2743

Billaras

Απ’όλα, για όλο το διήμερο!

Θα…κάνω την έκπληξη σήμερα! Συνήθως ο Μάκης γράφει Παρασκευή και Σάββατο και όχι την Κυριακή. Κι εγώ γράφω Σάββατο και Κυριακή. Ε, τώρα ο Μάκης έγραψε ήδη ότι θα έχει νέα στήλη σε ένα 24ωρο αλλά εγώ…δεν θα έχω! Θα κάνω από σήμερα παιχνίδι διημέρου. Η αλήθεια είναι ότι τα συνολικά σημεία δεν είναι πολλά. Οπότε, αυτό βοήθησε να αποφασίσω έτσι σήμερα το πρωί.

Πήρα και μιά άλλη απόφαση. Ενώ είχα αρχικά στο νου μου να παίξω ελάχιστα από το νησί (μόλις τρία σημεία), ξύπνησα, διάβασα, είδα φρέσκιες αποδόσεις και θα προσθέσω ένα …trixie άσων στο παιχνίδι μου! Ας τα πάρουμε με τη σειρά… Στο νησί λοιπόν, είχα καταλήξει σε…μόλις δύο και έψαχνα το τρίτο. Να παίξω Κρίσταλ Πάλας (βραδάκι), να παίξω Γουέστ Χαμ (αύριο) και…μου έλειπε ένα.

Μετά από σκέψη έκλεισα με την Πρέστον. Βαριά η 6άρα, σας είχα προϊδεάσει στο τελευταίο κείμενο, ο Γκρέισον έκανε βλακεία με 9 παγκίτες, εκτέθηκε. Και σήμερα -πέραν του γεγονότος ότι έχουμε να κάνουμε με καλή ομάδα και σε καλή κατάσταση- θα βγει και εγωισμός, γιατί πιστεύω ότι βλακεία έκανε και η Νιουκάστλ. Βάζεις 6 στα δεύτερα της άλλης ενώ σε περιμένει σπίτι της; Οσο για τα άλλα δύο; Ξέρω ότι η Λίβερπουλ είναι καλά, αλλά εκτιμώ την Πάλας και ειδικά εντός και ειδικά στα…στημένα της.

Εκεί ακριβώς που πάσχει η Λίβερπουλ (από πέρυσι το μαρκάρισμα σε ζώνη στα στημένα ο Κλοπ δεν τους το έχει μάθει καλά). Θυμάμαι και το περσινο διπλό της Λίβερπουλ με πέναλτι-μούφα στο τέλος που…κέρδισε ο Μπεντέκε ο οποίος σήμερα παίζει αντίπαλος! Και η Γουέστ Χαμ προφανώς είναι -καιρός ήταν- σε άνοδο, γύρισε και η ρέντα, άλλαξε το σύστημα, επιστρέφει και ο Αγιού, γενικώς…έστριψε (θυμάμαι κι εκείνο το περσινό απίθανο 2-3 από 2-0 στο τέλος, χεχεχεχε).

Αυτά τα τρία λοιπόν (θα) ήταν. Στο 4,80 η Πάλας, στο 4.75 η Γουέστ Χαμ, στο 5.00 η Πρέστον. Μισή μονάδα παρακάτω να ήταν το καθένα, δεν θα συζητάγαμε. Ενα patent λοιπόν…. Ποιά προέκυψαν σήμερα; Τρεις…άσοι! Δηλαδή, πλην Γουέστ Χαμ αυριανής, έχω πέντε εγγλέζικους άσους. Σπάνιο, αλλά να που έγινε (θα είχα και έκτο, αλλά έσβησα την Γουέστ Μπρομ, παρότι με… φαγούρισε αρκετά).

Ξυπνάω λοιπόν και βλέπω την Β' Αγγλίας. Γέοβιλ στο 3.00 (με την ακέφαλη Γκρίσμπι), Τσέλτεναμ στο 3.20 (ανέβηκε ο άσος περιέργως κι αυτό ακριβώς με τσίγκλισε), Κέμπριτζ στο 4.75 (από ήττα σοκ και γενικά κακη εκτός η Πόρτσμουθ). Ολα , πάντα, θα έχουν να κάνουν με την απόδοση. Εγώ έδινα 2.60 στη Γέοβιλ (τρεις νίκες, χωρίς προπονητή η Γκρίσμπι), 2.

80 στην Τσέλτεναμ (επίσης δεύτερη νίκη και σε καλή φόρμα), 3.80-4.00 στην Κέμπριτζ (τα είπαμε γιά την Πόρτσμουθ). Ε, αυτό ήταν, κατέληξα και σε ένα trixie… Φεύγω από το νησί. Αφού έχω ήδη patent και trixie, μένει το…yankee! Εσβησα γρήγορα λόγω αποδόσεων μιά Λιουνγκσίλε, μιά Οβιέδο και μιά Αντάλιασπορ (θα την ξαναδούμε ως τη Δευτέρα). Εσβησα και μιά Σασουόλο, δεν θα βγει στο ξέφωτο, μπορεί να παλέψει γιά το Χ (και να το πάρει).

Κοίταξα όσα έμειναν. Τουλούζ (2.70), Σάλκε (5.50), Γκρόνιγκεν (3.10), Μαρίτιμο (3.00), Γκιμαράες (2.70), Σαμπντόρια (3.60), Χέρενφεν (7.00). Προφανής η λύση. Χέρενφεν και Σάλκε μονά και δυάδα. Δεν δέχομαι να είναι τόσο μεγάλα αουτσάιντερ. Η Σαλκε… δεν είναι άξια εμπιστοσύνης (το αντίθετο), αλλά δεν μπορώ να παραβλέψω την φόρμα της, ούτε ότι είναι μεγάλο ντέρμπι, ούτε ότι η Ντόρτμουντ είναι και ντεφορμέ και πληγωμένη.

Στο άλλο, παρακολουθώ σταθερά την Φέγενορντ, μετά το ξέφρενο ξεκίνημά της, αρχίζει φυσιολογικά να βγάζει μιά κάμψη. Και τα “νούφαρα” (και ΟΧΙ καρδούλες), έχουν δοντάκια… Τα άλλα τέσσερα του yankee δεν θέλουν πολλές επεξηγήσεις, προφανή είναι. Αφήνω έξω μιά τελευταία ομάδα, την Μαρίτιμο και δεν έχω κανένα πρόβλημα να κοντράρω το μπάζο Βίλεμ, την κάκιστη και προβληματική Λυών, την …Ιντερ ξανά και την Ρίο Αβε.

Εν κατακλείδι: Εχω…απ' όλα. Patent, yankee, trixie, μονά-δυάδα, σε συνολικά 12 σημεία. Μην …σας τρομάζουν, δεν είναι πολλά. Κάθε άλλο, δώδεκα όλα κι όλα από το δίημερο, με μέσο όρο απόδοσης που…ζαλίζει. Και σε μονάδες, συνολικά θα δείτε ότι θα παίξω και λιγότερες από το μέσο όρο μου (που είναι χοντρικά 320-350 ανά ημέρα, άρα 650-700 το διήμερο).

ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 8.330 μονάδες. Ποντάρισμα 29-30/10: Μονό αποδεκτό: Σάλκε 2 (5.50) με 40 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Χέρενφεν 2 (7.00) με 30 μονάδες. Δυάδα: Χέρενφεν 2-Σάλκε 2 (38.5) με 5 μονάδες. Patent: Κρ.Πάλας 1 (4.80)-Γουέστ Χαμ 2 (4.75)-Πρέστον 1 (5.00) με 5 μονάδες η τριάδα, με 10 κάθε δυάδα και από 50 σε κάθε μονό. Ολο μαζί 185 μονάδες. Trixie: Γέοβιλ 1 (3.

00)-Τσέλτεναμ 1 (3.20)-Κέμπριτζ 1 (4.75) με 40 κάθε δυάδα και 11 στην τριάδα, όλο μαζί 131 μονάδες. Yankee: Τουλούζ 1 (2.70)-Γκρόνιγκεν 2 (3.10)-Γκιμαράες 2 (2.70)-Σαμπντόρια 1 (3.60) με 5 μονάδες η τετράδα, με 12 η κάθε τριάδα και με 26 κάθε δυάδα. Ολο μαζί 209 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 600 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 7.730 μονάδες. Σήμερα έχει σημασία η καλή χημεία. Εξάλλου ελάχιστα σημεία άφησα εκτός παιχνιδιού μου.

Οπως βλέπετε, οι μονάδες συνολικά είναι λιγότερες κι από κανονικό παιχνίδι διημέρου, θα έχουμε ενδιαφέρον ως και αύριο βράδυ. Σημειώστε εδώ ότι ένας ακόμα λόγος που έπαιξα έτσι είναι ότι μεσοβδόμαδα έχει μονάχα Champions League και Europa League, που…δεν είναι και τα καλύτερά μου, δηλαδή θα παίξω πολύ λίγα. Σημειώστε επίσης ότι απόψε άλλαζει η ώρα! Το νου σας! Συνολικά έχω παίξει έτσι ώστε το κάθε ένα παιχνίδι μου να με πατσίζει με το μίνιμουμ (ή να με βγάζει κι από πάνω).

Ενα μονό ας πούμε; Βγήκε το μπετ μονών-δυάδας. Δύο στο trixie; Ομοίως. Ενα μονό στο patent; Ομοίως. Επίσης είναι έτσι πονταρισμένα που μπορεί ακόμα και με τρία στα δώδεκα (ακόμα και δύο υπό προϋποθέσεις) να βγω και συνολικά κερδισμένος! Ολα αυτά έχουν τη σημασία τους. Την τεράστια σημασία τους… Κλείσαμε, τα λέμε μετά τις 16.30 στο chat, όπως και αύριο στο chat.

Νέα στήλη την Τρίτη, Νοέμβριος θα είναι πλέον!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras