2679

Billaras

Αρκετά με τη θεωρία…

Πριν περάσουμε στο «δια ταύτα», οφείλω να συμπληρώσω το χθεσινό άρθρο, στο οποίο παρέλειψα να αναφέρω μία ακόμη υπέροχη ιστορία: Καϊζερσλάουτερν: 2001 ή 2002, στην εξοχή και σε εξωτερικές εργασίες παρέα με τον 1ο μου εργοδότη (και έναν από τους λίγους έντιμους και καλοπληρωτές μέχρι σήμερα) και τον τότε συνάδελφο Θεοτόκη, εξαιρετικό «στοιχηματζή».

Ξαφνικά, στις 09:30 π.μ. χτυπάει το κινητό τηλέφωνο του αφεντικού και κλείνει μία απροσδόκητα μεγάλη δουλειά. Αποφασίζει, λοιπόν, να δείξει την γαλαντομία του και μετά από λίγη ώρα μας λέει (αφού μας άκουγε όλη μέρα να μιλάμε για στοίχημα και μπάλα): «Θα παίξουμε συνεταιρικά 10.000δρχ σε 3 αγώνες. Ο καθένας μας διαλέγει από έναν αγώνα.

Εγώ επιλέγω Γιουβέντους-Ρόμα 2 (5.00). Τα λεφτά τα βάζω εγώ, τα κέρδη τα μοιραζόμαστε. Να δείτε που η Ρόμα φέτος θα το σηκώσει». Εμείς γελάσαμε. Ήταν η χρονιά που η Γιουβέντους ήταν ακλόνητο φαβορί και θεωρήσαμε απίστευτο να χάσει από την Ρόμα του Μπατιστούτα. Όμως, αυτή ήταν η επιλογή του αφεντικού. Συμπληρώσαμε την Μπαρτσελόνα, που μας δικαίωσε και είπαμε να σιγουρέψουμε το παρολί με την Καϊζερσλάουτερν που πήγαινε «τρένο» στις 6 πρώτες αγωνιστικές στην Γερμανία, αήττητη και χωρίς παθητικό.

Είχε εύκολο θεωρητικά αντίπαλο και πιστεύαμε ότι θα έκανε το 7/7. Το αφεντικό είχε άλλη άποψη και μας είπε ότι η «Κάιζερ» θα κάνει την πρώτη της ήττα. Γελάσαμε και προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε στο αφεντικό ότι το στοίχημα δεν είναι εύκολο, θέλει μελέτη κλπ, κλπ. Μάλιστα, επειδή φοβόμασταν την έμπνευσή του για την Ρόμα, παίξαμε σύστημα 2-3, ώστε να πάρουμε τα λεφτά πίσω, εάν η Ρόμα έχανε.

Άλλωστε, το 10χίλιαρο ήταν σημαντικό ποσό για την εποχή: Να μην τα πολυλογώ, η Ρόμα διέλυσε την Γιουβέντους, πήρε το πρωτάθλημα και η «Κάιζερ» έκανε την 1η της ήττα. Μας διέσωσε η ενστικτώδης έμπνευση του κατά τα άλλα άσχετου από στοίχημα αφεντικού!!!! Αρκετά, όμως, με τις ιστορίες (ατελείωτες). Ας μπούμε στο «ψητό» και ας μιλήσουμε για αγώνες και για προγνωστικά.

Συνεχίζω, λοιπόν, από εκεί που σταμάτησα χθες: Κόλτσεστερ, Μπαρνέτ, Κέμπριτζ. Με περιτριγυρίζουν κι άλλες σκέψεις: Γουέστ Χαμ (δεν λέει να ξεκολλήσει), Ρέντινγκ και Μόρκαμ. Αφήνω την Γουέστ Χαμ, διότι φέτος παρουσιάζεται αναξιόπιστη στην άμυνά της. Επίσης, η Λέστερ δεν αξίζει να βρίσκεται σε αυτήν την θέση και περιμένω να βγάλει αντίδραση.

Πολύ πιθανή και η ισοπαλία. Πάμε παρακάτω. Ρέντινγκ: Μας πλήρωσε την προηγούμενη εβδομάδα, είναι σε καλό «φεγγάρι» και πληροί όλες τις προϋποθέσεις. Αλλά, υπάρχουν και 2 αρνητικά: Ο αντίπαλος είναι σοβαρός και, κυρίως, ο αγώνας διεξάγεται Παρασκευή, οπότε το ένστικτο λέει ΟΧΙ. Σβήνω και την Ρέντινγκ. Μόρκαμ: Φαίνεται να παίρνει τα πάνω της.

Έκανε ακόμη μία καλή εκτός έδρας νίκη, αλλά την θεωρώ ακόμη αναξιόπιστη. Μπορεί η αντίπαλός της να κινείται σε επίσης πολύ «ρηχά» νερά, αλλά θα το αποφύγω. Γίνεται σαφές, λοιπόν, ότι πάω το παιχνίδι μου εκεί που ήθελα από την αρχή: στην LEAGUE 2. Μπορεί και υποσυνείδητα να έσβησα τα παραπάνω παιχνίδια, αλλά αυτό πιστεύω και αυτό κάνω.

Για την Κέμπριτζ δεν χρειάζεται συζήτηση: «τρένο», εξαιρετική φόρμα, τίμιο φαβορί σε απόδοση 2.40. Μόνο μείον η ώρα έναρξης του αγώνα (15:00), αλλά το προσπερνώ. Άλλωστε, βοηθάει και η κάκιστη εικόνα της Λέιτον. Λούτον-Μπαρνέτ: Η Λούτον δεν είναι κάποια τυχαία ομάδα ούτε μπορεί κανείς εύκολα να την κοντράρει. Συγκρίνοντας, όμως, φόρμα και αποδόσεις, δέχομαι να κοντράρω την Λούτον ποντάροντας στο 5άρι της Μπαρνέτ.

Και έχω καλό προαίσθημα για την Μπαρνέτ. Κόλτσεστερ: Με κλειστά μάτια. Καλά κατάσταση, ελάχιστες απουσίες. Σε κακό φεγγάρι μου μοιάζει να μπαίνει η Στιβενέιτζ, αν και προ 2,5 εβδομάδων μας είχε καλοπληρώσει. Εκτός έδρας είναι εξαιρετική, αλλά εντός έχει να κερδίσει από τις 08 Νοεμβρίου. Πέραν αυτού, εντός έδρας παίζει πολύ προβλέψιμο και καθόλου δημιουργικό ποδόσφαιρο και νομίζω αυτή η Κόλτσεστερ μπορεί να κλέψει το τρίποντο με λίγη τύχη (3.

00). Πάμε, λοιπόν, σε ένα trixie (Κέμπριζ-Μπάρνετ-Κόλτσεστερ) με μεγαλύτερο, ίσως και διπλάσιο, ποντάρισμα στις 3 δυάδες. Ας πούμε, λοιπόν, ότι θα ποντάρουμε από 20 μονάδες σε κάθε δυάδα (20 Χ 3 = 60) και 10 μονάδες στην τριάδα, σύνολο 70 μονάδες. Εάν είχα καλύτερη εικόνα και όχι μόνο αποσπασματικά βίντεο από τους αγώνες της Κέμπριτζ, θα τολμούσα να την παίξω και στάνταρ και να έχω μόνο 2 ζητούμενα.

Τόσο πολύ την εμπιστεύομαι. Ας μην ανοιγόμαστε όμως υπερβολικά. Η χειρότερη δυάδα των τριών αγώνων μας δίνει πίσω τα χρήματά μας στο διπλό. Δηλαδή με 2/3 διπλασιάζουμε το ποντάρισμά μας, την ώρα που άλλοι θα παλεύουν με μεγαλύτερα ποσά και αποδόσεις 1,30 και 1,40 να κάνουν κάτι αντίστοιχο (double score) και θα χτυπάνε τα κεφάλια τους στον τοίχο, επικαλούμενοι στησίματα, αναποδιές και δεισιδαιμονίες! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΤΥΧΗ!!!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras