1102

Billaras

Απ’ τα δέκα στα τέσσερα…

Το’χα δει το έργο χθες. Μετά από τόοοσα χρόνια, την ψυλλιάζομαι. Κατέβασμα δραστικό μονάδων στο μισό (7 αντί 15 περίπου που παίζω σε μιά φουλ μέρα), να δω τι θα γίνει. Και…είδα. Οτι έγινε στο Νιμ-Στρασβούργο, έγινε περίπου στο Βαλένθια-Αλαβές. Εκεί στο Νιμ-Στρασβούργο κατάλαβα ότι μάλλον “γυρίζει”. Γιατί ενώ ο μήνας ως τις 15 πήγαινε αφρός, μετά τούμπαρε.

Κοίταγα και τα εγγλέζικα αποτελέσματα χθες. Θα έχανα, πολλη ισοπαλία “’εβρεξε”. Οπότε καλώς τα άφησα ήσυχα εντελώς (η Αγγλία έτσι κι αλλιώς “σβήνει” στοιχηματικά”, πρώτη απ’ όλες. Αμα “ηθελε” λοιπόν, η Αλαβές θα κέρδιζε. Δεν ήθελε. Ηθελε στο 89′ να γίνει μιά αστεία ισοφάριση.

Τα αφήνω, αν πρόσθετα κάτι είναι λίγο που μετανοιώνω γιά την Μάιντζ.

Η επιστροφή Λεβαντόφσκι με σκάλωσε, κρίμα. Πάμε όμως στα φρέσκα.

Εχει σημεία μεν, δεν είμαι πεπεισμένος 100% περίπου…για κανένα όμως. Ανκαραγκούτσου (από χθες το έχω σημαδέψει), Ερζερούμ, Μονπελιέ, Νιμ (ναι η ρουφιάνα μου’χει κάτσει), Αρμίνια, Μπέρνλι, Λιντς φυσικά, Γουέστ Μπρομ, Κάλιαρι, Φιορεντίνα, αυτά τσέκαρα. Αυτά είναι στο “κάδρο”.

Γιά φαβορί μικρά ούτε λόγος. Ναι, Φέγενορντ-Ατλέτικο είναι δυο φαινομενικά δυνατά. Αλλά δεν αγγίζω. Ειδα και την Βαγιαδολίδ χθες, γενικά χθες είδα τι έκαναν τόσα φαβορί, από Λίβερπουλ και Ρεάλ ως Μπραϊτον. Λες και χρειάζεται ο κάθε Billaras να σας πει ότι σήμερα η Ατλέτικο εχει ευκαιρία-μισού τίτλου και να σας προτείνει το 1,90!

Πόσα ανέφερα μεγάλα λοιπόν; Δέκα.

Τα πρώτα που πετάω, είναι Φιορεντίνα (παιχνίδι μίσους είναι αυτό από την εποχή του Μπάτζιο) γιατι και το Χ μπορεί να μην την χαλάσει. Το δεύτερο που πετάω είναι η Γουέστ Μπρομ. Επίσης ντέρμπι. Και μετά την ήττα της προ ημερών, το κλίμα που πιάνω είναι του στυλ “πέσαμε παιδιά”. Και η Βίλα -είπαμε είναι ντέρμπι- δεν θα κάνει χατήρια.

Το τρίτο είναι η Νιμ.

Την κοίταξα ώρα πάντως. Γιατί άσχημα δεν παίζει, και η Λανς έχει πολλούς και σοβαρούς απόντες. Και μετά σβήνω και Μονπελιέ. Οκ, εδω μέτρησα και την απόδοση. Γιά 2,55 δεν πετάω τη σκούφια μου στη Γαλλία.

Από εδώ και μετά ζορίζομαι… Είναι δύο τούρκικα, δύο εγγλέζικα, ένα γερμανικό, ένα ιταλικό. Αυτή η εξάδα.

Μπέρνλι κοιτάω γιατί δεν έχει καθαρίσει, κακή (ειδικά εκτός) δεν ήταν ποτέ, έχει και ματς στη Φούλαμ να παίξει, ενώ η Γούλβς πρακτικά έχει σβήσει.

Και έχει και μιά ανακατωσούρα με τον Εσπιριτο Σάντο, παίζει το όνομά του γιά Τότεναμ.

Λιντς…τα ξέρετε. Ισοπαλία με Λιβερπουλ, ισοπαλία με Τσέλσι, νίκη με Σίτι στα τελευταία πέντε. Λέτε να κολώσει στην Γιουνάιτεντ; Η οποία Γιουνάιτεντ έχει και Ρόμα μπροστά της. Και ουσιαστικά στο πρωταθλημα δεν πάει πουθενά. Δεύτερη θα μείνει.

Που σκαλώνω; Πρώτον, είναι ντέρμπι. Βασικά στο Λιντς το θεωρούν πάντα ντέρμπι. Δεύτερον δεν ξερω αν θα παίξει ο Ραφίνια. Μάλλον όχι. Και λείπει και ο Ροντριγκο. Δημιουργικά πονάνε αυτά τα κενά, αν έπαιζαν πχ με τη Λίβερπουλ ίσως να είχε κερδίσει. Τέλος, κολλάω στο…αήττητο της Μάντσεστερ εκτός. Ναι, αήττητη είναι φέτος! Κι αυτό το σέβεσαι.

Γιά το ένα τούρκικο τα είπα χθες, γιά το άλλο έχω να πω ότι έχω δει Ερζερούμ (με την Γκεντσλέρ) και η ομαδούλα τα δίνει όλα, παίζει καλά, ελπίζει βάσιμα πλέον, το γκολ στο 90′ με την Μαλάτια και το άξιζε και της δίνει boost (θυμίζω στο 93′ είχε ισοφαρισει και την Γκεντσλερ, στο 86′ ανατροπή με την Ντενιζλί, τρίτο σερί έδειξε ότι δεν τα παρατάει με τίποτα).

Γιά την Κάλιαρι είναι do or die, έκανε δύο νίκες, μας πλήρωσε, η Ρόμα έχει μπροστά της Γιουνάιτεντ, 4αδα δεν μπαίνει με τίποτα. Πάντως δεν θα χαριστεί.

Γιά την Αρμίνια, η φάση μοιάζει λίγο με Μπερνλι. Εχει ματς με Χέρτα μπροστά της (η οποια Χέρτα έχει και ματς στο χέρι). Παίρνει αποτελέσματα, το έχει το ύψος, πιέζεται και από την Κολωνία πλέον, εκεινη που δεν μπορώ να ψυχολογήσω είναι την Γκλάντμπαχ.

Εχει σβήσει; Εδείξε ότι πάει να ξυπνήσει με την Αϊντραχτ και μετά “ξανακοιμήθηκε” με την Χοφενχάιμ. Τώρα πως θα είναι; Ιδού η απορία..

Τα ανέλυσα όλα. Και τα τέσσερα που άφησα και τα έξι που ακόμα κοιτάω. Διαλέξτε και πάρτε.

Πρεπει και να αφήσω κι άλλα τώρα, ενώ να δω και πως θα παίξω. Το πιό δύσκολο είναι αυτό. Και βέβαια, εχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι έχει “γυρίσει”, δεν θέλω να ξανοιχτώ.

Καταλήγω: Εξω Αρμίνια, έξω Ερζερούμ (είναι καλή και η άλλη), ενώ τη Λιντς θα την ποντάρω…ξερό Χ. Πολύ ψηλά, στο 4,20. Και αυτή θα πάρει κάτι πάλι σε μεγάλο ματς, και η Γιουναίτεντ αήττητη, αν δεν είχε σκοράρει εκείνο το (μαγικό) γκολ στο 91′ με την Σίτι, όλο Χ θα είχε με τους “μεγάλους” στα τελευταία ματς. Οπότε, Ανκαραγκούτσου-Μπέρνλι-Κάλιαρι σε trixie και μονό Χ τη Λιντς.

Και τέλος. Νέα στήλη την Τρίτη, σήμερα θα τα πούμε στο chat, μου…λέιψατε χθες!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras