2531

Μάκης Μηνδρινός

Αποθέωση για τους πρωταθλητές!

Η Τσέλσι είναι από την Παρασκευή πρωταθλήτρια Αγγλίας και η εντός έδρας αναμέτρηση με την –επίσης αδιάφορη βαθμολογικά- Γουότφορντ θα έχει χαρακτήρα γιορτής. Η… επίσημη φιέστα, όμως, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, στο τελευταίο εντός έδρας ματς των «μπλε» στη σεζόν. Δίνει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν έπαιξαν πολύ ο Κόντε.

ΤΣΕΛΣΙ – ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ (22:00) Κωδ. ΟΠΑΠ: 1239 Γήπεδο: ΣΤΑΜΦΟΡΝΤ ΜΠΡΙΤΖ (42.449), ΛΟΝΔΙΝΟ Απόσταση (χλμ.): 53 Σετ αποδόσεων: 1.26 – 5.75 – 9.50 Α’ ΓΥΡΟΣ: Γουότφορντ – Τσέλσι 1-2 * Στα 6 τελευταία για το πρωτάθλημα που η Τσέλσι υποδέχθηκε τη Γουότφορντ, πέτυχε 2 νίκες και παραχώρησε 4 ισοπαλίες. Το 1986 σημειώθηκε το πιο πρόσφατο διπλό. ΤΣΕΛΣΙ Ρεπορτάζ: Ανέβηκε στην κορυφή της φετινής Πρέμιερ Λιγκ στις 5 Νοεμβρίου και από τότε δεν έχασε ούτε μία μέρα την πρωτοπορία.

Είναι δικαιότατα η νέα πρωταθλήτρια Αγγλίας, μετά το 1-0 επί της Γουέστ Μπρομ την Παρασκευή κατέκτησε και μαθηματικά τον 6ο τίτλο στην ιστορία της, τον 5ο τα τελευταία 12 χρόνια. Μαγική σεζόν για τον Αντόνιο Κόντε, που έγινε μόλις ο 4ος προπονητής στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ που κατακτά το πρωτάθλημα στην πρώτη του σεζόν (οι άλλοι ήταν ο Μουρίνιο το 2005, ο Αντσελότι το 2010 και ο Πελεγκρίνι το 2014).

Ο τίτλος σφραγίστηκε με το 1-0 στην έδρα της Γουέστ Μπρομ την Παρασκευή, με το σκορ να διαμορφώνεται στο 82ο λεπτό από έναν παίκτη που είναι με το… ενάμιση πόδι στην έξοδο, τον Βέλγο Μπατσουαγί! Η Τσέλσι έδωσε 33 εκατ. λίρες στη Μαρσέιγ για να τον αποκτήσει το καλοκαίρι, όμως ήταν στη σκιά του Ντιέγκο Κόστα σε όλη τη σεζόν, έχοντας μόλις 24 συμμετοχές, σχεδόν όλες ως αλλαγή (579 αγωνιστικά λεπτά).

Αυτός, όμως, με το 6ο του φετινό τέρμα χάρισε τον τίτλο στην Τσέλσι, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Το καθαρά αγωνιστικό προφανώς περνάει σε δεύτερη μοίρα, παρ’ όλα αυτά οφείλουμε να πούμε η Τσέλσι δεν ήταν στα καλύτερά της, φάνηκε και πάλι η απουσία του Καντέ στα χαφ, και μάλιστα αν δεν ήταν ο Κουρτουά θα μπορούσε σε 2-3 περιπτώσεις να μείνει πίσω στο σκορ.

Λεπτομέρειες, αφού ο στόχος επετεύχθη… «Ηταν μια δύσκολη σεζόν, βρήκαμε τον τρόπο μετά το προβληματικό ξεκίνημα που είχαμε, να δυναμώσουμε και αυτό δείχνει το χαρακτήρα των παικτών και της ομάδας γενικότερα. Είμαστε όλοι πολλοί χαρούμενοι, όμως η σεζόν δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Εχουμε δύο ματς στο γήπεδό μας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο μας, ενώ πρέπει να διατηρηθούμε σε καλό ρυθμό ενόψει τελικού Κυπέλλου.

Εχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε το νταμπλ και θέλουμε να την εκμεταλλευτούμε», δήλωσε ο Κόντε, που πάντως ετοιμάζει αλλαγές σήμερα. Η επίσημη φιέστα αναμένεται να γίνει την ερχόμενη Κυριακή, στο τελευταίο εντός έδρας ματς της σεζόν, απέναντι στη Σάντερλαντ. Αγωνιστικά νέα: Ελειψε αλλά είναι και πάλι διαθέσιμος ο Καντέ (μέσος, 33/1), ουσιαστικά δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών.

Πιθανότατα θα δούμε στην ενδεκάδα παίκτες που δεν συνηθίζουν να ξεκινούν βασικοί φέτος, όπως είναι ο Τέρι αλλά και ο Μπατσουαγί, σκόρερ του αγώνα της Παρασκευής. Bet info: Σκοράρει 19 σερί εντός έδρας ματς, στα 15 από αυτά από 2 γκολ και πάνω. Πιθανή ενδεκάδα (3-4-3): Κουρτουά – Αθπιλικουέτα, Τέρι, Κέιχιλ – Γουίλιαν, Μάτιτς (ή Σεσκ), Καντέ, Αλόνσο – Πέδρο, Αζάρ, Μπατσουαγί ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ Ρεπορτάζ: Θα τερματίσει οριακά πάνω από τη ζώνη υποβιβασμού, τυχερή που η σεζόν ολοκληρώνεται την Κυριακή, καθώς αν είχε 3-4 αγωνιστικές ακόμα μπορεί να είχε σοβαρά θέματα παραμονής! Μια καλή δικαιολογία για την… καθίζηση (4 σερί ήττες) είναι οι πολλές απουσίες που είχε όλο αυτό το διάστημα, όμως η αλήθεια είναι ότι μέσα στο 2017 ακόμα και στις νίκες της δεν ενθουσίαζε με την απόδοσή της.

Την Παρασκευή έχασε 1-0 από την Εβερτον εκτός έδρας, σε ματς που κατέβηκε έχοντας ως στόχο να μη χάσει. Το πρώτο ημίχρονο το έβγαλε σχετικά εύκολα, στο δεύτερο όμως δέχθηκε παραπάνω πίεση, έμεινε πίσω στο 56’, τυχερή που δεν δόθηκε εις βάρος της πέναλτι, ενώ στο τελευταίο μισάωρο θα μπορούσε να δεχθεί και δεύτερο γκολ. Παρ’ όλα αυτά, στη μόνη σπουδαία ευκαιρία που είχε, θα μπορούσε να «κλέψει» τον πόντο στο φινάλε (καλή ευκαιρία Οκάκα).

Ηταν η 6η σερί εκτός έδρας ήττα της χωρίς μάλιστα να σκοράρει, είχε να γίνει κάτι ανάλογο από το 1952! Πλέον, συμπλήρωσε 617 αγωνιστικά λεπτά χωρίς εκτός έδρας. Αξιοσημείωτο στατιστικό, ότι ο Χολέμπας έφτασε τις 13 κίτρινες, δύο περισσότερες από οποιονδήποτε άλλο παίκτη στην Πρέμιερ Λιγκ, ενώ το ρεκόρ σε μία σεζόν στην ιστορία του πρωταθλήματος είναι 14 (Μαρκ Χιουζ, Τιοτέ, Σάβατζ και Κάτερμολ)! Αγωνιστικά νέα: Παραμένουν εκτός οι στόπερ Μπρίτος (27/1) και Κάθκαρτ (15/0), Καμπούλ (22/2), ενώ νέα απώλεια είναι ο Καμπασελέ (16/2), στόπερ κι αυτός, που επίσης θα λείψει.

Ο Κλέβερλι (μέσος, 15/0) επιστρέφει. Μακροχρόνια τα υπόλοιπα. Bet info: Μετράει 9 διαδοχικά no goal. Πιθανή ενδεκάδα (3-5-2): Γκόμες – Μαριάπα, Πρεντλ, Ζούνιγκα – Γιάνμαατ, Ντουκουρέ, Κλέβερλι, Καπού, Χολέμπας – Νιάνγκ (ή Οκάκα), Ντίνι Πηγή: Kingbet.net 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος