765

Tzini

Από την Αφρική στο Σαντιάγο!

Καλησπέρα σας! Όπως σας προϊδέασα και στο μεσοβδόμαδο update, η αγωνιστική δράση στην Αφρική είναι πολύ περιορισμένη λόγω της γιορτής του Ραμαζανιού. Αυτό το ΣΚ έχουμε κάποια εξ αναβολής παιχνίδια κυπέλλου και πρωταθλήματος σε Μαρόκο, Αίγυπτο, Αλγερία και Νότιο Αφρική τα οποία δεν έχουν να μας δώσουν κάτι στοιχηματικά. Σταθήκαμε και λίγο άτυχοι με την κόντρα της Kaiser τις προάλλες, σε ένα ματς που η Galaxy είχε τις μεγάλες φάσης του παιχνιδιού αλλά δεν κατάφερε να βρει δίχτια Οι απουσίες της Kaiser έπαιξαν τον ρόλο τους, το ματς ήταν καθαρό και ακόμα απορώ πως έπεσε τόσο πολύ αυτός ο άσσος.

Το γεγονός της εβδομάδας όμως ήταν η κλήρωση της νοκ αουτ φάσης του CAF Champions League και Confederation Cup. Θυμίζω ότι από τους 4 ομίλους των διοργανώσεων αυτών πέρασα οι δύο πρώτοι, οπότε τώρα βρισκόμαστε στη φάση των 8. Αναπόφευκτα λοιπόν προέκυψαν ματσάρες! Οι άτυχες της υπόθεσης είναι και οι τρεις ομάδες από το Μαρόκο. Και οι τρεις ομάδες (Raja, Wydad στο CHL, Berkane στο CC) τερμάτισαν πρώτες στους ομίλους τους και έπεσαν με τις τρεις δυσκολότερες ομάδες που θα μπορούσαν να τύχουν! Raja-Al Ahly και Wydad-Belouizdad για τους 8 του CHL με τα άλλα δύο ζευγάρια να είναι το Mamelodi-Petro Atletico και Esperance-Setif.

Mamelodi και Esperance είναι ξεκάθαρα φαβορί, όπως θεωρητικά και η Αl Ahly, ενώ οριακά φαβορί είναι και η Wydad απέναντι στην Belouizdad. Tα πρώτα ματς θα παίξουν το επόμενο ΣΚ με τις ρεβάνς να ορίζονται για το μεθεπόμενο.

Στο Confederation Cup προέκυψαν 4 εξαιρετικά αμφίρροπα ματς. Και αυτό συνέβη κυρίως επειδή έπεσαν μαζί οι δύο ομάδες από τη Λιβύη. Μεγάλο ντέρμπι το Al-Ittihad-Al Ahly Tripoli εκεί, άλλη μια κόντρα Μαρόκο-Αιγύπτου στο Berkane-Al Masry, τα λιοντάρια της Simba θα υποδεχτούν τους πειρατές της Orlando της Νοτίου Αφρικής και τέλος η ιστορική Mazembe θα κοντραριστεί με την Pyramids.

Φαβορί όπως είπαμε δεν υπάρχουν αλλά αν επέλεγα 4 προκρίσεις θα ήταν Al Ahly Berkane Simba και Pyramids.

Να θυμίσω επίσης ότι ο κόσμος στα γήπεδα της Αφρικής επιστρέφει σιγά σιγά στα γήπεδα όπου θα παίξει μεγάλο ρόλο όπου έχουμε γεμάτα γήπεδα. Ακόμα δεν έχουν ανακοινώσει όλες οι ομάδες το ποσοστό πληρότητας των γηπέδων που θα επιτρέψει η CAF κάτι που το αναμένουμε από μέρα σε μέρα να συμβεί.

Ήδη η Simba ανακοίνωσε ότι θα έχει 60.000 κόσμο! Όπως και το Stade Mohamed V στη Καζαμπλάνκα θα είναι κατάμεστο στα ματς της Raja και της Wydad.

Anyway, θα τα ξαναδούμε όλα αυτά την επόμενη βδομάδα. Πάμε στο σήμερα και στη Χιλή. Η Colo Colo έκανε ένα πολύ μεγάλο διπλό στη Βραζιλία στην έδρα της Fortaleza για το Copa Libertadores και αναπόφευκτα βλέπει πλέον τη διοργάνωση με άλλο μάτι.

Σήμερα πάει στην έδρα της Espanola, με αρκετές αλλαγές, διότι υποδέχεται την Alianza Lima μεσοβδόμαδα και είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει με ένα 2/2. H Espanola είναι σε πολύ καλή κατάσταση με 4/5 νίκες στα τελευταία ματς και σίγουρα ο άσσος του 3,80 είναι μεγάλος. Μετά από αρκετή σκέψη, η επιλογή μου θα είναι το ασιατικό χάντικαπ -0,25 στο 3,10. Δεν διαφωνώ για όποιον πάει στο dnb ή σε κάποιο άλλο χάντικαπ ή ακόμα και στον ξερό άσσο του αγώνα.

Αυτά προς το πάρουν, ότι άλλο προκύψει μεσοβδόμαδα θα έρθει με update, νέα στήλη Παρασκευή ελπίζοντας να έχουμε τιμές για τα ματς της Αφρικής. Καλό υπόλοιπο Κυριακής!

ΥΓ.

Στη φώτο της σημερινής στήλης το Σαντιάγο της Χιλής!

Παλαιότερα άρθρα του Tzini