπόλτον. Εδώ δεν στηρίζομαι πουθενά, δεν θέλω να πείσω κανέναν, απλά πιστεύω ότι θα κερδίσουν. Οι αποδόσεις είναι κακές όμως. Στα άλλα, που έχω καλά δεδομένα υπέρ μου, ξεκίνησα να σβήνω: Γουότφορντ τάχιστα. Νεό άιμα στην Νότιγχαμ, δένει η άμυνα, πέθανε και ο προεδρός της και το κλίμα θα είναι φορτισμένο.

Μπέρμιγχαμ τάχιστα. Σαν να μπουκώνει μετά από ένα μήνα ξέφρενης πορείας, και με την Πόρτσμουθ 1-0 στο τέλος κέρδισε. Θα σβήσω και Μπέρνλι τάχιστα, γιατί βλέπω επίσης καλές επιστροφές στην Σαουθάμπτον και κλίμα “έλα μωρέ, ας χάσαμε στο κύπελλο, η άνοδος μας κόφτει”. Το πέρασαν ντούκου και δεν την επηρέασε. Και θα σβήσω και Νιουκάστλ (εδώ ίσως ασχοληθώ στο live πάντως), από τη στιγμή που δεν υπάρχουν Καμπάιγ και Τιοτέ στους φιλοξενούμενους.

Τι μου έμεινε; Ιπσουίτς, Μπρίστολ Ρόβερς, Σάντερλαντ, Μπράιτον. Και η…ανώμαλη σκέψη μου γιά Τσέλσι-Μπόλτον. Εδώ, το ξαναγράψω, πάω κόντρα στις στοιχηματικές μου αρχές. Δεν είμαι… τυφλός. Αλλά το ρημαδοένστικτό δεν με…αφήνει να αγιάσω. Τι θα κάνω; Θα χαραμίσω -κυριολέκτικά- κάποιες μονάδες στην δυάδα που δεν προκύπτει από πουθενά, παρά μόνο από… μέσα μου.

Θα κάνω άλλη μιά δυάδα με Ιπσουϊτς και Μπρίστολ Ρόβερς. Και τέλος, θα παίξω και δύο μονά, Σάντερλαντ και Μπράιτον, γνωρίζοντας τις δυσκολιές. Η Σάντερλαντ ίσως βγάλει κούραση, είναι και εξαιρετικά αμφίβολος ο Σεσενιόν (κι αν δεν παίξει είναι μεγάλο πλήγμα), ενώ στο Λιντς-Μπράιτον είναι δεδομένο ότι σουλουπώθηκαν τα πράγματα με την απόλυση Γκρέισον.

Δεν έγιναν όμως και ιδανικά…. Δυό δυάδες, δύο μονά, τα οποία…κανένα δεν με τρελαίνει! Οκ, στη δυάδα Ιπσουϊτς-Μπρίστολ έχω τουλάχιστον δείγμα καλής φόρμας, αν και εδώ υπάρχουν αρνητικά (πχ η αφερεγγυότητα της Ιπσουίτς και η απραξία από τις 21 του Γενάρη στην Μόρκαμ που δεν ξέρω πως θα βγει στο γήπεδο). Το ποντάρισμα μου θα είναι ΧΑΜΗΛΟ.

ΔΕΝ έχω απαιτήσεις από την σημερινή Αγγλία. Εξηγούμαι γιά να μην παρεξηγούμαι… Εκτός νησιού; Κι εδώ ελάχιστα. Εσβησα Βέρντερ, έσβησα Μάιντς, έμεινα με τρία ξεκάθαρα σημεία. Ουντινέζε, Μπιλμπάο, Ατλέτικο. Και οι τρεις είναι καλά, στο Ουντινε η Μίλαν πάει ντεφορμέ και μισή, στη Μπιλμπάο ο Γιορέντε..σκοτώνει, στην Ατλέτικο ο Σιμεόνε την έχει κάνει μπετόν πίσω (ποιός θα το πίστευε πριν ένα μήνα αυτό).

Εδώ απλά αναρωτήθηκα αν έπρεπε να παώ με ένα μονό (την ιταλίδα που περιέργως ανεβάινει η απόδοση της) και μιά δυάδα (τις σπανιόλες), ή να πάω σε ένα trixie. Θα κάνω το δεύτερο. Να έχω ένα περιθώριο λάθους. Και η αλήθεια είναι ότι αυτό το trixie είναι και το…καλύτερο της ημέρας. Μου αρέσει πολύ περισσότερο από τα εγγλέζικα. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.

000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 24.280 μονάδες. Κέρδη από 9/2: 231 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 24.511 μονάδες. Ποντάρισμα 11/2: Δυάδα: Μπόλτον 1-Τσέλσι 2 (4.8), 60 μονάδες. Δυάδα: Ιπσουϊτς 1-Μπρίστολ Ρόβερς 1 (4.9), 70 μονάδες. Μονά αποδεκτά: Σάντερλαντ 1 (3.80), επί 61 μονάδες και Μπράιτον 2 (3.95), επί 60 μονάδες.      Trixie (σύστημα 2-3): Ουντινέζε 1 (2.65)-Μπιλμπάο 2 (2.

60)-Ατλέτικο Μαδρίτης 2 (2.05), επί 80 μονάδες οι τρεις δυάδες και 20 μονάδες η τριάδα, σύνολο 260 μονάδες.  Ανοιχτά μπετ: 511 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 24.000 μονάδες. Ολες οι αποδόσεις είναι από μπουκ, εκτός των μονών αποδεκτών που είναι από το ανταλλακτήριο και σαφώς εδώ θα κάνω και trading αν μου το επιτρέψουν οι διακυμάνσεις του σκορ. Επίσης, είναι σαφές, το γράφω…ακόμα μιά φορά, ότι το δίδυμο Μπόλτον-Τσέλσι είναι “πετάω λεφτά στο κόλλημά μου”.

Δεν θέλω να πείσω κανέναν, ξέρω ότι παίζω λάθος. Εξίσου σαφές είναι ότι είμαι μαζεμένος, ας όψονται οι αναβολές που μου “σβήνουν” τα καλύτερα σημεία μου. Ραντεβού στο chat και βέβαια αύριο πάλι εδώ.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras