577

Skotostrious

Από το 1839 έως και σήμερα…

Καλημέρα σε όλες και όλους και καλό σαββατοκύριακο. Πλούσιο το κουπόνι σήμερα στις κούρσες με ημερίδες σε 8 διαφορετικά ιπποδρόμια με το φεστιβάλ του Cambridgeshire που διεξάγεται στο Newmarket να τραβάει τα φώτα, καθώς το πρόγραμμα εκεί περιλαμβάνει 3 ιπποδρομίες Group 1 και 2 και ένα από τα ιστορικά handicap της αγωνιστικής χρονιάς. Πάμε λοιπόν σιγά σιγά να δούμε τις σημερινές μας επιλογές.

Πρώτη στάση για σήμερα στο Haydock και συγκεκριμένα στη δεύτερη κούρσα της ημερίδας, ένα πολύ ανταγωνιστικό Class 2 handicap στην απόσταση του μιλίου (1,600 μέτρα) και σε μια ιπποδρομία με αρκετές εξαιρετικές συμμετοχές ο τριετής AUDITOR δείχνει να έχει ένα προβάδισμα παρά το γεγονός ότι μας δίνεται ως αουτσάιντερ στις στοιχηματικές αγορές.

Πολύ προοδευτικό προφίλ έκλεισε τη σεζόν ως διετής με νίκη και από τότε έχει μόνο ανοδική πορεία κάτι που αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου στα οποία έχει 2 νίκες και μια δεύτερη θέση σε πολύ ανταγωνιστικές κούρσες αγωνιζόμενος με ποινή εώς και 5 lbs. Σήμερα θα τρέξει στα χαμηλά επίπεδα του handicap κάτι που αναμένεται να το ευνοήσει και αν δείξει την αναμενόμενη βελτίωση ως τριετής στο τέλος της σεζόν αναμένεται να είναι πολύ κοντά στις πρώτες θέσεις.

Μεταφερόμαστε στο Newmarket για την επόμενη επιλογή μας που έρχεται από τη δεύτερη κούρσα του προγράμματος, ένα Group 1 sprint στα 6 furlongs (1,200 μέτρα) μόνο για διετείς φοράδες. Πολλές και πολύ δυνατές στα χαρτιά οι συμμετοχές με αυτές των Trillium και Meditate να έχουν το προβάδισμα στις αγορές άλλα εμείς θα στηρίξουμε τη φοραδίτσα SWINGALONG (each-way) στη δική της προσπάθεια στο κορυφαίο επίπεδο να σημειώσει ένα αξιοσημείωτο hat trick νικών.

Πίσω από το σημερινό φαβορί πριν κάτι παραπάνω από 2 μήνες στο Newmarket άλλα από τότε δε κοίταξε ξανά πίσω της σκοράροντας σε 2 πολύ δυνατές κούρσες με την τελευταία της έξοδο στο York σε Group 2 κούρσα να ξεχωρίζει καθώς πέτυχε ένα εντυπωσιακό χρόνο στα τελευταία μέτρα, αφήνοντας πίσω της πολύ αξιόλογους αντιπάλους. Σύμμαχος στη σημερινή της προσπάθεια και το έδαφος και σε μια πολύ ανταγωνιστική ιπποδρομία αναμένουμε να δώσει μια καλή μάχη για να διεκδικήσει τη νίκη.

Μένουμε στο Newmarket και στην τέταρτη κούρσα της ημερίδας, το ομώνυμο ιστορικό handicap που δίνει το όνομα του στο μίνι φεστιβάλ και αναφερόμαστε στο Cambridgeshire Handicap, μια ιπποδρομία με ιστορία που ξεκινάει το 1839 όταν και διεξήχθη για πρώτη φορά μαζί με το δίδυμο του Cesarewitch ένα ντουέτο που είναι γνωστό στους ιπποδρομιακούς κύλους ως το “Autumn Double”.

Πραγματοποιείται στη διάσημη ευθεία του ιπποδρομίου, το γνωστό Rowley Mile και οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν στην απόσταση του 1 mile 1 furlong (1,800 μέτρα). Είναι προφανές ότι σε μια κούρσα με 28 συμμετοχές είναι αρκετά δύσκολο να βρεις το νικητή άλλα βλέποντας και τις τρέχουσες αποδόσεις θεωρώ πως αξίζει ένα μικρό ποντάρισμα στον LUCANDER (each-way).

Δεύτερος στη συγκεκριμένη ιπποδρομία το 2020 δεν κατάφερε να διακριθεί το 2021 άλλα η αποτυχία του αυτή έχει ως αποτέλεσμα να αγωνίζεται σε πολύ ευνοϊκό επίπεδο στο handicap (λίγο κάτω από την δεύτερη θέση του) και έχοντας και μια πολύ καλή κλήρωση θα ξεκινήσει από το βατήρα 27 σε μια κούρσα που ευνοεί τις ψηλές θέσεις εκκίνησης. Θα φέρει για πρώτη φορά στην καριέρα του και προσωπίδες και έχοντας στα πόδια του μια πολύ καλή θέση σε εξαιρετικά δυνατό handicap πριν 1 μήνα στο York αξίζει να ρισκάρουμε σε διψήφια απόδοση.

Για την τελευταία μας σημερινή επιλογή φεύγουμε από το γρασίδι και μεταφερόμαστε στο συνθετικό all-weather στίβο του Chelmsord City και στην τέταρτη κούρσα του προγράμματος, ένα αρκετά ανταγωνιστική sprint handicap στα 6 furlongs (1,200 μέτρα) όπου αγωνίζεται ο BADRI, ένα πολύ αξιόλογο άλογο στη συγκεκριμένη κατηγορία και τον οποίο θα στηρίξουμε σήμερα.

Εχει αρκετές δικαιολογίες για την αποτυχία του να διακριθεί στην τελευταία του έξοδο πριν 10 μέρες στην οποία είχε πολύ καλό ρυθμό μέχρι τα τελευταία 2 furlong όταν και κλείστηκε από τους ανταγωνιστές του και μόλις βρήκε ένα κενό δεν είχε αρκετό χρόνο να καλύψει το χαμένο έδαφος. Πριν από αυτή την κούρσα είχε ένα πολύ καλό σερί με 2 νίκες και 2 δεύτερες θέσεις σε 4 ιπποδρομίες σε handicap επιπέδου Class 2 με και 3, πιο εντυπωσιακή την προτελευταία του έξοδο στην ίδια απόσταση με σήμερα όταν και κέρδισε πολύ άνετα με διαφορά πάνω από 2 μήκη, κάτι που του δίνει ένα προβάδισμα και σήμερα καθώς δείχνει να έχει την καλύτερη φόρμα ανάμεσα στον ανταγωνισμό.

Συνοπτικά :

Σάββατο 24/09 16:05 Haydock Old Boston Handicap : AUDITOR (8,50).

Σάββατο 24/09 16:25 Newmarket Juddmonte Cheveley Park Stakes : SWINGALONG (11,00 each-way).

Σάββατο 24/09 17:40 Newmarket bet365 Cambridgeshire Handicap : LUCANDER (21,00 each-way)*.

Σάββατο 24/09 20:33 Chelmsford City Racecourse Membership Now Available Handicap : BADRI (5,00).

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Οι κούρσες στο Newmarket βρίσκονται στο κουπόνι ιπποδρομιών του ΟΠΑΠ (κωδ : 023, αρ : 7 // κωδ : 027 , αρ : 7)

* Στη συγκεκριμένη ιπποδρομία πληρώνει έως και η 7η θέση στο πλασέ στην Bet 365 και 3 θέσεις στο αμοιβαίο στοίχημα στον ΟΠΑΠ.

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious