3982

Billaras

Απολογισμός μέρος 2ο!

Καλό μεσημέρι. Τέλειωσε η “δική μου” σαιζόν το Σάββατο το βράδυ και….κάτι σας χρωστάω. Τον απολογισμό εκτός Αγγλίας και τον γενικό, τον συνολικό. Χαίρομαι που έκανε και ο Μάκης τον δικό του, να είναι απόλυτα κρυστάλλινη η εικόνα και των δύο. Και χαίρομαι επίσης που -απ' όσα διαβάζω- σας ικανοποιεί όλο αυτό. Που βλέπετε “τι και πως”.

Και παράλληλα δεν σας ξαφνιάζει. Γιατί εξ' αρχής ξέρατε ότι εδώ στο Betsellers παίζουμε με “ανοιχτά χαρτιά” κι όχι τρυκ, κολπάκια, ψεύτικα “φουσκώματα” κάβας, κι άλλα τέτοια συναφή. Πριν πάμε στο παρασύνθημα, να σας πω ότι δεν είμαι και πολύ…σόι εδώ και κάποιες μέρες, γιά άλλα ζητήματα. Το μυαλό μου είναι αλλού, ζω ένα deja vu που…δεν ήθελα καθόλου να το ζήσω.

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έγραψα από χθες, ή που σήμερα θα είμαι σχετικά σύντομος και “στεγνός”. Και επιφυλάσσομαι σε ένα τρίτο κείμενο απολογισμού, το Σάββατο ή την Κυριακή, όπου θα πούμε πολλά περισσότερα από “απλά νούμερα”, θα σας δείξω και δύο στοιχεία ακόμα που μάλλον δεν θα τα περιμένατε. Θα σας…εκπλήξω λιγάκι στο επόμενο κείμενο.

Και βέβαια, εκεί θα μιλήσουμε και λίγο γιά του χρόνου (το “λίγο” κολλάει στο γεγονός ότι ακόμα στο μυαλό μου δεν έχω ξεκαθαρίσει τι -και σε τι βαθμό- νεωτερισμό θα εισάγω στην στήλη, κάτι που θα συμβεί στις διακοπές μου, τότε που το μυαλό είναι άδειο, καθαρό και όλα ξεκαθαρίζουν). Στον απολογισμό μας τώρα. Στα ΜΗ ΕΓΓΛΕΖΙΚΑ ματς, τα οποία ήταν 135 (ΠΑΝΤΑ αναφέρομαι σε αποδόσεις 2.

50 και άνω), βρήκα τα 37. Αρα, ευστοχία 27,5%, άρα έγινε το….κουφό! Ποιό είναι αυτό; Με το διπλό της Ατλέτικο ήρθα ΑΚΡΙΒΩΣ στα λεφτά μου. “Εδωσα” 135 (αν τα βάλουμε με μιά μονάδα το καθένα) και πήρα 135,68 πίσω!! Το ROI ήταν -λογικό- 100,00%. Ισα βάρκα, ίσα πανιά. Ο μέσος όρος των σημείων ήταν 3.66. Ολο αυτό τι σημαίνει; Γιά…γυρίστε στο κείμενο το “εγγλέζικο” και θα καταλάβετε αμέσως.

Σημαίνει ότι η ΜΠΟΥΡΔΑ που διάβασα (ευτυχώς μόνο) 2-3 φορές φέτος, ήταν απλώς….αυτό που λέει η λέξη! “Μπόυρδα”! Τι είχα διαβάσει; Οτι …θα' πρεπε να αφήσω την Αγγλία γιατί εκτός αυτής είμαι….καλύτερος και πιάνω περισσότερα και…πράσινα-κόκκινα-κίτρινα άλογα….. Ποσοστό ευστοχίας στα μεγάλα εγγλεζίκα; Το 34.3%. Ποσοστό στα μη εγγλέζικα; Το 27,5%.

Το ROI στο νησί; Το 122,9, καλό κέρδος. Ενώ στα μη εγγλέζικα το 100. Απλώς δεν έχασα. Οσα πόνταρα, τόσα πήρα πίσω. Θέλετε ένα στοιχείο ακόμα; ΠΕΡΥΣΙ, τα μεγάλα μη εγγλέζικα ήταν 131 (ακόμα και πόσα σημεία επιλέγω μέσα στη σαιζόν είναι….τα ίδια). Ποσοστό ευστοχίας; Το 23,6%, είχα βρει τα 31. Και το ROI ήταν αρνητικό (0,81). Δηλαδή, βελτιώθηκα εκτός Αγγλίας σε σχέση με πέρυσι.

Σαφώς. Αλλά και ΠΑΛΙ, σε καμία περίπτωση δεν αγγίζω τα “εγγλέζικα ποσοστά”. Μα σε καμία. Το νησί παραμένει το όπλο μου. Πάμε στο σύνολο το φετινό τώρα. Ολα μαζί, εγγλέζικα και μη. Επαιξα 339 παιχνίδια με απόδοση άνω του 2.50. Βρήκα τα 108. Το ποσοστό ήταν 31,9%. Η επιστροφή ήταν (αν βάζαμε από μιά μονάδα στο καθένα) το 386,5. Και το τελικό ROI είναι 114%.

Ο μέσος όρος απόδοσης το 3.57. Εν ολίγοις: Κέρδος. Το 114% σε 339 ματς μέσου όρου 3,57 είναι εξαιρετικό. “Φωνάζει” ότι αν κάποιος παίζει μονάχα ΜΟΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΆ τα μεγάλα σημεία του Billara, κερδίζει. Και μάλιστα καλά. Αυτό δεν χωράει καμία αμφισβήτηση. Οπως δεν χωράει το γεγονός ότι η Αγγλία είναι το πεδίο μου. Πάντα με την βοήθεια (και τον ευχαριστώ πολύ) του Γιώργου (George Nik), έχω στα χέρια μου και τα ποσοστά στα ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ σημεία.

Οταν λέω μεγάλα, από 5.50 και άνω. Ηταν 20 εγγλέζικα και 23 μη εγγλέζικα. Βρήκα τρία εγγλέζικα με απόδοση 6.00, 6,5 και 8.00. ΚΑΙ εδώ κέρδος εν ολίγοις. Και στα μη εγγλέζικα, βρήκα τα πέντε (να και κάπου που “κερδίζει η “μη Αγγλία” το νησί), με αποδόσεις 5,5 και 5,5 και 5,5 και 6,0 και 7.5. Δηλαδή σε 43 ματς βρήκα τα οκτώ , αν κάποιος τα έπαιζε όλα ένα προς ένα, θα είχε κέρδος.

Θα έβαζε 43 μονάδες και θα έπαιρνε 50.5 πίσω. Με τέτοιες αποδόσεις!! Καταλήγω, αλλά…δεν καταλήγω. Οσα γράψω και στο επόμενο κείμενο, θα είναι η κατακλείδα. Δύο ακόμα στοιχεία που θα σας διαφωτίσουν και θα σας προβληματίσουν ταυτόχρονα. Η κατάληξη η σημερινή γράφτηκε ήδη. Εδώ είναι όλα, μπροστά σας. Και οι αποδόσεις και το ROI και που ήμουν καλός και που μέτριος και που βελτιώθηκα.

Συνδυάστε αυτό το κείμενο με το “εγγλέζικο” της περασμένης εβδομάδας. Διαβάστε τα παράλληλα. Και αφού…δείτε και το επόμενο, θα έχετε την πλήρη εικόνα. Ξέρετε έτσι κι αλλιώς, ότι η κάβα “έκλεισε” στο 20.930. Δηλαδή κέρδισα, έστω και ψίχουλα. Ετσι κι αλλιώς, προς…μεγάλη στεναχωρία κάποιων (λίγων), χασούρα δεν είχα ποτέ από το 2001 και μετά.

Ξαναλέω όμως. Θα διαβάσετε και το επόμενο κείμενο, που έχει…πολλά και ενδιαφέροντα και τότε θα ολοκληρώσουμε. Την καλημέρα μου, τα λέμε πάλι Σάββατο ή Κυριακή. ΣΥΝΑΞΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ο κύβος ερρίφθη!!! Οι μέρες ολοένα και ζυγώνουν. Στο φόρουμ, στην ενότητα “Το SITE”, στο ποστ γιά τη σύναξη στη Θεσσαλονίκη οι συμμετοχές έφτασαν τους 38.

Αρα, θα είμαστε πάνω απο 40 άτομα. Το ραντεβού το…ξέρετε ήδη!! Στις 15 Ιούνη, ημέρα Σάββατο, στις 9 το βράδυ. Τώρα θα μάθετε και το που. Θα βρεθούμε λοιπόν στο “Μπακάλικον”. Στην πλατεία Ναυαρίνου!! Είπαμε, θα είναι κεντρικά, να μπορούν όλοι. Δείτε και το site του, είναι το www.mpakalikon.gr. ΕΚΕΙ είναι το ραντεβού μας. Οχι ότι αν έρθει κάποιος από εδώ και πέρα δεν θα…κάτσει (χεχεχεχε, το πολύ πολύ να μην φάει, να τα έχουμε φάει όλα).

Απλώς υπολογίζω αυτούς που ήδη το δηλώσαν. ΟΛΟΙ ευπρόσδεκτοί, εννοείται! Φτιάξτε…ταμπελάκια με το νικ νειμ σας, να σας γνωρίσω (χεχεχε, αστειεύομαι, αλλά επειδή το έχω ξανακάνει αυτό, η συγκεκριμένη διαδικασία έχει πολύ πλάκα). Λοιπόν, θα σας το ξαναθυμίσω και στο επόμενο κείμενο, αλλά ..δεν πρόκειται πλέον να αλλάξει κάτι. Στο “Μπακάλικον” θα ξεσαλώσουμε στις 15 του μήνα, τους λυπάμαι τους ανθρώπους που θα μας εξυπηρετήσουν (γέλια).

Εξάλλου, η φωτογραφία που έβαλα σήμερα…μιλάει μόνη της!  

Παλαιότερα άρθρα του Billaras