1913

Billaras

Από εγγλέζες σε….εγγλέζες!

Ρε τι ζήσαμε χθες βράδυ… Και όχι μόνο εμείς, αλλά όλη η Αγγλία αυτό το ματς έβλεπε, το Μπάρνετ-Μπρέντφορντ 3-3. Ξεκινάω εκφράζοντας ακόμα μιά φορά τη…ζήλεια μου. Μιλάμε γιά ερασιτεχνική ομάδα. Οποιος είδε, δεν γίνεται να μην ζήλεψε. Το γήπεδο; Τον κόσμο; Την ατμόσφαιρα; Την ένταση; Να είσαι στο Λονδίνο, ανάμεσα σε τοοοοσες ομάδες-θηρία και να έχεις δικό σου, ατόφιο κόσμο! Ξαναλέω, ερασιτεχνική ομάδα.

Που σε κόσμο και γήπεδο είναι…ανώτερη των μισών της Σούπερ Λιγκ, τόσο απλά.

Συνεχίζω εκφράζοντας τη…στεναχώρια μου. Να μην πληρωθούμε αυτό το σημείο; Τρία γκολ “βάλαμε” (η Μπάρνετ έγινε η μόλις δεύτερη ομάδα εκτός Football League που βάζει τρία γκολ στο 4ο γύρο, από το μακρινό 1986). Και ανατροπές, και χαμός στο γήπεδο και το ματς να σε παρασέρνει, απόλαυση.

Και να έρχεται το κοράκι και να δίνει αυτό το πέναλτι γιά την ισοφάριση; Ξέρετε, μιλάμε γιά μιά ομαδούλα. Ελάτε στην ψυχολογία τους. Χάνουν ημίχρονο, σε 10 λεπτα κάνουν ανατροπάρα, ανάβουν καπνογόνα, η “μεγάλη” είναι ζαλισμένη και εκεί που θέλει ένα τσικ γιά ένα 3ο γκολ, πάει ο κόρακας και ανακαλύπτει μούφα-πέναλτι. Και 2-2. Εκεί τι ψυχικά αποθεματα να βρούνε; Οκ, δεν χάσανε-χάσαμε, πήραμε το μπετ πίσω, αλλά αμαρτία.

Και γιά την Μπάρνερ και γιά εμάς. Μετά το ματς λένε ότι ο βουτηχτής απολογήθηκε. Ο διαιτητής απολογήθηκε; Ο επόπτης; Και πέσαμε και στην κέντα να μην έχει VAR! Προσέξτε: Επειδή το VAR θα μπει μόνο στην Premier League του χρόνου, το δοκιμάζουν μεν φέτος σε Λιγκ Καπ και FA CUP, αλλά μόνο στα γήπεδα της Premier! Το Σαββατο ευνοήθηκε η “μικρή” Μίλγουολ, ισοφάρισε με καθαρό χέρι, δεν είχε VAR στο The Den, μετά έγινε και 3-2.

Χθες αδικήθηκε η “μικρή” πάλι επειδή δεν είχε VAR, αυτό το πέτσινο δεν θα δινόταν ποτέ (δείτε το σχόλιο του BBC γιά να μην νομίσει κανείς ότι είμαι υπερβολικός, δείτε και την κεντρική φωτό: “Oh my goodness, how is that a penalty? Ollie Watkins goes down inside the Barnet penalty area close to David Tutonda. Replays show there was no contact but referee Andy Madley points to the spot.

Brentford have struck lucky. There is no contact. There’s also no VAR”.

Αυτά με το χθες. Είναι απο τα μπετ και κυρίως τα ματς που θυμάσαι. Και το 17,00 στο διπλό της ρεβάνς έτσι, τιμής ένεκεν, θα παιχθεί το αλλο μεσοβδόμαδο!

Πάμε στο σήμερα. Και…λίγο στο αύριο. Και πάμε ανάποδα. Αύριο θα παίξω (από σήμερα) την Γουότφορντ. Είναι στο 5,75 τώρα, περιμένω πτώση έστω μικρή, παίρνω στο 4,00 το draw no bet και τέλος.

Αφού ξέρω ήδη ότι η Γουότφορντ είναι καλά, ξέρω ότι η Τότεναμ έρχεται από φάπες και ξέρω ότι λείπουν σταθερά Κέιν και Αλι, δεν έχω θέμα, κλείσαμε.

Ξαναπάμε στο σήμερα (αν δω κάτι άλλο αύριο, θα γίνει update, βασικά την…Λάτσιο που είναι Πέμπτη ζαχαρώνω, οπότε το νου σας γιά update και twitter).

Κάρντιφ και Χάτερσφιλντ με απασχολουν από Premier, Μπράντφορντ-Πιτέρμπορο από 1η και Μάνσφιλντ από 2η. Πάω ανάποδα πάλι, σβήνω την τελευταία, σέβομαι και την καλή (ειδικά εντός) Φόρεστ Γκριν. Μένουν τα τέσσερα. Στην Premier, ξεκάθαρα λέω ένα…. “φτου γκαντεμιά”. Μα με την Κάρντιφ έλαχε να παίξει τώρα η Αρσεναλ; Γαμώτο! Η Κάρντιφ εμ δεν με ψήνει ως ομαδα, εμ είναι σίγουρα σε σοκ με τον άτυχο Εμιλιάνο Σάλα (ο Γουόρνοκ σκέφτηκε ως και την παραίτηση, θα είναι φορτισμένο το κλιμα απόψε).

Και με τις μισες ομάδες της Championship να έπαιζε απόψε η Αρσεναλ, θα την κόντραρα! Μπεγερίν έξω, Παπασταθόπουλος έξω, Κοσιελνί έξω, με αυτούς τους Μουσταφο-Κολάζινατς είναι παιδική χαρά πίσω! Το αφήνω, αλλά θα το κοιτάω στο live, στο chat θα είμαστε!

Και έμειναν τρία. Ξεκάθαρο παιχνιδι. Μονό η Χάτερσφιλντ στο 4,00.

Νέος προπονητής (Ζιβέρτ), επιστροφη Μούι να κάνει και φάσεις επιτέλους, τοσες φορές μας πλήρωσε στην κόντρα, τώρα ας πάμε μαζί της. Η Εβερτον είναι σε …τρικυμία. Ο Σιλβα αν χασει και απόψε, απολύεται. Σοκ στο 94′ στο κύπελλο (που το ήθελε πολύ), σταθερά κακή φόρμα, παίκτες θέλουν να φύγουν.

Και τα δύο της 1ης; Τα έγραψε και ο Μάκης.

Η Πιτέρμπορο απέλυσε Εβανς, πήρε (ξανά, 3η φορά) τον Φέργκιουσον. Η Μπρίστολ έχει θεματα εντός (βασικά δεν σκοράρει), αυτομάτως το 3,10 μου κάνει. Η δε Μπράντφορντ μου έδειξε όσα περίμενα το Σάββατο, ας ήρθε 1-1. Ηταν η πρώτη φορά φέτος αν δεν κάνω λάθος που δεν έχασε ενώ βρέθηκε πίσω και σε ζόρικο ματς. Εντός, πριν την φάπα με τη Σαουθεντ ειχε σερί νικών.

Την περίμενα ελαφρύ φαβορί, την βλέπω ελαφρύ αουτσάιντερ, η Σριουσμπερι είναι και “μίνι” σοκ, ισοφαρίστηκε μετά από υπερπροσπάθεια στην τελευταία φάση στο FA CUP κι εχει πλέον και ρεβανς να σκέφτεται.

Κλείσαμε.

Δύο μονά, ακόμα δύο μονά και δυάδα μαζί. Και απόψε στο chat, γιά πιθανά update τα είπαμε!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras