3263

Billaras

Απολογισμός και διαχείριση!

Προφανώς από την ώρα που βλέπετε το κείμενο, καταλαβαίνετε ότι δεν σκοπεύω να παίξω κάτι. Θα δω τον τελικό του Europa League, όπως όλοι. Θα τον απολαύσω, μπαλίτσα και καμιά πίτσα. Αλλά στοίχημα γιόκ. Λίιιιγο κουμάρι ακόμα το Σαββατοκύριακο, άντε και κανένα ειδικό -fun bet στον τελικό του Champions Legue σε 10 μέρες και πάπαλα οριστικά. Η σαιζόν έχει ήδη τελειώσει.

Σήμερα λοιπόν, είναι το πρώτο απολογιστικό κομμάτι. ΔΕΝ θα είναι το κομμάτι “τόσα έπαιξα-τόσα έπιασα-τόσο ROI- κλπ κλπ”. Αυτό θα ακολουθήσει. Εδώ στο Betsellers δεν κρύψαμε ποτέ τίποτα, όλα εδώ είναι, καλά ή κακά. Σαν να μιλάς με φίλους, έτσι σας νοιώθουμε. Και ως και φέτος, ήταν καλά. Σταθερά καλά. Εμ νομοτελειακά που λένε, κάποτε θα ερχόταν και το “κακά”.

Προετοιμασμένος ήμουν, απλά δεν ήθελα να γίνει έτσι. Τι εννοώ; Δεν ήθελα να φταίω εγώ. Οκ, ατυχία υπήρχε, γενικά ήταν κακή σαιζόν, αλλά αυτό θα το δούμε με νούμερα στο β' μέρος του απολογισμού. Και καλό θα ήταν μέσα στο μυαλό σας να τα “ενώσετε” τα κομμάτια αυτά. Δεν είναι αυτόνομα. Πάνε πακέτο. Σήμερα θα δούμε λοιπόν το κομμάτι “διαχείριση”.

Μονάχα αυτό. Ενα κομμάτι που -ανεξάρτητα καλών ή κακών αποτελεσμάτων, εγώ τουλάχιστον έπαιρνα καλό βαθμό. Στηριζόμουν πολύ στη διαχείριση γιατί…έτσι πρέπει. Και πάντα “πάταγα” πάνω της, ακόμα και στις πιό δύσκολες περιόδους. Και υπήρξαν πάντα δύσκολες περίοδοι. Εκεί λοιπόν που πολλές φορές έπαιρνα από Α ως…άριστα, φέτος πήρα ΜΗΔΕΝ.

Ολοστρόγγυλο. Πολλοί -παρεξηγώντας το γραπτό ύφος μου γιατί από κοντά όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν το ύφος μου- λένε κατά καιρούς ότι δεν δέχομαι ότι φταίω, ότι βρίσκω δικαιολογίες, ατυχίες κλπ. ΤΡΙΧΕΣ. Κατσαρές μάλιστα. Οταν λέω πολλές φορές ότι “ξέρω πότε είμαι τυχερός, πότε άτυχος, πότε έκανα λάθος ή πότε έκανα μαγκιά”, τα συμπεριλαμβάνω όλα.

Και ξέρω να χάνω. Γιατί αν δεν το ήξερα μετά από 21 χρόνια στο στοιχηματικό κουρμπέτι, δεν θα ήξερα να κερδίζω. Πολλές φορές μάλιστα (και φέτος σε ΜΕΓΙΣΤΟ βαθμό) οι ήττες βοηθάνε. Από αυτές εξάγονται τα πλέον αξιόπιστα και σοβαρά συμπεράσματα. Στις νίκες, ειδικά αν είναι κωλόφαρδες, μπορεί να παρασυρθείς. Να μην δεις τα λάθη σου. Και να τα βρεις μπροστά σου στο μέλλον.

Ενώ στις ήττες -αν δεν είσαι παίκτης “ότι να'ναι”- ταρακουνιέσαι. Το ψάχνεις βαθιά. Και δεν ξανακάνεις τα ίδια λάθη…. Ξέρω λοιπόν και να χάνω, ξέρω πότε φταίω. Και φέτος, παρόλες τις αναποδιές (που ομολογουμένως υπήρξαν και θα τις δούμε στο επόμενο απολογιστικό), ο ΠΡΩΤΟΣ, ο ΜΟΝΟΣ, ο ΚΥΡΙΟΣ υπευθυνος που έχασα, ήμουν…εγώ.

Ουδείς άλλος. Εγώ. Εγιναν δύο ΤΕΡΑΣΤΙΑ λάθη. Το ένα το είχα εντοπίσει καιρό, αλλά είχα…λίγο (κακώς-κάκιστα) μουλαρώσει-θολώσει. Το άλλο το εντόπισα μέσα Απρίλη. Οταν μηδένισαν οι 8.000 μονάδες. Και τα έβαλα κάτω μέρες. Και εκεί έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Γιατί εμπειρικά ψυλλιαζόμουν που και τι δεν κάνω σωστά, αλλά αυτό που ανακάλυψα ήταν…κάτι άλλο!! Ας τα πάρουμε από την αρχή….

Ηταν 19/8/2014 όταν εμφανίστηκα από τις διακοπές. Και το πλάνο το είχα καταστρώσει. Επι λέξη, κάνω copy-paste τι έγραφα: “Θα αλλάξω κάπως το παιχνίδι μου. Θα κάνω…minimize τα παρολί γιά αρχή. Οχι ότι έπαιζα πολλά, θα θυμάστε τον απολογισμό του Μάη. Θα τα ελαχιστοποιήσω. Αν έπαιζα 4 το μήνα, θα γίνουν 1-2 το πολύ. Κακό κάνουν ή μάλλον δεν προσφέρουν τίποτα.

Μεροδούλι-μεροφάι. Επίσης, θα αυξήσω τα μονά αποδεκτά, και με το bet of the day και σε συστήματα. Δηλαδή, θα “κατεβάσω” πολύ τα trixie μου (2-3 σύστημα με ζητούμενα) αλλά θα ανεβάσω τα pantent μου (μονά-δυάδες-τριάδα). Θα πάω δηλαδή σε 7 στήλες αντί 4, αλλά θα έχω τρία μονά μέσα. Μετά από χρόνια, νομίζω θα βγει σε καλό. Αν δεν παίζω pantent, θα πηγαίνω σε yankee (2-3-4).

Θέμα πιθανοτήτων. Στο trixie θέλω 2 στα 3 (66,6% ευστοχία), στο yankee θέλω 2 στα 4 (50%). Κι εδώ ανεβάζω στήλες, αλλά πληρώνομαι με λιγότερα εύστοχα. Και τέλος, θα διατηρήσω, ίσως και αυξήσω, τις δυάδες μου. ΟΛΟ αυτό είναι τακτική. Να δούμε πως θα βγει. Περισσότερα μονά, περισσότερα patent, περισσότερα yankee, ίδιες δυάδες. Και λιγότερα trixie, ελάχιστα παρολί.

Αυτά θα δείτε φέτος”. Αυτά τα παραπάνω είναι το..μισό ζουμί. Και τα επανέλαβα πολλές φορές κατά την διάρκεια, και στα κείμενα και στα σχόλια. Ουσιαστικά, έκανα ένα πείραμα. Δοκίμαζα. Ποτέ δεν κάθομαι στα αυγά μου. Το “πείραμα” δεν απέτυχε. Γιατί; Γιατί…δεν εφαρμόστηκε σωστά ποτέ!!!! Πάμε στην ταμπακιέρα. Στις 12 Απρίλη αρχίζω να ψάχνομαι, να καταγράφω.

Ξέρω το ένα -τραγικό- λάθος, θα το δούμε αμέσως παρακάτω. Ψάχνω αν έχω κάνει κάτι άλλο. Και το βρίσκω ξεκινόντας την καταγράφη ανά μήνα και κυρίως τα πονταρίσματα μου. Αλλά ας δούμε πρώτα κάποια νούμερα, που δείχνουν το πρώτο λάθος. Στις 19/10 (ένα μήνα και κάτι από τότε που ξεκίνησα, στις 30/8), η κάβα είναι στις 8.511 μονάδες. Στις 19/11 η κάβα είναι στις 7.

733 μονάδες. Στις 19/12 η κάβα είναι στις 5.680 μονάδες. Στις 19/1 είναι στις 5.000 μονάδες. Στις 19/2 είναι στις 4.600 μονάδες. Στις 19/3 είναι στις 2.400 μονάδες. Στις 12/4 φτάνει στο μηδέν… Εδώ κάνει μπαμ το λάθος που έτσι κι αλλιώς είχα εντοπίσει. Ολα καλά το πρώτο δίμηνο, κανένα πρόβλημα. Κάποιες ήττες το Δεκεμβρη, αλλά κρατάω χαμηλά τη ζημιά ως και τις 19/1, αλλά και ως τις 19/2.

Ως εδώ, δεν πάει κάτι στραβά φαινομενικά. Ουσιαστικά πάει. Απλά έχω κάνει και νίκες (πχ 26/12 στην Boxing Day 1052 μονάδες, στις 15/2 1.516 μονάδες κέρδη και άλλα τέτοια). Και αυτές οι νίκες με “καθησυχάζουν”. Ορσε βλάκα Billara! Οταν αρχίζει και στραβώνει, βουτιά. 2.200 σε ένα μήνα (μέχρι μέσα Μάρτη), ακόμα παραπάνω μέχρι μέσα Απρίλη. ΠΟΙΟ ήταν το μοιραίο λάθος που έκανα εξ'αρχής απλά δεν το είδα άμεσα και…όταν το είδα δεν το διόρθωσα; Τα μεγάλα πονταρίσματα, ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΑ της κάβας.

Να το πω λιανά: Με 8.000 κάβα, αν κάνει διαίρεση στο εννιάμηνο παιχνιδιού, πρέπει κατά μέσο όρο να παίζεις 890 μονάδες το μήνα. Θες να “ξεφύγεις” και λίγο, αν έχεις κάνει και καμιά νίκη ή επειδή έχεις και την κάβα του Bet of the day; Πας στις 1000. Εγώ -ειδικά όταν έχανα- έπαιζα (φαίνεται καθαρά) πάνω από 2.000 το μήνα!!!! Η κατηφόρα ξεκινάει κάπου στα μέσα Φλεβάρη και μέσα σε δύο μήνες “τρώω” περίπου 5.

000 μονάδες. Μιά λέξη ταιριάζει: Απαράδεκτος. Εις διπλούν. Και γιατί έπρεπε να μειώσω τη μίζα τότε και γιατί έπρεπε να παίζω λιγότερα εξ'αρχής. Με 20.000 μονάδες έκανα ανάλογα μπετ με φέτος που είχα 8+2.000 μονάδες κάβα! ΔΕΝ θα έπρεπε να ξεπερνάω τις 300 μονάδες, με μέσο όρο τις 250…. ΑΥΤΟ ήταν το πρώτο λάθος που εντόπισα μεν μεσούσης περιόδου (το έγραψα κιόλας καμποσες φορές), δεν το διόρθωσα δε! ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ, αν δεν έκανα αυτό το λάθος (όλη τη σαιζόν, αλλά ειδικά μετά που μπήκε το 2015), τώρα θα είχα τουλάχιστον 1500 μονάδες υπόλοιπο.

Τουλάχιστον! Πάμε στο δεύτερο τραγικό λάθος. Που…ανακάλυψα. Εκανα πλήρη καταγραφή παιχνιδιού ως και προχθές την Κυριακή. Εχουμε και λέμε: PATENT: 24 (23 ως 12 Απρίλη) ΜΟΝΆ ΑΠΟΔΕΚΤΑ: 77+2 (του Bet of the day τα δύο) (72 ως 12 Απρίλη). ΔΥΑΔΕΣ: 52 (42 ως 12 Απρίλη). TRIXIΕ: 56 (48 ως 12 Απρίλη). YANKEE: 26 (21 ως 12 Απρίλη). ΠΑΡΟΛI: 18 (12 ως τις 12 Απρίλη). ΕΔΩ είναι η…ταμπακιέρα κι αυτό που ανακάλυψα.

Η 12 Απρίλη είναι “σταθμός” γιατί τότε μηδένισαν οι 8.000 μονάδες. Γυρίστε τώρα το κείμενο πάνω. Στα πλάγια γράμματα που έκανα copy. Στο αρχικό δηλαδή φετινό πλάνο! Τι λέω; Αυξηση patent, δυάδων, yankee. Ολα καλά. Σωστά νούμερα έχω. Πάντα διαιρεμένα διά του εννιά (μήνες που παίζω) δεν έχω υπερβάλλει πουθενά. Μέσο όρο έχω 2,5 patent το μήνα, 9 μονά αποδεκτά το μήνα, 6 δυάδες το μήνα, 3 yankee το μήνα και 2 παρολί το μήνα.

ΠΟΛΥ νορμάλ νούμερα. Με εμβόλιμες, με μεσοβδόμαδα, με γιορτινά προγράμματα, αυτά είναι ΠΟΛΥ σωστά νούμερα. Και κυρίως, είναι βάση του πλάνου που έκανα εξ'αρχής. Αυξάνω αυτά-μειώνω αυτά. Ολα καλά ως εδώ… ΤΙ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ; Εδώ έγινε η “ανακάλυψη”. Τα trixie!!! Πάνω από 6 το μήνα! ΤΙ είχα στο πλάνο; Μείωση παρολί (έγινε και μάλιστα δραστικα), μείωση trixie ΕΦ ΟΣΟΝ ΠΆΩ ΣΕ ΥΑΝΚΕΕ ΚΑΙ PATENT ΚΑΙ ΔΥΆΔΕΣ!!! Ε, ΑΥΤΉ η μείωση ΔΕΝ ΈΓΙΝΕ ΠΟΤΕ….

Περίμενα ότι δεν μου είχε βγει το “πείραμα” με τα yankee. Αυξηση στηλών, άρα και αύξηση πονταρίσματος. ΟΧΙ. Αυτά που με έβγαλαν εκτός προϋπολογισμού ήταν τα trixie. Επρεπε να έχω παίξει ΚΑΤΩ απο τα μισά. Τα 56 trixie είναι 224 στήλες. Επρεπε να έχω παίξει το πολύ 100 στήλες σε trixie. Με 20 μονάδες η στήλη (που ήταν ΠΟΛΥ παραπάνω), μιλάμε γιά 2.500 μονάδες πεταμένες!!!!! ΑΥΤΟ ήταν το δεύτερο μοιραίο φετινό λάθος….

Εν κατακλείδι: ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΚΗ ΣΑΙΖΟΝ, αν έκανα σωστή διαχείριση, θα είχα τώρα ΜΙΝΙΜΟΥΜ ακόμα 4.000 μονάδες υπόλοιπο (χωρίς τα δύο εγκληματικά λάθη). Ισως και παραπάνω. ΔΕΝ θα κέρδιζα. ΟΧΙ. Φέτος θα έχανα. Γιατί δεν πήγε καλά και το αγωνιστικό μέρος. Θα το δούμε σύντομα. Δείτε ένα παράδειγμα: Τον Μάκη. Παίζαμε περίπου 1 προς 4.

Παίζει 100 μονάδες αυτός; παίζω 400 εγώ. Πόσες έχασε; 1.600. Ε, κι εγώ θα είχα χάσει κάπου 6.000 μονάδες. Και ξεκίνησε και με “χάντικαπ” μεγάλης νίκης τον Αυγουστο. Οπως και να'χει, εξ'αιτίας δικών μου και μόνο λαθών, έχασα 4.000 μονάδες μίνιμουμ που δεν έπρεπε να έχω χάσει. Τρα-γι-κή διαχείριση. Και αν δεν είχε γίνει αυτό, ίσως και να αντέστρεφα τα πάντα, εκείνη την μέρα που …έφαγα τη μούτζα της χρονιάς, 25/4.

Ξέρετε, με Μίλγουολ και Κρόουλι. Αλλά αυτά θα τα δούμε στο δεύτερο απολογιστικό κομμάτι! Γιά να το κλείσω: Οσους λοιδώρησαν φέτος, τους έχω…(σόρρυ) χεσμένους. Ούτε έχουν δει, ούτε θα ξαναδούν τέτοιο απολογισμό, ούτε έχουν κάνει ποτέ στη ζωή τους, μένουν σε ένα (πανηλίθιο) “ελα ρε μυρωδιά, θα βρεις κανένα σημείο;”. Εγώ τι έκανα σήμερα; Με στοιχεία, με νούμερα, αυτομαστιγώθηκα.

ΞΕΡΩ γιατί έχασα και ΞΕΡΩ πως να το διορθώσω. Γιατί συνέβη όλο αυτό, είναι ΜΙΑ ΆΛΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. Που δεν αφορά κανέναν. Πείτε απλά ότι…έχασα το μυαλό μου με την “στροφή”, με το έμπα του 2015. Ανθρωπος είμαι. Συνέβη. Του χρόνου όμως, ούτε το μυαλό μου θα έχω χάσει και ούτε θα ξανακάνω τα ίδια λάθη. Μετά από 15 σερί σαιζόν νικηφόρες, την 16η χάρηκε ο μπουκ.

Το δέχομαι. Ειδικά αν…τον στεναχωρήσω ξανά γιά άλλη μιά 15ετία σερί. Τα λέμε το Σάββατο με αγωνιστικό κείμενο και την άλλη Τρίτη με απολογισμό β΄μέρος, το αγωνιστικό, το προβλεπτικό κομμάτι (που όμως, γιά μένα, ΠΑΝΤΑ θα είναι δευτερεύον. Και σήμερα είδατε και το γιατί….). ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Είσαι νέος παίκτης στη Novibet; Διεκδίκησε 5€ Free Bet Χωρίς Κατάθεση!   Αυτό το Σάββατο τα κορυφαία Ευρωπαϊκά Κύπελλα σε Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία και Ισπανία φτάνουν στο τέλος τους.

Θα καταφέρει η Άστον Βίλα να επικρατήσει των Κανονιέρηδων; Θα αποχαιρετήσει ο Κλοπ την αγαπημένη του Ντόρτμουντ με ένα τρόπαιο; Η Παρί Σεν Ζερμέν θέλει να κάνει το νταμπλ επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία της στη Γαλλία. Μπορεί η Μπιλμπάο να κάνει την έκπληξη και να κατατροπώσει τους Μπλαουγκράνα;   Δοκίμασε την ανανεωμένη υπηρεσία στοιχημάτων μέσω κινητού και tablet και κέρδισε ένα δωρεάν στοίχημα αξίας 5€ για να τοποθετήσεις στους νικητές των μεγάλων Κυπέλλων της Ευρώπης (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία).

Κάνε τώρα εγγραφή στη Novibet και εμείς θα σου πιστώσουμε ένα Free Bet για να προβλέψεις σε παρολί τους νικητές των κορυφαίων Ευρωπαϊκών Κυπέλλων. Κάνε εγγραφή στη Novibet από κινητό ή tablet Επέλεξε τον νικητή σε κάθε τελικό Κυπέλλου Πόνταρε με το Free Bet σου χωρίς να χρειαστεί να καταθέσεις! Περισσότερες πληροφορίες για την προσφορά μπορείς να βρείς εδώ.

         

Παλαιότερα άρθρα του Billaras