3038

Billaras

Ας είναι…lucky το 2016!

Γιά μιά ακόμα φορά, να ξεκινήσω τη στήλη με ευχές. Μακάρι το 2016 να φέρει στον καθένα ότι ζητήσει, πρωτίστως να τον κρατήσει υγειή. Και συνολικά, να δούμε όλοι λίγο φως στο σκοτάδι. Μετά, να συνεχίσω με ευχαριστίες. Γιά όσους με θυμήθηκαν χθες, είτε εδώ στα σχόλια, είτε με mail, είτε στο facebook, είτε με τηλέφωνο και sms. Ελπίζω να περάσατε καλά, όπως πέρασα κι εγώ.

Και μετά να…το πάρω στην πλάκα και να πω ότι…μην περιμένετε κέρασμα, σας “κέρασα” πρόωρα, μην είστε πλεονέκτες (πολλά γέλια). Ηρθε λοιπόν ο μποναμάς Δευτέρα-Τρίτη! Και τι μποναμάς! Καλό ταμείο. Δυνατό, όχι της πλάκας. Ενα 3 στα 4 αρκούσε γιά να έρθουν 2.674 μονάδες, η κάβα εκτοξέυτηκε πλέον στις 15.184 μονάδες. Λίιιιγο ήθελε να έχω διπλασιάσει το κεφάλαιο μου πριν αλλάξει ο χρόνος, με τη σαιζόν στα μισά! Θα θυμάστε, πρόσφατα σας έγραφα ότι όλα come and go.

Από τις 10 Δεκέμβρη, τότε με Ρούμπιν και Παρτίζαν που χάθηκε μιά ευκαιρία, είχα δει ότι “έστριβε ανάποδα”, οι λεπτομέρειες δεν ήταν υπέρ μου. Και η κάβα ανεβοκατέβαινε, λίγο πάνω-λίγο κάτω, έκανα συντήρηση. Αλλά επίσης έγραφα ότι αυτό…δεν διαρκεί πολύ. Καλά φεγγάρια, κακά φεγγάρια. Ετσι κι έγινε. Φάνηκε, τα σημάδια είναι εκεί, αν ξέρεις να τα διαβάσεις.

Ξεκινάει η Δευτέρα και “τρώω” ντόρτια στο κεφάλι με τη Σάουθεντ. Ναι, αλλά το ξεκίνημα της μερας…δεν μετράει. Το φινάλε μετράει. Και έτσι, καπάκι, “έβαλα” εγώ ντόρτια εκτός! Η Στόουκ έκανε…μπαμ ότι γύρισε υπέρ μου πάλι. Από 0-1 και 1-2, στο 3-2, το θεωρείς χαμένο, αλλά…όχι. Η μπάλα αποφασίζει. Το μπετ ήταν σωστό. Μετά, εκείνη κάνει κουμάντο.

Πρώτα 3-3, μετά …μπαμ 3-4 με πέναλτι (και ψιλομούφα μάλιστα) στο 91'! Εστριψε, αυτό ήταν. Χάλιφαξ και Ιπσουϊτς μετά, δεν δέχθηκαν καν γκολ. Γιά να το κλείσουμε: Πρώτον, αυτό που γίνεται φέτος, είναι κάτι πάρα-πάρα πολύ δύσκολο. Κερδίζω τον μπουκ 3-0, δεν έχασα ποτέ ούτε σεντς από το κεφάλαιό μου (θυμίζω, ξεκίνησα 22/8 με…patent με το καλημέρα), παίζω μόνιμα κερδισμένα, τα αυξάνω προοδευτικά, χωρίς να ξανοίγομαι.

Ανατρέξτε στα πρώτα κείμενα της σαιζόν και θα δείτε τι έγραφα. Εκεί είναι το “μυστικό”. 'Η μάλλον το μυστικό είναι…λίγο πιό πίσω, αλλά όλα αυτά θα τα δούμε τον Μάιο. Δεύτερον: Ολοι θα είδατε το καλό ταμείο. Το…λάθος δεν το είδατε όμως. Το είδα εγώ που το έκανα! Κακώς έπαιξα την Αστον Βίλλα. Το κείμενό μου τη Δευτέρα τελείωνε έτσι: “Αν είχα ακόμα τη Ρόδεραμ στις επιλογές μου, δεν θα έπαιζα την Αστον Βίλλα (ξέρω που ποντάρω, απλά της “δινω μιά ευκαιρία” σε ματς-τελικό)”.

Ορθώς έβγαλα τη Ρόδεραμ αφού η Φούλαμ άλλαξε προπονητή, λάθος όμως που την “αντικατέστησα”. Επρεπε να μείνω με τα τρία που…δεν κουνούσαν, ήταν σημαδεμένα εξ'αρχής, από την εφημερίδα κιόλας. Και να πάω σε patent. Ανεξάρτητα αποτελέσματος, ανεξάρτητα νίκης ή ήττας, πρέπει ο καθένας να μπορεί να δει τι έκανε σωστό και τι λάθος.

Βασικό στο στοίχημα… Αυτά λοιπόν με το…2015. Πάμε στο 2016 πλέον, τα κεφάλια μέσα! Λίγα πράγματα (και) σήμερα. Παίζω πολύ επιλεκτικά και…όπως βλέπετε, δεν το μετανοιώνω καθόλου. Εξ'αρχής είχα ξεχωρίσει τα εξής: Γουέστ Χαμ (4.20), Σάουθπορτ (3.20), Ντονκάστερ (3.10), Μπόρνεμουθ (4.20), Γουότφορντ (5.25), Ντάγκεναμ (4.20). Είναι τα έξι της εφημερίδας.

Σήμερα, από χθες βράδυ μάλλον, πρόσθεσα ένα ακόμα που περνάει λίγο…ντούκου. Τη Λούτον (5.00). Και θα πορευθώ με αυτά… Η Γουέστ Χαμ γύρισε στις νικες (με ανατροπή) και με τους μεγάλους τα πάει εξαιρετικά και έχει ένα κάρο επιστροφές επιτέλους, η Σάουθπορτ είναι σε τοπ φόρμα (και μόλις προ ημερών ξανακόντραρα την Ρέξαμ), η Ντόνκαστερ έχει σοβαρευτεί και η Σάουθεντ έρχεται από…τρελλή φάπα, η Μπόρνεμουθ δεν θα φοβηθεί τη Λέστερ που σήμερα θα πρέπει να κάνει και παιχνίδι όχι μόνο να παίξει άμυνα και αντεπιθέσεις, η Ντάγκεναμ έρχεται από καλή νίκη και ανέλαβε στον πάγκο ένας θρύλος της, ο Στιλ (εμβληματική μορφή για την ομάδα) και παράλληλα η Εξετερ είναι εντελώς ντεφορμέ, η Γουότφορντ είναι εξαιρετική και η Σίτι θα τα βρει σίγουρα μπαστούνια (όσο λείπει ο Κομπανί τρώει πάντα γκολ, μόνο στη Λέστερ δεν έφαγε ενώ δείτε πόσο κακή είναι στις εξόδους της).

Και η Λούτον; Αλλαξε τον Στιλ (γιά να πάει στη Ντάγκεναμ έφυγε από τη Λούτον), υλικό έχει, ενώ ξέρετε και τις αδυναμίες των Μπρίστολ Ρόβερς εντός. Η ψαλίδα του σετ είναι αδικαιολόγητα μεγαλη… Μένει να κάνω την τελική διαλογή. Εδώ ανοίγω μιά παρένθεση: Σκόπιμα, παρότι τα κοίταξα, επιλέγω να μην παίξω τίποτα μη αγγλικό. Αυτούς ξέρω, αυτούς εμπιστεύομαι.

Ούτε Ισπανία, ούτε Πορτογαλία, ούτε Ελλάδα. Τίποτα. Πολύ επιλεκτικά. Και κανένα μικρό σημείο ή over ή κάτι άλλο. Τίποτα. Πως και τι θα παίξω; Θα αφήσω την Σάουθπορτ. Κόντραρα στην Ρέξαμ στο 4.33, στο 3.20 σήμερα δεν το κάνω. Οι εκπτώσεις…δεν άρχισαν ακόμα (γέλια). Αφήνω και την Ντόνκαστερ γιά τον ίδιο λόγο. Η Σάουθεντ ναι μεν έφαγε 4, αλλά παραμένει καλή και σοβαρή ομάδα, ίσως αντιδράσει.

Γιά 3.10 δεν κοντράρω. Θέλω όταν ρισκάρω να αξίζει το ρίσκο μου. Θα αφήσω και την Μπόρνεμουθ. Οριακά. Διαίσθηση. Και θα μείνω με τα τέσσερα… Ολα…βουνά. Γουέστ Χαμ (4.20)-Ντάγκεναμ (4.20)-Γουότφορντ (5.25)-Λούτον (5.00). Εδώ είμαι. Θα παίξω ενα…Lucky 15. Αφού έχω μεγάλες αποδόσεις, έχω και καλά κέρδη, με παίρνει να το κάνω. Μονά-δυάδες-τριάδες-τετράδα, 15 στήλες (εξού και το όνομα του συστήματος, όταν έχεις τέσσερα ματς, αν ζητας 2-3-4 ειναι yankee, αν ζητάς και τα μονά είναι lucky 15).

Μιά και μπήκαμε στο 2016, θα ήθελα να το λένε…"τυχερό 16", αλλά τέτοιο σύστημα δεν υπάρχει (γέλια). Σημειώστε ότι ένας ακόμα λόγος που το κάνω, είναι γιατί δεν έπαιξα από την Δευτέρα, δεν θα παίξω αύριο, δεν θα παίξω τίποτα άλλο ως την Τετάρτη! Οχι την Τρίτη, την Τετάρτη! Τότε θα έχουμε νέα στήλη, όσα έχει την Τρίτη είναι ελάχιστα και δεν μου λένε και τίποτα.

ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Κέρδη από 28-29/12: 2.674 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 15.184 μονάδες. Ποντάρισμα 2/1: Lucky 15: Γουέστ Χαμ 1 (4.20)-Ντάγκεναμ 2 (4.20)-Γουότφορντ 1 (5.25)-Λούτον 2 (5.00) με 4 μονάδες στην τετράδα, 15 μονάδες σε κάθε τριάδα (ακόμα 60 σύνολο), 30 σε κάθε δυάδα (ακόμα 180 σύνολο) και μετά, 60 μονάδες σε Γουέστ Χαμ και Ντάγκεναμ, 50 σε Γουότφορντ και Λούτον.

Ολο μαζί το σύστημα είναι 464 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 14.720 μονάδες. Αυτά είναι. Με ένα παίρνω πάνω από το μισό παιχνίδι μου. Με δύο κερδίζω και…δεν θα ειναι και λίγα! Παραπάνω…αφήστε το να έρθει και το βλέπουμε (γέλια). Προφανως και είναι ΠΟΛΥ δύσκολο, αλλά…και πότε δεν είναι; Τέσσερα θηρία παίζω. Και να μην έρθουν, θα χαμογελάσω και απλά…θα περιμένω στη γωνία πάλι.

Μιά φορά το μήνα θέλω να τον “δαγκώνω” τον μπουκ. Είναι υπεραρκετή. Τίποτα άλλο, ακόμα μιά φορά πολλές ευχές, τα ξαναλέμε την Τετάρτη από εδώ (αργότερα σήμερα, λίγο πριν τις 5 θα μπω και στο chat να τα πούμε και “από κοντά”, σας περιμένω εκεί!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras