1902

Billaras

Απ’ τα εικοσιένα… στην εξάδα-UPDATE!

Νομίζω δεν έχει νόημα να γυρίσω εκτενώς πίσω στα μεσοβδόμαδα, είχα ένα δεύτερο κολλητό δοκάρι, την Κυριακή ήταν η Μίλαν, την Τετάρτη η Γούεστ Μπρομ (προηγήθηκαν, δεν το κράτησαν, έμειναν στο 1-1). Προσέξτε, δοκάρι όχι γιά να μην χάσω, αλλά γιά …να κερδίσω (ακόμα πιό) καλά! Μεγάλη (μην πω χαώδης) η διαφορά. Ολα βαίνουν καλώς όμως, παράπονο δεν έχω, σταθερά ροκανίζω την αρνητική διαφορά που “κουβαλάω” από τον πρώτο μήνα, τον μήνα του…χαμού (τετοιο τρέξιμο με τo νέο site δεν ξεχνιέται, δεν μπορώ να τα ξεχάσω, το μυαλό ήταν αλλού).

Από μέσα Δεκέμβρη όμως, άπαξ και ηρέμησα (και φτάσαμε μέσα Φλεβάρη), η πορεία είναι σταθερά θετική, οπότε….προχωράμε.

Χθες έγραψα ένα Editorial, ελπίζω να το διαβάσατε και κυρίως να το σκεφτήκατε λίγο. Να σας προβλημάτισε, αυτός ήταν ο στόχος. Σήμερα…ατόφιο κουμάρι.

Η αλήθεια είναι ότι δεν τρελλάθηκα με το κουπόνι, ότι γέμισα…ερωτηματικά.

Και κυρίως γιά σήμερα. Αύριο έχω ελάχιστα. Θα γίνει απλώς update, όχι νέα στήλη. Πάντως θα παίξω ελάχιστα. Σημερα είναι ο όγκος…

Μπορώ να κάνω λόγο γιά μιά ντουζίνα (12) εγγλέζικα και γιά εννιά μη εγγλέζικα. Πάρα πολλά, αλλά…σχεδόν όλα με ένα ερωτηματικό δίπλα!

Θα το πάρω ανάποδα. Εκτός Νησιού, τσέκαρα Αιντραχτ, Χοφενχάιμ, Οβιέδο, Σαραγόσα, Ρεάλ, Πάρμα, Τσβόλε και Βίλεμ.

Και ένα τίμιο φαβορί, το Στρασβούργο. Οταν τα ματς είναι πολλά, πας σε μικρολεπτομέρειες γιά να ξεσκαρτάρεις.

Αιντραχτ έσβησα γιατί υποχώρησε το διπλό. Χοφενχάιμ γιατί δεν εχω καμιά εμπιστοσύνη στην άμυνά της. Οβιέδο γιατί έχει μιά σοβαρότατη μεσοεπιθετική απουσία. Σαραγόσα γιατί δεν με ψήνει εκτός. Βίλεμ γιατί σέβομαι και την καλή αντίπαλό της.

Και Στρασβούργο απλώς…επειδή είναι φαβορί. Μπορώ να γράψω πολλά γιά το καθένα, αλλά θα ξημερώσουμε. Η ουσία είναι (πάντα) η ίδια. Ολα αυτά “κάτι” καλό έχουν. Δειτε τα και αποφασίστε. Αλλά δεν μπορούν (και δεν πρέπει) να παιχθούν όλα, ούτε καν τα μισά. Τι χημεία θα κάνει ο καθένας είναι ατομικό, προσωπικό, εγωιστικό. Εγώ τελικά από τα εννιά κρατάω Πάρμα (5,75 ή 4,00 στο dnb με τον Σπαλετι στα σκοινιά και τον Μουρίνιο να είναι στο…Μιλάνο) και Τσβόλε στο 3,20 (ειναι και…ψυχολογικό με την ομαδάρα, είναι νωπό το 4-3 από 1-3).

Οπότε δύο εκτός Νησιού…

Στην Αγγλία είναι ακόμα περισσότερα. Μπορώ να κάνω λόγο γιά Μπραιτον ξερό Χ, Νοτιγχαμ, Πιτέρμπορο, Πλίμουθ, Πορτ Βέιλ, Μάκλεσφιλντ, Γκρίσμπι, Σάντερλαντ, Μπράντφορντ, Σκάνθορπ, Νοτς Κάουντι και Ντάγκεναμ. Ιδού η ντουζίνα.

Τα πρώτα “έφυγαν” έυκολα. Το ξερό Χ (δεν θέλω λόττο τέτοια εποχή), τα δύο φαβορί (Μπράντφορντ και Σκάνθορπ), η Σάντερλαντ (γιατί δεν με πείθει με τις οριακές εμφανίσεις της), Πιτέρμπορο (δεν μπορεί να με πείσει απλώς η επιστροφή του Ντάρεν Φέργκιουσον στην παλιά του αγαπημένη).

Αρα έμειναν επτά…

Αρχίζει και ζορίζει τώρα. Θα σβήσω και Πλίμουθ, παρότι η Πόρτσμουθ ξεκάθαρα δεν είναι καλά. Θα σβήσω και Πορτ Βέιλ παρότι θα έχει ντεμπούτο νέου προπονητή, γιατί της λείπει ακόμα ο αρχικανονιέρης της (και στο κάτω κάτω και της Κέμπριτζ σχετικά φρέσκος είναι). Και θα σβήσω και Γκρίσμπι (γιατί εκτός είναι…πολύ ρηχά νερά, οσο μπάζο κι αν είναι εντός η Γέοβιλ).

Ξαναλέω, είναι ολα σε μικρές λεπτομέρειες. Εσεις μπορεί να τα δείτε αλλιώς.

Και έμεινα με Νότιγχαμ, Μάκλεσφιλντ, Ντάγκεναμ και…Νοτς Κάουντι. Εδώ κάνω παιχνίδι πλέον. Γυρίστε λίιιιγο το μυαλό σας πίσω. Σε ανύποπτο χρόνο, μιά εβδομάδα πριν, ανέφερα μιά “φλασιά” περί Νοτς Κάουντι. Δεν την έπαιξα, ήρθε 1-1 με την Λίνκολν, ένα δυνατό τεστ.

Και ηταν και καλή. Ως πολύ καλή. Οκτώ νέοι και έμπειροι ήρθαν μεσα στον Γενάρη. Πχ, ο Μακέιλ Σμιθ μπορεί να είναι στα 34, αλλά τα παστέλια (γιά επίπεδο Λιγκ 2) τα έχει. Και εφ’ όσον έγινε δίδυμο με τον Στιντ, μπορούν να δώσουν πολλά. Το 7,00 είναι απόδοση βγαλμένη μόνο κοιτόντας τη βαθμολογία. Μπορεί να χάσει πάλι, αλλά…με τρώει ότι μιά μάχη ακόμα θα την δώσει.

Ας παίξει όπως με Λίνκολν.

Η Ντάγκεναμ (πέραν του δεδομένου ότι είναι καλή και το ξέρουμε, ειδικά εκτός), ειναι σημείο περισσότερο “κόντρα Ρέξαμ”. Εκεί έχουνε γίνει μύλος. Θα μου πει κάποιος “μα έχει νεο προπονητή η Ρέξαμ σήμερα”. Τα ζυγισα και δεν το μετράω πολύ, μην πω ότι το μετράω αρνητικά. Προσέξτε: Φεύγει ο Ρίκετς τον Δεκέμβρη άξαφνα γιά Σριούσμπερι.

Κρατάει Μπάροου αρχικά ως υπηρεσιακό, μετά τον κάνει μόνιμο με 2 έτη συμβόλαιο. Και άξαφνα προχθές ο Μπάροου παραίτηση! Ο κόσμος γκρινιάζει που δεν έγιναν μεταγραφές, ο ασσίσταντ-μόνιμος τα παρατάει σε ενάμισι μήνα, και κερασάκι; Φέρνουν μέσα σε ένα 24ωρο έναν -ναι μεν πρώην παίκτη τους- αλλά παντελώς άπειρο ως προπονητή και του δίνουν και τα κλειδιά με… 3,5 χρόνια συμβόλαιο! Ο κόσμος είναι “στα κάγκελα” που λέμε.

Κόβουν φλέβες! Η ομαδα είναι μεν καλή αλλά όλο αυτό την έχει εξώφθαλμα επηρεάσει (4 ήττες στα 5) και σήμερα θα…βουίζει λίγο το γήπεδο. Ας γίνει 0-1 και θα δούμε.

Γιά Μάκλεσφιλντ και Νότιγχαμ ας μην γράψω κάτι, τα είπε όλα ο Μάκης.

Οπότε, ας συνοψίσω: Τέσσερα εγγλέζικα, δύο μη εγγλέζικα. Πως τα παίζουμε; Αρχικά αποφασίζω να μην καλυφθώ στα μεγάλα.

Να πάω σε “ξερά” σημεία να πάρω την υπεραξία ακόμα κι αν βγει ένα. Πάντως και Ντάγκεναμ και Πάρμα και Νοτς Κάουντι παίζονται με dnb αν το θελήσετε. Εγώ θα τα βάλω μονά-σέκα αυτά τα τρία.

Και μένουν τα τρία μικρότερα. Τσβόλε-Νότιγχαμ-Μάκλεσφιλντ. Εδώ θα πάω σε trixie και τέλος. Εσεις εχετε πλέον τα δεδομένα, δείτε και όσα άφησα, δείτε και τα έξι που κράτησα, αν θέλετε ποντάρετέ τα αλλιώς.

Νέα στήλη την Τρίτη, αύριο μόνο update με λιγοστές επιλογές. Και φυσικά σήμερα κατά τις 16,30 στο chat. Γιατί κάμποσα απ’ όσα άφησα θα “σκαναριστούν” επί τόπου και γιά live.

UPDATE: To….ίδιο έργο με την περασμένη εβδομάδα είδαμε χθες, να μην με “αφήνει” να κάνω διαφορά.

Μετά το 1-1 της Μίλαν, το 1-1 της Γουέστ Μπρομ, ήρθε τρίτο 1-1 σε μιά εβδομάδα ακριβώς, χθες της Τσβόλε. Και με πείραξε γιατί άξιζε. Και με το παραπάνω. Ούτε λόγος γιά Μάκλεσφιλντ (τυχερή που δεν έχασε), ούτε καν γιά Πάρμα (αν και δεν ξέρω πως θα πήγαινε το ματς αν γινόταν 1-0 με το δοκάρι του Ζερβινιό). Μέτριες-κακές ήταν. Η Τσβόλε όμως…δεν ήταν! Μιά χαρά ήταν.

Βρήκε τη βραδιά να πιάσει ο τέρμας της Χέρενφεν ένα-δύο άπιαστα (ειδικά το 2ο στο 85’….). Ας είναι. Δέχομαι να πιάνω ένα “τέρας” την εβδομάδα, χθες ήταν η Νοτς Κάουντι. Καμάρι το 7αράκι. Παράσημο που λένε. Απλά θέλω το παραπάνω όταν αξίζω (όχι τίποτα άλλο, αλλά πέρασαν στράφι τα δυο σπανιόλικα Οβιέδο και Σαραγόσα).

Σήμερα…στεγνός.

Κάτι πιθανά -τίμια- φαβοράκια, τύπου Ναντ ή Μποαβίστα δεν τα αγγίζω (ειδικά μετά τον…χαμό που έγινε χθες αν δεν τον πήρατε χαμπάρι, σφαγή των φαβορί-πολυπαιγμένων έγινε). Προφανώς και δεν ασχολούμαι με τα μεγάλα ματς (είτε της Τούμπας είτε το Σίτι-Τσέλσι), ψάχνω κάτι της προκοπής. Στραβοκοίταξα Μονακό. Καλή και η Μονπελιέ. Στραβοκοίταξα Σοσιεδάδ.

Καλή και η Βαλένθια, είναι σε φόρμα. Αντε και λίγο Μπιλμπάο, αλλά…να κοντράρω τον Βαλβερδε εκεί που τον αγαπάνε; Κοίταξα ως και τον Αρη αύριο στην Τρίπολη. Αυτό θα το ξαναδώ, αφήνω ένα παραθυράκι γιά νέο update.

Τελικά καταλήγω. Θα παίξω…παλαβά (γέλια). Χαλαρά και παλαβά. Ενα σημείο το Χ της Τότεναμ! Είδατε χθες και την Ντόρτμουντ, από 3-0 σε 3-3.

Τότεναμ-Ντόρτμουντ έχει την Τρίτη, ίσως είναι οιωνός. Κάποτε θα το φέρει, η Λέστερ το έχει το ύψος να το πάρει, η δε Τότεναμ όλο…στο φτερό το σώζει! Κυριολεκτικά! Στο 4,00 το Χ, μιά μοναδούλα.

Και θα παίξω και ένα….τσέχικο g/g! Ξέρω, σας κούφανα. Αλλά πρώτα διάβασα Kingbet της Παρασκευής, χθες βράδυ μου βαρέσαν καμπανάκια κάτι φίλοι, το ξαναείδα, ειδικός εννοείται δεν είμαι.

Αλλά…3,25; Σε ένα απλό g/g; Αναφέρομαι στο Σπάρτα Πράγας-Μποέμιανς. Ηταν και 3,40 χθες, έπεσε λίγο. Θέλετε να το κάνετε και combo με over ή άσο; Οτι θελετε. Σε μέρα άκρως χαλαρή, εγώ απλώς παίρνω το 3,25. Επανέναρξη είναι, στα φιλικά έβαλαν γκολ πολλά και οι δύο, ας έρθει 5-1 ξέρω γω. Οπως και να έχει, ακόμα και στα τυφλά, 3,25 σε g/g είναι τεράστιο.

Και…έκλεισα. Μιά μονάδα στο Χ, δύο μονάδες στο g/g, ακόμα μιά στην δυάδα μπας και. Σβηστός εντελώς.

Νέα στήλη την Τρίτη, λίγο θα μπω και στο chat σήμερα!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras