1668

Μάκης Μηνδρινός

Αρκετά τα λάθη σε Αγγλία, Ευρώπη

Χαιρετώ! Το Σάββατο ξεκίνησε με την είδηση της αναβολής του Ολτριγχαμ – Γκρέισχεντ, ένα ματς που πίστευα πολύ. Συνεχίστηκε με ένα αεράτο διπλό της Γουέστ Μπρομ στην έδρα της ΚΠΡ και περίμενα την Τσέλτεναμ για να βγει κάτι καλό. Μόλις έφαγε την κόκκινη η Κρου στο 70’ ήμουν σίγουρος ότι θα γινόταν το 2-1. Αμ δε…

Η Τσέλτεναμ είχε τη μπάλα στα πόδια της, είχε και μια τεράστια ευκαιρία, αλλά το 1-1 παρέμεινε.

Και μείναμε με την Γουέστ Μπρομ και τη μονάδα της Γκέιτσχεντ, έτσι για να λέμε ότι πήραμε κάτι λίγα πίσω. Ηταν από τις φορές που τα πίστευα πολύ και τα τρία, αλλά προχωράμε.

Δεύτερη αγωνιστική Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ έχουμε μεσοβδόμαδα, συν μια εμβόλιμη στην Τσάμπιονσιπ, συν δύο ματσάκια στη Νάσιοναλ Λιγκ. Νομίζω ότι όλο και κάτι βγαίνει, οπότε περνάμε απευθείας στο παρασύνθημα.

Τσάμπιονς Λιγκ

Ένα λάθος βλέπω, μόνο γι’ αυτό θα γράψω: Αταλάντα – Σαχτάρ, το διπλό κυκλοφορεί στο 4,15 (χθες ήταν ψηλότερα), κακώς κατά την άποψή μου. Η Αταλάντα είναι ωραία ομάδα. Παίζει επιθετικά, κάνει συνεχώς βήματα μπροστά, είναι από τις ομάδες που σ’ αρέσει να βλέπεις. Εδώ, όμως, μιλάμε για Τσάμπιονς Λιγκ.

Μετρούν και άλλα πράγματα. Και δεν είναι επειδή το λέω εγώ, είναι επειδή το έχει αποδείξει η ιστορία. Μετράει πολύ η εμπειρία, η φανέλα, το ειδικό βάρος. Είναι πράγματα που δεν αγοράζονται, χτίζονται με τα χρόνια. Η πρωτάρα Αταλάντα είναι λογικό να αντιμετωπίζει προβλήματα στο Τσου Λου. Στην πρεμιέρα έφαγε 4 από τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Προσέξτε, όχι κάνα μεγαθήριο, τη Ντινάμο Ζάγκρεμ (4-0). Τώρα, πρώτη φορά εντός έδρας, υποδέχεται την πολύ πιο έμπειρη Σαχτάρ. Που έχει παίξει κι αν έχει παίξει σε δύσκολες ευρωπαϊκές έδρες όλα τα προηγούμενα χρόνια. Η Αταλάντα μου θυμίζει τη Λειψία, όταν οι Γερμανοί έπαιξαν πρώτη φορά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Για να μη κουράζω, είναι ένα διπλό που θα έπρεπε να δίνει 3,30.

Και δίνει μία μονάδα παραπάνω!

Γιουρόπα Λιγκ

Είναι νωρίς ακόμα αλλά είναι δύο Αυστριακές που σηκώνουν κουβέντα. Αναφέρομαι στο 4,75 της Λίντσερ στη Λισσαβώνα με αντίπαλο τη Σπόρτινγκ (που παραμένει χάλια) και στον άσο της Βόλφσμπεργκερ κόντρα στη Ρόμα. Η οποία Ρόμα προς το παρόν είναι ό,τι να’ ναι.

Δεν έχω δει ακόμα δύο σερί παιχνίδια που να είναι καλή ή που να είναι κακή. Όπως ξυπνήσει! Είδαμε όμως στην πρεμιέρα την Βόλφσμπεργκερ να κάνει γιο-γιο τη Γκλάντμπαχ. Στο 5,25 ήταν ο άσος χθες, στο 4,75 σήμερα, υπό έρευνα κι αυτός. Όπως και να ‘χει, αν τελικά παίξω την Πέμπτη θα γίνει update στη στήλη.

Τσάμπιονσιπ

Και εδώ δύο λάθη: στο Λιντς – Γουέστ Μπρομ και στο Στόουκ – Χάντερσφιλντ.

Ξεκινώντας από το τελευταίο, το οποίο είναι ντέρμπι της ουράς ανάμεσα στις δύο μοναδικές ομάδες που δεν έχουν νίκη στο πρωτάθλημα, είναι η απόδειξη ότι στις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας όλα γίνονται. Μιλάμε για δύο από τα φαβορί για την άνοδο, που μετά από 9 αγωνιστικές είναι στο μηδέν στις νίκες, έχοντας από μόλις 2 βαθμούς! Η Στόουκ από τη μία «φωνάζει» ότι χρειάζεται ένα… ηλεκτροσόκ (αλλαγή προπονητή δηλαδή), από την άλλη βλέπεις ότι οι παίκτες δεν παίζουν αδιάφορα, παίζουν και για τον προπονητή τους.

Ασχετα αν έως τώρα δεν τους βγαίνει. Η ουσία είναι ότι η Στόουκ κάνει μισό βήμα μπρος, δύο πίσω! Δεν γίνεται με το υλικό που έχει να βρίσκεται τόσο χαμηλά και κυρίως να αποδίδει τόσο άσχημα.

Από την άλλη, η Χάντερσφιλντ άλλαξε προπονητή και προσπαθεί. Ηταν κι εκεί πολλά τα προβλήματα και προφανώς θα χρειαστεί χρόνος για να μπορέσει να μπει στο σωστό δρόμο, όμως έγινε μια αρχή.

Και όλο και κάτι κινείται. Θυμάστε ότι την πίστεψα και στην έδρα της Γουέστ Μπρομ και για ένα ημίχρονο ήταν καλή (προηγήθηκε 2-1, αλλά στο β’ δέχθηκε την ανατροπή). Κανονικά μ’ αυτό το ματς δεν είναι να μπλέκεις. Είναι αυτό που πολλές φορές για πλάκα λέμε «κουτσοί-στραβοί». Από την άλλη, βλέπεις το 4,50 του διπλού και μπαίνεις στο τρυπάκι να το δεις πιο σοβαρά…

Για το Λιντς – Γουέστ Μπρομ δεν υπάρχουν λόγια.

Κάθε φορά που παίζει η Λιντς λέμε τα ίδια και τα ίδια. Όπως γράφω και στη σημερινή Kingbet, όλοι έχουμε κολλήματα σ’ αυτή τη ζωή γενικότερα, και ειδικότερα στο στοίχημα. Τις προάλλες σας έλεγα για ένα δικό μου, την Κρου. Ολοι έχουν! Κάποιες ομάδες του κάθονται στραβά χωρίς λόγο, κάποιες άλλες τις ακολουθούν πολύ συχνά ενώ δεν πρέπει. Ε, και οι μπουκ έχουν κι αυτοί τα… κολλήματά τους.

Για πολλούς και διάφορους λόγους…

Η Λιντς λοιπόν δεν μπορεί να βρει σταθερό ρυθμό. Είναι φυσιολογικό, δεν είναι εύκολη κατηγορία η Τσάμπιονσιπ, δύσκολα βρίσκεις «τρένα» εδώ. Οι μπουκ όμως βγάζουν αποδόσεις λες και η Λιντς είναι «τρένο», χωρίς καν να λογαριάζουν ποιος είναι ο αντίπαλος. Κοιτάξτε τις αποδόσεις στα έως τώρα εντός έδρας παιχνίδια της, όπου νίκησε μόλις ένα: Στο 1,58 με τη Νότιγχαμ (1-1), στο 1,62 με την Μπρέντφορντ (1-0), στο 1,60 με τη Σουόνσι (0-1) και στο 1,44 με τη Ντέρμπι (1-1).

Και οι τέσσερις αυτοί αντίπαλοι καλές ομάδες. Και το Σάββατο πάλι στο 1,52 εκτός έδρας με την Τσάρλτον: έχασε 1-0. OK, κάνουν φάσεις, έχουν μεγάλη κατοχή μπάλας, στα Expected Goals οι αριθμοί της τρομάζουν, αλλά μισό λεπτό. Αφενός σ’ αυτή τη φάση τα αποτελέσματα δεν της κάθονται, αφετέρου παίζει και ο αντίπαλος!

Και τώρα αντιμετωπίζει την πρωτοπόρο και μοναδική αήττητη ομάδα στην κατηγορία, τη Γουέστ Μπρομ.

Και ο άσος είναι στο 1,70 και το διπλό στο 4,45. Με καθοδικές τάσεις βεβαίως, καθώς χθες ήταν στο 4,75 ενώ άνοιξε στο 5,00+. Την προηγούμενη φορά που έπαιξε με πρωτοπόρο ήταν η Σουόνσι, το είχαμε πληρωθεί αν θυμάστε… Σε ακόμα μεγαλύτερη απόδοση.

Νάσιοναλ Λιγκ

Δύο ματς έχει όλα κι όλα μεσοβδόμαδα και στα δύο υπάρχουν προϋποθέσεις για κόντρα.

Η Μπάρνετ ήταν καλή κόντρα στη Σόλιχαλ, άξιζε να κερδίσει. Η Φάιλντ εκεί που άρχιζε να ξαναστρίβει, έχασε 2-0 από τη Νοτς Κάουντι δίκαια, σε ματς μάλιστα που η αντίπαλος έπαιζε με πολλές απουσίες. Το διπλό κυκλοφορεί στο 3,60.

Ακόμα περισσότερο όμως μ’ αρέσει το διπλό στο Σόλιχαλ – Ρέξαμ. Τη Σόλιχαλ την έχουμε συζητήσει αρκετά έως τώρα, μας έχει πληρώσει, πιο πρόσφατο είναι εκείνο το 1-0 από τη Γέοβιλ, πάλι εντός έδρας.

Μετά τη Γέοβιλ νίκησε 2-0 τη Στόκπορτ (η οποία εκτός έδρας είναι καλή μέχρι στιγμής) και το Σάββατο έμεινε στο 0-0 εκτός έδρας με την Μπάρνετ, σε ένα ματς που έπρεπε να το χάσει με βάση την εμφάνισή της. Το είχαμε αναφέρει ακόμα κι όταν πήγαινε «τρένο» ότι η Σόλιχαλ δεν είναι ομάδα για να πρωταγωνιστεί.

Η Ρέξαμ χτίστηκε για να ανέβει κατηγορία και στην αρχή της σεζόν ήταν από τα φαβορί για άνοδο.

Δεν ξεκίνησε όμως καθόλου καλά, με αποτέλεσμα πριν από την προηγούμενη αγωνιστική να αποχωρήσει ο προπονητής της. Πλέον είναι με υπηρεσιακό τον έμπειρο, 63χρονο, Μπράιαν Φλιν, έναν άνθρωπο που έχει συνδυάσει το όνομά του με τη Ρέξαμ: εκεί ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα, εκεί ξεκίνησε την προπονητική και ήταν στον πάγκο της από το 1989 μέχρι το 2001! Τα πρώτα σημάδια αντίδρασης τα είδαμε στο 1-0 επί της Εμπσφλιτ το Σάββατο, ήταν η πρώτη νίκη της μετά τις 13 Αυγούστου.

Είχε διάθεση η Ρέξαμ και κέρδισε δίκαια, ενώ έχασε και ένα (ανύπαρκτο είναι η αλήθεια) πέναλτι. Ο Φλιν το είπε ξεκάθαρα ότι δεν θα τον χάλαγε να διατηρήσει τη θέση του πρώτου προπονητή. Το κίνητρο είναι μεγάλο και έχει την εμπειρία να τη στρώσει τη Ρέξαμ. Νομίζω βοηθάει ότι αντίπαλος είναι αυτή τη στιγμή η Σόλιχαλ, η οποία σκοράρει με το σταγονόμετρο και όταν έχει τη μπάλα στα πόδια της εγκλωβίζεται.

Η Ρέξαμ θα βρει χώρους και στην κόντρα μπορεί να πάρει το τρίποντο. Στο 3,80 το διπλό.

Στη σούμα. Ανέφερα 7 παιχνίδια, σε όλα υπάρχουν λάθη κατά την άποψή μου: Γουέστ Μπρομ, Χάντερσφιλντ, Ρέξαμ, Μπάρνετ, Σαχτάρ, Βόλφσμπεργκερ και Λίντσερ. Τα δύο τελευταία θα τα ξαναδώ μέχρι την Πέμπτη. Λέω να μην παίξω Τσάμπιονς Λιγκ και να μείνω με τις Αγγλιδούλες μου: Γουέστ Μπρομ και Ρέξαμ μπαίνουν στο παιχνίδι μου.

Με ένα από τα δύο προφανώς είμαι από πάνω. Δείτε τα και αποφασίστε ανάλογα με το παιχνίδι σας. Τα λέμε ξανά την Παρασκευή με νέα στήλη και την Πέμπτη με update (αν τελικά παίξω…).

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος