4484

Billaras

Ας μπούνε τρία γκολ…

Τελικά οι εκπλήξεις χθες δεν ήταν πολλές, οι μπουκ ήταν εξαιρετικά διαβασμένοι, οι περισσότεροι προπονητές των “μεγάλων” έβαλαν βασικούς (πλην Στόουκ, Γουίγκαν, Τότεναμ), δεν έγινε αυτό που τουλάχιστον εγώ περίμενα. Οκ, δυό τρεις μπομπίτσες έσκασαν (πχ Στιβενέιτζ στην Ρέντινγκ), αλλά ακόμα και τα αουτσάιντερ που κέρδισαν ήταν… φυσιολογικά και αναμενόμενα (πχ Σουίντον ή Κρόουλι).

Στα της στήλης, η “ανομβρία” συνεχίστηκε. Τρίτη σερί εβδομάδα, τέταρτο κουπόνι που δεν πάω καλά. Βεβαίως, το “δεν πάω καλά” το δικό μου απέχει…όσο η γη με το φεγγάρι με το αντίστοιχο των περισσότερων (αυτών που παίζουν φαβορί και άχαστα). Ομως, δεν με εκπλήσει. Σε καλές στιγμές έγραφα ότι ήταν αφύσικο το +6.000 μονάδες στα μέσα Δεκέμβρη, ότι θα γίνει “επανόρθωση” και πως το διάγραμμα είναι είναι “ένας μήνας πάνω-ένας κάτω”.

Στο περίπου μεν, αλλά ισχύει. Τι ήθελα αυτό το διάστημα βλέποντας να μην πηγαίνει καλά το πράγμα; Να κάνω μιά συντήρηση. Και παρότι χτύπησα δυνατά, την έκανα. Σαφώς και έχασα, εννοείται αυτό (φαίνεται κιόλας), αλλά…ως εκεί που ήθελα. Να περάσει η μπόρα και να μην έχω πάθει… πνευμονία, απλά να έχω ένα κρυολόγημα. Τι βοήθησε σε αυτό; Μα καθαρά ο τρόπος παιχνιδιού.

Με άσχημα ποσοστά, την περασμένη Δευτέρα πήρα το 40% του παιχνιδιού μου πίσω, με εξίσου άσχημα ποσοστά… κέρδισα χθες! Βγήκα και απο πάνω! Ναι, γίνεται, το έχετε δει δεκάδες φορές. Η ασπίδα αυτή είναι. Δυό σωστές κινήσεις. Η πρώτη, να παίξω και μονά στα συστηματάκια και να μην πάω σε trixie. Βγήκε (καιρός της ήταν) η Νορθάμπτον, πήραμε από εκεί.

Η δεύτερη, να βάλω μαζί τα δύο μικρότερα σημεία μου (Γκρίσμπι και Οξφορντ) σε μιά δυάδα. Εδώ και οι δύο έκαναν περίπατο, βγήκε η δυάδα εύκολα. Αποτέλεσμα; Με 3 στα 9, με κακό ποσοστό, βγήκα από πάνω και έχω στο χέρι και τη Λιντς που παίζει αύριο. Θα περάσουν κι άλλοι μήνες, ίσως και χρόνια, γιά να το καταλάβουν αυτό πολλοί. Ισως να μην το πιάσουν και ποτέ! Επαιξα με πολύ ψηλές αποδόσεις, έπιασα 3 στα 9 και κέρδισα (και δεν ειναι η πρώτη φορά, αλλά η πολλοστή).

Αλλοι θα παίζουν παρολί, άλλοι κάτι συστήματα… σιδηρόδρομους, άλλοι θα χτυπάνε ότι κινείται σε κάθε χρονική ζώνη (κουράστηκα να “μαλώνω” φίλους στο chat που το κάνουν αυτό), αλλά στο τέλος-τέλος, δεν μπορώ με…χειρουργική επέμβασή να μπω στο μυαλό καθενός. Ετσι όπως παίζω, αντέχω να χάνω ένα μήνα σερί, θέλω μόλις μιά καλή νίκη σε 5-6 κουπόνια, έχω σταθερό κέρδος.

Το βλέπουν πολλοί, το εφαρμόζουν ελάχιστοι… Anyway, αυτά με το χθες. Σήμερα; Σήμερα…τζίφος. Από προχθές το “είχα δει το έργο”, ότι η μέρα είναι…μάπα. Να πάω σε χαζά φαβορί; Ούτε κατά διάνοια. Ψάχνω γιά παικτικές αξίες. Μου περνάει από το μυαλό η Αταλάντα, μου περνάει η Τζένοα, δεν πείθομαι. Κοιτάω όλες τις ειδήσεις, δεν βγάζουν κάτι.

Στα εγγλέζικα, σημείο δεν φτουράει. Αντε και πέρασε πχ η Σάντερλαντ. Ε και; Τι να το κάνω; Οπότε τι κάνω; Κάνω…χαβαλέ. Προσέξτε όμως εδώ: Χαβαλές με χαβαλέ έχει διαφορά. Είναι άλλο πράγμα να έχω χάσει, να περνάνε δυό ώρες και να ξαναχώνομαι ενώ έχουν απομείνει …πέντε ματς, κι άλλο να περνάει μιά μέρα, να έχω βγει κερδισμένος (εστω και οριακά) και να έχω να επιλέξω από 70 ματς! Τι θα ποντάρω; Over.

Να περάσει η μέρα μου. Στα over, η πιθανότητα επαλήθευσης είναι 50-50% και όχι 33%. Δηλαδή, σε μιά τριάδα, παίζω με 1 στις 8 και όχι με με 1 στις 27! Τρομακτική διαφορά. Και αν έχετε προσέξει, τριάδα δίνω μόνο με over, ποτέ άλλοτε!! Θα πάω σε τρία ντέρμπι. Μάντσεστερ Σίτι-Γιουνάιτεντ. Μπαίνουν πολλά γκολ στα μεταξύ τους, η Γιουνάιτεντ με τα δεδομένα ζόρια στην άμυνα, η Σίτι χωρίς Τουρέ και Μπάρι στα χαφ θα έχει κι αυτή τρύπες.

Μπορεί εύκολα να γίνει ρουλέτα το ματς. Βιγιαρεάλ-Βαλένθια. Κι άλλο ντέρμπι. Με νέο τεχνικό η Βίγια θα θέλει κάτι να δείξει. Θα το παλέψει όσο δεν πάει. Η Βαλένθια έχει το εύκολο γκολ, είναι ρίσκο, αλλά θα το πάρω, οι αποδόσεις με προκαλούν και θα πάω κόντρα στο ρεύμα που κλίνει προς το under. Παλέρμο-Νάπολι. Τέσσερις σερί χρονιές έρχεται…2-1.

Κι αυτό ας το πούμε ντέρμπι, του νότου. Τις επιθετικές αρετές και των δύο τις ξέρετε, ας λείπει ο Πινίγια από την μιά και ο Λαβέτσι από την άλλη. Κι εδω η τάση της αγοράς είναι προς το under, αλλά δεν με χαλάει, ίσα-ίσα που βρίσκω ψηλότερα το over. Δεν χρειάζεται περαιτέρω ανάλυση. Χάσω-κερδίσω, δεν τρέχει κάστανο. Θα δω τρία ωραία ματς, με περισσότερο ενδιαφέρον.

Αύριο θα το έχω ξεχάσει κιόλας αυτό το μπετ. Και θα περιμένω αύριο την Λιντς να κάνει το μπαμ, έχοντας οπλίσει το trading φυσικά.  Η απόδοση της τριάδας είναι 7,83 φορές τα λεφτά μου. Μιά χαρά για…διασκέδαση. Τίποτα άλλο, διαβάστε καλά όσα έγραψα πάνω γιά τον τρόπο παιχνιδιού. Και νέα στήλη πλέον την Τρίτη, όχι αύριο (εφ' όσον βέβαια περιμένω την Λιντς).

ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 24.020 μονάδες. Κέρδη από 7/1: 568 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 24.588 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: Αρσεναλ-Λιντς 2 (11.00), 30 μονάδες. Ποντάρισμα 8/1: Τριάδα με over 2,5 σε Σίτι-Βιγιαρεάλ-Παλέρμο (7.83), με 68 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 24.520 μονάδες.  

Παλαιότερα άρθρα του Billaras