2095

Μάκης Μηνδρινός

Από εκεί που τα αφήσαμε

Χαιρετώ! Χαλαρό το μεσοβδόμαδο, ό,τι πρέπει ήταν για να πάρουμε ανάσες και να μελετήσουμε όσα έχουμε μπροστά μας. Οσο για τα προηγούμενα, μια χαρά πήγαν, σημαντικές επιστροφές με Πίτερμπορο, Καρλάιλ και Κάρζον, σε ένα κουπόνι που αρκετοί στράφηκαν στην Αγγλία επειδή λόγω της διακοπής οι επιλογές ήταν περιορισμένες… Πάμε στα καινούρια.

Το πόσο δύσκολη και επικίνδυνη στοιχηματικά είναι η αγωνιστική μετά από Εθνικές ομάδες και πριν από Τσάμπιονς Λιγκ το γνωρίζετε πλέον, οπότε περνάμε κατευθείαν στα δικά μας, τα εγγλέζικα. Πρέμιερ Λιγκ Από τα σαββατιάτικα, δεν πρόκειται να ασχοληθώ στοιχηματικά με τη ματσάρα, Τότεναμ –Λίβερπουλ. Πηγαίνει πραγματικά οπουδήποτε, είναι τόσο δύσκολο όσο δείχνουν και οι αποδόσεις.

Αδιάφορα τα Τσέλσι – Κάρντιφ και Σίτι – Φούλαμ, πολύ ισοπαλία έχει το Χάντερσφιλντ – Πάλας, ενώ αν το Γουότφορντ – Γιουνάιτεντ ήταν πριν από τη διακοπή ίσως μιλούσαμε διαφορετικά. Πολύ μικρές σκέψεις έκανα για το Νιουκάστλ – Αρσεναλ (4.20 ο άσος): ο Μπενίτεθ μετράει τρεις σερί νίκες υποδεχόμενος την Αρσεναλ (πέρσι την κέρδισε), γενικά έχει καλή παράδοση κόντρα στους Λονδρέζους εντός έδρας (8-2-3).

Όμως, γενικά, πέρα από την περσινή σεζόν, η Αρσεναλ έχει βρει τον τρόπο στο Νιουκάστλ, είναι μια από τις ομάδες που συνηθίζουν να περνούν από εκεί, είτε με… σούπες ματς, είτε με ματσάρες. Αγωνιστικά, η Νιουκάστλ δεν είναι τόσο κακή όσο δείχνουν τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της, το είχαμε πει και παραμονές του αγώνα με την Τσέλσι.

Παρ’ όλα αυτά, μια δεν παίζει ο ένας, μια δεν παίζει ο άλλος, στοιχίζουν κάποιες απουσίες που είχε και το κλίμα είναι πάντα περίεργο. Και η Αρσεναλ ψάχνεται, έχει κι αυτή αδυναμίες, γενικά δεν νομίζω ότι θα περάσει εύκολα από τον Βορρά. Ο λόγος που δεν θα μπει στο παιχνίδι μου είναι ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει σαφή εικόνα για καμία από τις δύο.

Με σκαμπανεβάσματα αμφότερες, άγνωστο σε τι μέρα θα βρεθούν. Το Μπόρνμουθ – Λέστερ σηκώνει πιο σοβαρή κουβέντα, αν και πρέπει να πω από την αρχή ότι οι μπουκ το έχουν ζυγίσει αρκετά καλά, με το διπλό να είναι στο 3.00. Στο 3.40 θα ήταν λάθος, για παράδειγμα. Στο 3.00 είναι απλά ΟΚ. Η Μπόρνμουθ βρήκε και τα έκανε στο ξεκίνημα, μετά πήρε ανέλπιστο βαθμό κόντρα στην Εβερτον εντός (2-2) σε ματς που έχανε 2-0, ενώ στο τελευταίο έχασε από την Τσέλσι 2-0 αν και πάλεψε αρκετά.

Δεν αλλάζει κάτι ως προς τη φιλοσοφία σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, εξάλλου και το ρόστερ της είναι ουσιαστικά ίδιο: ομάδα που παίζει ελεύθερα, που πολλές φορές δέχεται εύκολα γκολ και που αν την υποτιμήσεις μπορεί να σου κάνει τη ζημιά. Από την άλλη, όταν νομίζεις ότι βρήκε ρυθμό, συνήθως τα κάνει μούσκεμα. Η Λέστερ είχε δύσκολο πρόγραμμα στο ξεκίνημα και τηρουμένων των αναλογιών οι 6 βαθμοί σε 4 ματς δεν είναι κακός απολογισμός.

Και, μάλιστα, στα δύο τελευταία έπαιξε και χωρίς τον Βάρντι, ο οποίος επιστρέφει ξεκούραστος (δεν είχε υποχρεώσεις με την Εθνική). Επιθετικά, η Λέστερ δείχνει και φέτος καλή παρά την απώλεια του Μαρέζ, με τον πιτσιρικά Μάντισον να προσαρμόζεται άμεσα στην Πρέμιερ Λιγκ (πέρσι έκανε… παπάδες στη Νόριτς, στην Τσάμπιονσιπ) και τον Γκεζάλ όσο περνάει ο καιρός να ανεβάζει στροφές, δείχνοντας ότι μπορεί να δώσει κάποια από τα στοιχεία που είχε ο Μαρέζ.

Μόλις ο Πιέλ αποφασίσει να βγάλει από την ενδεκάδα και τον στόπερ Μόργκαν βάζοντας επιτέλους βασικό τον Εβανς, θεωρώ ότι θα βελτιωθεί και αμυντικά η Λέστερ. Ο Μόργκαν πάντα ήταν βαρύς, αλλά πλέον έχουν περάσει και τα χρόνια και είναι αυτό που λέμε «δεν στρίβει»! Στα κυριακάτικα, ξεφεύγει προφανώς η απόδοσης της Μπέρνλι στην έδρα της Γουλβς (τεράστιο το 5.

75), όμως η αλήθεια είναι ότι καθαρά αγωνιστικά δεν πάει εύκολα το χέρι στο διπλό. Οι δύο ομάδες έχουν αντίθετη εικόνα ως τώρα, βέβαια αυτό είναι σχετικό. Γιατί πλέον η Μπέρνλι δεν έχει Ευρώπη στα πόδια της και δεν αποκλείεται να αρχίσει να εμφανίζει την περσινή και προπέρσινη εικόνα… Οποιος παίζει μόνο αποδόσεις, είπαμε, το 5.75 είναι πολύ μεγάλο.

Τέλος, πάμε στο Εβερτον – Γουέστ Χαμ. Αυτό ήταν υπό σοβαρή εξέταση, όσο το διπλό είναι στο 4.00+. Τώρα είναι στο 3.70 και βρίσκεται υπό… παρακολούθηση. Πρέπει να δούμε τελευταία νέα, να δούμε τι απουσίες θα έχει η Εβερτον. Δεδομένα δεν παίζουν οι στόπερ Κιν, Γιαγκέλκα (αυτοί ξεκίνησαν βασικοί φέτος), ο τιμωρημένος Ριτσάρλισον (3 γκολ ήδη) και ο ανέτοιμος Αντρέ Γκόμες, ενώ δίνονται αμφίβολοι ο βασικότατος χαφ Γκουέιγ, ο βασικός δεξιός μπακ Κόλμαν, ο χρήσιμος Γουόλκοτ (2 γκολ ήδη), ο επιθετικός Λιούιν αλλά και ο νεοφερμένος Σάντι Μίνα (στόπερ).

Ο Μπερντάρντ (εξτρέμ) προπονήθηκε και πιθανότατα θα κάνει ντεμπούτο. Σαν πολλοί δεν μαζεύτηκαν; Στο τελευταίο, που άφησε βαθμούς εντός έδρας κόντρα στη Χάντερσφιλντ (1-1), κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Ζουμά-Χολγκέιτ (πιθανότατα αυτοί θα ‘ναι και τώρα), Σνάιντερλεν-Ντέιβις έπαιξαν στα χαφ (αν δεν παίξει ο Γκουέιγ αυτοί θα παίξουν και τώρα), ενώ τη θέση του Γουόλκοτ που βγήκε τραυματίας πήρε ο πιτσιρικάς Λούκμαν.

Η Εβερτον είχε προβλήματα, γενικά θυμάστε ίσως ότι και η Γουότφορντ του Σίλβα είχε θεματάκια στα εντός έδρας, ειδικά όταν έπαιζε με τη στάμπα του φαβορί. Και πάμε στο… κρίσιμο ερώτημα: Γουέστ Χαμ εμπιστευόμαστε; Μιλάμε για την ομάδα που έχει τέσσερις στις τέσσερις ήττες, η μοναδική που δεν έχει βαθμό ακόμα. Είναι προφανές ότι ο Πελεγκρίνι προσπαθεί να βρει την άκρη με ένα ρόστερ καινούριο και ακόμα ψάχνεται και ο ίδιος.

Σ’ αυτές τις περιπτώσεις η διακοπή έρχεται σαν δώρο στον προπονητή. Πήρε τη στήριξη της διοίκησης, καλό υλικό σίγουρα έχει, θεωρώ ότι ο Χιλιανός έχει την εμπειρία να διαχειριστεί την κατάσταση. Και εδώ, πάντως, απορώ, πως γίνεται σε μια ομάδα με τέτοιο υλικό από τη μέση και μπροστά, να ξεκινάει βασικός ο Σνόντγκρας, ο οποίος –εκτός των άλλων- έχει και εκνευριστικά τελειώματα φάσεων ως τώρα.

Στα δύο προηγούμενα εκτός έδρας παιχνίδια της, η Γουέστ Χαμ έπαιξε με Λίβερπουλ και Αρσεναλ. Τώρα, έχει ένα θεωρητικά πιο… στα μέτρα της παιχνίδι, αρκεί να μην αρχίσει τα παιδικά λάθη στην άμυνα. Τσάμπιονσιπ Οι μπουκ εξακολουθούν να υποτιμούν την Μπόλτον. Και ΟΚ, άντε να την υποτιμήσεις κόντρα σε ομάδες όπως η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ ή η Πρέστον.

Αλλά και κόντρα στην ΚΠΡ; Σε εντός έδρας ματς μάλιστα; Το σετ στο Μπόλτον – ΚΠΡ άνοιξε με αουτσάιντερ τη γηπεδούχο, στο 2.80-2.85, τώρα είναι στο 2.75. Η Μπόλτον πριν από τη διακοπή πήρε 2-2 στην έδρα της Πρέστον (το ‘χαμε παίξει αυτό), σε ένα ματς που ήταν τόσο ανοιχτό που θα μπορούσε να πάει οπουδήποτε. Μου αρκεί ότι η εμφάνιση της Μπόλτον ήταν δυνατή.

Η ΚΠΡ ως τώρα είναι μια μετριότητα. Αν και –για να τα λέμε όλα- στο δεύτερο ημίχρονο του τελευταίου αγώνα της στο Μπέρμιγχαμ ήταν αρκετά καλή, είχε 3-4 ευκαιρίες να το πάρει, με κορυφαία ένα δοκάρι. Αυτό, όμως, από μόνο του δεν αρκεί για να την καθιστά φαβορί στην έδρα μιας ομάδας που έχει ήδη 7 πόντους παραπάνω από αυτήν! Λιγκ 1 Το Μπράντφορντ – Τσάρλτον μπήκε στο μικροσκόπιο για τους… γνωστούς λόγους.

Η Μπράντφορντ είναι με νέο προπονητή, στο ντεμπούτο του οποίου ήταν καλή για μεγάλα διαστήματα του ματς (στην έδρα της Μπλάκπουλ, όπου κέρδιζε 2-0 ως το 84’ και τελικά κατάφερε να χάσει!) και τώρα θα κάνει εντός έδρας ντεμπούτο. Απέναντι σε μια καλή ομάδα, όπως είναι η Τσάρλτον. Η οποία Τσάρλτον, βέβαια, δεν έχει δείξει την ίδια σταθερότητα φέτος στα εκτός έδρας, γενικά είχε θεματάκια στις εξόδους της.

Στο 3.10 ο άσος αυτή τη στιγμή. Λιγκ 2 Η Τσέλτεναμ είναι με νέο προπονητή τον Μάικλ Νταφ, μέχρι πρότινος στην ομάδα U23 της Μπέρνλι και πρώην παίκτης της Τσέλτεναμ (για πολλά χρόνια). Θεωρητικά βατό το πρώτο του ματς κόντρα στην Κρου, αλλά εντελώς αδιάφορο στοιχηματικά. Όπως αδιάφορη στοιχηματικά είναι ολόκληρη η αγωνιστική, στα μισά ματς έχουμε αποδόσεις με οριακά φαβορί-αουτσάιντερ.

Ισως λίγο μόνο το ματς αήττητων, των μοναδικών αήττητων στην κατηγορία για την ακρίβεια, Ντονς-Φόρεστ Γκριν, όπου το διπλό πλησιάζει στο 4.00. Η Φόρεστ Γκριν είναι ζημιάρα ομάδα, όμως η αλήθεια είναι ότι οι Ντονς μπορεί να μην βγάζουν μάτια ως τώρα, αλλά από την άλλη δεν τους κερδίζεις και εύκολα… Νάσιοναλ Λιγκ Και εδώ η αγωνιστική δεν είναι καλή.

Αυτό που έχω να πω είναι ότι η Χάρτλπουλ γυροφέρνει τη γκέλα. Την αναφέραμε και σε κάποιες από τις προηγούμενες αγωνιστικές, όμως η αλήθεια είναι ότι εκτός από σκληρή ομάδα είναι και τυχερή. Στο τελευταίο με τη Σόλιχαλ έπαιζε με παίκτη παραπάνω από το 18’ και στο πρώτο ημίχρονο είχε προβλήματα. Στο β’, με παίκτη παραπάνω, η αντίπαλος κουράστηκε στον βαρύ αγωνιστικό χώρο λόγω της βροχής, η Χάρτλπουλ έπαιξε καλύτερα και κέρδισε δίκαια.

Την έχω, πάντως, σταμπαρισμένη για κόντρα γιατί γενικότερα οι εμφανίσεις της δεν ήταν τόσο καλές όσο τα αποτελέσματά της. Τώρα υποδέχεται την Ιστλιχ και δεν ξέρω αν είναι ο ιδανικός αντίπαλος για να κοντράρει κάποιος της Χάρτλπουλ. Η Ιστλιχ είναι μια ομάδα με αρκετά καλό υλικό, που όμως δεν ξεκίνησε καλά και έχει ως καλή δικαιολογία το γεγονός ότι παίζει συνεχώς με απουσίες.

Εχει φτιάξει η κατάσταση με τις απουσίες, γύρισαν κάποιοι, πήρε και κάποιους δανεικούς. Στο τελευταίο ήταν βελτιωμένη κόντρα στη Φάιλντ (0-0), όμως και πάλι έβγαλε πρόβλημα στο γκολ. Δεν είμαι σίγουρος όμως ότι η Ιστλιχ είναι στο στρίψιμο, συν ότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ταξίδια στην κατηγορία, πάνω από 400 χλμ. Σ’ αυτό το επίπεδο, παίζει κι αυτό ρόλο.

Εκανα κάποιες σκέψεις για το 3.80 του διπλού, αλλά μένουν σκέψεις για τους λόγους που ανέφερα. Νότος Ιστμπουρν Μπόρο – Σλάου το ματς, με τον άσο στο 3.25. Για την Ιστμπουρν έχουμε ξαναμιλήσει, είναι κι αυτή μία από τις ομάδες που υποτιμούν οι συνεχώς οι μπουκ. Η ίδια συνεχίζει… απτόητη. Και αν ήταν λίγο πιο προσεκτική σε μια στημένη φάση το προηγούμενο Σάββατο, θα πέρναγε νικηφόρα και από την έδρα της Ντάρτφορντ (2-2, ισοφαρίστηκε στο τέλος παίζοντας μάλιστα με παίκτη παραπάνω).

Το έχουμε ξαναπεί, η Ιστμπουρν δεν παίζει καμιά μπαλάρα, αλλά είναι πολύ κυνική και αυτό είναι βασικό στοιχεία για να τα πας καλά στις μικρές κατηγορίες. Η Σλάου είναι νεοφώτιστη αλλά δείχνει πως θα σωθεί σχετικά άνετα γιατί είναι αρκετά καλά δουλεμένη. Από ‘κει και πέρα όμως, προφανώς δεν τρομάζει. Εχει δύο σερί νίκες, την πρώτη επί της Τσέλμσφορντ την πήρε μάλλον τυχαία (καλύτερη η αντίπαλος), ενώ στο τελευταίο νίκησε 2-0 την μετριότατη Οξφορντ Σίτι, παίζοντας με παίκτη παραπάνω για ένα ημίχρονο και στο τέλος κόντεψε να φάει και γκολ.

Καμία λογική στο σετ αποδόσεων. Να σημειώσουμε επίσης, ότι ο… τρελός ιδιοκτήτης της Μπίλερικεϊ πήρε και πάλι το… όπλο του: έδιωξε τον προπονητή που ανέβασε την ομάδα πέρσι, τον Γουίλερ (πήγε στην Μέιντστοουν) και πλέον στον πάγκο θα κάθεται ο ίδιος! Το ίδιο έκανε και πέρσι, πριν φέρει τον Γουίλερ. Το ρεπορτάζ λέει ότι ψάχνει να βρει καινούριο μάνατζερ, αλλά μέχρι τότε κουμάντο θα κάνει αποκλειστικά αυτός.

Δεν μπορώ να ψυχολογήσω αν θα επηρεαστεί αγωνιστικά η ομάδα, το σίγουρο πάντως είναι ότι ο πρόεδρος έχει εξαιρετικές σχέσεις με τους παίκτες, έστω κι αν –όπως λέγεται- προπονητικά δεν είναι και καμιά… διάνοια. Τώρα υποδέχεται την Ντάρτφορντ, η οποία δεν έχει βρει ακόμα ρυθμό, αλλά είναι μια ομάδα με καλό υλικό και κάποια στιγμή θα ανέβει.

Βορράς Δύο ήταν οι αρχικές σκέψεις: στο Μπλάιθ Σπάρτανς – Λίμινγκτον το διπλό χθες ήταν στο 3.80 και τώρα είναι στο 3.00! Η διαφορά είναι τεράστια. Στο 3.80 θα μιλούσαμε για καθαρό λάθος, στο 3.00 μιλάμε για μια σωστή απόδοση. Για τη Λίμινγκτον κάνουμε κουβέντα σχεδόν κάθε εβδομάδα, τα γνωρίζετε πλέον τα δεδομένα, αλλά όχι, στο 3.00 δεν έχει νόημα… Το άλλο είναι το Μπόστον – Τσέστερ, όπου το διπλό έχει ανέβει από το 3.

80 στο 4.33. Η Μπόστον έχει καλό υλικό αλλά ακόμα δεν έχει τρελάνει κανέναν. Κάνει μια συμπαθητική πορεία, χωρίς όμως να εντυπωσιάσει. Επέστρεψε στις νίκες στο τελευταίο με σπουδαία νίκη στην έδρα της Στόκπορτ και ενώ νωρίτερα είχαν προηγηθεί τρεις σερί ήττες. Σκαμπανεβάσματα που δεν αφήνουν περιθώρια για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα.

Η Τσέστερ έκανε καλή εμφάνιση κόντρα στην Μπράντφορντ, την κέρδισε 5-3, και έδειξε ότι μάλλον ήρθε η ώρα για το… στρίψιμο. Εχουμε πει πως είναι μια ομάδα με καλό υλικό, που όμως αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα στο ξεκίνημα. Ακόμα, όμως, δεν μπορώ να γνωρίζω αν όντως είναι στο στρίψιμο, καθώς στο μεσοβδόμαδο εξ αναβολής κόλλησε εντός έδρας κόντρα στη Γιουνάιτεντ οφ Μάντσεστερ (0-0), κάνοντας εμφάνιση μάλλον αδιάφορη, άνοστη.

Ξεφεύγει η απόδοση, αν ήταν στο 3.50 δεν θα το συζητούσα καν, στο 4.33 όμως προφανώς πρέπει να μπει στη διαλογή και… βλέπουμε. Όπως είδατε δεν είναι και πάρα πολλά τα σημεία που ξεχώρισα. Γενικά θεωρώ ότι είναι ένα μετριότατο πρόγραμμα. Από Πρέμιερ Λιγκ είπαμε για Λέστερ (3.00) και Γουέστ Χαμ (3.70). Από Τσάμπιονσιπ Μπόλτον (2.75), από Λιγκ 1 Μπράντφορντ (3.

10), από Λιγκ 2 και Νάσιοναλ τίποτα, από Νότο Ιστμπουρν (3.25) και από Βορρά Τσέστερ (4.33). Είναι λίγα σε σχέση με τη σούμα που συνήθως βγάζουμε και τα περισσότερα είναι πάνω-κάτω στο ίδιο επίπεδο προτίμησης. Ένα κλικ πιο μπροστά για μένα είναι Ιστμπουρν Μπόρο και Μπράντφορντ. Και είναι υπό εξέταση η Γουέστ Χαμ για την Κυριακή. Οπότε θα πάω προς το παρόν με μονά αποδεκτά Ιστμπουρν και Μπράντφορντ και βλέπουμε… Δείτε τα κι αποφασίστε πως θα κάνετε το παιχνίδι σας.

Τα της Γουέστ Χαμ θα τα πούμε την Κυριακή στο twitter (@makismindrinos), νέα στήλη κανονικά την Τρίτη με εμβόλιμη Τσάμπιονσιπ και ευρωπαϊκή πρεμιέρα.   ΥΓ. Σύντομα θα ενημερωθείτε για τις εξελίξεις του νέου site αλλά και για τις συνάξεις μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Stay tuned!  

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος