843

Μάκης Μηνδρινός

Ας είναι καλύτερο από το 2021

Χαιρετώ! Ας ξεκινήσουμε με το κορωνοδελτίο: Εως τώρα στην αγωνιστική της Πρωτοχρονιάς έχουν αναβληθεί τα Λέστερ – Νόριτς (Πρέμιερ Λιγκ), Κόβεντρι – Λούτον, Σουόνσι – Φούλαμ (Τσάμπιονσιπ), Ιπσουιτς – Λίνκολν, Πλίμουθ – Γουίμπλεντον, Γουίγκαν – Ακρινγκτον, Σάντερλαντ – Φλίτγουντ (Λιγκ 1), Ρότσντεϊλ – Μάνσφιλντ, Σάλφορντ – Τρανμίρ (Λιγκ 2).

Καμιά 10αριά δηλαδή και είναι ακόμα Παρασκευή πρωί.

Θεωρείστε ως δεδομένο ότι θα αναβληθούν κι άλλα, πρέπει να μάθουμε να ζούμε μ’ αυτό, βλέπετε τι γίνεται έξω. Χτυπάει το τηλέφωνο και μαθαίνω για ένα ακόμη καινούριο κρούσμα, πλέον νοσούν σχεδόν όλοι! Ψυχραιμία σε κάθε περίπτωση, ας είναι ήπια τα συμπτώματα, ας μη χρειάζεται να μεταφερθεί κόσμος στις ΜΕΘ και θα το ξεπεράσουμε κι αυτό…

Όλα αυτά λίγες ώρες πριν φύγει το 2021 και αν ψάξω να βρω αντίστοιχα κείμενα στις τελευταίες ημέρες του 2020, νομίζω οι διαφορές θα είναι ελάχιστες! Σε καραντίνα τότε με πολύ λιγότερα κρούσματα, ποιος να μας το έλεγε τον Δεκέμβρη του 2020 ότι σε ένα χρόνο θα έχουμε ημερησίως περισσότερα από 35,000 κρούσματα.

Το γράφω κι ανατριχιάζω!

Υγεία παιδιά, μόνο αυτό! Αν είναι να το περάσουμε σαν μια απλή γρίπη, ας είναι, δεν ξέρω τι να πω πια. Το μόνο που θέλω να ευχηθώ είναι υγεία και το 2022 να είναι καλύτερο από το 2021.

Επανέρχομαι στα δικά μας. Η Κάρντιφ την Τετάρτη πέρασε και δεν ακούμπησε από το Μπόρνμουθ, έμεινε πίσω με μία κόντρα της μπάλας σε αμυντικό της, έμεινε και με δέκα παίκτες λίγο μετά, end of story, άνετο το 3-0 της Μπόρνμουθ.

Στα φρέσκα, κινούμαστε στους ίδιος κορωνορυθμούς. Είπαμε και παραπάνω για τις αναβολές, θα έχουμε σίγουρα κι άλλες, πάμε με βάση ό,τι έχουμε στα χέρια μας. Στην Πρέμιερ Λιγκ το μοναδικό που κοίταξα λίγο πιο σοβαρά είναι η κόντρα στο Σαουθάμπτον-Νιουκάστλ, καθώς θεωρώ υπερβολικό το 5,25 του διπλού. Μετά διαβάζω ρεπορτάζ, λέει είναι πιθανό το ματς να μη γίνει ποτέ, είναι πολλές οι απουσίες στη Νιουκάστλ.

Ε, πως να μπλέξω;

Στην Τσάμπιονσιπ μία μικρή σκέψη είναι η Ντέρμπι στη Ρέντινγκ, στο 3,30 το διπλό. Τρεις σερί νίκες η Ντέρμπι, μεσοβδόμαδα νίκησε μέσα στο Στόουκ, γενικά δείχνει καλά. Μην ξεχνάμε, αν δεν είχε το -21 θα ήταν άνετη στη μέση της βαθμολογίας και θα κοιτούσε προς τα πάνω. Η Ρέντινγκ έχει να παίξει από τις 11/12. Αντε βγάλε άκρη, σχεδόν ένα μήνα πριν το τελευταίο της παιχνίδι! Όπως και να έχει, είναι ομάδα που παλεύει για την παραμονή της.

Στη Λιγκ 1 τίποτα απολύτως. Στη Λιγκ 2 ξεκάθαρη περίπτωση έμοιαζε το διπλό στο Ρότσντεϊλ – Μάνσφιλντ, αλλά μας… τελείωσε, όπως ξεκάθαρη είναι και το Σουίντον – Νορθάμπτον, με το διπλό στο 3,35. Η Νορθάμπτον είναι δεύτερη, από τα φαβορί για την απευθείας άνοδο, τέσσερις σερί νίκες, με ένα αστεράκι: ότι έχει να παίξει από τις 11/12.

Θέλω να πω, ναι μεν δείχνει φορμαρισμένη, αλλά… ποια φόρμα; Ένα μήνα πριν! Το σίγουρο, πάντως, είναι πως η Σουίντον δεν πατάει καλά, φάνηκε και μεσοβδόμαδα, στο εντός έδρας 0-0 με την προβληματική Στίβενεϊτζ. Οσο απίστευτο κι αν φαίνεται, η Σουίντον εντός έδρας έχει 2 νίκες σε 10 ματς!

Συζητιέται και ο άσος της Σκάνθορπ απέναντι στην Καρλάιλ.

Εξάποντο παραμονής, με την Σκάνθορπ να προέρχεται από διπλό στην Ολνταμ, παραμένοντας πέντε ματς αήττητη (είχαν προηγηθεί τέσσερις ισοπαλίες). Η Καρλάιλ δεν τρομάζει, το σετ έπρεπε να είναι περισσότερο ισορροπημένο, με τον άσο να κυκλοφορεί στο 3,00.

Μόνο Νορθάμπτον θα παίξω μία ψιλή και τέλος. Παραμένουν χαλαροί οι ρυθμοί, δεν μπορούμε να κάνουμε κι αλλιώς από τη στιγμή που είναι έτσι η κατάσταση.

Εύχομαι καλή Πρωτοχρονιά, με υγεία και χαμόγελα σε εσάς και τις οικογένειές σας! Ψυχραιμία και αισιοδοξία, ότι το 2022 θα είναι καλύτερο απ’ αυτό που φεύγει!

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος