4517

Billaras

Απ’ το γκάζι, στο φρένο!

Κοιτάξτε πριν ξεκινήσετε να διαβάζετε το σημερινό κείμενο, το ημερολόγιο σας. Είναι 4 Δεκέμβρη. Σημαντική ημερομηνία. Γιατί είναι σημαντική; Γιατί ουσιαστικά κλείνουμε τρεις μήνες ζωής στο site αυτό εδώ. Αύριο είναι και τυπικά (5 Σεπτέμβρη είμαστε στο διαδίκτυο), αλλά αύριο έτσι κι αλλιώς δεν θα παίξω κάτι, αν αξιοποιήσω την Λίβερπουλ θα το κάνω από σήμερα.

Παράλληλα, αυτές οι μέρες είναι σημαντικές γιά ένα ακόμα λόγο. Γιατί ουσιαστικά καλύψαμε το 1/3 της σαιζόν. Τυπικά αυτό θα γίνει σε 10 μέρες, αλλά στην ουσία τώρα, ως τα μέσα Δεκέμβρη, φτάνουμε στο πρώτο σημείο αναφοράς. Γιατί τα αναφέρω όλα αυτά; Γιατί χθες έγιναν… πολλά πράγματα μαζεμένα. Και ήταν όλα καλά. Πρώτον (και σημαντικότερο) η κάβα έφτασε στο μεγαλύτερο της σημείο.

Εγραψε κέρδη 2089 μονάδες, πέρασε τις 24.000, γιά την ακρίβεια πήγε στις 24.009 μονάδες (που.. είναι και παραπάνω, αλλά δεν “φαίνονται” τα κέρδη από το trading της Τορκί, η οποία αγοράστηκε στο 7.20 και πουλήθηκε στο 1.79)!! Αυτό είναι μεγάλη υπόθεση. Θυμίζω ότι την “εγκαινίασα” στις 17/9. Χρειάστηκε να περάσουν 15 μέρες γιά να “γράψει” κέρδη.

Το κατώτατο όριο που έφτασε ήταν 18.870 μονάδες στις 2 Οκτώβρη. “Εκαψα” από το κεφαλαίο μου 1.130 μονάδες. Κι αυτό το έχω ξανατονίσει. Μην μπερδευτεί κάποιος και πει “α, απο τις 20 πηγε στις 24, σιγά τα αυγά”. Γιατι δεν χρειάστηκα ποτέ άλλες μονάδες. Πήγα απο το -1130, στο +4009. Αυτό θα κοιτάτε. Περίπου τετραπλασίασα το κεφάλαιο που έπαιξα, μέσα σε τρεις μήνες.

Δεν έπαιξα… 20.000 μονάδες! Επαιξα 1130 μονάδες από την τσέπη μου. Και αν κάποιος έχει ακολουθήσει πιστά, όσα κι αν έχει παίξει, έχει πετύχει ακριβώς το ίδιο. Σε τρεις μήνες, στο 1/3 της σαιζόν, να αγγίξει τον τετραπλασιασμό του κεφαλαίου του. Παίζουμε λοιπόν σταθερά με κέρδη. Και πάντα με σοβαρά σημεία. Οχι.. άχαστα, όχι “μπετά”, όχι γιά ρεφάρισμα, όχι ότι κινείται, όχι κάθε μέρα.

Ποιό σημαντικό, ο τρόπος. Την Τρίτη έγινε καλή νίκη. Γράφω την επόμενη “λουφάζω ως την επόμενη φορά”. Βγαίνω από την λούφα μου χθες. Νέα, ακόμα μεγαλύτερη νίκη. Αν είχε κερδίσει και η Φόρεστ Γκριν χθες (είχε δυό δοκάρια.. ) θα ήταν πραγματικός θρίαμβος. Ομως η τακτική θα παραμείνει η ίδια… Και ακόμα κάτι: Θα έρθουν και ήττες. Οπως έχουν ήδη γίνει και ήττες.

Η μάχη δεν τελειώνει ποτέ. Δεν χρειάζεται …γλέντι στις επιτυχίες, δεν χρειάζεται ανάθεμα στις αποτυχίες. Σωστό παίξιμο, σωστή διαχείριση και ότι βλέπετε μέχρι σήμερα θα συνεχίσει να συμβαίνει. Ολα τα παραπάνω δεν είναι απλός απολογισμός. Είναι και μάθημα. Τρεις μήνες στον αέρα το site, στο 1/3 της σαιζόν είμαστε, ήταν μιά καλή ευκαιρία για… ανακεφαλαίωση των βασικών.

Τι άλλο καλό συνέβει χθες; Μαζί με το pick της κάβας, ήρθε και ρεκόρ επισκεψιμότητας. Χθες μπήκαν στο site 7.705 αναγνώστες, ρεκόρ και στους μοναδικούς επισκέπτες με 4.322 φίλους! Η παρέα πλέον δεν μεγαλώνει, γιγαντώνεται! Στο chat κάποια στιγμή είμαστε πάνω από 120 φίλοι ταυτόχρονα. Οι εγγραφές ξεπέρασαν τις 1500 (1531 γιά την ακρίβεια και… συνεχίστε να γράφεστε γιά να συμμετέχετε σε forum και chat)! Αυτό είναι η μεγαλύτερη χαρά μου… Πάμε στο σήμερα.

Σήμερα το μενού δεν έχει ούτε Σουίντον, ούτε Τσέλτεναμ, ούτε Ρέξαμ, ούτε Μπάρνσλεϊ. Δυστυχώς. Χθες ήταν συνολικά μιά καλή μέρα, κέρδισαν και οι “φαβοράκηδες” (πχ δεν θα ήταν και λίγοι που θα έπαιξαν Τσέλσι-Μάντσεστερ-Αρσεναλ), αλλά αυτό έγινε.. χθες. Σήμερα είναι αλλιώς. Κοίταξα πολλά σημεία. Μετρήστε πόσα μελέτησα και μου έκαναν ένα “κλικ”: Στουρμ, Τότον, Σάντερλαντ, Νόρτζελαντ, Ξάνθη, ΠΑΟ, Ιντερνασιονάλ, Κιέβο Χ, Παλέρμο, Λυών, Αμβούργο, Μπιλμπάο, Μπέτις και η Λίβερπουλ αύριο.

Πόσα είναι; Δεκατέσσερα. Στο… τέλος θα δείτε πόσα θα μείνουν! Με την δεύτερη ματιά, πέταξα (χωρίς να σημαίνει ότι κάποιος δεν μπορεί να αποφασίσει διαφορετικά) τις Στουρμ, Τότον, Νόρτζελαντ, Ξάνθη, Κιέβο Χ, Μπέτις. Το μόνο που θα πω γιά αυτές είναι ότι είναι…μάλλον νωρίς για ιταλικά “φιλικά” χινάρια, αν θα έπαιζα Μπέτις θα το έκανα μπας και…γίνει κανένα δωράκι από την Οσασούνα (και δεν έχω ενδείξεις ότι θα γίνει), ενώ στην Ξάνθη δεν δικαιολογώ αυτό το φαβοριτισμό της, όσο κι αν υπάρχει διαφορά ποιότητας.

Η Ξάνθη δεν έγινε άξαφνα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ-ΑΕΚ-ΠΑΟ-Αρης. Με οποιαδήποτε άλλη ομάδα, θέλω αρκετά πάνω από 2.00 γιά να το ποντάρω. Και το στοίχημα είναι πάνω από όλα απόδοση… Εμειναν ακόμα οκτώ… Αν προσέξετε, είναι ΠΑΟ, Ιντερνασιονάλ, Αμβούργο, Λίβερπουλ, Λυών, δηλαδή πέντε φαβορί. Και αουτσάιντερ οι Παλέρμο, Μπιλμπάο και Σάντερλαντ.

Ουσιαστικά και η Μπιλμπάο φαβορί έχει “γυρίσει”, απλά έχει μεγάλη σχετικά απόδοση. Η Παλέρμο είναι μιά… δική μου έμπνευση, έχω “σκαλώσει” ότι θα κάνει επιτέλους νίκη εκτός, ότι θα…σκοράρει επιτέλους εκτός. Και η Σάντερλαντ μπήκε στο προσκήνιο μετά την απόλυση Μπρους και την πρόσληψη Ο'Νίλ (που θα είναι στην κερκίδα, κι όχι στον πάγκο).

Εδώ κάνω ακόμα ένα ξεσκαρτάρισμα, το τελικό. Θα αφήσω την Λίβερπουλ. Είναι αυριανό, δεν έχει Λούκας στα χαφ, ίσως την “τιμήσω” στο live. Αφήνω και την Μπιλμπάο! Δεν θα έχει τον Γιορέντε, έρχεται από ήττα (που ίσως σημαίνει ντεφορμάρισμα), έπαιξε και μεσοβδόμαδα, η Μαγιόρκα εντός δεν είναι κακή, η απόδοση πλέον δεν “μου λέει”.

Και μένουν δυό μεγάλα (Σάντερλαντ-Παλέρμο) και τέσσερα “μικρά” (ΠΑΟ, Ιντερνασιονάλ, Αμβούργο και Λυών). Αυτό, το ξέρετε, ΔΕΝ είναι το αγαπημένο μου παιχνίδι. ΔΕΝ μου αρέσει. Τα φαβορί αυτά είναι μεν σωστά, αλλά… τριάδα; Παρολί; Μου…ξυνίζει. Και από τα δύο μεγάλα, φόρμα δεν έχω, απλά έχω.. έμπνευση, τίποτα παραπάνω. Οπότε; Οπότε… ξαναλουφάζω.

Ανέλυσα όλο το σκεπτικό μου. Χθες καλή νίκη, αύριο τίποτα (και μεσοβδόμαδα στο φινάλε του Champions League ψιλοπράγματα), σήμερα χαλαρά. Ζεσταίνω τα κέρδη μου. Κάντε κάτι ανάλογο (ειδικά όσοι κερδίσατε χθες). Θα παίξω μονά και δυάδα Σάντερλαντ και Παλέρμο, θα παίξω και ένα παρολί (θα αφήσω έξω και τον ΠΑΟ, εσείς αποφασίστε γιά την δική σας χημεία) και ΔΕΝ θα έχω απαιτήσεις από τη μέρα.

Εγω επιλέγω πότε θα “χωθώ”, δεν μου το επιβάλει ο μπουκ. Μιά χαρά περνάω κερδισμένος στην…λούφα μου! ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 21.920 μονάδες. Κέρδη από 3/12: 2.089 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 24.009 μονάδες. Ποντάρισμα 4/12: Μονό αποδεκτό: Σάντερλαντ 2 (3.20), 90 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Παλέρμο 2 (4.50), 60 μονάδες. Δυάδα Σάντερλαντ-Παλέρμο (14,4), 20 μονάδες.

Τριάδα-παρολί: Αμβούργο 1-Λυών 1-Ιντερνασιονάλ 1 (5,32), 89 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 259 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 23.750 μονάδες. Προσέξτε πως παίζω. Αντί να παρασυρθώ μετά από καλή νίκη, παίζω πολύ συντηρητικά. Και το κάνω και γιά τους λόγους που έγραψα παραπάνω και γιατί χθες έπαιξα 620 μονάδες και δεν θέλω συνολικά το Σαββατοκύριακο να υπερβώ το όριο μου (χοντρικά 800 με 900 μονάδες).

Είπαμε, η διαχείρηση μετράει. Χθες γκάζι, σήμερα φρένο! Τίποτα άλλο, ραντεβού στο chat, στην μεγάλη μας παρέα. Και νέα στήλη την Τρίτη (και εκπομπή φυσικά την Τρίτη, 3-4 στο www.betradio.com). ***Η φωτογραφία αφιερωμένη σε έναν ΜΕΓΑΛΟ. Στον βραζιλιάνο Sócrates Brasileiro Sampaio de Souza Vieira de Oliveira… Με αυτόν και τους άλλους αστέρες της γενιάς του μεγαλώσαμε και αγαπήσαμε το ποδόσφαιρο.

Ο Σόκρατες δεν είναι πιά μαζί μας. Εφυγε σήμερα, στο νοσοκομείο του Σάο Παόλο, μόλις 57 χρονών. Νικήθηκε κι αυτός από το πάθος του, το αλκοόλ….

Παλαιότερα άρθρα του Billaras