1164

Billaras

Από ρίσκο, άλλο τίποτα-UPDATE!

Αφού “χαζολογήσαμε” τα τελευταία 24ωρα σε στοιχηματικό επίπεδο, σήμερα ήρθε η μέρα που θα παίξουμε λίγο πιό “σοβαρά”. Ισως να έπρεπε να έχει ανοίξει από χθες το παιχνίδι μου με την Γκλάντμπαχ (σημείο που μου άρεσε πολύ και το έβαλα στις επιλογές της Kingbet), αλλά ας όψεται, είχα μιά δύσκολη μέρα με κηδεία καλού μου φίλου και δεν ήθελα να ασχοληθώ.

Ολα στη ζωή, οι δύσκολες στιγμές πάντα θα έρχονται, αλλά ο καθένας οφείλει να δείχνει δυνατός και να θυμάται ότι τίποτα δεν σταματάει.

Ετσι, τα “κουμπώνω όλα” στο πίσω μέρος του μυαλού μου και πάω στα δικά μας. Και πάω και με όρεξη είναι η αλήθεια. “Χαζολογάω” όπως έγραψα στην αρχή, δεν με ενέπνεε και το πρόγραμμα, αλλά τωρα το γουστάρω.

Πως να μην το γουστάρω όταν έχει FA CUP; Βίτσια είναι αυτά, καψούρα είναι αυτή. Φυσικά, ένα κύπελλο Αγγλίας κι αυτό “κορωνοχτυπημένο”. Και μοιραία αλλαγμένο. Είδατε και χθες με τι ομάδα κατέβηκε η Αστον Βίλα. Ας έπαιζε με βασικούς να βλέπαμε άλλο ματς και ίσως άλλο αποτέλεσμα.

Και σήμερα, έχουμε μιά αναβολή, ενώ -τα ανέφερε ο Μάκης- σε κάμποσα ματς θα κατέβουν οι ομάδες με την under-23.

Και είναι κρίμα. Οπως κρίμα είναι και η απουσία κόσμου. Πόσες ομαδούλες περίμεναν να χαρούν αυτή τη μέρα; Η Τσόρλι ας πούμε, θα ζούσε μεγαλεία σήμερα. Τώρα χωρίς κόσμο θα υποδεχθεί την under-23 της Ντέρμπι. Αυτομάτως χάνει όλη τη λάμψη και την άγρια ομορφιά του το ματς. Ή αύριο, η πολύ μικρούλα Μαρίν. Δείτε την σημερινή φωτό, είναι το γηπεδάκι της.

Η Μαρίν που παίζει στην 8η (!) κατηγορία, είχε ένα ρεκόρ δικό της, τώρα έχει και δεύτερο. Εχει εδρα το Κρόσμπι κοντά στο Λίβερπουλ. Ηταν η ομάδα που μεταπολεμικά κράτησε στον πάγκο της τον ίδιο προπονητή, τον Ρόλι Χάουαρντ, γιά 1975 αγώνες (απ’ το 1972 ως το…2005)! Αυτό είναι το παλιό ρεκόρ. Το νέο ρεκόρ; Είναι η πρώτη ομάδα από τόσο χαμηλά (ξαναλέω, 8η κατηγορία) που φτάνει στον 3ο γύρο.

Αύριο λοιπόν με την Τότεναμ έπρεπε να είναι γιορτή. Δυστυχώς δεν θα είναι…

Anyway, ας επικεντρωθώ στο στοίχημα. Δεδομένα μεγάλο ρίσκο, ενώ θα χρειαστεί να κάνω και καλή διαλογή, θα καταλάβετε γιατί.

Στο FA CUP ξεχωρίζουν:

Τώρα νωρίς το Μπόρχαμ Γουντ-Μίλγουολ, όταν η Μίλγουολ έχει…μία νίκη στην Championship από την 28η Οκτώβρη (1-7-5 στα τελευταία 13).

Στο ίδιο διάστημα η Μπόρχαμ έχει μόλις δύο ήττες και γενικά είναι σε φόρμα με 5 σερί τρίποντα. Μετά, το Μπέρνλι-ΜΚ Ντονς ένα άλλο ενδιαφέρον ζευγάρι. Η Μπέρνλι καπάκι παίζει με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την Τρίτη. Σίγουρα θα κάνει rotation, ενω οι Ντονς έχουν στρώσει τελευταία εκτός έδρας. Στο κάδρο και το Μπλάκμπερν-Ντόνκαστερ (κυριως γιατί όλα αυτά τα χρόνια μας έχουν δείξει ότι ο Μόμπρεϊ της Μπλάκμπερν δεν πολυασχολείται), ενώ φυσικά υπάρχει και το Μπρίστολ Ρόβερς-Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, ένας άσος του 4,33.

Γιά την Σέφιλντ τι να πούμε, έχει μεσοβδόμαδα να παίξει και με την Νιουκάστλ, αυτό την καίει. Μιλάμε γιά ομάδα που ακόμα δεν έχει νίκη φέτος. Και γιά να κλείσουμε με τα σημερινα, μιά αναφορά και στο Χάτερσφιλντ-Πλίμουθ γιατί έχει ήδη γίνει γνωστό ότι η γηπεδούχος θα κάνει ευρύ rotation.

Τέλος με το FA CUP έχουμε με ένα αυριανό. Το Νιούπορτ-Μπράιτον.

Πρόπερσι, ίδιες μέρες-ίδιος γύρος, Νιούπορτ-Λιντς 2-1. Πέρυσι, ίδιες μέρες-ίδιος γύρος, Νιούπορτ-Λέστερ 2-1. Το 2018 μετά την Λιντς έπαιξε με την Τότεναμ εντός (1-1). Και πέρυσι με την Μίντλεσμπρο (κέρδισε κι αυτό 2-1, πήγε 5ο γύρο και έμεινε έξω από την Σίτι). Θυμηθείτε και το φετινό Λιγκ Καπ, 3-1 την Γουότφορντ τέλη Σεπτέμβρη. Η Νίουπορτ απ΄ την Ουαλία είναι λοιπόν κατ’ε ξοχήν ομάδα κυπέλλων, με σούπερ έδρα (7-1-1 φέτος στο πρωτάθλημα).

Κάθε χρόνο κάνει μπαμ. Στο σακούλι λοιπόν..

Εχω στην άκρη ήδη Μπόρχαμ-ΜΚ Ντονς-Πλίμουθ-Ντονκάστερ-Μπρίστολ Ρόβερς και αύριο τη Νιούπορτ. Εξι κυπελλικά.

Σε αυτά τα έξι προσθέτω και ακόμα δύο από την 2η Αγγλίας! Βέιλ-Γκρίσμπι και Κέμπριτζ-Χαρογκέιτ. Στο πρώτο έχουμε την (τραγική) Βέιλ με υπηρεσιακό, τον έστειλαν τον Ασκι, αλλά έχουμε και την Γκρίσμπι που έχει νέο τεχνικό μόλις μιά εβδομάδα.

Μου κάνει το κλικ (παρότι μιλάμε γιά μπάζο Vs μπάζου). Οσο γιά το άλλο, θυμίζω έχουν ξεκινήσει οι μεταγραφές και το κλικ μου το έκαναν οι τέσσσερις μαζεμένες της Χαρογκέιτ (που έτσι κι αλλιώς εκτός είναι μιά χαρά).

Εγιναν οκτώ τα σημεία…

Να φύγω κι από το Νησί; Φεύγω και τα κάνω δεκάδα! Σοσιεδάδ με απασχόλησε και Ανζέ με απασχόλησε.

Στο ένα δεν μου αρέσει καθόλου αυτό που βλέπω απ’ την Σεβίλλη, στο αλλο, το γράφω συχνά, εκτίμω την “ομαδούλα” Ανζέ, έκανε και προχθές τεράστιο μπαμ μέσα στη Λιλ, πέρυσι κέρδισε στο πριγκιπάτο και βλέπω κάτι 5αρια και απορώ!!

Τώρα έκλεισα με τα σημερινά. Ούτε μικρά, ούτε γκολάκια, ούτε τίποτα. Εννιά σημερινά, ένα αυριανό, όλα…θηρία.

Ρίσκο που γουστάρω. Μένει να τα ξεδιαλέξω και να παιχθούν σωστά.

Αυτά που φεύγουν πρώτα είναι η Σοσιεδάδ (δεν είναι και καμιά σούπερ απόδοση, έχει κι αυτή απόντες, η Σεβίλλη παρότι πάει ασθμαίνοντας δεν χάνει), η Πλίμουθ (έπεσε αρκετά η απόδοση, δεν φτουράει το 3,50 με τίποτα), η Χάρογκέιτ (γιατί σέβομαι και την καλή Κέμπριτζ) και η Ντονκάστερ (έχει να παίξει καιρό λόγω κορωνοϊού και δεν ξέρω τι να περιμένω).

Τα δέκα έγιναν έξι, πέντε σημερινά κι ένα αυριανό. Εδώ…αρχίζω να ζορίζομαι.

Η Νιούπορτ θα πάει σε ένα μονό από σήμερα και τέλος. Ο ενδοιασμός μου ήταν ένας ακόμα (και για όλα τα ματς ειδικά σήμερα). Να πάω με κάλυψη το draw no bet ή όχι; Ισχύει η πρώιμη πληρωμή στο FA CUP, αλλά μπορεί πχ η κάθε Νιούπορτ να μου κάνει 2-0; Προφανώς και άλλο το 6,5 και άλλο το 4,5 αλλά το σκέφτομαι.

Με “παρασύρει” η πορεία των τελευταίων ετών της Νιούπορτ εντός. Ξερό θα πονταριστεί. Και μένουν τα πέντε σημερινά.

Αφηνω και την ΜΚ Ντονς. Οριακά. Και το κάνω γιατί εχει καλό κλίμα εξωαγωνιστικά η Μπέρνλι. Βρέθηκαν επενδυτές, πέφτει χρήμα, αυτό ίσως “παρασύρει” την ομάδα και στο γήπεδο, μπούνε με όρεξη να δείξουν πράγματα.

Η Ανζέ θα πάει κι αυτη ένα μονό σέκο. Χωρίς κάλυψη αυτό, μπορεί να μας κάνει 0-2, όπως έκανε και στη Λιλ. Εδώ πάω με το 5,25.

Και μένουν Μπόρχαμ-Μπρίστολ-Γκρίσμπι. Στην Μπόρχαμ θα κάνω κάλυψη με dnb. Εδώ νομίζω την χρειάζομαι. Το θέμα είναι πως θα παιχθούν; Εχω ήδη δύο μονά-θηρία στο χέρι (6,5 η Νιούπορτ και 5,25 η Ανζέ). Να πάω σε patent; Σε trixie; Σε “απλά” μονά; Θέλει σκέψη.

Θα το ρισκάρω με trixie. Αλλά παίζονται ξεκάθαρα και μονά, ειδικά η Μπρίστολ Ρόβερς. Πάω σε trixie ως μέση λύση. Με τρία μονά θα ήμουν πιο safe, αλλά δύσκολα θα έκανα καλό κέρδος αφού δεν θα “δίπλωναν”. Με patent θα είχα και μονά και τύχες να “διπλώσω”, αλλά πολλές στήλες, θα άπλωνα πολύ το παιχνίδι μου (επτά στήλες, συν τα άλλα δύο μονά θα πήγαινα στις εννιά συνολο).

Με το trixie ειμαι καπου στη μέση. Ρισκάρω, να δούμε αν θα μου βγει.

UPDATE: Ξεκάθαρα bad day χθες. Κακή μέρα. Καμιά δεν άξιζε, πήραν αυτό που τους “έπρεπε”. Ούτε θέλω να μπω στη διαδικασία του τι θα γινόταν αν η Ανζέ σκόραρε πρώτη ή αν η Μπρίστολ κράταγε το 2-2 και εκνεύριζε την Σέφιλντ. Το θετικό; Αυτό που δεν πιάνει το μάτι εύκολα.

Τι έπαιξα/έχασα; Ούτε 10 μονάδες. Μόλις 9,5 γιά την ακρίβεια. Και όπως λέω πάντα, δέχομαι να χάνω 10+10+10+10+10 αλλά την έκτη φορά να παίρνω 70. Εν κατακλείδι, μιά ήττα απολύτως ανεκτή και “στο πρόγραμμα”.

Τι έχει σήμερα το μενού; Φυσικά την Νιούπορτ. Μόνο αυτή να περάσει, μου δίνει και κέρδος! Πονταρισμένη από χθες, την έχω αναλύσει, την πιστεύω.

Ας το ξανακάνει το μπαμ εκεί στο χωράφι της. Πέρα από αυτήν; Ελάχιστα.

Τα είδα όλα, τι να παίξω; Φαβορί; Στουτγάρδη/Φέγενορντ/Νάπολι θα παίξει η μισή Ευρώπη σήμερα. Ας κερδίσουν, δεν αγγίζω (δεν είμαι εναντίον, απλά δεν μου λένε κάτι). Σκέφτηκα λίγο Κάλιαρι. Κάπου θα την κάνει. Αλλά ξέρω γω τι θα ξημερώσει και στην Φιόρε; Πάντως θα το ελέγχω live αρκετά αυτό το ματς.

Μετά, μιά καλύτερη σκέψη είναι η Μάνσφιλντ. Οκ, δεν είναι τίποτα ουάου το 3,10 αλλά “κάτι λέει”. Ιδια κατηγορία, σε κακό φεγγάρι η μιά, σε καλό η άλλη, ο Κλαφ θα το κυνηγήσει με βασικούς, ας πούμε ότι το κρατάω.

Και τέλος, προβληματίστηκα πολύ με το Αγιαξ-PSV. Μεγάλο ματς προφανώς. Αλλά που κολλάει το 5αρι στο διπλό; Προφανώς και έχει αξία.

Τότε γιατί προβληματίζομαι και απλώς δεν οπλίζω; Με προβληματίζει το Χ! Κι αυτό έχει αξία στο 4,2. Γιά ντέρμπι κορυφής μιλάμε. Και ο Αίαντας έχει κάτι αιώνες να φέρει ισοπαλία εντός έδρας. Πάνω από χρονο σε οποιαδήποτε διοργάνωση. Πολύ τραβηγμένο. Μήπως ήρθε η στιγμή; Αν εγώ έβγαζα αποδόσεις, θα έδινα άσο 1,90-ισοπαλία στο 3,40 και διπλό στο 4,20.

Κάπου εκεί. Οπότε με προβληματίζει.

Ας μην το ψειρίζω πολύ, κατέληξα. Νιούπορτ πονταρισμένη από χθες, τώρα θα κάνω μονά-δυάδα Μάνσφιλντ διπλό και (τελικά) το Χ του Αγιαξ και καθάρισα. Τα υπόλοιπα στο chat, νέα στήλη την Τρίτη!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras