281

Germanos

Από outsider μέχρι πολύ outsider

Καλημέρα, καλημέρα! Κυπελλικός αέρας φυσάει στη Γερμανία με τον καιρό να είναι ιδανικός για ποδόσφαιρο, ψιλόβροχο, 22-25 βαθμοί και γεμάτα γήπεδα. Φυσικά εμείς θα αναζητήσουμε τις εκπλήξεις σε αυτήν την διοργάνωση, το μόνο που ίσως αξίζει στοιχηματικά, μαζί φυσικά με την «μαντεψιά» ποιο outsider θα επιβεβαιώσει το γκολ/γκολ, μιας και τα περισσότερα πληρώνουν πάνω από 2,50.

Φυσικά δεν ξεχνάμε και την Αυστρία, η οποία έχει κανονικά αγωνιστική. Χτες είδαμε την πρώτη έκπληξη στο Κύπελλο, με την Σάαρμπρουκεν να σοκάρει την Καρλσρούη στο 90+ και να παίρνει την πρόκριση.

Αυστρία με έμπνευση και Χάρτμπεργκ

Ξεκινάω με την Αυστρία, εκεί όπου μπορούμε να κουβεντιάσουμε για αρκετά παιχνίδια.

Στο Γκρατς η Στουρμ φιλοξενεί την Κλάγκενφουρτ και η αλήθεια είναι ότι σκέφτηκα πολύ, πάρα πολύ το διπλό στο συγκεκριμένο ματς. Έχει κάνει άλματα προόδου τα τελευταία χρόνια η Κλάγκενφουρτ και βρίσκει μια Στουρμ που έρχεται από διασυρμό στην Ευρώπη. Προφανώς και το μυαλό της Στουρμ είναι στην Ευρώπη, όπου αναζητεί ένα μίνι θαύμα, όμως δεν πρέπει να παραβλέψουμε πως η Κλάγκενφουρτ έπαιξε την Τετάρτη το ντέρμπι με τη ΒΑΚ, επομένως από φυσική κατάσταση βρίσκονται στα ίδια επίπεδα.

Τρεις ήττες έκανε πέρυσι εντός η Στουρμ, μια με τη Σάλτσμπουργκ, μια με τη Λίντσερ και μία με την… Κλάγκενφουρτ. Το διπλό το βρίσκω στο 7,50 και είναι το μοναδικό που θα μπορούσαμε να ρισκάρουμε.

Ντέρμπι στο Λινς με την ΛΑΣΚ να υποδέχεται την Μπλάου Βάις, δεν θα μπλέξω, όμως θεωρώ πως η Μπλάου Βάις το έχει το γκολ εύκολα, καθόλου απίθανο λοιπόν να δούμε παιχνίδι με γκολ.

Στο τελευταίο σημερινό παιχνίδι του προγράμματος, αυτό της Λούστεναου με τη ΒΑΚ, θα παίξω διπλό ημίχρονο, άσο τελικό. Δεν μου φεύγει η εικόνα από το μυαλό του περυσινού ματς στο Λούστεναου, όπου ο άσος ημίχρονο, έγινε πανεύκολα διπλό τελικό και στο τέλος είχαμε αγκαλιές…! Πείτε το έμπνευση, πείτε το πονηρή σκέψη, ένα μικρό μπετ το αξίζει.

Από το αυριανό πρόγραμμα θα έπαιζα Αούστρια Βιέννης αν η ίδια δεν είχε ευρωπαϊκό ματς μεσοβδόμαδα και αν δεν είχε νικήσει από το 2014 τελευταία φορά μέσα στο Σάλτσμπουργκ. Γενικότερα υπάρχουν πολλά πλην για το συγκεκριμένο outsider. Αντίθετα Χάρτμπεργκ στο 5,75 μέσα στη Βιέννη μπορούμε να παίξουμε. Η Ραπίντ έχει Ευρώπη, την οποία κυνηγάει, αφού οικονομικά θέλει το κάτι παραπάνω, ενώ η Χάρτμπεργκ πέραν του ότι δείχνει καλά επιθετικά και για πρώτη φορά θα παίξει παιχνίδι αντεπιθέσεων (και όχι κατοχής) δείχνει να έχει φτιάξει την δική της μικρή παραδοσούλα στη Βιέννη.

Στη δεύτερη κατηγορία της Αυστρίας για όσους κυνηγάνε δίκαια φαβορί, το 1,80 της Λέομπεν απέναντι στην εξαιρετικά κακή Άμστετεν, παίζεται. Για αυτούς που κυνηγάνε τα outsider, όπως εμείς δηλαδή, το διπλό της Ντόρνμπιρν παίζεται, ειδικά από την στιγμή που δίνει 4,20 απέναντι σε μια αποδυναμωμένη Λάφνιτς.

Που θα «κάτσει» η μπίλια;

Ό,τι δεν αναφέρω στην στήλη, σημαίνει πως αυτόματα είναι no bet.

Προφανώς και θα απαντήσω θετικά αν με ρωτήσετε «μπορεί η Γκούτερσλο να σκοράρει απέναντι στην Χόλσταϊν Κιλ;», θα πω ναι, 4,00 δίνει, μπορείτε να τολμήσετε, όμως οι διαφορές στα ρόστερ σε αυτόν τον πρώτο γύρο είναι τεράστιες.

Πριν ξεκινήσω με τα κυπελλικά, να τονίσω πως στο Μπάγερν Μονάχου – Λειψία δεν παίζω κάτι. Η Λειψία δεν μου άρεσε καθόλου στα φιλικά, ενώ η άφιξη του Χάρι Κέιν στο Μόναχο δίνει άλλη δυναμική στην ομάδα, αφού είναι ο φορ που η Μπάγερν αναζητούσε μετά την αποχώρηση του Λεβαντόφσκι.

Στα των εμπνεύσεων μαζί με τη ΒΑΚ, θα πάω και με την Ουντερχάχινγκ, δύο Βαυαρικές ομάδες στο Κύπελλο, ο κόσμος θα δώσει βροντερό παρών και θεωρώ πως τουλάχιστον στα πρώτα λεπτά η Άουγκσμπουργκ θα έχει σοβαρά προβλήματα. Και εδώ θα πάω με το ένστικτο ποντάροντας το άσος ημίχρονο, διπλό τελικό.

Από τις πολύ μεγάλες εκπλήξεις του θεσμού, θεωρώ πως έχουμε δύο υποψήφια μας, το ένα είναι το Λοκομοτίβε Λειψίας με την Άιντραχτ, με τον άσο να πληρώνει 26,00 και το έτερο παιχνίδι είναι η Κόμπλενς με την Λάουτερν, με τον άσο να πληρώνει 29,00.

Αυτά τα δύο παιχνίδι θεωρώ πως μπορεί να «σκάσει» η βόμβα μεγατόνων, στα υπόλοιπα καλύτερα να παίξετε τζόκερ, οι πιθανότητες είναι πιο καλές. Οι λόγοι που θεωρώ πως αυτά τα δύο παιχνίδια έχουν τις συνθήκες για να γίνει η έκπληξη, είναι αρχικά η έδρα της Λοκομοτίβ, μια ομάδα με πολύ παράδοση από την ανατολική Γερμανία, ενώ στο Κόμπλενς έχουμε μια διαχρονικά καλή ομάδα των κάτω κατηγοριών, που βρίσκει μια Λάουτερν απογοητευμένη από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Και αφού κλείσαμε με τις «βόμβες», πάμε τώρα στα οκτώ ματς που ξεχώρισα, όπου το outsider έχει όλα τα φόντα να κάνει την έκπληξη. Θα τα πάρω χρονικά όλα. Αρχή με το παιχνίδι της Χέρτα στο Γιένα, όπου θα αντιμετωπίσει την ομώνυμη Καρλ Τσάις. Οι γηπεδούχοι έχουν συναντηθεί στο παρελθόν με τη Χέρτα, έχουν καταφέρει να της βάλουν δύσκολα, τότε που η Χέρτα ήταν ακόμα στα καλά της.

Το άθλιο ξεκίνημα της Χέρτα δίνει δικαιώματα να κοιτάξουμε τον άσο του 5,75.

Πηγαίνοντας πολύ δυτικά και συγκεκριμένα στην περιοχή του Νορντ Ράιν Βεστφάλεν, έχουμε το Βικτόρια Κολωνίας – Βέρντερ και το Αρμίνια – Μπόχουμ. Το πρώτο θεωρώ πως η προβληματική εικόνα της Βέρντερ θα συνεχιστεί απέναντι σε ομάδα 3ης κατηγορίας, μια ομάδα δουλεμένη και φυσικά το 5,25 δεν περνάει απαρατήρητο.

Όσοι διαβάσατε το χτεσινό μου κείμενο θα είδατε πως θεωρώ την ομάδα του Βέρνερ αρκετά προβληματική φέτος. Στο άλλο παιχνίδι, αυτός της Αρμίνια με την Μπόχουμ, έχουμε ντέρμπι, τουλάχιστον ως τέτοιο παρουσιάζεται. Η Αρμίνια περνάει φάση ανανέωσης και μια επιτυχία θα της κάνει καλό, ειδικά τώρα που βρίσκει μια Μπόχουμ που μετά από τρια χρόνια στην Μπουντελίγκα, μάλλον φέτος λογίζεται ως ένα από τα φαβορί για να πέσει.

Στο 4,33 ο άσος.

Το νου μας επίσης σε Χάλεσερ και Έλφερσμπεργκ. Η Χάλε μπορεί να κάνει τη ζημιά, σε μια Φιρτ, που τα τελευταία 10 χρόνια έχει μέσο όρο 4 διπλά ανά έτος, με τον άσο να βρίσκεται στο 5,50. Γνωστό το ότι πέρυσι η Έλφερσμπεργκ κατάφερε να διασύρει τη Λεβερκούζεν στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου, γιατί να μην το κάνει και με τη Μάινς, όμως ο άσος είναι ολίγον υποψιασμένος στο 4,00.

Από τα Κυριακάτικα και Δευτεριάτικα παιχνίδια έχω τρία παιχνίδια που μου κέντρισαν το ενδιαφέρον. Ο άσος της Ενεργκί Κότμπους στο 6,00 μου αρέσει πολύ. Η Πάντερμπορν έχει θέματα, το τόνισα από την αρχή, με την εμπιστοσύνη να έχει χαθεί σε πολλά επίπεδα. Δίψα και πάθος υπάρχει στο Κότμπους μετά την αποτυχία να ανέβει κατηγορία.

Τα εναπομείναντα δύο παιχνίδια με συνθήκες που ωθούν στην έκπληξη είναι το Λούμπεκ – Χόφενχαϊμ, με τον άσο να πληρώνει 6,40 και το Όσναμπρουκ – Κολωνία με τον άσο να πληρώνει 4,05. Τέλος, κρατάω ζεστά το ίσως καλύτερο γκολ/γκολ ημιχρόνου όλου του Κυπέλλου, το Ρέγκενσμπουργκ – Μαγδεμβούργο, σε απόδοση 4,00.

   Αυτά για σήμερα, αύριο και τη Δευτέρα. Πολλά, πάρα πολλά, ασφαλώς δεν γίνεται να τα παίξουμε όλα. Μπορείτε να κάνετε τη δικιά σας χημεία, προσωπικά πάω με αυτά που μου δίνουν το καλύτερο προαίσθημα και θα τα συνδυάσω έτσι ώστε ότι και να γίνει μετά τα παιχνίδια, να ξέρω πως έπραξα σωστά, ακόμα και σε ολική ήττα. Για μένα «προκρίνονται» από τα 8 που ανέφερα, Γιένα (5,25), Χάλεσερ (5,00), Κότμπους (5,75).

Κρατάω και Χάρτμπεργκ (5,75) από Αυστρία αλλά και το γκολ/γκολ ημιχρόνου της Ρέγκενσμπουργκ (4,00). Ασφαλώς οι δύο ανατροπές ως έμπνευση και το τζόκερ της Κόμπλενς (26,00). Καλή τύχη λοιπόν!    

Παλαιότερα άρθρα του GERMANOS