279

Billaras

Ας μελετήσουμε την Λιγκ 1!

Χωρίς καμιά διάθεση πλάκας, κανείς να μην περάσει την εβδομάδα που πέρασα. Οσα εγραψα προχθές ήταν τα…μισά. Σήμερα Σαββατο κλείνω 8η μερα, ευτυχώς απύρετος από προχθές βράδυ, μόνο ο βήχας μου’χει μείνει κουσούρι, παίρνω εισπνεόμενο. Και ακομα παίρνω αντιβίωση (5η μερα, θα την συνεχίσω ακόμα τέσσερις). Δεν ήταν αμυγδαλίτιδα.

Τυχαίο εύρημα ήταν εκείνο. Ηταν (είναι) κάποια πολύ σοβαρή βακτηριακή λοίμωξη αναπνευστικού. Οχι κορωνοϊός. Ισως το βρω την Τρίτη στις νέες γενικές εξετάσεις που θα κάνω. Ισως να’ναι νόσος Λεγεωνάριων. Πάντως ήταν (είναι) κάτι βαρύ κι ασήκωτο, το οποίο σε αφήνει και…κομματάκια (ο γιατρός μιλάει και για ένα δίμηνο μέχρι να επανέλθω στο 100% δυνάμεων).

Οπότε, οπως καταλαβαίνετε, μαζί με τις φωτιές, τον καύσωνα και τις απώλειες των ιπτάμενων παιδιών μας, πέρασα μιά αδιανόητη διαβολοβδομάδα (ως και το χωριό του πατέρα μου, οι Γλαφυρές Βόλου πήραν φωτιά και εκκενώθηκαν προχθές, η ψυχολογία μου ήταν…υπό του μηδενός). Τώρα συνέρχομαι. Μέρα με τη μέρα. Και με βοηθάει και η δουλειά να επανέλθω.

Αφου έχω κουράγια να μελετήσω και να γράψω, παει να πει ότι…ισιώνω (θα σας πω κι ένα μυστικό, και ο Germanos μας, ο Γιώργος, πολύ χαλαρά σας έγραψε ότι δεν είναι ψυχολογικά καλά, αν δεν το ξέρετε είναι απο τη Ρόδο και να καίγεται το νησί σου δεν είναι και το καλύτερο, με μαύρη ψυχή σας έγραφε ότι σας έγραφε αυτές τις μέρες).

Anyway, δειχνει να ισιώνει γενικώς το πράγμα, φτύνω στο κόρφο μου (ένα τελευταίο θα σας πω, ειχα ρητή εντολή χθες Παρασκευή αν έκανα έστω και δέκατα, να έφευγα νοσοκομείο).

Οπότε πάμε στα δικά μας. Αντιπροχθές έγραψα γιά Championship (ακόμα απορώ που βρήκα τα κουράγια και το έγραψα αυτό το μεσοβδόμαδο). Σημερα θα γράψω για τη Λιγκ 1. Θα ξεκινήσει και αυτή σε μιά εβδομάδα, να είμαστε όσο γίνεται έτοιμοι. Και μέσα στην εβδομάδα που έρχεται θα γράψω και για Λιγκ 2. Ομολογώ ότι δεν άντεχα άλλη μελέτη και για δεύτερη κατηγορία μαζεμένη.

Πως είπατε; Ξεκινήσαν Αυστρίες-Β Γερμανίας-Βέλγιο; Χαίρω πολύ! Ναι, ειναι Λίγκες που παίζω, αλλά…ώπα. Βλέπω ήδη προτάσεις αριστερά και δεξιά. Γελάω. Εδώ οριακά θα παίξω τα πρώτα μου μπετ το άλλο Σάββατο στις αγγλιδούλες, που…όσο να πεις τις ξέρω και καλούτσικα. Να πάω να παίξω τώρα κάποιο βέλγικο ματς; Χαζός είμαι; Χαζός είναι ο Germanos που δεν “χώθηκε” σε αυστριακό ή γερμανικό ματς; Στο Betsellers σεβόμαστε πρωτα απ’ όλα τη νοημοσύνη σας.

Αλλού μοιράζουν αβέρτα προτάσεις, αβέρτα γνώσεις (γελάνε και οι πέτρες) και…αβέρτα σανό.

Οπότε, προτάσεις ή παιχνίδι (ακόμα) γιοκ. Μελέτη φουλ, αλλά δεν αγγίζω τίποτα. Ούτε μεσοβδόμαδα. Θα μπει Αυγουστος, θα ξεκινήσουν οι αγγλιδούλες και σιγά-σιγά (το τονίζω και αυτό)θα ξεκινήσουν τα bets.

Στη Λιγκ 1 λοιπόν πάμε. Ξεκινάω με μιά διόρθωση στα της Championship, οι νέοι προπονητές δεν ήταν πέντε αλλά ήταν έξι, με έκτο τον Μαικλ Νταφ στην Σουόνσι.

Στη Λιγκ 1 πλέον, οι προπονητές οι οποίοι είναι “νέο αίμα” είναι πέντε.

Ο ένας είναι ο αντικαταστάτης του Νταφ στην Μπάρνσλεϊ. Και είναι ο Νιλ Κόλινς (νεαρός, ούτε 40αρης, ήταν στις ΗΠΑ).

Μετά έχουμε τον Νιλ Κρίτσλι ο οποίος (ξανα)πήγε στην Μπλάκπουλ. Την είχε αφήσει για να γίνει ασσίσταντ του Τζέραρντ στην Αστον Βίλα, τώρα επέστρεψε στα “μανταρίνια”.

Ο Αντι Κρόσμπι ο τρίτος, ο οποίος απλά μονιμοποιήθηκε στην Πορτ Βέιλ.

Ο Ματ Τέιλορ είναι ο νέος προπονητής της Σριούσμπερι και τέλος, ο Ρούμπεν Σέλλες ήρθε στην Ρέντινγκ. Πονεμένη ιστορία η Ρέντινγκ, θα τα δούμε παρακάτω. Θυμίζω, ο ισπανός τέλειωσε τη σαιζόν στην Σαουθάμπτον η οποία φυσικά υποβιβάστηκε.

Να παμε σε τρια-τεσσερα εξωαγωνιστικά δεδομένα που όμως επηρεάζουν και τα αγωνιστικά τριών ομάδων.

Πρώτον, η Ρέντινγκ. Πάνω που είχε βγει από το μεταγραφικό εμπάργκο, ξανά-μανά τα ίδια! Νέο εμπάργκο (πρόλαβε πήρε 2 παίκτες πάντως, αλλά…θέλει αλλους δέκα, έχει χάσει ότι καλό είχε).

Επίσης, στη Γουιγκαν θυμιζω ξεκινάνε με -8 βαθμούς! Αλλά τα καλά νέα είναι ότι πουλήθηκε η ομάδα, σε ντόπιο επιχειρηματία, οπότε ναι μεν δεν έχει μεγάλο οικονομικό βεληνεκές αλλά θα νοικοκυρευτεί επιτέλους, ήδη πληρώνει φέσια.

Πουλήθηκε και η Τσάρλτον. Θυμάστε μήπως στο ντοκιμαντέρ για την Σάντερλαντ στο Netflix τον τότε τεχνικό διευθυντή των “μαυρόγατων”, τον Τσάρλι Μέθβεν; Ε ο ίδιος κύριος τώρα, με την εταιρία SE7 Partners αγόρασαν την Τσάρλτον. Μάλλον για καλό, δεν θα έχουν πλέον το χάος που είχαν στο Βάλεϊ. Και τέλος, ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος της Φλίτγουντ, ο Αντι Πίλεϊ, πήγε…φυλακή γιά απάτες και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ως τώρα η ομάδα (δηλώνει και) δείχνει ανεπηρέαστη, αλλά σε βάθος χρόνου θα δούμε. Βγήκε πωλητήριο φυσικά, αναμένουμε εξελίξεις.

Παμε τώρα να μιλήσουμε και λίγο στοιχηματικά. Οπως γράφω πάντα, μακροχρόνια ΔΕΝ παιζω. ΔΕΝ υποθηκεύω λεφτά γιά να πληρωθώ…δέκα μηνες μετά. Απλώς κάνω εκτιμήσεις με τα δεδομένα που έχω σήμερα! Λοιπόν, από τις τρεις που έπεσαν, Μπλάκπουλ-Ρέντινγκ-Γουίγκαν δεν βλέπω να επιστρέφει άμεσα στην Championship…καμιά! Ισως η Μπλάκπουλ λίγο, αλλά και πάλι δεν ψήνομαι.

Και οι μπουκ, όχι τυχαία, ενώ στην Championship έχουν πρώτα φαβορί τις τρεις που έπεσαν από την Premier, εδώ στη Λιγκ 1 δεν κάνουν το αντίστοιχο. Γενικως περιμένω ΠΟΛΥ ανοιχτή την κατηγορία. Πολλά κουλά ίσως γίνουν.

Ποια μου κάνει το κλικ και “κάτι” λέει και η απόδοσή της; Η ομάδα μου. Η Μπόλτον. Ναι χάσαμε τον αίλουρο Τράφορντ από το τέρμα (γύρισε Σίτι απ’ όπου τον είχαμε δανειστεί και καπάκι πουλήθηκε 15 μύρια στην Μπέρνλι, θα βγάλει μάτια ο μικρός), αλλά και πάλι, η Μπόλτον είχε την 2η καλύτερη άμυνα πέρυσι (η 1η και η 3η καλύτερη…ανέβηκαν), έφερε στη θέση του απ΄την Τσελσι τον Νέιθαν Μπάξτερ, έφτασε πλέι οφ, ενώ ο πολύπειρος Ιαν Εβατ ξέρει τον τρόπο.

Στο 3,00 να ανέβει κατηγορία (2ο φαβορί). Για το 1ο φαβορί (Ντέρμπι) δεν υπογράφω, γιατί έχασε το μεγάλο της κανόνι, τον ΜακΚόλντρικ (22 γκολ πέρυσι) που στα 35 του αποφάσισε να γυρίσει στα πάτρια εδάφη, στην Νοτς Κάουντι. Ας τον αντικαταστήσει και βλέπουμε. Γιά τους υποβιβασμούς δεν έχω ιδιαίτερες ενστάσεις με όσα μας λενε οι μπουκ (τα είπαμε για τα ζόρια της Φλίτγουντ, κλασικά στο όριο θα παίξουν και Τσελτεναμ και Κέμπριτζ, αυτη έχασε και τον γκολτζή της).

Ποιά ομάδα θα τσέκαρα για μιά μίνι-έκπληξη (όπως μίλησα γιά την Μπέρμιγχαμ στην Championship); Θα τσέκαρα την Οξφορντ! Πέρυσι 19η, χρονια κάκιστη όσο είχε Καρλ Ρόμπινσον στον πάγκο, ήρθε ο Λιαμ Μάννινγκ τον Μάρτη και έσωσαν την παρτίδα. Συνεχίζουν με τον ίδιο και νομίζω φέτος θα δούμε “άλλη” ομάδα. Μεγαλη ενίσχυση μπροστά ο γκολτζής Ρούμπεν Ροντρίγκες.

Ηταν τρία χρόνια στη Νοτς Κάουντι (11-19-16 τα γκολ του αυτη την τριετία), αλλά επειδή εκεί γύρισε ο ΜακΚόλντρικ, τον πούλησαν και τον άρπαξε η Οξφορντ. Μαζί με τον Μπράναγκαν (11 γκολ πέρυσι) η Οξφορντ έχει μπροστά μεγάλη δύναμη πλέον. Να μπει εξάδα είναι στο 3,25 (9ο φαβορι).

Αυτά ήταν όλα. Πήρατε μια γεύση, νομίζω καλή. Οπως και γιά την Championship, όπως και σημερα, έτσι θα κάνω ένα ακόμα κείμενο γιά τη Λιγκ 2 μόλις…μαζέψω δυνάμεις.

Καλή άδεια να έχετε και καλές βουτιές, τα λέμε μεσοβδόμαδα!

Οδηγίες προς…νέους ναυτιλομένους

Επειδή έχουμε κάμποσο νέο αίμα, προσέξτε λίγο τα παρακάτω.

Πρώτον (και βασικότερον), ακολουθήστε μας στο twitter (https://twitter.com/betsellerscom ). Και ενεργοποιήστε και τις ειδοποιήσεις του.

Από εκεί θα σας ειδοποιούμε γιά όλα. Τώρα μόλις ανεβάσω αυτή τη στήλη πχ, θα τουιτάρω! Και γιά live σε chat/telegram, γενικώς όλες οι ειδοποίησεις “σκάνε” στο twitter μας.

Δεύτερον, τα live bets δινονται ταυτόχρονα σε chat και telegram. Ομως δεν μπορεί να είστε ολοι στο chat, οπότε εδώ το λινκ του telegram: https://t.

me/+OwZV1w0uaghhNTI0 . Προσέξτε, θα χρειάστει να περάσετε από την έγκρισή μας γιά να μπείτε, οπότε μην πάει κανείς και το δώσει σε…κανέναν φίλο του, δεν θα περάσουμε καλά μετά. Είναι ΜΟΝΟ γιά τα μέλη μας.

Τρίτον, έχω ηδη ανακοινώσει ότι φέτος ο νικητής στο Fantasy Premier League του Betsellers, θα κερδίσει ετήσια ανανέωση! Μεγάλο δώρο θα δωθεί τον Μάη του 2024.

Οπότε…ελάτε να συμμετέχετε (ΜΟΝΟ αν είστε ενεργό μέλος του Betsellers ισχύουν τα παραπάνω, όχι γιά οποιονδήποτε). Το λινκ είναι εδώ: https://fantasy.

premierleague.com/leagues/auto-join/yy34w2 .

Τέταρτον, έχουμε φυσικά και Facebook να μας ακολουθήσετε https://www.facebook.com/betsellers και instagram (εδώ κάνουμε και give aways οταν ξεκινήσουν τα stremings τέλη Αυγούστου): https://www.instagram.com/betsellers_billaras/ .

Πεμπτον και τελευταίο (σημαντικό): Οταν γίνεστε πλέον μέλη, στο προφίλ σας κάπου έχει ένα κουτάκι που λεει “πως θα εμφανιζεστε δημόσια”.

ΕΚΕΙ ακριβως, βάλτε ένα νικ νείμ, μην έχετε το ονοματεπώνυμό σας. Το λέω γιατί όταν θα ξεκινήσουμε να μαζευόμαστε στο chat, μην…πήξουμε στα ονόματα, όλοι έχουν νικ νέιμ. Πηγαίνετε λοιπόν στο πρόφίλ σας, βάλτε ένα εκει που λεει πως να εμφανίζεστε δημόσια, πατήστε ανανέωση προφίλ και είστε έτοιμοι!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras