1491

Μάκης Μηνδρινός

Από Μάρτη, καλοκαίρι

Χαιρετώ! Σε καραντίνα, μέσα στο σπίτι, ημέρα 7η. Ελπίζω να σας βρίσκω όλους καλά και να τηρείτε τις οδηγίες. Όπως λένε και οι ειδικοί, τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα. Αλλά πολύ σωστά μέχρι τώρα, το θέμα είναι να παίρνεις τις προφυλάξεις πριν έρθουν τα χειρότερα. Γενικά νομίζω ότι οι χειρισμοί σε πολύ μεγάλο ποσοστό από πλευράς Κυβέρνησης είναι στο σωστό πλαίσιο.

Τώρα, το λέγαμε και τις προάλλες, τι να σου κάνει η Κυβέρνηση αν εσύ είσαι γεννημένος… γίδι. Κλείνουν τα γραφεία και σηκώνονται και φεύγουν και πηγαίνουν στο χωριό. Φεύγουν από την Αθήνα που έχει παρουσιαστεί η συντριπτική πλειοψηφία των κρουσμάτων και πηγαίνουν στην επαρχία, με τον κίνδυνο να μεταφέρουν εκεί τον ιό. Αν συνεχιστεί αυτό, εκεί είναι που θα χαθεί η μπάλα.

Ούτε νοσοκομεία υπάρχουν στην επαρχία να καλύψουν τις ανάγκες, ούτε γιατροί και βέβαια εκεί βρίσκονται και οι ευπαθείς ομάδες. Μεγάλοι σε ηλικία άνθρωποι, ένας να κολλήσει… δεν θέλω να φαντάζομαι τι θα ακολουθήσει. Μιλάμε τώρα για χωριά με ένα-δύο μανάβικα, κρεοπωλεία, σούπερ μάρκετ, κ.λπ. Καθίστε σπίτι σας! Καθίστε στην Αθήνα! Είναι αυτό που… τρέμω περισσότερο και ενόψει Πάσχα που έρχεται.

Αθλητικά

Στα αθλητικά δρώμενα οι Ομοσπονδίες προσπαθούν να τα βάλουν κάτω και να δουν πως θα τους βγουν οι ημερομηνίες ώστε να ολοκληρωθούν οι σεζόν. Αναμενόμενη η μετάθεση του Euro ένα χρόνο αργότερα, ήταν μεγάλη η ανάσα για όλους, καθώς τώρα αυξάνονται οι πιθανότητες να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα.

Όπως έγραφε και ο Βασίλης στο τελευταίο editorial, τουλάχιστον για ένα μήνα ακόμα οι περισσότεροι θα έχουν διακοπή.

Μπάλα ξανά τον Μάιο, καλώς εχόντων των πραγμάτων. Αλλά εδώ ισχύει ό,τι και στην καθημερινότητά μας. Με όλο αυτό που γίνεται, ποιος μπορεί να πει με σιγουριά ότι σε ένα μήνα από τώρα θα είναι σε θέση οι ομάδες να επιστρέψουν στις βάσεις τους, οι παίκτες να ξεκινήσουν πάλι προπονήσεις, ώστε να δούμε και πάλι μπάλα αρχές Μαΐου; Νομίζω κανείς.

Εκτιμήσεις κάνουν.

Σκεφτείτε το λίγο: οι περισσότεροι έχουν κατεβάσει ρολά ήδη εδώ και 10 μέρες. Και είναι κλεισμένοι στο σπίτι τους. Στην καλύτερη να γυρίσουν στις προπονήσεις σε κάνα 15θήμερο. Ξέρετε τι είναι για κάποιον επαγγελματία αθλητή να είναι 25 ημέρες εκτός ομάδας; Ακόμα κι αν προπονείται μόνος του, είναι σχεδόν αδύνατο να γυρίσει σε καλή κατάσταση στις υποχρεώσεις της ομάδας του.

Η σεζόν όπως καταλαβαίνετε πήγε μερικούς μήνες μπροστά (ή πίσω, όπως το δει κανείς). Εμείς, οι στοιχηματζίδες γενικότερα και κυρίως εδώ στο Betsellers, κάναμε σχεδόν την ίδια περίοδο διακοπές με τους ποδοσφαιριστές των μεγάλων πρωταθλημάτων. Είχαμε τους τελικούς του Γιουρόπα και του Τσάμπιονς Λιγκ και μετά χαλαρώναμε, κάναμε τους απολογισμούς, μέχρι να φύγουμε για διακοπές όπου έκλειναν τα πάντα.

Τώρα, κάνουμε στοιχηματικές διακοπές ήδη 10 μέρες, θα ακολουθήσουν τουλάχιστον άλλες 15-20, συν ότι μετά πρέπει να αρχίσουμε να… μαντεύουμε σε τι κατάσταση θα γυρίσει η κάθε ομάδα. Ότι δηλαδή γίνεται, υπό νορμάλ, συνθήκες τον Αύγουστο! Και φυσικά η στοιχηματική σεζόν δεν θα ολοκληρωθεί τον Μάιο όπως συνήθως, αλλά αρχές Ιουλίου! Από Μάρτη καλοκαίρι δηλαδή.

Όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι θα επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις και οι ομάδες θα ξαναμπούν στα γήπεδα αρχές Μαΐου.

Μέχρι τότε, ας είναι καλά οι Ονδούρες (μέχρι κι αυτή διεκόπη μέχρι αρχές Απρίλη) και οι Νικαράγουες 😉

Υπενθυμίζω: Μένουμε σπίτι, έχουμε ψυχραιμία, κάνουμε υπομονή, προστατευόμαστε και προστατεύουμε τους γύρω μας.

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος