1612

Μάκης Μηνδρινός

Απουσίες και απόδοση

Χαιρετώ! Αγγλικό ποδόσφαιρο, στοίχημα στην Αγγλία. Το έχουμε νιώσει στο πετσί μας όλα αυτά τα χρόνια, είμαστε μαζόχες, μας αρέσει! Το ζήσαμε και το Σάββατο. Η μία κέρδισε 0-3 στο 45’ και τελικά ισοφαρίστηκε σε 3-3, η άλλη βρέθηκε να χάνει 1-0 στο 70’ και το γύρισε με γκολ στα χασομέρια. Δεν βαριέσαι ποτέ, δεν σκίζεις δελτίο ποτέ, δεν νιώθεις σίγουρος ποτέ! Ετσι είναι, έτσι θα είναι, απόλυτα κατανοητό αν κάποιος δεν το αντέχει και ψαχτεί αλλού να παίζει στοίχημα.

Εμείς έχουμε πάθει… ανοσία πλέον!

Τέλος λοιπόν και η τελευταία διακοπή των Εθνικών ομάδων για το 2019. Από ‘δω και πέρα πάμε σερί με τις Αγγλίδες. Και όταν λέμε σερί, εννοούμε σερί σερί. Και γιορτές και όλα. Αλλοι θα κάνουν τη χειμερινή τους διακοπή, «εμείς» θα παίζουμε κανονικά και ασταμάτητα!

Το μεσοβδόμαδο κουπόνι είναι γενικά ψόφιο.

Πάλι καλά που έβαλαν τους επαναληπτικούς του Κυπέλλου Αγγλίας και έχουμε με κάτι να ασχοληθούμε. Σε 2-3 περιπτώσεις έκανα focus, αλλά τα περισσότερα κόπηκαν. Πιο πολύ λόγω απόδοσης, οι μπουκ τα περισσότερα τα έχουν διαβάσει καλά.

Κύπελλο

Για το Μπρόμλι – Μπρίστολ Ρόβερς έχουμε κάνει ήδη μια πρώτη αναφορά από την προηγούμενη στήλη.

Το συγκεκριμένο ματς ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που κόντραρα την Μπρόμλι το Σάββατο απέναντι στη Χάρογκεϊτ. Εν τάχει να πω ότι το ματς είναι τηλεοπτικό, ότι η Μπρόμλι έχει συνθετικό στο γήπεδό της και ότι το συγκεκριμένο ματς προφανώς το έχει σημαδέψει. Στο πρώτο ματς ήταν πολύ καλή, άξιζε να πάρει την πρόκριση. Η Μπρίστολ Ρόβερς έχει ένα πλεονέκτημα, εκτός βέβαια από το γεγονός πως έτσι κι αλλιώς είναι μια ομάδα με σαφώς καλύτερο ρόστερ: είναι ξεκούραστη, δεν είχε υποχρεώσεις το Σάββατο.

Παρ’ όλα αυτά δεν θα είχα πρόβλημα να παίξω Μπρόμλι, αρκεί η απόδοση να ήταν αυτή που ήθελα. Όχι, το 3,00 δεν είναι καλή απόδοση. Ομάδα Νάσιοναλ Λιγκ απέναντι σε ομάδα Λιγκ 1, έπρεπε ο άσος να είναι πιο ψηλά.

Ντάρλινγκτον – Γουόλσολ. Θυμάστε ίσως ότι παίξαμε και στο πρώτο παιχνίδι Ντάρλινγκτον, ψάξαμε το… φαντασματάκι τότε.

Η Ντάρλινγκτον στάθηκε καλά και ισοφάρισε στο τέλος, στέλνοντας το ματς σε επαναληπτικό. Προφανώς και γι’ αυτήν το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι το ματς της χρονιάς. Πολλά τα έσοδα, το γήπεδο θα γεμίσει, θα βγάλει τα έξοδα όλης της σεζόν αν περάσει στην επόμενη φάση. Υπενθυμίζω ότι η Ντάρλιγνκτον αγωνίζεται στο Βορρά της Νάσιοναλ Λιγκ, είναι από τις ομάδες που ξεκίνησαν τη σεζόν με στόχο την άνοδο, όμως δεν έχει μπει πολύ δυνατά.

Το τελευταίο διάστημα άρχισε να στρώνει και μένει να δούμε αν το τελευταίο αποτέλεσμα/εμφάνιση, 5-1 από την Μπρέικλι εκτός έδρας, ήταν σύμπτωση ή επέστρεψε στις κακές εμφανίσεις. Προφανώς θα είχε το μυαλό της και στο Κύπελλο, αλλά το 5-1 όπως και να το κάνουμε είναι βαρύ.

Η Γουόλσολ είναι μία από τις χειρότερες ομάδες της Λιγκ 2. Τουλάχιστον έως τώρα.

Πολλά γκολ παθητικό, γκρίνια, γενικά έχει τα θέματά της. Αρχίζει όμως και δείχνει κάποια σημάδια ζωής το τελευταίο διάστημα. Πρώτα στο Λιγκ Τρόφι κέρδισε την –έστω με πολλές αλλαγές- Φόρεστ Γκριν και το Σάββατο ντούμπλαρε τις νίκες της επικρατώντας της Κέμπριτζ (2-1). Δεν σκότωσε κάνα θηρίο γι’ αυτό κρατάω μικρό καλάθι και περιμένω να δω αν όντως συνήλθε ή βρήκε και τα έκανε.

Και εδώ, όπως και στην περίπτωση της Μπρόμλι, έχω ένα θέμα με την απόδοση. Στο 3,60 είναι, προφανώς δεν μπορούμε να μιλήσουμε για κάποιο μεγάλο λάθος.

Το Μπέρτον – Σάλφορντ είναι αυτό που με απασχόλησε περισσότερο και πιο σοβαρά. Καταρχάς πρέπει να… ξηγηθώ και να πω ότι συνήθως αποφεύγω να κοντράρω ομάδες του Κλαφ στα Κύπελλα.

Είναι κλασικός Βρετανός προπονητής που δεν αφήνει καμία διοργάνωση να πάει «χαμένη», που κυνηγάει καλές πορείες. Εστω και ομάδες μικρών κατηγοριών. Από την άλλη, όμως, πρέπει να αναφέρουμε ορισμένα πράγματα που στην προκειμένη περίπτωση αλλάζουν τα δεδομένα. Καταρχάς αγωνιστικά η Μπέρτον δεν είναι καλά. Είναι πέντε ματς σε όλες τις διοργανώσεις χωρίς νίκη και εντός έδρας στα 5 πιο πρόσφατα νίκησε μόνο την προβληματική Γουίμπλεντον (1-0).

Θυμάστε ίσως κάτι που έχω αναφέρει ξανά, ότι τη Μπέρτον την εμπιστεύομαι περισσότερο στα εκτός έδρας απ’ ό,τι στα εντός έδρας παιχνίδια.

Από ‘κει και πέρα έχει προκύψει σοβαρό θέμα με τις απουσίες της Μπέρτον. Το τελευταίο παιχνίδι της στο πρωτάθλημα που ήταν να γίνει το Σάββατο αναβλήθηκε λόγω τριών βασικών διεθνών που έχει η Μπέρτον.

Παρ’ όλα αυτά η Ομοσπονδία αποφάσισε να βάλει τον επαναληπτικό Κυπέλλου με τη Σάλφορντ σήμερα 19/11, παρά το γεγονός ότι οι παίκτες λείπουν ακόμα με τις Εθνικές τους ομάδες! Ο Κλαφ μίλησε δημόσια για το θέμα, γκρίνιαξε, παραπονέθηκε και φυσικά έχει δίκιο. Δεν μπορείς το Σάββατο να το αναβάλεις για συγκεκριμένη αιτίας και την Τρίτη ενώ η αιτία αυτή ισχύει ακόμα, να μην το αναβάλεις.

Κοιτάξτε τώρα τι γίνεται με τις απουσίες της Μπέρτον: έξω οι διεθνείς Μπόις (φορ, 14/2 – Β. Ιρλανδία), Ο’ Χάρα (βασικός γκολκίπερ, Ιρλανδία) και Μπρόουνχεντ (φορ, 12/2 – Ουαλία). Ελειψαν στα προηγούμενα ματς οι Νάρτι (αμυντικός, 11/0), Ντάιερ (μέσος, 5/0), Χάτσινσον (αμυντικός, 6/0), ενώ στο τελευταίο αποχώρησαν με πρόβλημα οι Τζέικ Μπάξτον (αμυντικός, 9/1), Ο’ Τουλ (μέσος, 12/0) και Τέμπλετον (επιθετικός, 6/2).

Οι Σάρκιτς (φορ, 12/2) και Μπρέιφορντ (αμυντικός, 13/0) έπαιξαν με ενοχλήσεις! Κάποιοι από αυτούς ενδεχομένως να είναι ΟΚ, όμως αυτό θα φανεί λίγο πριν από τη σέντρα. Είναι πολλές οι απουσίες, κάτι το οποίο επισήμανε και ο Κλαφ. Να πούμε, επίσης, ότι το Σάββατο η Μπέρτον έχει ματς-φωτιά με την Πίτερμπορο.

Η Σάλφορντ, η γνωστή ομάδα των πρώην της Γιουνάιτεντ και του Πίτερ Λιμ της Βαλένθια, παλεύει στη Λιγκ 2.

Είχαμε πει από τον Αύγουστο ότι όσα χρήματα και όση λάμψη να έχει μια ομάδα, είναι πολύ δύσκολο να πρωταγωνιστήσει με το «καλημέρα» στις κατηγορίες της Football League. Η Σάλφορντ ανέβηκε για πρώτη φορά στη Λιγκ 2 και οι στοιχηματικές την είχαν μέσα στα καυτά φαβορί για την άνοδο. Είναι λογικό να δυσκολεύεται μέχρι τώρα, όμως προφανώς είναι ακόμα νωρίς και δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να βρεθεί τελικά στα πλέι οφ (είναι στο -4 μετά από 18 αγωνιστικές).

Το αξιοσημείωτο είναι πως εκτός έδρας το τελευταίο διάστημα είναι πιο αποτελεσματική απ’ ό,τι εντός. Μετράει 4 διπλά στις 5 τελευταίες εξόδους της σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ αν το πιάσουμε από πιο πριν, στα 9 πιο πρόσφατα εκτός έχασε μόνο από την Κρου και από τη Νορθάμπτον. Γι’ αυτήν οποιοδήποτε παιχνίδι έχει λάμψη είναι πολύ σημαντικό.

Δεν έχει συνηθίσει να πέφτουν τα φώτα πάνω της και «διψάει» για δημοσιότητα. Τόσο οι παίκτες και προπονητές, όσο γενικά ο οργανισμός. Οι πρώην της Γιουνάιτεντ καμαρώνουν βλέποντας τη Σάλφορντ να ανεβαίνει τα σκαλοπάτια. Θεωρώ ότι στο 6,00 (6,50 ήταν χθες) και με όλα τα δεδομένα που αναλύσαμε, αξίζει το ρίσκο!

Ευρωλίγκα

Διπλή αγωνιστική στην Ευρωλίγκα.

Την προηγούμενη εβδομάδα έπεσα εντελώς έξω από αυτά που περίμενα. Δύσκολη η φετινή διοργάνωση και νομίζω αυτός ο χαμός που γίνεται, με όλους να κερδίζουν όλους, θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι τέλος του χρόνου. Από τους διεθνείς που πήγαν μακριά στο Μουντομπάσκετ κανένας δεν είναι καλά. Τραυματισμοί σκάνε από δω και από κει. Και μάλιστα τραυματισμοί παικτών που είναι «κλειδιά».

Προπονητές θα αρχίσουν να αποχωρούν (ήδη τρεις αποτελούν παρελθόν και είναι σίγουρο ότι έρχονται κι άλλοι, ειδικά σε Βαλένθια, Μπασκόνια οι φήμες είναι πολλές).

Πολύ συνοπτικά λοιπόν, με την κλασική καφενειακή λογική: πολύ οριακό το Ζαλγκίρις – Παναθηναϊκός. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν θα αντιδράσουν οι πράσινοι μετά την απομάκρυνση Πεδουλάκη.

Θα μου προκαλέσει μεγάλη έκπληξη πάντως, αν εμφανιστούν πολύ καλύτεροι από τα προηγούμενα… Το Αλμπα – Ερ. Αστέρας νομίζω είναι καλός άσος (με το χάντικαπ των 4,5), οι Σέρβοι έχουν κι αυτά πολλά προβλήματα (ο Γκιστ μάλλον χαιρετάει). Η Μπάγερν είναι πολύ δυνατή εντός και θεωρώ πάρα πολύ δύσκολο να κερδίσει ο Ολυμπιακός. Αντίθετα, νομίζω ότι του ταιριάζει περισσότερο η Αλμπα και δεν θα μου προκαλέσει έκπληξη αν κερδίσει στο Βερολίνο.

Το Μιλάνο – Μακάμπι είναι ματσάρα, δεν πιάνεται από πουθενά! Δύσκολη έξοδος για την Εφές στην έδρα της σκληρής Βιλερμπάν, περιμένω όμως οι Τούρκοι εύκολα-δύσκολα να κερδίσουν. Η Ρεάλ λογικά θα καθαρίσει την Χίμκι, όπως και η Βαλένθια τη Ζενίτ. Δεν ξεγράφω τη Φενέρ στη Βαρκελώνη (πάρα πολύ ύπουλο ματς) και η ΤΣΣΚΑ λογικά περνάει από Μπασκόνια.

Κάτι λείπει από τη φετινή Μπασκόνια, νομίζω είναι ένα επίπεδο κάτω σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια…

Οπότε μένω με τη Σάλφορντ, με κάλυψη. Ένα και τέλος. Νέα στήλη κανονικά την Παρασκευή, όπως και εκπομπή, 17:00-19:00.

 

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος