3539

Billaras

Απ΄την άμμο στο χορτάρι!

To ημερολόγιο γράφει 19 Αυγούστου. Εξω…ψήνεται ο τόπος ενώ λίγο που κοίταξα η θερμοκρασία θα χτυπήσει 40αρια ξανά από Παρασκευή. Κι εγώ τι κάνω εδώ ωρέ παλληκάρια; Πόση..ώρα θα μου πάρει να καθαρίσω το λάπτοπ από την άμμο που το…σκέπασε κυριολεκτικά σαν αυτό της φωτογραφίας; Είναι…γνωστό το τι κάνω. Εχω ένα ραντεβού. Με εσάς.

Χρόνια τώρα. Πολλά χρόνια, φτάνουν τα δεκαπέντε φέτος. Τέτοιες μέρες τα…κεφάλια μπαίνουν μέσα, κατεβάζω στην αποθήκη τις βαλίτσες, τα καρεκλάκια, την καλαμοθήκη μου, και ξεκινάει το…ζέσταμα. Λάπτοπ, μελέτη, τηλεόραση, βίντεο, σημειώσεις, τηλέφωνα, τα πάντα όλα. Νέα σαιζόν, νέα στοιχηματική χρονία. Που άλλου; Εδώ, στο Betsellers. Ήδη σήμερα έγραψα στην Kingbet.

Το Σάββατο θα ξεκινήσω μιά νέα στήλη και στην Arena Press της Βόρειας Ελλάδας, σε λίγο καιρό (να μπει Σεπτέμβρης) ξεκινάμε και στο betradio με τον Μάκη. Ολα παίρνουν τον δρόμο τους… Ελπίζω να σας βρίσκω καλά. Ξεκούραστους. Αν κάποιους τους πετυχαίνω και στις παραλίες, ακόμα καλύτερα, μιάς και το καλοκαίρι καλά κρατεί. Προσωπικά γύρισα στη βάση μου, δεν έχει άλλα ταξιδάκια, καλά ήταν, δεν έχω παράπονο, ξεκουράστηκα, άδειασα το μυαλό μου, γέμισα τις μπαταρίες μου.

Απλά…τώρα θέλω το χρόνο μου. Οχι πολύ, μην φανταστείτε, με ξέρετε δα! Μιά-δύο εβδομάδες μάξιμουμ. Τα δάχτυλα δεν “υπακούουν” εύκολα γιά να πληκτρολογήσουν, το μυαλό “αρνείται” να συλλέξει πληροφορίες γιά την (κάθε) Χάρτλπουλ. Αλλά οκ, το κάνω χρόνια, γρήγορα θα μπω σε ρυθμούς, η μελέτη ήδη γίνεται. Και εδώ που τα λέμε, δεν είναι μονάχα θέμα προσαρμογής δικής μου, περισσότερο είναι των…ομάδων.

Ας στρώσουν λίγο, να έχουμε κι ένα σχετικά καλό δείγμα φόρμας (πχ 3 εντός-3 εκτός) και κάπου αρχές Σεπτέμβρη, σε 10-12 μέρες θα μαρσάρουν οι μηχανές μας… Δεν θα γράψω πολλά. Τα βασικά. Το site ολοένα και μεγαλώνει, αυτή τη στιγμή αριθμεί 7226 μέλη και..είναι ελεύθερο. Πολύ το νέο αίμα, ειδικά από το Μουντιάλ και μετά. Οπότε, ας…ξαματαγράψω τα βασικά: ΔΕΝ βιαζόμαστε.

Χαλαρά στην αρχή. Μιλάμε για δεκάμηνη σαιζόν. Στις 6 Ιουνίου του 2015 είναι επόμενος τελικός του Champions League. Μιλάμε δηλαδή γιά μαραθώνιο. Οχι σπριντ. Πολλές μάχες με τον μπουκ, εκατοντάδες. Εδώ κολλάει αυτό που έγραψα παραπάνω γιά την φόρμα. Χωρίς αξιόπιστο δείγμα, θα πέσετε σε πολλές…Γιουνάιτεντ σαν την προχθεσινή. ΔΕΝ παίζουμε φανέλες, παίζουμε αποδόσεις και παικτικές αξίες.

ΔΕΝ παίζουμε φαβοράκια καυτά σε …κορδόνια-παρολί. Που και που βλέπω κανένα μήνυμα στο facebook του στυλ “θα μου δώσεις μιά τετράδα γιά σήμερα;”. Δεν απαντάω καν! ΔΕΝ παίζουμε…ότι να'ναι, όποτε να'ναι, όπου να΄ναι. Πειθαρχία-υπομονή-διαχείριση. Χωρίς αυτά, αντίο ζωή. Περί διαχείρισης και παιχνιδιού μου: Προσωπικά, θα κρατήσω την κάβα.

Θα την πάω στις 8.000 μονάδες, και ακόμα 2.000 μονάδες γιά το bet of the day που φέτος θα το καθιερώσω ΜΟΝΟ όταν έχει κάτι πραγματικά καλό. Ο Μάκης πήγε σε μηδενική κάβα, λέγοντας ότι οι περισσότεροι δεν έχετε. Αλήθεια είναι αυτό, αλλά ΚΑΚΩΣ δεν έχετε. Και ακόμα πιό ΚΑΚΩΣ αν δεν ξέρετε να κάνετε διαχείριση κεφαλαίου. ΑΥΤΟΣ είναι ο λόγος που διατηρώ την κάβα.

Η κάβα ΔΕΝ (θα) είναι εδώ γιά να βλέπετε πόσα κέρδισε ή έχασε ο Billaras. Θα είναι γιά να βλέπετε ΠΩΣ παίζω, πως διαχειρίζομαι παιχνίδια και πονταρίσματα. Ελπίζω καταννοητό. Θα αλλάξω κάπως το παιχνίδι μου. Θα κάνω…minimize τα παρολί γιά αρχή. Οχι ότι έπαιζα πολλά, θα θυμάστε τον απολογισμό του Μάη. Θα τα ελαχιστοποιήσω. Αν έπαιζα 4 το μήνα, θα γίνουν 1-2 το πολύ.

Κακό κάνουν ή μάλλον δεν προσφέρουν τίποτα. Μεροδούλι-μεροφάι. Επίσης, θα αυξήσω τα μονά αποδεκτά, και με το bet of the day και σε συστήματα. Δηλαδή, θα “κατεβάσω” πολύ τα trixie μου (2-3 σύστημα με ζητούμενα) αλλά θα ανεβάσω τα pantent μου (μονά-δυάδες-τριάδα). Θα πάω δηλαδή σε 7 στήλες αντί 4, αλλά θα έχω τρία μονά μέσα. Μετά από χρόνια, νομίζω θα βγει σε καλό.

Αν δεν παίζω pantent, θα πηγαίνω σε yankee (2-3-4). Θέμα πιθανοτήτων. Στο trixie θέλω 2 στα 3 (66,6% ευστοχία), στο yankee θέλω 2 στα 4 (50%). Κι εδώ ανεβάζω στήλες, αλλά πληρώνομαι με λιγότερα εύστοχα. Και τέλος, θα διατηρήσω, ίσως και αυξήσω, τις δυάδες μου. ΟΛΟ αυτό είναι τακτική. Να δούμε πως θα βγει. Περισσότερα μονά, περισσότερα patent, περισσότερα yankee, ίδιες δυάδες.

Και λιγότερα trixie, ελάχιστα παρολί. Αυτά θα δείτε φέτος. Θα “ανοίξω” κάβα, θα ξεκινήσω να παίζω κανονικά το Σάββατο 30 του μήνα. Σε 11 μέρες. Ως τότε…δοκιμάστικά, τροχειοδεικτικά όπως τα λέω εγώ. Χαλαρά να δούμε και την φόρμα των ομάδων και τη δική μου. Βάρος πάντα στο νησί, αυτό που λέμε…σταθερή (παικτική) αξία. Και γιά επιδόρπιο: Δεν έχω προτάσεις.

Δεν θα παίξω. Ειδικά στα ευρωπαϊκά ματς, ούτε κατά διάνοια. ΑΝ έπαιζα, θα διάλεγα μεταξύ Πορτ Βέιλ-Νορθάμπτον-Μίλγουολ-Ρόδεραμ. Από αυτά τα τέσσερα. Θα κράταγα τα τρία, να έκανα ένα patent. ΔΕΝ θα το κάνω όμως, απλά σας αναφέρω που έπεσε το μάτι μου. Συνεχίζω τη μελέτη-προσαρμογή, νέα στήλη από εδώ το Σάββατο, όχι αύριο ή μεθαύριο, πάλι στο ίδιο σημερινό ύφος.

Καλώς σας βρήκα, θα…μπουκάρω και στο chat συχνά-πυκνά, μάλλον αρχής γενομένης από απόψε, ενώ σας διαβάζω καθημερινά στο φόρουμ. Αξιοποιήστε τα όπλα του site, “φουντώστε τα” ζητήστε και το excel διαχείρισης από τον Liako στο φόρουμ. Και …επειδή λίγοι τα προσέχουν και κοιτάνε μόνο τις στήλες, έχουμε και τζίρους στο site και φούλ στατιστικά και απ' όλα! Καλώς σας βρήκα, καλή σαιζόν να έχουμε, να εξασφαλίσουμε ότι γιά…15η σαιζόν ο μπουκ δεν θα μας κερδίσει και ότι κέρδος έρθει, καλοδεχούμενο!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras