347

Billaras

Από…δυάδα σε δυάδα θα πετάω!

Πιάσαμε 20 Μάη και δεν λέει να καλοκαιριάσει. Μην βιαστείτε να πείτε “μα χθες και σήμερα έχουμε λιακάδες” γιατί από αύριο θα σας…περιποιηθεί (πάλι) ο καιρός. Εκεί που καλοκαιριάζει είναι στο κουμάρι. Τα είπαμε και χθες στο Betsellers Radio. Δυο αγωνιστικές μένουν (κάπου και τρεις, με εμβόλιμες), και πάπαλα. Τέλη του μήνα θα έχουν τελειώσει όλα, κάτι τελικοί μονάχα θα μας μένουν (ευρωπαϊκοί και όχι μόνο).

Αυτό που πρέπει να -ξανα-προσέξετε, είναι οι αποδόσεις. Οι μπουκ “κάτι” μας λένε. Μας λένε ότι ΔΕΝ φοβούνται. Οι εποχές έχουν αλλάξει. Κάνει μπαμ αυτό. Ακόμα και με μικρά σημεία, το ίδιο ισχύει. Το ψειράκι 1,50 πχ της Χετάφε, πριν 10 χρόνια θα ήταν 1,20! Ο άσος της Ναντ (που έχει και υποψία δώρου αφού ο Ζακαριάν της Μονπελιέ ήταν στη Ναντ και την αγαπάει), είναι στο 2,00 αντί του 1,60.

Και πάει λέγοντας, είτε η ομάδα λέγεται Εβερτον (πριν 10 χρόνια θα μας την εδίναν 2,10), είτε Βαλένθια, είτε όπως θέλετε. Πριν μια εβδομάδα δεν πέρασε σχεδόν κανένα “περίεργο”. Μιλάμε γιά μέσα Μάη. Κι όμως συμβαίνει. Οπότε προσοχή και κινηθείτε ανάλογα….

Εδώ -επι προσωπικού- το έχω γυρίσε στα γκολάκια αλλα…με πουλάει. Ενα γκολ από τη Ρεάλ ήθελα μεσοβδόμαδα, δεν μπήκε ποτε (και πως να μπει θα μου πείτε).

Σε γκολ της πρωταθλήτριας Ευρώπης πόνταρα και έκανε…ενα μακρινό σουτ όλο κι όλο.

Anyway, το τι έγινε το είπαμε χθες, το έπος μας ήρθε από τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ, οπότε τώρα πάμε στα φρέσκα.

Στην Premier τι να παίξουμε; Σε απόδοση φαβορί την Εβερτον; Προτιμώ να την ποντάρω στο combo Χ-2+under, που δίνει περίπου το ίδιο (2,37). Και το Χ δεν την χαλάει, έχει εύκολο φινάλε και φυσικά μπορεί να σωθεί ακόμα και από αύριο.

Καλά, το αυριανό της Λιντς δεν το συζητάω, το σκέφτομαι σοβαρά αύριο να παίξω και άσο. Ακου…2,50 η Γουέστ Χαμ! Επειδή σώθηκε κι επειδή έπαιζε Ευρώπη; Εγινε…ομαδάρα άξαφνα η Λιντς ειδικά στο αμυντικό κομμάτι της; Τραγική ήταν, τραγική παρέμεινε, θαύματα να κάνει ο Αλαρντάις; Και ακόμα κι αν σκεφτούμε πονηρα, ο Μόγιες θα το χτυπήσει για να βοηθήσει την αιώνια αγαπημένη του, την Εβερτον (11 χρονάκια εκεί, δεν ξεχνιούνται).

Καλή σκέψη είναι το over στην Φούλαμ, με over+g/g πάμε σε τίμιο 2,37. Και στο Νότιγχαμ-Αρσεναλ είναι το μόνο που αξίζει να κοιτάξουμε αριστερά. Μεγάλο το 5,50. Τίμιο. Ακομα και το 1-Χ (2,37) ή το 1-Χ+under 5 goals (2,50) είναι μια χαρά. Γιατί και η Νότιγχαμ έχει αβάτζο, είναι +3 και πάει σε φινάλε με την αδιάφορη Πάλας. Με λίγα λόγια; Εβερτον και Νότιγχαμ σηκώνουν κουβέντα αλλά δεν χαλιούνται και με τις ισοπαλίες, γι αυτό δεν κρατάω τα ξερά ασόδια (της Εβερτον φυσικά δεν το κραταώ και για λόγους απόδοσης).

Εκτός Νησιού; Εσβησα Βερόνα, έσβησα και Τσάβες (πονηρό πάντως αυτό). Εσβησα και το over+g/g της Χιρόνα (την…πηρανε χαμπάρι, μας το δίνουν το combo στο 1,72 οπότε σβου). Εκανα μια σκέψη για αντίστοιχο μπετ στο Μπάρτσα-Σοσιεδάδ, αλλά η Μπάρτσα δεν τρωει γκολ με τίποτα, οπότε το προσπέρασα.

Εσβησα και την Ουνιόν γιατί δεν αποκλειω να τα βρούνε στο χινάρι με την Χοφεχνάιμ, φυσικά-το έγραψα ήδη- δεν ασχολούμαι με τις…Ναντοχετάφες, οπότε δεν εχω τίποτα; Οχι.

Κάτι έχω.

Δύο σημεία μου προέκυψαν σημερινά, μετά την μελέτη. Σάλκε και Μαρσέιγ. Τα ζύγιασα πολύ. Η Σάλκε στο 3,00 αξίζει. Θέλει να σωθεί, είναι σε καλό δρόμο (οκ, ας έφαγε 6αρα, γενικά το παλεύει), παίζει με την Αϊντραχτ που εκτός δεν πατάει καθόλου καλά, έκανε νίκη μετά από 10 ματς, κίνητρο δεν εχει και ασχολείται μονάχα με τον τελικό κυπέλλου.

Το άλλο μου προέκυψε από τις ειδήσεις, η Μαρσέιγ. Η Λιλ έχει σοβαρά θέματα στην άμυνα. Της λείπουν και οι δύο στόπερ, θα κάνει πειράματα, ενώ η Μαρσέιγ ειναι εξαιρετική εκτός με 12 διπλά. Το 2,70 με καλύπτει.

Επίσης έχω δύο αυριανά. Μου αρέσουν πολύ. Αντβέρπ (2,70) και Λουγκάνο (2,75). Κίνητρο έχουν, φόρμα έχουν, αντίπαλες “πεθαμένες” έχουν.

Θα τις αναλύσουμε κι αύριο, αλλά νομίζω παίζονται από σήμερα.

Οπότε, δύο σημερινά-δύο αυριανά εκτός Αγγλίας.

Και συνοψίζω…

Παίζω ένα εγγλέζικο combo. Φούλαμ over+g/g με Νότιγχαμ 1-Χ+under 5 (2,37X2,60=6,16). To Nησί έχει “σβήσει” όπως βλέπετε. Εξήγησα γιατί δεν ρισκάρω με Νότιγχαμ ξερό άσο.

Και μετά, έχω τα τέσσερα μη εγγλέζικα.

Σκέφτομαι πολλά. Από yankee, ως να αφήσω ένα και να πάω σε trixie, ως και δύο δυάδες (σημερινή-αυριανή). Ο καθένας ας αποφασίσει. Yankee δεν κάνω γιατί δε με συμφέρει βάση αποδόσεων (αν βγει δυάδα, δεν μου δίνει πίσω ούτε τις 11 στήλες, θα πρέπει να βάλω πολλα περισσότερα). Αποφασίζω.

Δυο δυάδες, μιά σημερινή-μιά αυριανή. Χτυπάω ψηλά και χωρίς ζητούμενα.

Αρα, στο συνολο τρεις δυάδες. Την Λουγκάνο ίσως την αξιοποιήσω ξανά αύριο. Προς το παρόν πάω έτσι. Ολα -πλην Αντβερπ- έχουν πρώιμη. Τα λέμε στο chat, αύριο νέα στήλη.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras