1155

Billaras

Απ’τα 14 στα πέντε!

Γιά την Τρίτη και την Τετάρτη έγραψα στο update πως όλα πήγαν λάθος. Λάθος απ’τη μεριά μου. Και αυτά που έπαιξα και αυτά που άφησα. Την Πέμπτη όμως, με αδίκησε. Καθαρά. Είχα δει σωστά το ματς της Λιλ. Το’χα ακτινογραφήσει. Λιλ συμπαγής, κρατάει, άμυνα εξαιρετική, λίγες φάσεις, το κλέβει. Και πάει…ταμάμ έτσι. Γκολ στο 77′, ιδανικά.

Κι έρχεται ένα κοράκι να με “σκοτώσει” στο 87′ με το σκορ καρφωμένο στο 1-0. Εμ δίνει μούφα πέναλτι, εμ ο καραεγωϊσταρος μετά δεν το παίρνει πίσω, αφού ο VAR ξεκάθαρα έχει ένσταση (γι αυτό και τον καλεί να το δει). Οταν ο VAR καλεί τον ρεφ να δει μιά φάση, έχει ένσταση και του πετάει το μπαλάκι αφού ο διαιτητής εχει την τελική ευθύνη. Κι αυτός, το βλέπει και…επιμένει, το δίνει, γκολ και τέλος.

Ξεφτίλα.

Πάμε παρακάτω, πάνε αυτά όμως.

Σήμερα έχει πολλά σημεία. Πολλά. Θέλει μεγάλη διαλογή και ακόμα δεν έχω αποφασίσει και πως θα κινηθώ.

Εκτός Αγγλίας δύο καλά g/g (σε ΑΕΚ και Ελτσε). Και δύο καλά σημεία γερμανικά Αϊντραχτ στο 4,20 και Μάιντζ στο 5,00. Είχα και μιά Θέλτα αλλά χωρίς Ασπας το έσβησα άμεσα. Η Αϊντραχτ είναι σε τοπ φόρμα και η Μπάγερν με απόντες, στην Γκλάντμπαχ έχουνε θέμα με τον Ρόζε, έχουνε γινει άνω κάτω, φαίνεται αυτό το τερέν, μέτρια σταθερά.

Και η Μάιντζ το παλεύει, εχει αναγεννηθεί, δείτε τελευταία αποτελέσματα (με πλέον πρόσφατο το 2-2 στο Λεβερκούζεν στο τέλος, από 2-0).

Μέχρι εδω καλά, λίγα είναι.

Μετά έχω την Αγγλία όμως. Μετρήστε τι έχω “κυκλώσει”:

Σαουθάμπτον, ΚΠΡ, Σέφιλντ Γουενσντεϊ, Μπρίστολ Ρόβερς, Σριούσμπερι, Μπλάκπουλ, Πορτ Βέιλ, Στιβενέιτζ, Σκάνθορπ, Μπράντφορντ.

Δέκα σημεία!!!

Ας κάνω την πρώτη σχετικά εύκολη διαλογή (γιατί και στα δέκα “κάτι” υπάρχει). Σαουθάμπτον-Μπλάκπουλ-Σκάνθορπ-Μπραντφορντ τα τέσσερα που σβήνω πρώτα. Σέβομαι την Τσέλσι που έχει ισιώσει, σέβομαι την Πόρτσμουθ πάντα και η Μπλάκπουλ εκτός δεν μου λέει και πολλά, σέβομαι ότι η Σκανθορπ έχει να παίξει καιρό και δεν ξέρω τι θα δω, σέβομαι και την κλάση/ποιότητα της Τσέλτεναμ.

Οπότε αυτά στην άκρη (δείτε τα κι εσείς).

Μένουν όμως άλλα έξι. Και μαζί με τα δύο γερμανικά είναι οκτώ. Και εδώ…ζορίζομαι πλέον.

Στα ζευγάρια Λέιτον-Βέιλ και Στιβενέιτζ-Γουόλσολ ο παρανομαστής είναι κοινός. Η Βέιλ άρπαξε κυριολεκτικά τον προπονητής της Γουόλσολ. Ο Κλάρκ είναι καλός και πολλά υποσχόμενος. Αυτόματα, έχουμε τεράστιο boost στην Βέιλ και τεράστιο κενό στην Γουόλσολ.

Και την ίδια ώρα η Λέιτον έιναι τέσσερα χωρίς νίκη και η Στιβενέιτζ έχει ανέβει, μας πλήρωσε και την Τριτη!

Η ΚΠΡ είναι σε τοπ φόρμα, νέα ανατροπή και νίκη προχθές επί κοτζάμ Μπρέντφορντ (ακόμα χτυπιεμαι που την άφησα), ο Οστιν μπροστά κάνει τη διαφορά. Η Σέφιλντ εντός είναι “αλλη ομάδα” προς το καλύτερο με 5 στα 5 και η Μπέρμιγχαμ είναι σκατά (άλλη λέξη δεν υπάρχει).

Οι Ρόβερς έδιωξαν τον Τισντέιλ και άμεσα έριξαν τρίμπαλο σε κοτζάμ Πόρτσμουθ, άρα το κακό σπυρί έσπασε. Και η Σριούσμπερι είναι συσπειρωμένη, ο Κότεριλ να’ναι καλά ο άνθρωπος, βγήκε από το νοσοκομείο μετα από 33 μέρες.

Τώρα είναι θέμα έμπνευσης και χημείας. Τι να αφήσω, τι να κρατήσω και πως να τα “μπλέξω”; Ιδού η απορία…

Με βαριά καρδιά, αφήνω Σριούσμπερι γιατί και η Ακριγκτον είναι σούπερ, έρχεται από θρίαμβο στην Ντονκάστερ.

Μου έμειναν πέντε. Με ακόμα πιό βαριά καρδιά αφήνω και την ΚΠΡ. Η Μπόρνεμουθ θα πάει υποψιασμένη, ο Γουντγκέιτ την πάει “ηρεμα” και παλεύουν να φέρουν στον πάγκο τον Τιερι Ανρί.

Τώρα μλάμε γιά λεπτομέρεια της λεπτομέρειας (γέλια). Και από τα δύο γερμανικά αφηνω την Αϊντραχτ γιατί εδώ που τα λέμε δεν είναι και σούπερ ευκαιρία το 4,2 και βλέπω αμφίβολο τον Σίλβα (δεν προπονήθηκε χθες) και αν δεν παίξει μιλάμε για -18 γκολ! Και καταλήγω.

Δείτε τα όλα. Δείτε και τη δυάδα με τα γκολ. Εγω θα παίξω ένα μονό “σεκο” την Μάιντζ στο 5,00 (θυμίζω η Γκλάντμπαχ έχει και σεντόνι μπροστά της) και μετά θα πάρω Σέφιλντ (2,80)-Μπρίστολ Ρόβερς (3,40), Πορτ Βέιλ (3,00) και Στιβενέιτζ (2,90) και θα παίξω yankee. Εχω….μήνες να παίξω yankee αλλά σήμερα νομίζω αυτό αρμόζει. Να ζητάω μίνιμουμ 50% (2 από τα 4).

Απ’ τα συνολικά 14 σημεία που ανέφερα (δύο g/g, δύο γερμανικά, δέκα εγγλέζικα) θα παίξω τα πέντε. Αν κάτι δεν σας αρέσει και σε σημείο και σε τρόπο, αλλάξτε το. Και τα λέμε στο chat! Αύριο νέα στήλη!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras