1295

Billaras

Ας απολαύσουμε μπαλίτσα!

Ετσι ας χάσω (που δεν έχασα δηλαδή, απλά δεν φαίνεται στην κάβα το cash out στην Νιούπορτ). Ας χάσω το συγκεκριμένο μπετ της δυάδας over/under. Δεν με χάλασε καθόλου (γέλια). Στο κάτω κάτω, αν μιλήσουμε αμιγώς στοιχηματικά, ήταν μιά μεγάλη “ατυχία”. Πρωτο γκολ με μηδέν φάσεις στο 45′, τρίτο γκολ 40” πριν τη λήξη. Συμβαίνει. Ορθώς έπαιξα under και θα το ξανάπαιζα.

Μένοντας στο στοιχηματικό κομμάτι, καλά μου έκλεισε και ο Σεπτέμβρης, ενώ μιά χαρά μπήκε και ο Οκτώβρης με την Στόουκ. Το Λιγκ Καπ μας έχει φτιάξει άσχημα φέτος, από εδώ και πέρα θα ζορίσει που έμειναν λίγες και “μεγάλες”, αλλά ήδη πρόλαβε να μας πληρώσει γενναία.

Αγωνιστικά, τρομερά σκηνικά έγιναν σε κάμποσα ματς με επιτομή το Ρίο Αβε-Μίλαν, ενώ στα δικά μας, δεν ασχολούμαι με το “ευκολάκι” του Ολυμπιακό, και στέκομαι στα άλλα δύο παιχνίδια όπου η διαφορά μεταξύ ΠΑΟΚ με ΑΕΚ ήταν απλή: Ο ένας τα έκανε περίπου όλα λάθος απο το ματς με την Μπενφίκα και μετά, η άλλη περίπου όλα σωστά από την σφαλιάρα με τον Ολυμπιακό και μετά.

Γιά να το κάνω πενηνταράκια, ας κάνω copy αυτό που έγραψα χθες γιά τη σημερινή Metrosport:

Pre game: Θέλουνε και οι δύο ένα γκολ με την έναρξη. Ο ΠΑΟΚ ξεκινάει χωρίς φορ, με τρία στόπερ, με δεξί μπακ τον Κρέσπο. Και οι αλλαγές είναι έξω ο πολύπειρος Βαρέλα, μέσα οι νεοφερμένοι την τελευταία ώρα και ανέτοιμοι Τσολάκ, Βαγκέ. Επίσης, pre game, ο ΠΑΟΚ έχει πουλήσει Λημνιό-Τσούμπα Ακπομ και έχει παροπλίσει τον Μάτος χωρίς άλλη λύση στα δεξιά (σήμερα διάβασα ότι τον επαναφέρουν στην ενεργό δράση, αλλά το πουλάκι πέταξε…).

Η ΑΕΚ ξεκινάει με κανονικό φορ, με τρεις χαφ-σκυλιά, με εξτρέμ κανονικό και ακραίους μπακ επίσης κανονικούς. Δεν έχει πουλήσει βασικό γρανάζι τελευταία ώρα, δεν έχει φέρει παίκτη τελευταία ώρα.

Μετά τα 0-1: Τρώνε πρώτοι γκολ και οι δύο “Δικέφαλοι”. Θέλουν πλέον δύο γιά να τουμπάρουν το ματς. Ο ΠΑΟΚ ρίχνει στη μάχη τους παντελώς ανέτοιμους νεοφερμένους που αναφέραμε και η ΑΕΚ τους…Λιβάγια, Ανσαριφάρντ (ασιστ ο ένας-γκολ ο άλλος).

Μετά τα 1-1: Ο ΠΑΟΚ (από το 65′ κιόλας) εμφανώς σκασμένος και κουρασμένος με αβίαστα λάθη ακριβώς λόγω κούρασης (περίεργο γιά τέτοια εποχή). Και χωρίς παίκτη-ηγέτη-μπαρουτοκαπνισμένου “σκυλιού” εντός τερέν. Η ΑΕΚ με ενέργεια, με χυμούς, με άφθονους μπαρουτοκαπνισμένους και ηγέτες. Αυτά ειδικά βγάζουν μάτια μετά τις ισοφαρίσεις.

Πως παίζει ο ένας μετά το 1-1 (χάνει εντελώς την ψυχραιμία του) και πως ο άλλος μετά το 1-1 (επιμένει, πιέζει ορθολογικά, κάνει φάσεις).

Οποιος βλέπει μπάλα χωρίς γυαλιά, δεν πιστεύω να διαφωνεί με τα παραπάνω. Οσο γιά τις κληρώσεις; Περιέργως, είμαι αισιόδοξος. Μπορούνε μέχρι 6 νίκες οι δύο τους. Αρκεί να μην το σνομπάρουν, να βάζουν βασικούς και να το κυνηγήσουν (μεγαλύτερη χαζομάρα από αυτό δεν έχω ξαναδεί όταν μιλάμε γιά Ελλάδα).

Θα τα ξαναδούμε αυτά όμως σε 20 μέρες…

Πάμε στα φρέσκα; Να πάμε, αλλά…ποιά φρέσκα; Ως φίλαθλος και τηλεθεατής θα απολαύσω μπαλίτσα. Δεκτόν. Εχει πρόγραμμα που σε προδιαθέτει ότι θα είναι ωραία ποδοσφαιρική μέρα. Αλλά ως στοιχηματζής; Βράσε όρυζα. Αυριο οκ, παλεύεται (θα έχω νέα στήλη από νωρίς). Αλλά σήμερα; Οριακά ήμουνα να πω no bet.

Εντελώς όμως, τίποτα, νάδα!

Τελικά, περισσότερο γιά να έχω να ασχολούμαι, αποφάσισα δύο μονά και χαίρετε. Εκτός νησιού τίποτα. Δύο ώρες κυριολεκτικά τα ξεψάχνιζα ένα-ένα. Αντε λίγο το g/g στην Ατλέτικο, άντε μπας και κάνει νέα ζημιά η Φατίχ, άντε λίγο Μπέτις, να’χαμε να λέγαμε. Τα προσπέρασα.

Οχι ότι στο νησι είναι καλύτερα.

Μάπα τρομερή το μενού. Τα έγραψε και ο Μάκης απο χθες (στείλτε του θετικά vibes, υποφέρει ο έρμος, τούμπανο είναι από το πρήξιμο, ήθελε να κάνει εξαγωγές και μάλιστα φρονιμίτη, δεν μπορούσε να φάει ή να μιλήσει χθες, γι αυτό δεν έγινε και εκπομπή).

Να μην το ψειρίζω λοιπόν: Ενα σέκο διπλό η Μπάροου που πιστευω ότι με την επιστροφή του βασικού γκολτζή της θα ανεβαίνει σταδιακά και σιγά την Καρλάιλ που κέρδισε μονάχα το πτώμα της Σαουθεντ.

Στο 3,40 το δέχομαι.

Και το άλλο είναι λίγο ειδικό, λίγο fun bet, λίγο να έχω να ασχολούμαι, λίγο απ’ όλα. Θα παίξω g/g 1ου ημιχρόνου στο Λιντς-Σίτι (στο 3,75). Εδώ σκέφτηκα και την κόντρα, είτε με άσο dnb, είτε με 1-Χ, αλλά το άφησα. Δεν θα το άφηνα αν δεν είχε έρθει εκείνο το 2-5 της Λέστερ μέσα στο Ετιχαντ. Τώρα περιμένω αντίδραση της Σίτι. Σίγουρα όμως η Λιντς θα το πάει στα κόκκινα, θα γινει χαμούλης, ο Μπιέλσα θα “δώσει πόνο”, σας ορκίζομαι ότι θα πλήρωνα να είμαι αυτή την εβδομάδα στα προπονητικά κέντρα των δύο ομάδων να δω πως καταστρώνουν τα πλάνα τους, ανοιχτό πανεπιστήμιο θα ήταν.

Ο Πεπ στάζει μέλι γιά τον Μαρσέλο, γνωρίζονται πολλά χρόνια, τον θεωρεί δάσκαλο δικό του αλλά και όλων ουσιαστικά (και δεν υπερβάλλει και πολύ θα έλεγα). Διαβάστε εδώ πως γνωρίστηκαν και πως ο τρελλο-αργεντίνος ενέπνευσε τον μεγάλο καταλανό, είναι φοβερή ιστορία, απ’ τις εποχές που ο Πεπ έπαιζε ακόμα στο Μεξικό: https://www.skysports.com/football/news/11661/12086782/how-marcelo-bielsa-inspired-pep-guardiola-on-road-into-management . Φυσικά και ο Μπιέλσα τα ίδια λέει για τον Γουαρδιόλα. Ας το απολαύσουμε λοιπόν, ας μπούνε και νωρίς γκολ όπως έγινε την πρώτη φορά που ηρθαν αντιμέτωποι (το 2012 σε ματς Μπιλμπάο-Μπάρτσα είχαμε ένα τρομερό ματς, ο Πεπ το είχε χαρακτηρίσει “ωδή στο ποδόσφαιρο” και είχε έρθει 2-2).

Τίποτα άλλο, χαλαρά και όμορφα, αύριο νέα στήλη και αργότερα στο chat μπας και έχει κάτι στο live!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras