164

Germanos

Από πονηρά μέχρι value-UPDATE-

Gutenmorgen φίλοι! Σχεδόν όλα τα πέτυχα στο Κύπελλο αλλά και ασφαλώς καλώς έμεινα στο νο μπετ. Πέρασε η Γκλάντμπαχ, πέρασε η Λάουτερν, τα δύο παιχνίδια που είχα κυκλώσει είχαν γκολ, πέρασε η Στουτγάρδη, καλώς δεν πήγαμε με Χόμπουργκ και Πάντερμπορν, ενώ η Σάαρμπρουκεν με τέτοια βουτιά δεν είχε αξία ακόμα και αν έπαιζε με την τραγική Φρανκφούρτη.

Γενικότερα αρκετό μπλα μπλα, όμως από στοίχημα γιοκ.

Για τα Κυπελλικά θα τα πούμε αναλυτικά τέλος Γενάρη, πλέον είναι 8 ομάδες που έχουν να κερδίσουν τίτλο πολλά χρόνια και αυτό κάνει το φετινό Κύπελλο τρομερά ιδιαίτερο. Τρεις ομάδες από Μπουντεσλίγκα, τέσσερις από δεύτερη κατηγορία και μία από 3η κατηγορία.

Προέχει όμως πρώτα το πρωτάθλημα και αρχής γενομένης από αυτό το Σ/Κ που έρχεται.

Το πρόγραμμα έχει ματς για πολύ κουβέντα, δεν έχω σημειώσει πάρα πολλά, όμως αυτά που σημείωσα αξίζουν να τα σχολιάσουμε, να τα κουβεντιάσουμε. Η στήλη να ξέρετε γράφεται βράδυ Πέμπτης και έχει μπει σε προγραμματισμό, μην απορήσετε λοιπόν αν δείτε κάποια πτώση.

Bundesliga – Στην έξοδο ο Τέρζιτς

Δύσκολα τα πράγματα για τον Τέρζιτς πλέον στη Ντόρτμουντ, με την έξοδο να είναι πολύ κοντά.

Ενδεχόμενη ήττα από Λειψία ίσως να σημάνει την έξοδο, αφού μόνο η Ευρώπη είναι κριτήριο για τον ίδιο να παραμείνει στον πάγκο. Δύσκολο ματς με τη Λειψία, όπου η Λειψία γύρισε φαβορί και ταυτόχρονα οι απουσίες τις Ντόρτμουντ γίνονται όλο και πιο πολλές. Στοιχηματικά πάσο.

Στο σημερινό ματς, το Χόφενχαϊμ – Μπόχουμ, βρίσκω αξία στο διπλό της Μπόχουμ (4,75).

Τα κριτήρια που μου βγάζουν αξία στο σημείο είναι πάρα πολύ απλά. Η κυρία Μπόχουμ στα τελευταία πέντε παιχνίδια έχει 2-3-0 και έρχεται από πειστική νίκη επί της Βόλφσμπουργκ. Η Χόφενχαϊμ αντίθετα έχει 0-2-3 (με το ένα ματς Κυπέλλου), δηλαδή εντελώς αντίθετη φόρμα. Επίσης, ένα επιπλέον στοιχείο που δεν περνάει απαρατήρητο, το ότι η Χόφενχαϊμ έχει συλλέξει τους 16 από τους 20 βαθμούς της εκτός έδρας.

Τι σημαίνει αυτό; Σε έξι παιχνίδια έχει συλλέξει 4 βαθμούς στο σπίτι της, μοναδική της νίκη επί της Βόλφσμπουργκ αρχές Σεπτέμβρη. Εννοείται το παιχνίδι έχει πολύ «Χ» και εννοείται ότι ξαφνικά η Χόφενχαϊμ μπορεί να παίξει μπάλα και να επικρατήσει, όμως τα δεδομένα πριν το ματς με οδηγούν στο διπλό.

Από το πρόγραμμα του Σ/Κ, θεωρώ πως η Ουνιόν θα φτάσει στη δεύτερη της εντός έδρας νίκη.

Είχε χρόνο να ξεκουραστεί η Ουνιόν (γεμάτες 10 μέρες), δούλεψε ο κόουτς και τώρα βρίσκει μια Γκλάντμπαχ με 120 λεπτά στην πλάτη, με απουσίες και με παίκτες που δεν είναι στο 100% ακόμα. Ασφαλώς η Γκλάντμπαχ έχει δέσει, είναι πλέον ομάδα με τα όλα της, την οποία φτύνεις αίμα να νικήσεις ακόμα και στην κακή της μέρα. Προσωπικά, σε αυτό το ματς βλέπω ανατροπή.

Γιατί; Πέρα από το εξωαγωνιστικό (φιλία μεταξύ των ομάδων, τόσο σε διοικητικό όσο και σε οπαδικό επίπεδο), υπάρχει το στατιστικό. Στα πέντε τελευταία παιχνίδια εντός έδρας η Ουνιόν δέχεται πρώτη γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Η Γκλάντμπαχ αντίστοιχα προηγήθηκε με Άουγκσμπουργκ (δεν νίκησε), προηγήθηκε με Μπόχουμ (νίκησε), προηγήθηκε με Ντόρτμουντ (δεν νίκησε), στο Φράιμπουργκ γύρισε το ματς στο ημίχρονο, όμως εν τέλει δε νίκησε, ενώ σε Κολωνία και Ντάρμστατ δέχτηκε 3 γκολ, στο Ντάρμστατ μάλιστα παραλίγο να γυρίσει το ματς από 3-0.

Έχει νόημα λοιπόν και το γκολ/γκολ ημιχρόνου στο 4,00 αλλά και το διπλό ημίχρονο, άσος τελικό στο 23,00.

Στο Βόλφσμπουργκ θεωρώ την απόδοση λάθος. Δεν γίνεται η Φράιμπουργκ να πληρώνει 3,10, από την στιγμή που έχει χτυπήσει φόρμα, με τον Γκρέγκορτιτς να έχει επιστρέψει, ενώ από την άλλη η Βόλφσμπουργκ είναι εντελώς ντεφορμέ και με 120 λεπτά στην πλάτη της.

Σημείο του 2,50-2,60 στο 3,10.

Οριακό σημείο η Άουγκσμπουργκ μέσα στην Βρέμη, το 2,80 παίζεται, χωρίς να είναι τίποτα τρομερό. Σε κρίση η Βέρντερ, δεν τα πάει όμως και εξαίρετα η Άουγκσμπουργκ εκτός έδρας, με μία νίκη στα τελευταία έξι. Το αφήνω στη δική σας κρίση, από μένα «σβου».

Τέλος, από το κυριακάτικο πρόγραμμα, πολύ ύπουλο ματς το Κολωνία – Μάινς.

Κανείς δεν θέλει να το χάσει το ματς, πιθανό «Χ», όμως περίμενα το διπλό γύρω στο 2,70, δηλαδή απόλυτη ισορροπία. Η Μάινς είναι σκληροτράχηλη ομάδα και σχετικά καλά δουλεμένη, με αυτοματισμούς από τον προηγούμενο κόουτς. Δίνω ένα μικρό κλικ για νίκη της Μάινς σε αυτήν την απόδοση.

Zweite Liga – Η κόπωση του κυπέλλου

Από τα σημερινά δύο παιχνίδια, θα ασχοληθώ μόνο με ένα.

Φεύγει όπως είναι το Ανόβερο – Καλρσρούη. Μένει το Βέεν – Μπράουσνβαϊκ. Η αλλαγή προπονητή στο Μπράουνσβαϊκ δεν έφερε βαθμούς, όμως είδαμε μια ομάδα απέναντι σε Αμβούργο και Φιρτ να παίζει καλά και να αδικείται εν τέλει από το αποτέλεσμα. Παραδοσιακά η Μπράουσνβαϊκ τα πάει πολύ καλά στο Βισμπάντεν, της πάει αυτή η έδρα.

Τηρουμένων των αναλογιών και το ότι η Βέεν είναι ομάδα που φέτος ανέβηκε, για την Μπράουνσβαϊκ είναι ματς το οποίο πρέπει να πάρει βαθμούς. Το συν οκτώ από τη ζώνη του υποβιβασμού είναι ήδη μεγάλο και δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Ξέρω ότι κοντράρω ομάδα με μία μόλις ήττα εντός έδρας, όμως σε όλα τα παιχνίδια της ήταν outsider και μπορούσε να περιμένει τον αντίπαλο.

Σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά, θα είναι το φαβορί και θα προσπαθήσει να δημιουργήσει. Στο 3,80 λοιπόν επιλέγω το… κουτσάλογο!

Στα παιχνίδια του Σ/Κ, κράτησα μερικά τα οποία αξίζουν να συζητηθούν. Ξεκινάω με δύο παιχνίδια που πιθανόν να έχουν γκολ. Το ένα είναι το Φιρτ – Μαγδεμβούργο και το έτερο είναι Λάουτερν – Χέρτα.

Στην ίδια απόδοση και τα δύο ματς για το γκολ/γκολ ημιχρόνου, δίνω ένα μικρό προβάδισμα στο Φιρτ – Μαγδεμβούργο, αφού Λάουτερν και Χέρτα έρχονται από ματς Κυπέλλου, επομένως υπάρχει κόπωση.

Κατά τα άλλα έχω κυκλώσει τρία σημεία, το ένα είναι το Αμβούργο – Πάντερμπορν, με το διπλό να βρίσκεται στο 4,75. Το Αμβούργο έρχεται από αποκλεισμό στο Κύπελλο και 120 λεπτά, η Πάντερμπορν επίσης από αποκλεισμό, όμως σε ματς που έκανε και διαχείριση δυνάμεων, αφού η Λεβερκούζεν δεν ήταν του μεγέθους της για να την κοντράρει.

Θεωρώ πως η Πάντερμπορν είναι ύπουλη, πιέζει ψηλά, έχει αντοχές και αυτό από μόνο του μπορεί να βάλει δύσκολα στο Αμβούργο, που εντός έχει μόνο νίκες φέτος.

Το κυριακάτικο μενού έχει δύο σημεία αρκετά καλά για τα γούστα μου. Στο Φορτούνα – Κίελο, μου αρέσει το διπλό στο 3,75. Το Κίελο έχει ρεκόρ 5-1-1 φέτος εκτός έδρας, με μοναδική ήττα αυτή κόντρα στην Πάουλι.

Η Φορτούνα έρχεται από Κύπελλο και δύσκολο ματς, μετρώντας φέτος 4-2-2 εντός. Έχει κρατήσει μόλις μία φορά το μηδέν και αυτό την πρώτη αγωνιστική κόντρα στην τότε εντελώς κακή Χέρτα. Έκτοτε δέχεται πάντα γκολ και κάνει τα παιχνίδια της «ροντέο». Χώρους θα βρει η Χόλσταϊν, που έχει βρει χημεία και είναι ξεκούραστη. Εκτός των άλλων, το Κίελο έχει 29 βαθμούς, ενώ η Φορτούνα 27, το 3,75 είναι τσιμπημένο, περίμενα γύρω στο 3,00 να το δω.

Τέλος, ανηφορίζοντας προς τα βόρεια, στο Ρόστοκ για την ακρίβεια, έχουμε το ματς Χάνσα – Σάλκε. Η Χάνσα Ρόστοκ πατάει καλά στα τελευταία παιχνίδια. Προσωπικά μέτρο σύγκρισης είναι για μένα το ματς με την Πάουλι. Ομάδα που κοντράρει την φετινή Πάουλι, τότε κάτι κάνει σωστά. Δεν θα έπρεπε να είναι outsider ο άσος σε καμία περίπτωση.

Οριακά φαβορί θα τον έδινα, αφού η Σάλκε έχει νικήσει μόνο την τελευταία Όσναμπρουκ και τη φίλη Νυρεμβέργη στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια. Στο 2,90 παίζω Χάνσα.

Dritte Liga – Αρκετά… κουλά σημεία

Από το σημερινό παιχνίδι δεν κρατάω κάτι, είχα σημειώσει το γκολ/γκολ πρώτου ημιχρόνου, όμως θα το πασάρω.

Αντίθετα αύριο και μεθαύριο υπάρχουν σημεία να συζητήσουμε.

Ας ξεκινήσω από το εντελώς… κουλό. Κάτι μου λέει ότι η Φράιμπουργκ ΙΙ θα κερδίσει την Σάαρμπρουκεν. Από θρίαμβο (άλλον έναν) η Σάαρμπρουκεν στο Κύπελλο, όμως στο πρωτάθλημα δείχνει να έχει πρόβλημα με ομάδες που παίζουν αμυντικά. Στο 5,00 να κερδίσει η ουραγός Φράιμπουργκ ΙΙ.

Το δεύτερο «κουλό» είναι η Ντούισμπουργκ, αλλά εδώ οι Book δείχνουν να είναι περισσότερο διαβασμένοι. Στο 3,50 πλέον το διπλό της Ντούισμπουργκ, που δείχνει να έχει σταθεροποιήσει την άμυνα της, ενώ παραδοσιακά στο Άουε κερδίζει. Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το σετ βέβαια, δεν θα πήγαινα στο διπλό του 3,50, για μια ομάδα με μία νίκη στα τελευταία επτά παιχνίδια.

Το τρίτο «κουλό» και για μένα ίσως το καλύτερο είναι ο Σαντχάουζεν – Μάνχαϊμ. Το διπλό βρίσκεται στο 4,50, ένα διπλό που έχει… χοντρό παρασκήνιο. Γνωστό το ότι το Σαντχάουζεν βρίσκεται δίπλα στη Χαιδελβέργη, η οποία βρίσκεται δίπλα στο βιομηχανικό Μάνχαϊμ. Από παλιά η Μάνχαϊμ ήταν το μεγάλο όνομα της περιοχής, η Σαντχάουζεν ήταν κομπάρσος.

Άλλαξαν οι καιροί τα τελευταία 20 χρόνια, πλέον όμως βρίσκονται στην ίδια κατηγορία. Οι ανταλλαγές παικτών τα τελευταία 20 χρόνια είναι τρομερές. Μάλιστα σχεδόν κάθε έτος διοργανώνονταν φιλικό μεταξύ των δύο ομάδων. Προφανώς και θεωρείται «ντέρμπι» λόγω απόστασης, όμως κάθε άλλο παρά έχθρα κυριαρχεί. Μάλιστα, η Σαντχάουζεν έχει δώσει παραπάνω εισιτήρια στην Μάνχαϊμ, από το κανονικό που δίνει σε άλλες ομάδες.

Με πονηρεύει πολύ πάντως το ότι δεν υπάρχει η παραμικρή ένταση πριν το παιχνίδι. Κρατάω το διπλό στο 4,50 αλλά και το άσος ημίχρονο, διπλό τελικό σε απόδοση 34,00.

Από σημεία που παίζονται είναι επίσης και η Ουντερχάχινγκ ασφαλώς ασφαλώς. Κόντραρα τη Δρέσδη δύο σερί φορές (Ρέγκενσμπουργκ, Φερλ), κέρδισα και τις δύο φορές.

Το διπλό τώρα βρίσκεται στο 5,75, για μια ομάδα που μετράει 3-1-0 στα τελευταία τέσσερα, κόντρα σε μια ομάδα με τρεις σερί ήττες, όλες με 1-0. Υψηλό το 5,75, όμως κάτι με φοβίζει αυτήν τη φορά.

Στα γκολ τώρα, τρία ματς σημειώθηκαν, το Λούμπεκ – Ίνγκολστατ, το Ρέγκενσμπουργκ – Βικτόρια και το Μούνστερ – Φερλ, όμως έχουν κάτι στο γκολ/γκολ ημιχρόνου, το Ρέγκενσμπουργκ – Βικτόρια κάτι παραπάνω, αφού πληρώνει 4,50, ενώ τα άλλα 4,00.

Από την Αυστρία κράτησα μόνο το γκολ/γκολ πρώτου ημιχρόνου της Χάρτμπεργκ με τη ΒΑΚ, κατά τα άλλα «σβου» όλη η αγωνιστική.

Αυτά για σήμερα και το Σ/Κ. Πάω σε μερικά πονταρίσματα και από τα σημερινά αλλά και από αυτά που έρχονται και φυσικά ανανεώνουμε ραντεβού για αύριο, να δούμε τι θα διαλέξουμε και τι λένε τα νέα δεδομένα.

UPDATE-09.12.2023

Καλημέρα φίλτατοι! Η Μπράουνσβαϊκ χτες μας έδωσε κάτι, φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο αυτό που έγραψα και όντως το 3,80 είχε αξία, για μια ομάδα που παλεύει για παραμονή σε μια έδρα μιας ομάδας που μόλις ανέβηκε. Αντίθετα η Μπόχουμ ηττήθηκε με 3-1, σε ένα ματς που η Μπόχουμ αδίκησε κατάφορα τον εαυτό της.

Η αποτελεσματικότητα ήταν αυτή που έκανε την διαφορά.

Χτες πάνω κάτω είδατε τι έχει το πρόγραμμα, ανέλυσα σχεδόν τα πάντα. Ήδη έχουν παιχτεί Χάνσα στο 2,90 και Φράιμπουργκ στο 3,10 (2,75 και 3,00 αντίστοιχα). Όποιος θέλει ελεύθερα μπορεί να παίξει πλέον Άουγκσμπουργκ στο 3,10, προσωπικά δεν το κάνω, είναι θέμα feeling.

Τι έμεινε για σήμερα; Μάνχαϊμ (από 4,50 στο 4,00 πλέον, δεν είναι αγωνιστικό), Ντούισμπουργκ (3,60), Κίελο (3,75), Πάντερμπορν (4,75), Φράιμπουργκ ΙΙ (4,75), Ουντερχάχινγκ (5,75).

Θα κάνω ξανά χρήση κοινής λογικής. Κόβω Ντούισμπουργκ, δεν γίνεται να παίξω ομάδα με τα λιγότερα γκολ εκτός έδρας, έχει σκοράρει μόλις τρεις φορές. Κόβω Ουντερχάχινγκ, δεν έχω το φίλινγκ να κοντράρω για 3η φορά Δρέσδη, τώρα κάτι με σκαλώνει, κάτι μου λέει πως δεν θα χάσει ξανά και εξάλλου η Ουντερχάχινγκ εκτός δεν είναι κάτι αμάν αμάν, δύο νίκες έχει.

Φεύγει και η Πάντερμπορν, αφού ομάδα που χάνει εκτός έδρας 4-1 από Έλφερσμπεργκ και εντός 1-3 από Νυρεμβέργη, κάτι κάνει λάθος.

Μένω λοιπόν με Μάνχαϊμ (4,00), Κίελο (3,75) και Φράιμπουργκ ΙΙ (4,75). Την τελευταία επίσης την κόβω, κολλάω στο ότι όντως είναι η χειρότερη ομάδα της κατηγορίας, τα γράψαμε από τον Ιούλιο, πως θα πέσει, τότε που οι Book την είχα φαβορί στα ματς της.

Δύο ματς λοιπόν, μονά-δυάδα.

Αυτά όσον αφορά τα σημεία. Θα πάω και σε ένα fun bet ανατροπώς σε Βερολίνο και Σαντχάουζεν, συν σε δύο bet γκολ/γκολ ημιχρόνων που μου αρέσουν πολύ. Γενικότερα ανοίγομαι λιγουλάκι, αφού μεσοβδόμαδα δεν έπαιξα κάτι και επειδή κατά 90% την ερχόμενη εβδομάδα δεν θα παίξω κάτι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Συνοψίζω, επειδή ο πίνακας μπορεί να μην τα χωρέσει σε μία σελίδα, Φράιμπουργκ – Χάνσα (μονά δυάδα), Κίελο – Μάννχαϊμ (μονά δυάδα), ανατροπές σε Ουνιόν και Σαντχάουζεν και μονά δυάδα γκολ/γκολ ημιχρόνου Ουνιόν και Ρέγκενσμπουργκ.

Κλείσαμε για σήμερα, τα λέμε σε λίγη ώρα στο τσατ!

Παλαιότερα άρθρα του GERMANOS