1769

Μάκης Μηνδρινός

Απολογισμός Νο2 – Τα «καλύτερα» πρωταθλήματα

Χαιρετώ! Για το μεσοβδόμαδο δεν έχουμε να πολλά: η Βραζιλία γκέλαρε, η Αργεντινή ξαναγκέλαρε και έσφιξε, στο Euro U21 εξακολουθούμε να βλέπουμε ωραία ματς, ενώ από σήμερα στη ζωή μας μπαίνει και το Κόπα Αφρικα.

Για το Κόπα Αφρικα ισχύει ό,τι λέγαμε και παραμονές της έναρξης των άλλων διοργανώσεων. Δεν μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα πριν γίνουν τα πρώτα ματς.

Πολλά τα ερωτηματικά, άγνωστες πολλές ομάδες, δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι οι μπουκ «βλέπουν» κατά σειρά για κατάκτηση Αίγυπτο (5,50), Σενεγάλη (7,00), Γκάνα (7,50), Νιγηρία (10,00), Μαρόκο (11,00), Ακτή (12,00) και Καμερούν (12,00).

Στο Euro U21, την Τρίτη είδαμε ένα… τρελό ματς ανάμεσα σε Αγγλία και Γαλλία.

Ένα ματς που θα μπορούσε να λήξει και 3-3 ή 4-4. Ευκαιρίες, δοκάρια,  χαμένα πέναλτι, κόκκινη και τελικά ανατροπή. Οι Αγγλοι νικούσαν ως το 90’, τελικά έχασαν 2-1 με αυτογκόλ στο 95’ του Μπισάκα, ο οποίος είναι πολύ κοντά στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά έκανε ίσως τη χειρότερη φετινή του εμφάνιση (δεν αναφέρομαι μόνο στο αυτογκόλ, αλλά στη γενικότερη παρουσία του).

Από τα ματς που έρχονται, η Αγγλία παίζει με τη Ρουμανία σε ένα ματς δίχως αύριο. Πολύ καλή ομάδα οι Ρουμάνοι, έχουν καλή φουρνιά, δεν είναι τυχαία η τεσσάρα που έριξαν στην Κροατία. Αλλά και πάλι θα εξαρτηθεί από την Αγγλία. Είναι καλύτερη, έχει βλέψεις, οφείλει να το δείξει. Στοιχηματικά δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Όπως δεν υπάρχει ούτε στο άλλο ματς του ομίλου Γαλλία – Κροατία.

Για την Πολωνία τα είπαμε και την Τρίτη, έχει πολύ καλή ομάδα. Το επιβεβαίωσε και στη νίκη 1-0 απέναντι στη γηπεδούχου Ιταλία έστω κι αν ήταν τυχερή. Οι Ιταλοί έχασαν πολλές ευκαιρίες και θα έπρεπε βάσει εμφάνισης να πάρουν τουλάχιστον την ισοπαλία. Η Πολωνία τώρα παίζει με την Ισπανία, η οποία πάλι δεν ενθουσίασε, όμως νίκησε 2-1 το Βέλγιο με γκολ στο 89’.

Καμία λογική στον τόσο χαμηλό άσο, αν κάποιος θέλει να ρισκάρει μπορεί να πάει στο Χ2 της Πολωνίας. Εξάλλου και να κερδίσει η Ισπανία δεν σημαίνει ότι θα προκριθεί: θέλει νίκη με σκορ 3-0, διαφορετικά θα πρέπει να ελπίζει να είναι η καλύτερη δεύτερη.

Απολογισμός Νο2

Στοιχηματικά δεν έχουμε να πούμε κάτι άλλο. Αν έπαιζα κάτι θα ήταν η Πολωνία, είτε στο Χ2 pregame, είτε στο live.

Δεν παίζω κάτι, πάμε παρακάτω. Την Τρίτη μιλήσαμε για τη στοιχηματική σεζόν που πέρασε. Πως κύλησαν τα πράγματα και πως φτάσαμε σε θετικό πρόσημο. Σήμερα θα δούμε λίγο πιο αναλυτικά πως τα πήγαμε ανά πρωτάθλημα. Ανά διοργάνωση καλύτερα, καθώς είναι μέσα και τα Κύπελλα. Να δούμε τι πλήρωσε και τι όχι.

Πρέμιερ Λιγκ

Ισως θυμάστε ότι πέρσι η Πρέμιερ Λιγκ ήταν το πρωτάθλημα που πήγε καλύτερα στοιχηματικά από οποιοδήποτε άλλο.

Φέτος έπαιξα πολύ λιγότερο Πρέμιερ Λιγκ. Για την ακρίβεια έπαιξα μόλις 7 ματς σε όλη τη σεζόν! Το ένα ήταν over και το άλλο ένα φαβορί. Και μάλιστα το φαβορί πέρασε (Φούλαμ – Χάντερσφιλντ 1-0 σε απόδοση 2,15). Αυτό μαζί με την Μπέρνλι (Χάντερσφιλντ – Μπέρνλι 1-2 σε απόδοση 4,20) ήταν τα 2 που έπιασα στα 7 που έπαιξα .

Τσάμπιονσιπ

Εδώ φέτος έπαιξα τα περισσότερα ματς από οποιοδήποτε άλλο πρωτάθλημα.

Συνολικά 24 παιχνίδια. Από αυτά έπιασα τα 7 και στο άλλο είχα επιστροφή. Αρα 7 στα 23. Μέσος όρος απόδοσης 2,94. Το ταμείο αν είχα παίξει μόνο αυτά τα ματς μονά αποδεκτά και ισόποσα θα ήταν σχεδόν μηδέν. Ούτε νίκη, ούτε ήττα.

Λιγκ 1

Εδώ έπαιξα συνολικά 15 ματς. Επιασα τα 5 με μέσο όρο απόδοσης 3,44. Αν τα έπαιζα όλα αυτά τα 15 ματς μονά και ισόποσα στο τέλος θα είχα ένα μικρό κέρδος.

Ξεχωρίζει το 5,25 της Μπράντφορντ στην έδρα της Ρότσντεϊλ, στις 29 Δεκέμβρη.

Λιγκ 2

Δεν ήταν τόσο καλή η Λιγκ 2 φέτος, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Επαιξα 16 παιχνίδια και έπιασα μόλις τα 4, ενώ σε ένα είχα επιστροφή. Δηλαδή 4 στα 15. Μέσος όρος απόδοσης χαμηλός για τα δεδομένα μου, στο 2,71. Προφανώς αν τα έπαιζα μονά αποδεκτά και ισόποσα στο τέλος θα ήμουν χαμένος.

Νάσιοναλ

Δεν ήταν καλή η Νάσιοναλ Λιγκ, αν και στο μυαλό μου – πριν δω το εξέλ – νόμιζα ότι είχε πάει καλύτερα. Επαιξα συνολικά 14 παιχνίδια και έπιασα μόλις τα δύο: Χάρογκεϊτ – Σάλφορντ 2 στο 3,20 τον Μάρτη και Σόλιχαλ – Μπάροου 2 dnb στο 3,25. Είχα και δύο επιστροφές. Αρα σύνολο 2 πιασμένα σε 12 ματς.

Νάσιοναλ Βορράς/Νότος

Το υποψιάζεστε φαντάζομαι, οι δύο πολύ μικρούλες πήγαν εξαιρετικά φέτος! Και στις δύο κατηγορίες έπαιξα συνολικά 19 ματς (9 Βορρά και 10 Νότο).

Επιασα τα 9 και σε ένα είχα επιστροφή. Αρα έπιασα τα μισά (9 στα 18). Ο μέσος όρος απόδοσης στα πιασμένα ήταν 3,65, με highlight το διπλό της Κόνκορντ στην έδρα της Ιστμπουρν, στο 5,60. Προφανώς θα κέρδιζα αν τα έπαιζα μονά και ισόποσα: το roi μόνο σ’ αυτές τις δύο κατηγορίες είναι 182,5!

Betsellers Νάσιοναλ Λιγκ

Κύπελλα

Το Κύπελλο ήταν επίσης εντυπωσιακά καλό. Επαιξα 17 ματς, στο ένα είχα επιστροφή, άρα 16 παιχνίδια. Επιασα τα 7 και ο μέσος όρος απόδοσης ήταν 4,72. Το roi στο εξωπραγματικό 206! Δεν το θυμάμαι αυτό να έχει συμβεί ποτέ σε μία κατηγορία. Προφανώς δεν έχει νόημα να ψάχνουμε roi σε κάθε κατηγορία, γιατί πολύ απλά δεν θα παίζαμε ποτέ σε μία σεζόν μόνο μία κατηγορία.

Κουβέντα κάνουμε…

Στα υπόλοιπα Κύπελλα, ένα ματς Λιγκ Καπ έπαιξα όλο κι όλο και ένα Λιγκ Τρόφι. Χάθηκαν αμφότερα (Μπόρνμουθ – Νόριτς 2-1 και Πόρτσμουθ – Αρσεναλ U21 2-1).

Betsellers Κύπελλο Αγγλίας

Υπόλοιπα

Εμειναν κάποια Τσάμπιονς Λιγκ και κάποια Γιουρόπα Λιγκ.

Συνολικά στις δύο διοργανώσεις, μαζί με τα fun bet στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, έπαιξα 7 ματς. Και έπιασα μόνο μια ισοπαλία στο Ιντερ – Μπαρτσελόνα.

Το συμπέρασμα είναι πασιφανές. Οι δύο πολύ μικρές (Νάσιοναλ Βορράς και Νότος) μαζί με το Κύπελλο Αγγλίας πήγαν εντυπωσιακά καλά. Καλύτερα και από το «φυσιολογικό». Το Κύπελλο είναι και θέμα συγκυριών, χημείας, παίζουν πολλοί παράγοντες.

Χαίρομαι διπλά που τα καλύτερα πρωταθλήματα φέτος ήταν ο Βορράς και ο Νότος της Νάσιοναλ Λιγκ. Πέρσι, στην πρώτη σεζόν που ασχολήθηκα σοβαρά μ’ αυτές, δεν είχαν πάει τόσο καλά. Φέτος δεν πήγε στράφι οι πάρα πολλές ώρες που ασχοληθήκαμε μ’ αυτές τις κατηγορίες. Είναι διπλή η χαρά επειδή είναι πρωταθλήματα που δεν ασχολείται κανείς στην Ελλάδα και που αποδεικνύεται πως έχει ψωμάκι!

Νέα στήλη κανονικά από βδομάδα, με ό,τι αγωνιστικό έχει, ενώ θα αρχίσουμε σιγά σιγά να μιλάμε και για τα μεταγραφικά, προπονητές, κλπ.

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος