1102

Billaras

Απ’ το 2012 στο 2021!

Ηταν 8 Μαρτίου 2012 όταν χωρίς να το έχω καταλάβει, έχω ανέβει στο τραπέζι του σαλονιού και φωνάζω σαν τρελός στα λιοντάρια των Βάσκων “σας έστησε μαεστρικά ο Μαρσέλο, αλλά δε θα σας βάλει και το γκολ». Βλέπετε η Αθλέτικ έχανε 1-0 στο Ολντ Τράφορντ αλλά το ματς ήταν μονότερμα. Τελικό αποτέλεσμα 2-3, φύγαμε με την ταυτότητα του Σερ Άλεξ από το γήπεδο και το διπλό του 15,00 πιασμένο.

Λίγα χρόνια μετά, καλοκαίρι 2020, δίνω μια υπόσχεση στα παιδιά του τσατ. Αγαπημένοι μου αναγνώστες, τώρα που ο Μαρσέλο Μπιέλσα ανέβασε την ιστορική Λιντς στην Πρέμιερ μετά από 15 χρόνια, να το θυμάστε θα γλεντήσουμε με καλές αποδόσεις.

Επειδή είμαστε μια σελίδα που δε λέμε ποτέ λόγια του αέρα, μετρήστε πόσες φορές μας πλήρωσε φέτος η ομαδάρα.

Τρεις. Μέσα στην Εβερτον, μέσα στη Λέστερ. Αλλά δεν έφτανε. Θέλαμε το καλύτερο. Το κερασάκι στην τούρτα. Το διπλό μέσα στην καλύτερη. Μέσα στη σίγουρη πρωταθλήτρια. Και το έκανε με το καλύτερο σενάριο για να μη μείνει καμιά υποψία για τη μεγάλη αξία του 9,00. Με 10 παίκτες για ένα ημίχρονο και γκολ νίκης στις καθυστερήσεις. Ευχαριστούμε Μαρσέλο, για μια ακόμη φορά.

Για να θυμόμαστε πάντα αυτό που έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω. Αποδόσεις βγάζουν άνθρωποι. Μην φοβάστε τα 5ρια, τα 6ρια και τα 9ρια όταν βγαίνουν μετά από μελέτη και αξίζουν. Αυτά για χθες. Το ευχαριστήθηκα (και τα παιδία στο τσατ), το έβγαλα από μέσα μου, πάμε στα σημερινά”.

Ο πρόλογος αυτος δεν είναι δικός μου.

Δεν έχει υπογραφή Billara. Εχει υπογραφή ενός άλλου Βασίλη, οι περισσότεροι τον ξέρετε στο chat. Ο οποίος ζήτησε να γράψει την σημερινή εισαγωγή του κειμένου και εγώ χατήρια δεν χαλάω (γέλια). Τώρα γιά να λέω την αλήθεια, δεν θα τα έγραφα και…πολύ διαφορετικά! Το χάρηκα πολύ χθες, μεγάλη νίκη, καρυδάτη και μαγκιόρικη. Σημείο του 9,00 στα ίσα, δεν πιάνεις κάθε μέρα.

Ειδικά αν παίζεις με παίκτη λιγότερο, ειδικά αν το νικητήριο μπαίνει στο 91′ (φωτό)! Και έτσι, μέσα σε μιά οκτώ μέρες η στήλη έχει “γράψει” δύο 6,5αρια κι ένα 9αρι. Not bad θα έλεγα…

Αυτά με το χθες, απ΄τα άλλα ματς θεωρώ ότι αυτή που αδίκησε τον εαυτό της ήταν αυτή που έφαγε και ντόρτι, η Σέφιλντ. Μαγική εικόνα το σκορ. Αλλά ας πρόσεχε, ας τα έβαζε αντί να τα τρώει σε κάθε αντεπίθεση της ΚΠΡ.

Παω στο σήμερα. Λίγα πράγματα. Εχω ξεχωρίσει τρία χινάρια κατ’αρχάς. Μπέρνλι, Αντερλεχτ και Σεντ Ετιέν. Οχι τίποτα αβαβά, αλλά είναι βολικά, δείτε βαθμολογίες. Με combo και γκολ δεν θέλω να ασχοληθώ (η εύκολη λύση -και γιά μένα κάποιες φορές- όταν δεν έχει σημεία), οπότε έμειναν τα “ψηλά” ασόδια. Μόνο ψηλά. Κάτι Βαγιαδολίδ τις κάνω χάρισμα.

Δεν είναι πολλά. Τσέκαρα Αστέρα, τσέκαρα Μπέβερεν, τσέκαρα Νιμ, τσέκαρα Μπέτις. Και αύριο την Γουέστ Μπρομ. Ειλικρινά, θελω να παίξω μονάχα τρία, και η σκέψη μου είναι αν “αναμίξω” ασόδια με κανένα από τα τρία πιθανά χινάρια. Αποφασίζω να μην το κάνω. Τα χινάρια αν θέλει κάποιος ας τα βάλει όλα μαζί. Εγώ από τα πέντε ασόδια που ανέφερα κρατάω τα τρία.

Νιμ-Μπέτις-Γουέστ Μπρομ. Οι δύο έχουν άμεσο κίνητρο παραμονής, η απόδοση είναι οκ, έχουν ριξει ρουκέτες πρόσφατα (η Νίμ διπλό μεσα στη Λιλ, η Γουέστ Μπρομ τάληρο στην Τσέλσι). Μάχη μεν, αξίζει να το ρισκάρω δε. Οσο γιά την Μπέτις; Βασικά κοντράρω Ατλέτικο. Παίζει χάλια εδώ και πολύ καιρό. Βγάζει μάτια. Περασε 2η πλέον σε ισοβαθμία με τη Ρεάλ, αρχίζει και πιέζει το άγχος.

Και σήμερα είναι χωρίς Σουάρες και Γιορέντε, δηλαδή χωρίς 28 φετινά γκολ! Η Μπέτις στη μέρα της, την έχει. Ναι, είναι ελαφρώς αφερέγγυα, αλλα δέχομαι το ρίσκο. Αυτά τα τρία λοιπόν, το ένα αυριανό κιόλας. Απλό παιχνίδι. Ενα patent, σε όλα ισχυει η πρώιμη πληρωμή. Δείτε τα άλλα δύο που άφησα, δείτε και τα χινάρια, έχει και νέα στήλη μπάσκετ ο Ζαφείρης, νέα στήλη με ειδικά ο Thassios, περιμένει και το Τζίνι σημερινά, κλείσαμε.

Και κάτι ακόμα, να σας πονηρέψω λίγο. Εχετε την προσοχή σας λίγο στην Ιντερ σήμερα. Μην σκάσει κανενα μεγάλο “παπάκι”-δώρο εκεί. Με καμιά κόκκινη ως δικαιολογία; Με κάτι άλλο; Μπορεί να μην γίνει και τίποτα, απλά στο live να το ελέγχετε.

Νέα στήλη την Τρίτη, σήμερα θα μπω αργά στο chat, είναι η μέρα βολτας με τα εγγόνια (γέλια)!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras