759

Tzini

Από το Βορρά μέχρι το Νότο! (UPDATE)

Καλησπέρα σας! Βρισκόμαστε ακριβώς στα μέσα του Ραμαζανιού και έκπληκτος είδα την απόφαση της ομοσπονδίας του Μαρόκου να συνεχίσει το πρωτάθλημα! Εκεί που είχαν πέσει οι ρυθμοί τις δύο τελευταίες βδομάδες, πλέον είμαστε ξανά με σχεδόν φουλ πρόγραμμα. Έχουμε λοιπόν κανονική διεξαγωγή των πρωταθλημάτων αλλά και της νοκ αουτ φάσης των CAF διοργανώσεων, όπως σας είχα προϊδεάσει τις προάλλες.

Και η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν αρκετές επιλογές σε διάφορα αφρικάνικα μέτωπα.

Να ξεκινήσω με το CAF Champions League όπου επιτέλους έχουμε τιμές από νωρίς. Αυτό που μου έκανε αρχικά εντύπωση είναι ο φαβοριτισμός στην τιμή του διπλού της Esperance. Μπορεί οι Τυνήσιοι με τους Αλγερινούς να είναι σαν αδέρφια αλλά το γήπεδο θα είναι κατάμεστο και γενικά η Esperance δεν είναι η κυνική Esperance των τελευταίων χρόνων.

Το σετ του αγώνα θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον ανάποδα και σίγουρα η απόδοση της πρόκρισης της Setif πολύ μικρότερη από το 3,50 που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην 365. Αρχικά είχε ανοίξει στο 2,25 όπου το θεωρούσα σχετικά φυσιολογικό. Τώρα στο 3,50 δεν γίνεται να μην παιχτεί. Aξία έχει και το ασιατικό +0,0 του άσσου (ίδιο με DNB) στο 2,125.

Αποδόσεις για τις προκρίσεις έχουμε σε όλα τα ματς στον stoiximan, όπου θεωρώ ότι βιάστηκαν να τις προσφέρουν με αποτέλεσμα να υπάρχουν διαφορές και λαθάκια.

Στην Setif για παράδειγμα έχουμε την πρόκρισή της στο 2,82 στον stoiximan, ενώ στην 365 στο 3,50. Στα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχωρίζει η πρόκριση της Wydad απέναντι στην Belouizdad στο 1,90. Με τη ρεβάνς στο Μαρόκο σε γήπεδο να βράζει δεν βγάζεις αουτσάιντερ τους Μαροκινούς. Σωστή τιμή θεωρώ το 1,60 εδώ. Στην προηγούμενη στήλη είχα αναφέρει ότι η Mamelodi αναμένετε να έχει το πιο βατό έργο από όλα τα μεγάλα ονόματα.

Έχουμε την πρόκρισή της στο 1,44 που ναι μεν φαίνεται μικρό αλλά το περίμενα κοντά στο 1,20-1,25. Έχουμε μια δυάδα λοιπόν στο 2,73 που δεν θα έπρεπε να ξεπερνά το 2,00 σε καμία περίπτωση. Σε αντίθεση με τη Setif, οι Wydad και Mamelodi θα έχουν τις ρεβάνς στις έδρες τους.

Το Μαρόκο θα το αφήσω για το τέλος της στήλης, οπότε πάμε να κατηφορίσουμε στη Νότιο Αφρική όπου έχουμε επιτέλους την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα! Σας είχε προϊδεάσει και για αυτό, το περιμέναμε από βδομάδα σε βδομάδα.

Και η επιστροφή αυτή θα πέσει μαζί με ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι της χώρας το Kaiser Chiefs-Supersport. Τις προάλλες είχαμε κοντράρει τους Chiefs, τώρα όμως θα πάμε μαζί τους. Όλοι οι σημαντικοί παίκτες είναι πλέον στη διάθεση του προπονητή και μάλιστα αυτή που έχει απουσίες είναι η αντίπαλος. Στο προηγούμενο ματς αποβλήθηκαν δύο από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας και θα απουσιάζουν από το ντέρμπι.

Ο κόσμος θα παίξει το ρόλο του σε αυτό το ματς μιας και η Kaiser είναι η πιο δημοφιλής ομάδα της χώρας με τους περισσότερους οπαδούς και η ατμόσφαιρα αναμένεται καυτή. Κρατάμε τον άσσο στο 2,07 (το ασιατικό -0,5 είναι λίγο μεγαλύτερο) που ίσως είναι το καλύτερο σημείο του ΣΚ. Μια άλλη ομάδα με φανατικούς οπαδούς και πολύ δυνατή έδρα είναι η AmaZulu.

Έχουμε ξανασχοληθεί μαζί τους και είναι αρκετά καλή ομάδα υπό τις οδηγίες του Benni McCarthy (τερματοφύλακας σε Porto, Blackburn) με πολύ καλή παρουσία στο Champions League. Πλέον δίχως το βάρος αυτό έχουν στρέψει την προσοχή τους στο πρωτάθλημα όπου θα ήθελαν να κάνουν ένα καλό σερί για να μπουν στις θέσεις που δίνουν εισιτήριο για τα CAF της επόμενης χρονιάς.

Kαι τους δύο άσσους αυτούς τους περίμενα να βρίσκονται κοντά στο 1,80 το πολύ. Στο ματς της Amazulu μας παίρνει άνετα να πάμε και στο -0,25 στο 1,90, έχοντας μια κάλυψη στην ισοπαλία.

Στο Μαρόκο τώρα, έχουμε στην ουσία άλλη μια επανέναρξη οπότε το κριτήριο της φόρμας δεν υπάρχει. Υπό κανονικές συνθήκες η FUS θα άξιζε κάποιο ποντάρισμα υπέρ της αλλά λέω να το αφήσω γιατί έχουν μαζευτεί ήδη αρκετά και περιμένω να ανοίξουν ακόμα τα παιχνίδια του CAF Confederation Cup.

Στο ματς που δεν γίνεται να μην παιχτεί κάτι είναι το Mohammedia-Berrechid. H Mohammedia να σας θυμίσω έχει έναν πολύ εκκεντρικό και πλούσιο πρόεδρο ο οποίος πολλές φορές έχει χαλάσει το κλίμα της ομάδας. Έτσι και τώρα, έχει αφήσει τους παίκτες απλήρωτους, οι οποίοι με τη στήριξη του προπονητή απέχουν από τις προπονήσεις και προειδοποιούν ότι δεν θα κατέβουν στο ματς αν δεν πληρωθούν.

Η αντίπαλος της Berrechid θέλει τη νίκη για τη μάχη της αποφυγής του υποβιβασμού και γενικά υπάρχει καλό κλίμα και πίστη στην ομάδα ότι θα τα καταφέρουν. Βέβαια, έχουμε ακόμα αρκετές αγωνιστικές για το φινάλε του πρωταθλήματος οπότε πιστεύω ότι δεν θα έλεγαν όχι και σε μια ισοπαλία σε μια καλή έδρα. Κρατάμε το 2 DNB εδώ στο 2,50 στην 365.

Αυτά προς το παρόν, περιμένουμε τιμές για CAF Confederation Cup και τελευταία αγωνιστική του πρώτου ομίλου Τυνησίας όπου κάτι έχει σημειωθεί ήδη.

Το νου σας όπως πάντα στο twitter, καλό απόγευμα!

YΓ.

Καθώς γραφόταν η στήλη η τιμή της Wydad έπεσε στο 1,75 οπότε αφήνω τη δυάδα αυτή προς το παρόν. Αν επανέλθει η τιμή θα υπάρξει ενημέρωση.

Στη φώτο το μισοφέγγαρο, σύμβολο του Ραμαζανιού.

UPDATE

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους! Εκεί που ετοίμαζα μια στήλη αφιερωμένη στα ματς της CAF που μας πέρασαν αλλά και αυτά που θα έρθουν, ρίχνω μια ματιά να δω αν άνοιξαν και τα επόμενα ματς του πρωταθλήματος του Μαρόκου και μου βγήκαν λίγο τα μάτια έξω.

Παγώνω τη στήλη λοιπόν και ανεβάζω update. Safi-Wydad και FUS-Raja είναι τα ματσάκια που είχα σημαδέψει για κόντρα και το πρωί υπήρχε μόνο αυτό της Safi με τον άσσο στο 3,20 που ήταν απλά οκ. Τώρα όμως για κάποιο ανεξήγητο λόγο τον βρίσκουμε στο 4,50 και το DNB στην πρωινή τιμή του άσσου! Τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια είναι τα εξής. Η Safi με νέο προπονητή, μια έδρα πραγματικό καμίνι με ίσως του πιο φανατικούς Ultras του Μαρόκου.

Θα θυμάστε λογικά ένα σκηνικό που είχαν κάνει σε αγώνα παιδικού πρωταθλήματος! Επίσης το κίνητρο είναι μεγάλο καθώς βρίσκεται μόλις δύο βαθμούς πάνω από τη ζώνη και η Wydad από την άλλη παίζει ασταμάτητα εν μέσω ραμαζανιού σε πρωτάθλημα κύπελλο και Champions League. Μέχρι και η παράδοση είναι υπέρ μας με δύο άσσους στα τρία τελευταία ματς 2-1 σκορ που είναι πολύ πιθανό και σήμερα.

Θα δείτε και ενα φαν μπετ στο 12,00 με τον άσσο με γκολ-γκολ.

Στο άλλο ματς έχουμε την ιδιαιτερότητα ενός ντέρμπι Rabat-Casablanca αλλά το πρόσωπο του αγώνα θα είναι ο κόουτς Sellami, ο οποίος έφυγε με άσχημο τρόπο από την Raja πριν μερικούς μήνες. Έχει βελτιώσει σημαντικά την FUS, είναι πολύ πιο ξεκούραστοι από τη Raja η οποία έπαιζε ξημερώματα Σαββάτου με την Al Ahly, ξημερώματα Τρίτης με τη Mouloudia και θα παίξει ξανά ξημερώματα Παρασκευής! Στην αρχή της χρονιάς είχαμε κοντράρει στα μακροχρόνια τις δύο ομάδες της Casablanca λόγω έλλειψης βάθους στο ρόστερ τους.

Η αλήθεια είναι ότι οι συνεχείς διακοπές του πρωταθλήματος τους έχουν βοηθήσει πάρα πολύ και δεν έχουν φανεί ιδιαίτερα αυτά τα κενά. Τα ξαναλέμε αύριο με κανονική στήλη!

Παλαιότερα άρθρα του Tzini