1130

Μάκης Μηνδρινός

Απόδοση εκτός πραγματικότητας

Χαιρετώ! Δεν βγήκε το πρώτο τρίξι της σεζόν, αλλά ήταν γενικά ένα Σ/Κ που ακόμα και σε μονά αποδεκτά να πήγαινα, δεν θα κέρδιζα. Οι ρυθμοί συνεχίζονται αμείωτοι, εμβόλιμες αγωνιστικές μεσοβδόμαδα και μαζί οι ρεβάνς στα ευρωπαϊκά.

Σήμερα δεν θα κουράσω καθόλου. Δύο ήταν οι βασικές μου επιλογές: η Μπρίστολ Σίτι και η Μπέρτον.

Χωρίς πολλά πολλά θα παίξω μόνο τη Μπρίστολ Σίτι. Σε καταπληκτική κατάσταση η Μπέρτον, αλλά και η Μπλάκπουλ δεν χάνει εύκολα.

Μπλάκμπερν – Μπρίστολ Σίτι λοιπόν. Θεωρώ ότι το 5άρι του διπλού είναι εκτός τόπου και χρόνου, εκτός πραγματικότητας. Δεν γίνεται αυτό το διπλό να δίνει 5,00 ή, αν θέλετε, δεν μπορεί αυτός ο άσος να δίνει 1,80.

Καταρχάς να πω ότι οι δύο ομάδες δεν πάνε πουθενά. Στη μέση της βαθμολογίας, χωρίς ιδιαίτερο βαθμολογικό κίνητρο, έστω κι αν ακόμα έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας. Όμως η λογική λέει ότι ούτε πάνω πάνε, ούτε κάτω. Κάπου στη μέση θα τερματίσουν και του χρόνου θα συνεχίσουν να παίζουν στην ίδια κατηγορία. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε ακόμα για αδιάφορες ομάδες, δεν μπορώ δηλαδή να βασιστώ (ακόμα) πάνω σ’ αυτό για να παίξω στοίχημα.

Όμως, ένα μεγαλύτερο κίνητρο αυτή τη στιγμή το βλέπω για την Μπρίστολ Σίτι. Πάντα όταν μια ομάδα αλλάζει προπονητή, υπάρχει έξτρα κίνητρο. Και για τον ίδιο τον προπονητή που θέλει να δείξει πράγματα, αλλά και για τους παίκτες που παίζουν για το μέλλον τους.

Πάμε στο καθαρά αγωνιστικό. Η Μπλάκμπερν είναι στους 44 βαθμούς, η Μπρίστολ Σίτι στους 48.

Οι γηπεδούχοι στα 10 τελευταία τους νίκησαν μόνο τη Μίλγουολ (2-0), έχουν 7 ήττες και 2 ισοπαλίες στο διάστημα αυτό. Εντός έδρας έχουν να νικήσουν από τις 30/01, 1-0 τη Λούτον, και αυτή είναι η μόνη νίκη τους εντός από τις 26/12. Τέσσερις ισοπαλίες και άλλες τόσες ήττες στο διάστημα αυτό. Με λίγα λόγια, μια ομάδα που μόνο καλά δεν τη λες αγωνιστικά!

Η Μπρίστολ Σίτι με τον Γκρέισον στον πάγκο έχει δύο νίκες (αμφότερες εκτός έδρας) και δύο ήττες (αμφότερες εντός).

Εκτός έδρας έχει τρία σερί διπλά με ισάριθμες τριάρες και κόντρα σε καλές ομάδες: 3-0 τη Μπέρμιγχαμ, 3-1 τη Σουόνσι, 3-1 τη Μίντλεσμπρο. Συνολικά εκτός έδρας μετράει 8 διπλά σε 18 εξόδους, μόνο τρεις ομάδες έχουν περισσότερες: η πρωτοπόρος Νόριτς (12), η 3η Σουόνσι (9) και η 4η Μπρέντφορντ.

Ε, αυτό το διπλό δεν μπορεί να δίνει 5,00! Είναι από τις περιπτώσεις που λες «παίζω κι ας χάσω».

Προφανώς κανείς δεν παίζει για να χάσει, αλλά το λάθος στην απόδοση είναι ολοφάνερο. Μόνο με αυτό θα πάω μεσοβδόμαδα, μάλιστα το ματς είναι Τετάρτη.

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος