1846

Μάκης Μηνδρινός

Από την Πρωτοχρονιά έχει να νικήσει!

Χαιρετώ! Η Τρανμίρ έκανε τη χειρότερη εμφάνισή της εδώ και κάνα δίμηνο και έχασε δίκαια από την Ολνταμ την Τρίτη. Εξακολουθώ και πιστεύω, πάντως, πως αν το ματς γινόταν όταν ήταν αρχικά προγραμματισμένο, πριν από 15 μέρες δηλαδή, οι φιλοξενούμενοι θα κέρδιζαν. Το ίδιο πιστεύω θα γινόταν και αν οι δύο ομάδες ξαναέπαιζαν το Σάββατο!

Anyway! Σε Μπρίστολ Σίτι και Τρανμίρ είχα καταλήξει, Τρανμίρ έπαιξα, η Μπρίστολ Σίτι κέρδισε, λάθος… διάλεγμα, πάμε παρακάτω! Μπροστά μας έχουμε μισή αγωνιστική στην Πρέμιερ Λιγκ (λόγω ημιτελικών Κυπέλλου) και κομπλέ πρόγραμμα στις άλλες κατηγορίες.

Πάμε να τα δούμε με τη σειρά, ξεκινώντας από την Πρέμιερ.

Πρέμιερ Λιγκ

Καταρχάς θεωρώ ότι το αποψινό της Λίβερπουλ στην έδρα της Σαουθάμπτον θα είναι δυσκολότερο από αυτό που πιστεύουν οι μπουκ (ούτε 1,45 δεν δίνει το διπλό). Και επειδή η Λίβερπουλ δεν θεωρώ ότι είναι στην καλύτερη κατάσταση της σεζόν, αλλά και γιατί η Σαουθάμπτον είναι αρκετά βελτιωμένη μετά την αλλαγή προπονητή.

Δεν θα παίξω, αλλά όφειλα να επισημάνω τις… διαφωνίες μου με τους μπουκ!

Νομίζω ότι είναι αρκετά πιθανή η ισοπαλία στο Νιουκάστλ – Κρίσταλ Πάλας. Και αγωνιστικά, καθώς οι δύο προπονητές δεν φημίζονται για την επιθετική τους φιλοσοφία και πολλές φορές «συμβιβάζονται» με το αποτέλεσμα στο… βωμό του θεάματος! Πλέον, φτάνουμε προς το φινάλε (6 αγωνιστικές μένουν), οπότε είναι απαραίτητο να κοιτάζουμε περισσότερο και βαθμολογία αλλά και το πρόγραμμα των ομάδων.

Αν υπολογίσουμε ότι το όριο παραμονής στην Πρέμιερ Λιγκ είναι παραδοσιακά οι 38-40 βαθμοί, καταλαβαίνει κανείς πως οι δύο ομάδες έχουν σχεδόν σωθεί. Η Πάλας έχει 36 και η Νιουκάστλ 35. Ειδικά η Πάλας που παίζει εκτός έδρας και έχει δύσκολο πρόγραμμα στη συνέχεια (Σίτι μέσα, Αρσεναλ έξω, Εβερτον μέσα, Κάρντιφ έξω, Μπόρνμουθ μέσα) εύκολα παίρνει τον βαθμό και φεύγει!

Από ‘κει και πέρα δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση αν η Μπέρνλι πάρει αποτέλεσμα στο Μπόρνμουθ.

Δέχομαι ότι οι γηπεδούχοι δεν χάνουν εύκολα εντός έδρας (οι μόνες ήττες τους εντός ήταν από Σίτι, Λίβερπουλ, Γιουνάιτεντ και Αρσεναλ), από την άλλη όμως βγάζουν ένα ντεφορμάρισμα, μια χαλαρότητα. Στα τελευταία 8 νίκησαν μόνο την ουραγό και υποβιβασμένη  Χάντερσφιλντ. Η Μπέρνλι καίγεται, αντέδρασε στις 4 διαδοχικές ήττες που προηγήθηκαν επικρατώντας της Γουλβς στο τελευταίο (2-0) και γενικά είναι σίγουρα καλύτερη σε σχέση με το ξεκίνημα της σεζόν.

Εδώ, βέβαια, θα ήθελα λίγο μεγαλύτερη απόδοση για να είμαι πιο ζεστός (το διπλό κυκλοφορεί στο 3,75).

Τσάμπιονσιπ

Κόλλησε πάλι η Μπρέντφορντ. Το ίδιο είχε πάθει και ακριβώς μετά την αλλαγή προπονητή. Ακολούθησε ένα καλό σερί και τώρα πάλι είναι 4 ματς χωρίς νίκη (3 ήττες). Και δεν είναι μόνο τα αποτελέσματα, είναι και η εικόνα της προβληματική το τελευταίο διάστημα.

Στα 4 αυτά παιχνίδια δεν μπόρεσε καν να βρει δίχτυα. Όταν μια ομάδα που έχει 60 γκολ σε 39 ματς δεν σκοράρει σε 4 διαδοχικά ματς σημαίνει ντεφορμάρισμα. Και πλέον, στο -10 από τα πλέι οφ, μάλλον δεν έχει να κυνηγήσει τίποτα βαθμολογικά. Από την άλλη, η Ντέρμπι δείχνει να συνέρχεται, έρχεται από σπουδαία εμφάνιση κόντρα στη Ρόδεραμ (6-1), είναι οριακά εκτός ζώνης πλέι οφ και γενικά δίνει σκληρή μάχη.

Στα αρνητικά, ότι η Μπρέντφορντ ακόμα κι όταν δεν είναι καλά, στο γήπεδό της βάζει δύσκολα σε όλους. Καταλήγουμε όπως πάντα στην απόδοση. Αξίζει στο 3,50 η Ντέρμπι; Νομίζω εκεί είναι το όριο…

Λιγκ 1

Το απόλυτο μηδέν. Κακή αγωνιστική, κακά σταυρώματα, δεν κράτησα τίποτα!

Λιγκ 2

Η Μόρκαμ φαίνεται ότι θα σωθεί πιο εύκολα απ’ ό,τι πίστευαν οι περισσότεροι.

Κι εγώ θεωρούσα ότι θα είναι από τις ομάδες που θα διεκδικούσαν την παραμονή τους μέχρι τελευταία στιγμή. Μαγκιά της όμως, έφτασε τους 45 βαθμούς σε 40 ματς, όταν το όριο παραμονής είναι παραδοσιακά 46-48 πόντοι. Τώρα πηγαίνει στην έδρα της Μάκλσφιλντ, η οποία μέχρι ένα σημείο αποτελούσε το απόλυτο φαβορί για υποβιβασμό, όμως μετά τον ερχομό του Κάμπελ πήρε ορισμένα καλά αποτελέσματα, ανέβηκε και ψυχολογικά και πλέον διεκδικεί στα ίσα την παραμονή της.

Αν είναι σοβαρή αμυντικά (έχει ένα θέμα εκεί), θεωρώ ότι θα πάρει το πολύ σημαντικό τρίποντο το Σάββατο. Οι μπουκ χαζοί δεν είναι, ο άσος είναι οριακό φαβορί (2,60).

Νάσιοναλ Λιγκ

* Προσοχή στο Μπρόμλι – Ολντερσοτ. Δεν μπορεί να στηριχθεί εύκολα το διπλό βάσει αριθμών, παρ’ όλα αυτά είναι ίσως το τελευταίο χαρτί της Ολντερσοτ, η οποία αγωνιστικά δείχνει ότι μπορεί να το παλέψει.

Από την άλλη, η Μπρόμλι δεν έχει να κυνηγήσει κάτι στο φινάλε, είναι στο -13 από τα πλέι οφ.

* Εδώ μια πιθανή ισοπαλία είναι στο Ντόβερ – Τσέστερφιλντ.

* Είχαμε πει πριν κάνα-δυο εβδομάδες ότι είναι σημαντικό όσο πλησιάζουμε προς το φινάλε να μπορέσουμε να αποκωδικοποιήσουμε τη συμπεριφορά των «αδιάφορων». Αν, δηλαδή, παίζουν στη λογική «δεν χαρίζουμε τίποτα σε κανέναν», ή αν είναι πιο χαλαρές.

Όχι απαραίτητα επειδή θέλουν να «δώσουν» βαθμό/ούς σε κάποιες ομάδες, αλλά επειδή είμαστε στο τέλος της σεζόν και είναι λογικό να βγαίνει μια κάποια χαλαρότητα αν δεν έχεις κάτι να κυνηγήσεις. Αυτό, λοιπόν, που βγάζει η –αδιάφορη βαθμολογικά- Χάρτλπουλ είναι ότι θα τα παίξει όλα τα ματς δυνατά. Ότι δεν έχει διάθεση να χαλαρώσει από τώρα.

Και επειδή παίζει και εντός έδρας, θεωρώ ότι θα παίξει δυνατά απέναντι στην Σόλιχαλ. Η οποία διεκδικεί απευθείας άνοδο, όμως από τη στιγμή που πάτησε στα πολύ υψηλά στρώματα της βαθμολογίας σαν να… ζαλίστηκε. Τρία χωρίς νίκη συνολικά, τρία χωρίς νίκη εκτός, θέματα συγκέντρωσης και άμυνας, γενικά βγάζει την απειρία της.

Στο 3,90 ο άσος.

* Θα έλεγα ότι παρόμοια φάση με την Σόλιχαλ είναι και η Φάιλντ. Κόλλησε μόλις πλησίασε στη ζώνη της απευθείας ανόδου και τώρα όχι μόνο μοιάζει απίθανη η πρώτη θέση, αλλά κινδυνεύει να μείνει εκτός και των πλέι οφ (είναι στο +4 αλλά με ένα ματς λιγότερο). Ισως επηρεάστηκε και από την πρόκρισή της στον τελικό του Τρόφι, είναι μια ιστορική στιγμή κι αυτή (παίζει τελικό με την Λέιτον Οριεντ στις 19 Μαΐου).

Βασίζεται στην έδρα της, στην οποία μετράει 13 νίκες σε 20 ματς (13-4-3), όμως στα δύο πιο πρόσφατα κόλλησε σε ισοπαλίες (0-0 με Στόκπορτ και 1-1 με Ντάγκεναμ την Τρίτη).

Η Ιστλι, από την άλλη, είναι η ομάδα με τα περισσότερα διπλά στη Νάσιοναλ Λιγκ, έχει 4 διαδοχικά και το 5άρι ξεφεύγει! Περισσότερο και από τις εντός έδρας επιδόσεις της Φάιλντ, με απασχολεί η κακή εμφάνιση της Ιστλι μεσοβδόμαδα (3-0 εντός από την Μπάρνετ).

Αλλά, ξαναλέω, το 5άρι ξεφεύγει.

Βορράς/Νότος

Στο Βορρά, είναι ύπουλο το Ντάρλινγκτον – Γιουνάιτεντ οφ Μάντσεστερ, όπου το διπλό είναι στο 3,55. Τις 6 από τις 7 φετινές νίκες της, η Γιουνάιτεντ τις πήρε εκτός έδρας. Από την άλλη, είναι δύο ομάδες σε μέτρια κατάσταση, που δεν τις εμπιστεύεσαι εύκολα. Ούτε τη μία, ούτε την άλλη.

Και λίγο Μπράντφορντ ΠΑ είδα, αλλά γενικά η αγωνιστική δεν είναι καλή.

Στο Νότο, θα βρούμε μια ομάδα για την οποία έχουμε μιλήσει αρκετά σε προηγούμενες στήλες. Την Γκλόστερ, την οποία παίξαμε και στις 23 Μαρτίου στο εκτός έδρας με τη Σεντ Αλμπανς, το οποίο νίκησε 2-1. Λέγαμε και τότε, ότι η ομάδα είναι «ταμάμ» για εκτός έδρας και μπορούσε να εκμεταλλευτεί τις απουσίες της γηπεδούχου.

Στα 5 τελευταία εκτός, λοιπόν, η Γκλόστερ έβγαλε τέσσερα διπλά! H ήττα από την έτσι κι αλλιώς πολύ δυνατή Ντάρτφορντ (2-0).

Τώρα αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Ιστμπουρν Μπόρο, η οποία έχει να κερδίσει σχεδόν από των… Φώτων! Από τις 5 Ιανουαρίου κι εκείνο το διπλό στην έδρα της Τσίπενχαμ (2-3). Από τότε μετράει 7ήττες και 5 ισοπαλίες σε 12 ματς.

Αλλαξε και προπονητή αλλά προκοπή δεν βλέπει. Αποτέλεσμα, να βρεθεί οριακά πάνω από τη ζώνη υποβιβασμού και το αυριανό να θεωρείται εξάποντο παραμονής. Εντός έδρας νίκησε τελευταία φορά την Πρωτοχρονιά. Τέσσερις ισοπαλίες και δύο ήττες από τότε… Στο πιο πρόσφατο ηττήθηκε 3-2 από την Χίμιλ, δεχόμενη ανατροπή στα χασομέρια! Και η Γκόστερ προέρχεται από πολύ οριακή ήττα κόντρα στη Γέλινγκ, δεχόμενη γκολ στο τέλος από στημένη φάση.

Αξιζε τουλάχιστον το βαθμό. Το διπλό στο 3,60 στον Stoiximan, στο 3,25 στη Bet365. Αυτές τις μεταβολές τις έχουμε ξαναδεί, αν θυμάστε, σ’ αυτές τις κατηγορίες.

Στη σούμα. Μιλήσαμε για Μπέρνλι (3,75) από Πρέμιερ Λιγκ, Ντέρμπι (3,50) από Τσάμπιονσιπ, Μάκλσφιλντ (2,60) από Λιγκ 2, Χάρτλπουλ (3,90), Ιστλι (5,00) από Νάσιοναλ Λιγκ, Γκλόστερ (3,60) από Νότο. Καταλήγω σε Ντέρμπι και Γκλόστερ.

Για διάφορες μικρές ή μεγάλες λεπτομέρειες κόπηκαν τα υπόλοιπα, ουσιαστικά τις αναφέρω μέσα από τις αναλύσεις. Αν δεν προκύψει κάτι θα τα πούμε ξανά κανονικά, την Τρίτη.

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος