211

Billaras

Απ΄την ντουζίνα στην τετράδα!

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Οπως έγραψα και στην χθεσινή Kingbet, όπως είπαμε και στο Betsellers Radio χθες το απόγευμα (ελπίζω και θέλω πάντα να έχετε ακούσει την εκπομπή), τα πράγματα είναι απλά: Νικάς τον φόβο σου; Θα προχωρήσεις. Φόβασαι τον ίσκιο σου; Εχεις χάσει πριν καν παίξουν. Το σωστό στοίχημα θέλει πολλά, σαφώς. Υπομονή, πειθαρχία, μελέτη, γνώση και αξιολόγηση αποδόσεων.

Αλλά το πρώτο-πρώτο βήμα είναι πάντα αυτό: Να νικάς τον φόβο. Ο λόγος που κάποιος παίζει “σιγουράκι” είναι αυτός. Αισθάνεται μια (εντελώς ψεύτικη) ασφάλεια ότι “αφού είναι μικρό, θα βγει”. Πάει με το κοπάδι. Με τη μάζα. Και ξέρουμε τι ακολουθεί.

Μεσοβδόμαδα λοιπόν, το είδαμε με την Μπράγκα, την Γαλατά, την Σαχτάρ, τον ΠΑΟΚ, τα παραδείγματα είναι πολλά.

Η Ουνιόν ήταν κακή εδώ και καιρό (και άπειρη). Η Μάντσεστερ αφήστε το καλύτερα, χειρότερο ξεκίνημα εδώ και 34 χρόνια (και με πολλούς απόντες, με αριστερό μπακ τον…Αμραμπατ έπαιξε). Η Αντβερπ επίσης σκαλωμένη, χωρίς εύκολο γκολ (και άπειρη ευρωπαϊκά). Η Aίντραχτ χάλια φέτος, ξεπούλησε ότι καλό είχε, αλλά και τραγική εδώ και ενάμισι χρόνο εκτός έδρας.

Γιατί να μην τις κοντράρεις; Οι αποδόσεις μπορεί να τις έδιναν φαβορί, αλλά αγωνιστικά, το…απολύτως φυσιολογικό έγινε. Εχασαν (ξανά)! Οπότε: ΜΗΝ φοβάστε μια μεγάλη απόδοση. ΟΛΑ εκεί καταλήγουν. Στα νούμερα. Οσο θα φοβάστε, είστε καταδικασμένοι…

Αυτά και πάμε στα φρέσκα. Σύντομα (μάλλον στο Editorial) να το διαβάσουν και οι εκτός Betsellers, θα κάνω ένα κείμενο περί “νεωτερισμών” (my ass) στο στοίχημα και γιατί η παλιά, παραδοσιακή συνταγή θα είναι παντα η καλύτερη.

Προς το παρόν πάμε στο νέο κουπόνι, θυμιζω ακολουθεί διακοπή, οπότε ότι παίξουμε σήμερα-αύριο. Μετά…χαλαρώνουμε (καμπανάκι προς νέους συνδρομητές: εδώ ΔΕΝ παίζουμε κάθε μέρα. Παίζουμε όταν αξίζει, όταν πρέπει).

Στο κουπόνι λοιπόν, σαν να…μαζεύτηκαν πολλά σήμερα. Θα το πάρω ανάποδα, εκτός Αγγλίας. Εχω κάθε λόγο να τσεκάρω και Τζένοα (μια χαρά, την είδαμε, ειδικά με τις μεγάλες, η Μίλαν έπαιζε σούπερ απαιτητικό ματς την Τετάρτη), και Γκαζιαντέπ (με το ανάθεμα της Μπασάκ) και Εξέλσιορ (ανέλπιστα καλά, έρχεται απο σούπερ νίκη στο ντέρμπι με την Σπάρτα) και Βόλφσμπουργκ (παραπάει αυτό με την Στουτγάρδη, απλά είναι θέμα timing να πετύχουμε τη φάπα που θα φάει) και Μπλάου Βάις στην Αυστρία (νεοφώτιστη μεν αλλά μιά χαρά τα πάει, ενώ η Αούστρια και κάκιστη είναι και με απουσίες).

Σε αυτά βάλτε κι ένα τεράστιο over, εκεί στο Μαγιόρκα-Βαλένθια. Τι είναι αυτό το 2,70; Και το g/g στο 2,10 είναι! Μεγάλα λάθη. Προφανώς και δεν θα παιχθούν όλα, ούτε καν τα μισά. Αλλα όλα τα παραπάνω είναι στο σημάδι.

Και στο Νησί, δεν έχει και λίγα αυτή τη φορά. Οκ, όχι στην Premier, εδώ θα μπορούσα να κρατήσω κάτι μόνο στο Μπέρνλι-Τσέλσι. Οχι προφανώς το διπλό (σημείωση πάλι για τους νέους συνδρομητές, η μέρα που θα παίξουμε διπλό κάτω του 2,00 στην Αγγλία αλλά και γενικά δεν έχει έρθει ακόμα), αλλά το 2+under 2,5 (4,50) ή πιο μαζεμένα το 2+under 3,5 (2,60).

Moνο αυτό κοιτάω. Μπρέντφορντ σκέφτηκα πολύ, αλλά δεν με καλύπτει η απόδοση. Πηγαίνετε στον πρόλογο ξανά. Παίζοντας Γαλατα στο 6,50 δεν μπορω να παίξω 4,75 την Μπρέντφορντ που έχει μιά νίκη φέτος. Ολα είναι απόδοση. Ας έρθει όσο θέλει.

Στις μικρότερες, αφού έσβησα αρχικά την Ολτρινχάμ επειδή είδα απουσίες (πάντως η απόδοση είναι πρόκληση), αφου αναφέρω ΔΥΟ απολύσεις μαζεμένες στην 2η Αγγλίας (τέλος ο Μαρκ Χιουζ στην Μπράντφορντ και κυρίως τέλος ο Χάρις απο Τζίλιγχαμ κάτι που είναι σοκ μεγάλο), πάω σε σημεια:

Χαλ και Χατερσφιλντ απο Championship.

Noρθάμπτον και Μπάρνσλει απο 1η (εδώ μας…πηρανε χαμπάρι άσχημα, τα είχαμε 2,87 και 2,60 αντίστοιχα, πλέον είναι φαβορί με 2,40 και 2,37)! Και Κρόουλι και Κρου απο 2η. Ουσιαστικά μιά εξάδα, δύο ανά κατηγορία.

Αυτά είναι όλα. Και προφανώς είναι πολλά.

Θα το πάω ανάποδα. Απο τα εκτός Αγγλίας σβήνω Γκαζιαντέπ (κι αυτή δεν ειναι τίποτα αμάν-αμάν), σβήνω Μπλάου Βάις (δεν την έχω δει, βασικό αυτό, εξάλλου την εχει ήδη πονταρισμένη ο Germanos), την Βόλφσμπουργκ (θα σκάσει η Στουτγάρδη, αλλά δεν μπορώ και έτσι χωρίς να έχει δώσει δικαίωμα να την κοντράρω, της πάνε όλα πρίμα, ένα ματς πχ δεν σκόραρε ο Γκιρασί και σκόραρε δις ο…Ουντάβ που ήρθε δανεικός απο την Μπράιτον).

Μετά απο σκέψη, αφήνω και Τζένοα, η Μιλαν πλην της 5αρας απο Ιντερ κι αυτή δεν έχει δώσει δικαιώματα. Οπότε, μένω με Εξελσιορ (4,00) και το over στη Μαγιόρκα (2,70).

Πάλι πίσω στο Νησί. Σβήνω Κρόουλι γιατί πάμε για καραμπόλα. Εδιωξε τον Χάρις η Τζίλιγχαμ (εντελώς φάουλ) και ακούγεται ότι “χτυπάει” τον Λίντσεϊ. Αυτό με κάνει να φοβάμαι, είναι αποπροσανατολισμός.

Τις δύο που βούλιαξε η απόδοσή τους, προφανώς τις σβηνω γι αυτό τον λόγο. Καμιά αξία πλέον σε Μπάρνσλεί και Νορθάμπτον. Τι μου έμεινε; Χαλ-Χάτερσφιλντ-Κρου. Τελευταία σκέψη: Επειδή βλέπω δύο σερί νίκες η Σάλφορντ και επειδή η Κρου κάπου θα “την κάνει” (τεράστια έκπληξη η πορεία της, κάτι σαν την Στουτγάρδη, η Κρου έχει το πιό νέο ρόστερ της κατηγορίας όλης, τίγκα στα πιτσιρίκια) αφήνω και αυτή.

Γιά την Χάτερσφιλντ τα είπα όλα χθες στο ράδιο, δέκα ματς να χάσει ο Μουρ αυτό θέλει να το πάρει πάση θυσία. Και στην Σέφιλντ γίνεται χαμός, δεν είναι μόνο ότι είναι με υπηρεσιακό και χωρίς νίκη φέτος, ο κόσμος είναι στα κάγκελα και με τον ταϊλανδό ιδιοκτήτη (by the way, αυτός εδιωξε τον Μουρ το καλοκαίρι, στη φωτό ο Μουρ σηκώνει το τρόπαιο ανόδου με τη Σέφιλντ πριν λίγους μήνες).

Εκλείσα με “στρωτό” μπετ. Πάω σε trixie με Μαγιόρκα over, Χαλ διπλό, Χατερσφιλντ διπλό. Και ένα μονό αποδεκτό την Εξέλσιορ. Ολα τα διπλά έχουν και πρώιμη πληρωμή. Απο τα δώδεκα κατέβηκα στα τέσσερα, να δούμε τι χημεία θα γίνει.

Αυριο νέα στήλη, ίδια ώρα και φυσικά τα λέμε σήμερα για ώρες στο chat!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras